Zhanam steniatko

Zdravim, mam prosbu presnejsie skusim to. V marci nam odisiel necakane na infarkt nas pes. (Pisal som o tom nizsie). Bolest uz prebolela no velka prazdnota na dvore ostala. Preto sa pytam. Ak by ste mali,alebo vedeli, ze niekto ma steniatko fenku vacsieho vzrastu plemena border kolia,zlaty retriver,slovensky cuvac,bernsky salasnicky popr.ich krizence dajte mi vediet. Caka na nu milujuca rodina,velky dvor a hlavne nasa 4mes.vnucka,ktora sa tesi na psiu kamaratku. / bojove,polovnicke, plemena,nemecky ovciak NIE/ Presovsky,Kosicky kraj osobny odber. Z daleka uz by sme dopravu poriesili.
Odpovedať
@pavol2010 este som zabudol,kto by daroval popripade predal za rozumnu cenu. Fakt bude mat super zivot. Dakujem.
Odpovedať
@pavol2010 nepremyslal si aj o nejakom psikovi z utulku?
Odpovedať
@jurkoboss premyslal, aj sme mali vybrane. No, aby mi niekto dal podmienku ze fenku musim dat kastrovat, ci po urcitej dobe ju prist ukazovat do utulku odkial je, xy km daleko,tak to nie. Niekedy bol system,ze ked som si vybral psa s utulku napr.v Brezne, vedeli ho dopravit do Humenneho,kde pri podpise zmluvy bol pritomny veterinar v okrese ktoreho by som musel so psikom navstevovat a on posielal spravu ako sa psik ma, ako je s nim zaobchadzane. Teraz pre pandemiu sa to neda, vraj.
Odpovedať
ja mam otrasne skusenosti z utulkami ! su arogantni, kladu si podmienky,ako keby si si adoptoval novorodenca, neochotni....a to clovek chce pomoct a ujat sa zvietatka s najlepsimi umyslami proste,skuste pozriet aj bazos,ludia obcas daruju psika z rodinnych dovodov,vela stastia❤️
Odpovedať
https://zvierata.bazos.sk/inzerat/123...
Odpovedať
Tiez zlá skúsenosť s utulkami, nikdy viac týmto smerom. O to horšie, keď sa vaše dieťa po pár návštevách naviaže na toho psíka, ktorého vám nakoniec aj tak nedaju, lebo dôvod sa nájde. Len nervy a stres je komunikácia s nimi.
Odpovedať
@evita68 ja tiez nechapem, o co im ide, vsak maju plne utulky,ale nechcu dat zviera
Odpovedať
@chrumkava pozeram aj na bazosi,no uz sa mi viackrat stalo,ze som zavolal a bud fenka uz bola prec,ci inzerat bol stary. Preto skusam aj tu,ved mozno bude stastie.......
Odpovedať
https://zvierata.bazos.sk/inzerat/123... Tieto vyzerajú krasne...pozeral som Len na rýchlo
Odpovedať
@pavol2010 presne útulky si kladú kadejaké podmienky ( poprípade sú už psy kastrovane, zacipovane atď ) a pri podpise zmluvy že si ho beriete zaplatíte viac ako keď si kúpite nového psa z bazosu. Čo by mali byť radi, že tie psy ľudia berú nie oni budú ešte takéto somariny vymýšľať preto by som z útulku psa nikdy nebral...
Odpovedať
@audinak asi zalezi aj od konkretneho utulku. My sme brali male steniatko z utulku v Banskej Stiavnici. Mali tiez podmienku, ze psa treba kastrovat, ale nikto nikdy to nekontroluje. Cena za psika bola dobrovolna, nechali sme tam 50 eur a hafana sme si brali domov :-)
Odpovedať
@adiso uz som tam volal no nik nedviha, ale super tip. Presne take nieco chcem. Fenku bundašika...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Aby sa moja snaha ziskat steniatko priamo od majitela neminula ucinku,tak prosim nerieste utulky. Stade psika nechcem.
