Yorkshir alebo čivava?

Čo mi viac odporučate do 2 izboveho bytu s manzelom sme si kupili byt . a je nam tam smutno kedze chodime na smeny a ja mam aj nocne. tak by sme chceli maznacika. co je lepsie ?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@ivka712 york je ustekany,civava menej,mne sa páči shih tzu,okrem toho civavy plznu
Odpovedať
ja mam jorka ale ak pocujem ze ma niekto pracu na smeny....neviem ci pes je ten spravny směr,som s nim doma a mam susedu co chodi do práce a pocujem jako psik place.a ak tak ..iba ak mas ho komu dat ..na par hodin denne...jako dieta,nenechavaj ho doma samého trpia... a ak sa mi nepodari ta presvedcit tak ano york steka ,sme v dome a tak reaguje na každý pohyb a suchot,je to maly strazca ale civava neviem...
Odpovedať
@ivka712 My máme čivavku a tá je zase úplne kludnučká, až bojazlivá a zašteká vo vnútri tak raz za deň, keď počuje vonku iného psíka :-) Naši kúpili yorka a ten je podstatne živší a uštekanejší :-D Záleží asi na aký konkrétny jedinec sa k vám dostane, s akou povahou. Skôr asi zvážiť aj to, že čivava pĺzne, ale netreba ju strihať a yorkshir naopak. Ináč naša, aká je malá, tak keď začne pĺznuť, fakt že pĺzne :-o Ale to je asi iba dva krát do roka, pri prechodných obdobiach, ináč máličko.
Odpovedať
mačku :-D
Odpovedať
@ivka712 neviem ci yorkshir je ustekany. Niektori su niektori nie.. je to dost individualne si myslim.. mame v bloku manzelov ktori maju doma 2 yorkshirov a neviem ci vobec vedia brechat :-D a zas mame znamych so strasne agresivnou a ubrechanou civavou.. su to mali havkovia a ich obrana je stekot, ale da sa to velmi pekne naucit ked budete mat psika od maleho steniatka, dobrou vychovou a trpezlivostou sa pes da doviest k tomu, aby vedel strazit vtedy kedy ma a doma nebrechal na vsetko co sa hybe. Ani jedneho takeho psika som nemala ale podla mna je vacsi maznos yorkshir. ;-)
Odpovedať
@ivka712 no ak chodite na smeny a striedate sa tak, ze vzdy je niekto doma, tak psika. ja si myslim ze yorkie je lepsi, je to predsa len terierik. ale ak sa vam casto stava ze ani jeden z vas nie je doma, tak fakt by som to zvazila este, lebo psik vam moze vyplakavat za dverami... to fakt je macicka lepsia, ta ma vacsinou na salame ze ludia nie su doma, apson moze nerusene drichmat :-) a ked pridete domov, tak sa s nou zahrate, vymojkate. tot len moj nazor :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som odporúčala skôr maltezáka, westíka alebo obdobné plemeno. možno aj toy pudla. sú maznaví, kľudní a nepĺznu. My máme čivavu. Je to strašný maznák ale je aj štekavý, rovnako ako väčšina yorkou. A ten náš pĺzne neskutočne, chodím úplne zachlpená.
Odpovedať
Profilova fotka
@anairda ako pises,nad nami majú yorksira,chudák zavija celý čas čo sú v práci po pol roku si nezvykol,lebo robia na smenu a susedia sa sťažujú..
Odpovedať
@ivka712 a ano co sa tyka toho ci vobec teda psika tak suhlasim s @anairda. ak sa stava ze bude havinko casto sam, moze trpiest uzkoskou a bude vyplakavat a nepomoze ani trpezlivost.
Odpovedať
@ivka712 do bytu ani jeden,furt dokola su tu v dome staznosti,kedze tieto psy vybrechavaju ci si doma alebo nie,par rokov tu byval na prvom jeden jorkshir a toho bolo pocut cele leto,kedze bezne bol na balkone,su vysoko vzrusive a stekal na vsetko,nastastie vypadli do domu,mohli by brat viac ohlad psickari,kedze byty su v prvom rade urcene na byvanie ludom
Odpovedať
Profilova fotka
Jednoznačne York, máme troch a bernského a nemenil by som a yorkovia sú není uštekaní, možno sučky trošku viac keď majú štence, inak v pohode, záleží asi od ich povahy.
Odpovedať
@ivka712 male pri su strasne ustekane .. my psa nemame ale poznam ludi co maju aj yorka aj civavu a poviem ti hroza :-D .. ked chces spolocnost radsej si kup macku ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
jasne ze York a bez debaty :-D @ivka712
Odpovedať
@ivka712 My mame yorka uz skoro 4 roky a nedame na nu dopustit, je to nas poklad, vobec neplzne, nesmrdi ako pes, vobec nesteka (prvykrat som ju pocula steknut asi po pol roku a aj to len doma vramci hry, inac stekne tak raz za 2 tyzdne aj to musi mat velmi vazny dovod :-D )..Takze za mna york, mame na sidlisku vela civav a praveze tie vyvreskuju len co z dialky zazru ineho psa..Moji rodicia maju westa, po prve strasne plzne - ak mame na sebe cierne veci a skoci na nas pri privitani, sme od nej celi bieli a ta teda vystekava stale - osteka kazdu navstevu, kazdy prichod domov, kazdy vytah co zastavi na poschodi..
