Vlčí špic a veľký špic

Mate niekto skusenost? Je chovatel aj na SR? Kolko stoji asi steniatko s pp, ktore nebudem dalej mnozit? Kolko taky pes asi zozerie denne kvalitnych granuliek? Dakujem
Odpovedať
bude velka skoda ak by si si kupila steniatko s PP ktore ma predpoklady na chov a nechcela by si sa s nim venovat vystavam, uchovnit ho a vsetko to ostatne ... alebo potom steniatko s PP ale "pet quality" - na nich sa chovat ani neda pretoze maju nejaku vadu vylucujucu .... chovka vlcieho spica je tuto http://nefritt.webnode.cz/ ... len ti poradim ak by si aj do nejakej chovky pisala, aby si sa hned prvu otazku nepytala na cenu :-D musis ratat s tym ze cena steniatka s PP je niekde inde ako cena za bPP ... uz si takeho psika mala ?
Odpovedať
@nanika http://www.spic-skch.sk/chovatelska-s... tuto najdes chovatelske stanice oboch ;-)
Odpovedať
Nie nemala, ani by som si sama s pp nevzala, ale manzel ineho psa nechce a mne uz z toho hrabania na nete zasibava :( Neverim, ze kazdy, co si vezme psika s pp ho nasledne vystavuje a venuje sa jeho chovu :) Ja aku-taku predstavu o cene mam, nepripada mi ani nevhodne sa na nu pytat. Sme cerstvo prestahovany, hypo na krku, mam tri deti a dat za psika 500 eur a vyssie nepripada absolutne v uvahu. Taktiez nemienim podporovat mnozitelov a vziat si psika bez pp...
Odpovedať
@abbeylee vdaka za linky
Odpovedať
@nanika nevravim ze kazdy vystavuje a chova, to urcite nie a v niektorych pripadoch je to teda skoda ;-) tak som to myslela, ze niektori by boli velkym prinosom pre plemeno ;-) no viac ako 500 eur to bude s tym rataj ... a ako dalsie vychodisko vidim pre teba vziat si psika z utulku ... ci nad tym ste nerozmyslali ?
Odpovedať
@nanika to s tou cenou som nemyslela ze nespytat sa vobec, ale nie hned medzi prvymi otazkami ... nebudi to dobry dojem ze ta zajima len cena vies , takze v zlom som to nemyslela ;-) jasne ze cena je dolezita ale predovsetkym by ta malo zaujimat samotne steniatko, jeho zdravie, zdravie rodicov , aj viac generacii dozadu ... a tak :-)
Odpovedať
@abbeylee mozno som sa neurcito vyjadrila, ale par prispevkov do zadu som pisala, ze muz nechce ineho psa ako s pp :(
Odpovedať
@nanika ja som to pochopila, ale ked nemate financne moznosti ... treba znizit latku alebo sa niekde uskromnit ...ale zase aby to bolo na ukor rodiny ..vies ... je to na vas. ale ked manzel chce tak si odlozi bokom nejake tie evrace :-)
Odpovedať
@abbeylee ja sa snazim pozistovat a ked to bude aktualne, tak manzelovi predostriem moznosti, ked si neda povedat :) Mam len taku mozno malu nadej, ze sa do leta najde psik s pp s nejakou malou vadou, vdaka ktorej sa nebude dat mnozit a budeme ho mat so zlavou :) Nie je to jednoduche, uz sa mesiac rypem po nete a hladam psika na celorocny pobyt vonku, ktory aj postrazi, bude dobry aj k detom a nezozerie toho ako kon. Obcas sadne stastie aj na somara :)
Odpovedať