Odpovedať
presne tak, dokonca som počul o podmienke útulkov, že pes nesmie byť iba na dvore ale musíte sa zaručiť že ho budete držať vo vnútri, a to je už na hlavu! Kde má ten pes garantované že pri pobyte v dome sa bude mať 100% lepšie ako na veľkej záhrade? poznám ľudí, čo majú veľkú záhradu a psa iba vonku a pritom nebol nikdy zavretý ani v koterci ani uviazaný na reťazi! celý boží deň si lieta hore dole po veľkom dvore a je spokojný 🙂 dokonca nevyjde ani z dvora keď vychádzajú autom a to ho k tomu špeciálne neučili proste sa naučil že "potiaľto je jeho" a tu sa má držať 🙂
Odpovedať
Ludia, uvedomte si, ze na bazosi sa vyskytuju obzvlast mnozitelia, ktori s tymi psami naozaj zaobchadzaju otrasne. V utulkoch sa casto potom ocitnu vyrodene fenky, ktore ti mnozitelia uz nechcu, kedze su "opotrebovane". Ak neratam krajiny ako Rumunsko, tak sme najhorsia krajina v Europe, co sa tyka biznisu mnozitelskeho, kto aspon trochu vnima problematiku, vie o com hovorim. Neviete si ani len predstavit, co tie zvierata zazivaju. Podmienka kastracie v utulkoch je prave z toho dovodu, aby si mnozitelia nebrali psikov z utulku na tieto ucely a aj preto, lebo situacia s nechcenymi zvieratami je na SK neunosna. Stat na to kasle a utulky castokrat zobru o jedlo pre psov, o teple budy, ci deky.. Neodsudzujte ich, ze kastracia je podmienkou, nechcu, aby sa psiky dalej mnozili, lebo vnimaju tu velkost problemu, ktory vy nevidite. Podmienka, aby bol pes v dome - pri vacsich plemenach to nebyva podmienka, jedine, co chcu, aby pri -20 sa mal kde psik zohriat a nebol 24/7 zavrety vo voliere bez moznosti zohriat sa, casto so zamrznutou vodou a pod.. Ja mam psika z obcianskeho zdruzenia, ktore sa stara o opustene psy a mozem odporucit, hlavne, ak beriete starsieho psika, my sme 100% spokojni, pretoze v tom OZ bol psik s inymi psami, mackami, detmi, proste vedeli sme, co mozeme cakat a vsetko nam pani povedala, ako sa sprava, aky ma problem a pod. Takze aj toto je cesta - OZ-ko. Vacsina ma inzeraty na www.psiadusa.sk, tak pozrite aj tam..
Odpovedať
@akvi poviem to ďalším príkladom: mali sme u rodičov kavaliera, celoročne vonku, mal svoj koterec s búdou a podložkou ktorú si podľa teploty sám z búdy vyhodil alebo vtiahol., v tom koterci v pracovných dňoch trávil čas od 20:00 hod do 16:00 hod nasledujúceho dňa, po zvyšok dňa bol vyvenčený prechádzkou a mal voľný pohyb po dvore, cez víkendy bol voľne na dvore prakticky od rána do večera. Tomu psovi nič nechýbalo. Večer do koterca chodil dokonca sám a ak nešiel postačoval povel (bez toho aby bol na ten povel špeciálne cvičený). Bol od bezpapierového chovateľa ale nebol to množiteľ v hanlivom význame slova. A pes bol riadne kúpený na tú dobu za dobrú cenu, na dobu dnešnú asi tak za štvrtinu toho, po čom sa toto plemeno bez PP predáva dnes. Keby som dnes takéhoto psa chcel z útulku, hneď mi povedia že takýto musí byť držaný prioritne v dome. Ja sa pýtam, čoho zárukou je, že uzatvorený v dome sa za rovnakých podmienok (všetci členovia domácnosti sú Po-Pia od 06:00 do 16:00 mimo domu) sa bude mať lepšie ako na dvore s kotercom.
Odpovedať
@akvi Presne ako si napisala. Kupovanim po bazosoch, sa len podporuje tento spinavy biznis a utrpenie zvierat. Ja tiez tie utulky a OZ uplne chapem. Psa odoberu zo zlych podmienok, je vacsinou chory, vela ludi sa sklada na naklady na liecbu, tak je potom samozrejme, ked naklady na vyliecenie zveratka su niekedy velmi vysoke, ze si to poriadne premyslia, komu psika zverit do ruk. Kedysi som aktivne spolupracovala pri odchytoch a doprajem kazdemu aby videl tie zlomene dusicky ubolenych, utyranych nechcenych psikov, to az srdce trha. Teraz prispievam pravidelne na operacie a naklady na veterinu ci krmivo. Kastracia je samozrejmost, to by kazdy inteligentny clovek uz mal mat v sebe vyriesene, pokial sa nechce stat dalsim mnozitelom. Ak chcete kupovat, tak kupujte s papiermi z chovnej stanice, ak Vam je to vela penazi, tak naozaj adoptujte a akceptujte podmienky, lebo tu nejde o Vas, ale o tie utyrane a opustene zvierata, ktore si uz naozaj zasluzia len to najlepsie. A ak Vam nejaky utulok nevyhovuje, hladajte dalej. Psikov na adopciu su stovky.