Odpovedať
Profilova fotka
@miamar1 ešte si nezažila stekot psov v noci na dedine,stekne jeden a rozbrecha celú dedinu,s toho dôvodu sa u svokry vôbec nevyspim
Odpovedať
Profilova fotka
@ivka712 ja by som odporučala mopslika :-) je to velmi mila, vludna a takmer neštekajuca rasa...my mame brabantskeho grifona (mozes kuknut album :-) ) ale ten je strasny zavislak na mne, tak toho moc neodporucam, ak by mal byvat dlhsie sam...ale s mopsom by to nemal byt problem :-) a ešte aj v noci krasne chrapka, tak clovek nema pocit, ze je sam :-)
Odpovedať
@tomiholjubavi mopslikov osobne nepoznám, ale odkedy som čítavala s deťmi knihu Ema a Baron v meste, milujem to plemeno z celeho srdca, čítala si ju? :-)
Odpovedať
@ivka712 jaaaaj, psa na maznanie, a potom su problemy so spravanim "maznacikov" :-D Na psov treba mat iny pristup (a to je jedno, aka rasa), nez k cloveku. Kazdy pes potrebuje vodcu svorky! Ked nim nie je clovek (majitel), tak pes velmi rychlo prevezme vodcovsku ulohu a to budu problemy :-D Cesar Millan https://www.youtube.com/results?searc...
Odpovedať
Profilova fotka
@fra nečítala som ju :) ale asi si to pozriem ;-) ked som bola dieta, jeden nas sused mal mopslika <3 bola to laska na prvy pohlad...taky krasny, hravy, pritulny, chrochotavy...a ta papulka a velike očiska :-) som si povedala, ze ked raz vyrastiem, kupim si mopsa...ked som skoncila vysku a nasla si prvu robotu, tak som si našetrila z vyplaty...vtedy som sa zacala obzerat po konkretnych predajcoch a na jednom psom fore som nasla temu, ze tazko dostupne a na slovensku zriedkave psiky...a tam hned na prvej, druhej strane trónil brabantik... :-D ten grumpy ksichtik ma tak dostal, ze o tyzden som uz isla pre gorička :-)
Odpovedať
@ivka712 zmenit roboty a byt viacej spolu, nebude vam treba psieho maznaka, ktory bude stale nakoniec sam doma zavyjat
Odpovedať
mam 3 yorkov a dokonca posluchaju.steka iba jeden ked vo dvore strazi ked sme byvali v byte nikdy nestekali ani jeden.Takze to nieje o rase ale o tom co ma dovolene a ake ma hranice nic ine je to normalny pes ako iny .Boli rovnako trestani ako moji velkaci musia rovnako pocuvat .a su zase rovnako odmenovani ako velkaci.nerobim nejake rozdiel.ale mne osobne york pasuje viac a neplzne.mala som chvilku doma civavu ktoru som nasla a to plznutie ]-( a tiez suhlasim ked naozaj nemate cas a ste pomerne casto prec kupte si macku
Odpovedať
Profilova fotka
@tomiholjubavi prosím Ťa neodporúčaj mopsa.. tí sú veľmi naviazaní na svojho majiteľa.. ja som Bibku dávala jednej pani strážiť, keď som bola dlhšie počas dňa preč.. a keď sme šli na dovču, tak naši mali dovolenku tiež, aby jej nebolo za mnou tak smutno, minulý rok dokonca 2 dni nechcela jesť, kým sme boli v Bulharsku @ivka712 v prvom rade si treba uvedomiť, že psík nie je hračka.. z tvojho prístupu mám pocit, že si vyberáš kabelku a nie miláčika
Odpovedať
@drobik szi tzu neplznea nesteka ?
Odpovedať
Profilova fotka
@ivka712 okrem plemien co nemaju srst ale vlasy plznu vsetky takisto stekaju a aj cikaju a kakaju a casto maju tieto plemena problemy zo zaludkom kedze su prevazne nervoznejsie tak vracanie je caste a hlavne ked panickovia nie su doma treba s nimi chodit von cvicit ich tak ako velkych psov co majitelia pidi plemien odmietaju sak su takeeee zlateeee maleee a neubliziaaaa no jasne..... fakt popozeraj cezara milana pes nie je maznacik pes je pes aj ked ma len 10 centimetrov!!!
Odpovedať
@siberiax veru tak :-D napr. https://www.youtube.com/watch?v=oMNjW...
Odpovedať
Profilova fotka
@ivka712 neplzne,ale treba srsť česať,alebo strihať..sú takmer nestekavi a takí dobraci,znesú sa tak s ľuďmi,ako aj inými psami
Odpovedať
Profilova fotka
@alyrka tak potom su rovnaki ako brabantici :-) ja som posudzovala podla jedneho mopslika, ktoreho ma nasa susedka, ale ten je taky, ze kto mu da piškotku za tym ide :-) asi to zavisi od konkretneho psika... aj moj je velky fnučko..kde ideme musi ist s nami...aj dovolenky tak rezervujeme...prva otazka je ci je makky madrac a ci beru male psiky :)
Odpovedať
Profilova fotka
@alyrka inak to sa mi na mopslikoch paci, ze su taki veseli a dobrosrdecni, hned su s kazdym kamarati...ta moja mala rozmaznana hanbliva opička sa najskor okuna dva-tri dni, kym si vobec raci vziat od niekoho masko :-D
Odpovedať
ja Ti odporúčam MALTEZÁKA- fenku, my sme otáľali, báli sme sa ako to bude, ale je krásna, milunká...a veľmi rozumná.... vrelo doporučujem, maltezák má veľmi dobru povahu.... a hlavne neštekáááá...
Odpovedať
Profilova fotka
@tomiholjubavi mopsíci sú požroškovia, to nepohrdnú maškrtou od kohokoľvek, ale pánička majú len jedného a sú na neho a rodinu silne naviazaní.. a tvoj havkáč nieje hanblivý kvôli neskoršej socializácii či to majú takto v povahe?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?