@abbeylee S tou cenou len hadaz, ci ci si ista? To sa mi zda na taketo plemeno za PP psa az moc. Poznam menej rozsirene plemena a cena vie byt ovela nizsia. A ked nebude na vystavy, tak duplom.. Ja sa v tomto prostredi pohybujem, ta cena je prilis prilis vysoka. Nehovorim, ze by sa psik nedal zohnat aj za nu, ale ako priemernu cenu pre tento pripad by som ju neuvadzala. @nanika Popozeraj inzeraty na nete. Vela chovaytelov orientacne uvadza aj ceny. A keby ste si vzali psika s PP, ale bez vystavnych predpokladov (esteticka vada - predkus napr), tak vam chovatel z ceny rad spusti. :-) Kludne napis viacerym chovatelom, ze by si o takehoto psika mala zaujem a ci nemaju, resp. ci neplanuju nakryvat... Ale vezmi si len male steniatko.. ked Ti niekto povie, ze ma takeho 4-mesacneho doma a je na predaj, tak si davaj pozor.. snaz sa hladat steniatko s vadou vhodne na odber - 2 mesiace. :-)
Odpovedať
@eugenie mne jedna chovatelka akurat pisala, ze cena 15 tis czk. Praveze ceny skoro nikto neuvadza. Ale u mna by prichadzala do uvahy cena okolo 200 eur, asi mam nerealne ocakavania... U nas by to prichadzalo do uvahy, odber, asi v druhej polovici jula, tak neviem, kedy by som mala zacat obvolavat, ci navrhujes rozposlat maily, ze mam zaujem o toto a toto, ze keby sa u nich vyskytlo, aby na mna mysleli? Vies, pride mi cudne si brat vystavny exemplar, ktory nemienim rozmnozovat a na vystavy nemam cas, pri troch detoch budem rada, ak zvladnem jednu prechadzku denne a inak bude psik na pozemku pri dome. Preco myslis 2 mesacne stena?
Odpovedať
@nanika Psik je vhodny k odberu od matky a prestahovaniu do novej rodiny v 2 mesiacoch. Nikdy nie skor (bude mu to v zivote velmi chybat - ak sa vezme skor, nemusi si napr. uvedomovat svoju silu, ani co to znamena posobit bolest inym, atd, ale to uz ideme zbytocne hlboko). Pripadne sa da psik zobrat aj neskor. Ale je dost velka pravdepodobnost, ze pokial steniatko "ostalo doma" a nikomu ho chovatel nepredal, ze ma nejaku vadu a ze sa mu ten chovatel pripadne nevenuje az tak dobre ako by mal a ako sa venuje tym vystavnym (stava sa..). Ja Ta nechcem balamutit, ale 200 - 300 eur je podla mna cena pre PP psika s malou estetickou vadou cena velmi realna, zalezi od chvatela. A urobila by som to presne ako hovoris, rozposlala maily chovatelom, ze by si mala zaujem o taketo steniatko (opis preco, aky domov by ste mu poskytli), ze odber by bol v polovici jula a ci oni vtedy vrh planuju, pripadne, ci by Ti nevedeli niekoho odporucit. Dobre by bolo najst si konkat na klub (kuk: http://www.spic-skch.sk/ :-) ), ktory taketo plemeno zastresuje a ozvat sa predsedovi, pripad. poradcovi chovu, ze mas zaujem a ci Ti moze niekoho odporucit.. Fenka je kotna 2 mesiace + 2 mesiace trva, kym je steniatko schopne od matky odist. To znamena, ze steniatka, ktore budu k odberu v polovici jula sa este len planuju. Chovatelia uz presne vedia, ci a kedy budu nakryvat, takze by si sa uz mala dozvediet, ci a kedy vrh planuju. Otazne, samozrejme, je, ci bude vo vrhu steniatko presne podla vasich predstav.. ale zo skusenosti, je naozaj minimum vrhov, kde je kazdy jeden psik tip-top vystavny, takze ak solovite neikolkych chovatelov, steniatko urcite najdete. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@eugenie dakujem velmi pekne za pomoc, naozaj si mi pomohla, nevies nahodou, nejake podobne plemeno vhodne na von a ktore sa nepredava za 1000 eur. Este by som typovala bradaca, ten viem, ze moze byt celorocne vonku a taktiez nema problem s detmi...