Odpovedať
@sousedekovci89 ja teda neviem, odkial mate tieto hlupe babske reci, ze v utulkoch je podmienka, ze pes od nich moze byt len v interiery. To snad zalezi od psika samotneho. Ked si niekto chce vziat z utulku ovciaka, alebo dobermana, tak hadam nikto nebude ziadat, aby ho mali zavreteho v byte o 60m2. Ked niekto bude chciet ratlika, tak to je zase nieco ine. Ale.takto podsuvat babske klebety a potom sa tu este potlapkavat po pleciach, ako dobre to napisali. Smiesne :-)
Odpovedať
@jurkoboss to nie sú babské klebety ale reálne skúsenosti osoby, ktorú osobne dobre poznám. A tiež viem že nikdy nechoval psa v dome, ale zároveň že jeho psy boli vždy dobre vychované a bolo o nich dobre postarané (takú stravu akú dostávali ani ja svojmu psovi nekupujem).
Odpovedať
@sousedekovci89 ja vaseho znameho nijak nespochybnujem, ze by sa zle staral o jeho psikov. Iba reagujem na tie hluposti, ze utulky si davaju podmienky, ktore nemaju nic spolocne s realitou.
Odpovedať
ako sa hovori, na Slovensku niektori ludia este aj chorobu zavidia. Mam psa z utulku. Ako tu bolo povedane, ta kastracia je presne kvoli tomu, aby sa pes nedostal do ruk mnozitelom. Ja som dal za psa 60 eur. Par ludi si mozno zaklopalo na celo, 60 eur za psa z utulku! Kedze islo o vacsieho a problemoveho psa, nejaky cas som za nim len chodil a travil s nim cas a tak som mal trochu moznost nahliadnut do fungovania utulku a teda, ja by som tam robit nechcel. Je to velmi frustrujuca praca, jedneho psika zachranite, aby sa objavili dalsi dvaja novi, co potrebuju pomoc. Nekonecne zhananie zakladnych potrieb (granule, ryza, material na koterce, misky, deky...). Permanentny dlh u veterinara, pretoze operacia sa neda odlozit, kym pridu na ucet nejake peniaze (vdakabohu za tychto doktorov, ktori su ochotni robit na sekeru). Do toho vam cigancata pocas noci ulupia hlinikove misky, uskladnene maso... Rano prichadzate do prace s tym, ci na brane bude priviazany dalsi nechceny pes. A spat k tym peniazom - 60 eur za mojho psa bola hodnota len vakcin. Kde je zradlo, ostatna starostlivost... ale ja tvrdim, komu sa zda 60 eur vela, nech si psa nekupuje. Teraz mam psov dvoch - kazdy mesiac mech granul, raz za 3 mesiace 70 eur za bravecto proti kliestom, ockovania, vycvikove pomocky, doplnky vyzivy, strava... Tipujem, ze ti co sa tu navazaju do utulkov, v ziadnom nikdy neboli.
Odpovedať
@milan_ nikto neznevažuje prácu ľudí v útulkoch, ale niekedy ich požiadavky z vecí čo prenikajú na verejnosť sú fakt prestrelené. Samozrejme nejaká kastrácia a základný poplatok je úplne pochopiteľný, btw. na to zviera sa v tej chvíli pozerá ako na tovar, ale malo by to byť práve naopak, odsunutím zvieraťa chovateľovi získavam ako útulok "investíciu" dobudúcna v podobe ušetreného žrádla, očkovaní a uvoľneného miesta. inak myslíš si, že sú zamestnanci útulkov jediní dlhodobo frustrovaní zamestnanci? 😉 nie je kopec iných profesií kde to veľa ľudí robia viac z presvedčenia než pre zárobok, tiež by som svoju prácu nerobil keby to nebolo o presvedčení, keby išlo o peniaze už nie som tu kde som.