Odpovedať
@nanika nevešaj hlavu, isto nájdeš vhodného psíka s PP za lepšiu cenu, nemusíš priam trvať na psíkovi s vadou, pretože chovatelia mnohokrát predávajú psíčka s PP, ktorý je bez jedinej chybičky avšak napríklad svojou povahou sa na výstavy vôbec nehodí, nie všetci totiž obľubujú výstavný kruh a ruch okolo toho :-) Pri tomto plemene nemám poňatia o cene avšak štendulá s PP sú samozrejme drahšie ako nejaký oriešok. to, že chce manžel psíka jedine s PP je chvályhodné avšak treba si okolo toho preštudovať viac, pretože ani PP nie je zárukou zdravia, krásy a úspešnosti psa...
Odpovedať
eugenie neviem, nevidela som este ani jednu jedinu webku CHS kde by bola cena steniat .. a to som ich pozerala neuuurekom .... a za 200-300 eur stena s PP dostat, je to pravda, ale su to presne tie "pet quality" ktore sa vystavovat nebudu dat pre nejaku vadu ... ktore menej rozsirene plemena s nizsou cenou mysllis ?
Odpovedať
@marianka_21 ja som sa snazila na muza vplyvat a presvedcit ho, ze radsej utulkoveho, jednoho sme mali odrasteneho, co sa ho niekto potreboval zbavit a ked posiel, tak sme vzali z utulku, teda, este ked som byvala s rodicmi. Muz v byte so psom nesuhlasil, iba ak do domu. Teraz sme sa prestahovali do rd, dokonca sa nam zjavili v dome a pri dome mysky, takze pes sa ukazal ako nevyhnutny, keby aj mysi nechytal, aspon odstrasi :) Ja uz utolok nemozem spomenut, vadime sa ako pred rozvodom, proste uz na to nemam psychickych sil... Ked si to clovek tak vezme, nie je vela plemien, ktore su na celodenny a celorocny pobyt vonku, maju radi deti a su skor stredneho vzrastu, do nejakych tych 20 kg pri fenke.
Odpovedať
@nanika urcite ho chcete na celorocny pobyt vonku ??? ja patrim k ludom co taketo volby moc nepreferuju a osobne tomu ani nerozumiem ... ak sa bojim o majetok kupim si alarm ... a vies vysvetlit ze preco vlastne muz tak nastoji na psovi s PP ? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nanika pokial viem, vlci spic je poriadne velky pes, takze co sa taky otazky na zradlo, tak zje toho dost... rataj tak min. 30-50€ mesacne vydavky na ake take kvalitnejsie zradlo... @abbeylee myslim, ze je to pes na pobyt vonku, dobre zateplena buda a pohoda :) ma hustu srst :) praveze sa neodporuca mat psa aj - aj.... su to pre neho prilis velke teplotne šoky potom a napr. nema tak prispobenu srst a podstadku, ako keby bol stale vonku.... preto psie oblecenie napr. pre bytovych pssov v zime nie je len modny vystrelok, je to na ochranu ich zdravia, lebo nemaju zimnú srst.... Nanika - vada u psika s PP moze napr. len prilis pritulna povaha z niektorych plemien :) alebo naopak moc ostra :-p alebo trosku inak postavene usi a pod.... ale to beznemu cloveku, ani psovi vobec nevadi :)
Odpovedať
@nanika tak to má dosť veľké nároky... So psíkmi vonku nemám moc skúsenosti hoci sme ako deti vždy nejakého doma mali. Teraz mám dvoch YT, čo je spoločenské plemeno nevhodné na pobyt vonku... Zrejme bude musieť manžel upustiť buď z nárokov na psa alebo z predstavy o cene. Štendá s PP sú drahé, no a to, či je psík vhodný na výstavy alebo nie je, nie je možné zistiť v dvoch mesiacoch pokiaľ nejde vyslovene o telesnú vadu. Najčastejší dôvod pre neuchovnenie je zlé prezubenie psa avšak to zistíš až okolo 4 - 5 mesiaca veku...