Odpovedať
@sousedekovci89 prestreluju ich ludia, co to maju castokrat z druhej ruky, vyssie tu viaceri vysvetlujeme, co je za tym. A z mojej skusenosti s ludmi z kosickeho utulku ti mozem povedat, ze ani jeden z nich sa na zviera nepozera ako na tovar. ad druhy odstavec: zbytocny acohentizmus, kde sa ti zda, ze pisem, ze su jedini?
Odpovedať
@milan_ tak spojil si podmienky na prevzatie psa z útulku s pracovnými podmienkami zamestnancov v útulku. prepáč ale znelo to tak akoby sme ich všetci teraz mali ľutovať lebo oni pracujú vo frustrujúcom zamestnaní.
Odpovedať
@sousedekovci89 sledujem XY utulkov a OZ-tiek uz roky, prispievam pravidelne na ich cinnost a ja teda nepoznam utulok, ani OZ, kde by mali podmienku, ze pes musi byt vnutri. 99% utulkov ma napisane, ze pes ma mat PRISTUP DO VNUTRA. Co znamena presne to, co som napisala vyssie - obzvlast v mrazoch ma mat pristup napr. do garaze, alebo chodby a pod. , ak si ho majitel nepraje mat v obyvacke. Tiez zalezi od plemena. Taky husky, alebo nejaky salasnicky pes asi nepotrebuje mat take teplo, ako napr. ridžbek, ktorý je sice velky pes, ale ma hole brucho a kratku srst.. A male psy typu ratlik, ako to len kreten moze nechat 24/7 v zime vonku. Lenze Slovensko je plne kretenov a tak sa vobec necudujem utulkom, ze ich podmienky su ake su. Je XY pripadov, kedy sa psik vratil z adopcie, lebo nahodnou kontrolou sa zisti, ze je priviazany na 2 metrovej retazi den, noc. Lebo niekto chce silou mocou psa a ked ho omrzi, tak ho priviaze, lebo pes, cuduj sa svete, potrebuje aj pozornost.
Odpovedať
@akvi niet sa co cudovat. Niektori ludia sa spravaju aj k inym ludom ako ku psom, mozno aj horsie. No a potom su ludia, co nevedia citat s porozumenim, alebo citaju demagogie na facebooku, alebo pocuvaju agenturu jedna pani povedala. A ako vieme, na Slovensku sme vsetci mudri, odbornici na vsetko, ... A preto sa nam tu tak skvele zije. :-)
Odpovedať
Dakujem vsetkym za prispevky. Trosku sa moj prispevok zvrtol,co by bolo na samostatny. Ozval sa mi majitel,ze citala jeho dcera prispevky ako nam uhynul pes na infarkt necakane,aj ako zhaname steniatko. Ak mi nebude vadit,ze to bude krizena borderka po matke,otec origo border kolia od rodicov co su ako pastiersky psi, tak mi za min. cenu veterinarnych poplatkov odpreda steniatko fenku. Poslal mi fotky a bolo rozhodnute. Zaciatkom Maja si mam prist po nu. Vidno,ze este sa najdu ludia,co chcu potesit inych,aj tym,ze nebudu cenu hnat do extremu. Skor je pre nich dolezitejsie ako bude o psika postarane, aky zivot ho caka. BTW na ostatne steniatka ma uz pan rezervacie za ceny omnoho vyssie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ja by som skpsil na Vašom mieste popozerať nejake utulky v okolí, častokrát sú tam aj steniatka alebo taký mladý psíkovia ešte, je to takmer zadarmo a dáte niekomu druhu šancu na pekný život 🙂 my sme si tak tiež zobrali psíka domov
Odpovedať
pozri utulky, tam sa nikdy nestane, ze by mali prazdno a nebolo by z coho vybrat a este urobis aj dobry skutok a mozno aj zachranis psika. mam vela znamych, ktori tuzili po psikovi a takto to vyriesili.
Odpovedať
@emill22 @peky1984 Niekedy stojí za to, prečítať si celú diskusiu, než zadrete nejaký zbytočný príspevok. Pôvodný príspevok je 3 mesiace starý a zadávateľ má problém už vyriešený. Zbytočne mu odporúčate nejaké útulky. Je zbytočné vyťahovať starú tému.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?