Odpovedať
@abbeylee neviem. U chovatelky, ktorej som sa informovala su tiez psy chovane vonku, neviem, co je na tom zle, pes nebude zavrety vo voliere, ani na retazi, bude mat volny pohyb po zahrade, viem, ze v lete viac hier a kontaktu s rodinou, ale inak to neviem zariadit a nepripadam si nejako ako nenormalna, ze bude pes chovany vonku. Pri chove na noc dnu a cez den vonku je praveze riziko, ze mu nenarastie zimna srst a to je myslim vacsi problem ako pes chovany celorocne vonku... Aj ked do buducnosti nevidim a mozno aj to bude realne...
Odpovedať
Profilova fotka
@nanika ak si kupis psa s PP, mala byt si mat zaruku, ze nebude mat napr. vrodenu displazii bedrovych klbov a pod... iste ochorenia, kt. su pre niektore plemena dedicne... teda min, dobry chovatel to dava k papierom.... My sme chceli springerspaniela, krasny, stredne velky pes..vacsieho uz akosi nechcem,,,,,.ale s PP stoji 300e a viac...obcas sa nejaky chovatel da uhovori na napr. 200, ale malokedy.... . od mnozitelov menej, ale...... tam clovek nema ziadne zaruky..... Takze zatial pes u nas nebude.. aj preto, ze nevieme, ako by to plemeno znasalo mačky.... @marianka_21 ja tiez nie som moc na psa z utulku.... ono--- niektorí su zlatí, ale clovek chce mat milacika od malicka, skor si k nemu vybuduje vztah.. a malí sú tam skor rozni oreši, a tí sa nam napr. nepacia.. malí si vsetci zlatí, ale potom...... MOzno je nanikin manzel podobne na tom ;-) A osobne si myslim, ze psy maju byt chovane vonku a nie v bytoch ..... maju tam viac pohybu a je im tam lepsie....... to je moderny nezmysel, ze pes ma byt vnutri... ( s vynimkou vyslovene bytovych psov, co neznesu zimu napr. YT, alebo matlezaci a pod...) Je mi do placu, ked vidim okolo cinzakov dogy, setre, vlciaky, labradory a pod... lepsie by im bolo na dvore :)
Odpovedať
@nanika netvrdim ze je to zle alebo nenormalne ... len ze ja to nepreferujem ..that´s all ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nanika a nechcete zlateho retrievera? ten je mily :)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.jankinazahrada.sk/phpmenu.... tohoto sme chceli my :) je aj pani na vychode, co ma velmi kvalitne steniatka, aj nejaka tu v Pezinku :) a este nejaky pan na zahori.... cena je tak okolo 300e a budu mat na jar k odberu tusim..... volala som s nou v lete a spominala..... tiez planovane vrhy, vie aj poradit.... je to krasny havo, len potrebuje vela pohybu, pracovat - prinasať papeky a pod.... Je to stredne velky pes.. nieco ako koker, len vacsi... a moze byt len vonku :) A ak by mala tvoja polovicka polovnickeho ducha, je uplne idealny :)
Odpovedať
@katrin21 si si ista, ze je na von a cosi aj postrazi? skusim pozriet o tom plemene viac, ja som myslela, ze je na dnu :)
Odpovedať
@katrin21 ja som netvrdila, že si majú vziať psa z útulku, chcela som povedať, že ak je jej manžel rozhodne pre psa s PP bude si musieť priplatiť. Ja som za mojich dvoch dokopy dala 1300 € a neľutujem ani cent. I keď za tie prachy som tiež očakávala, že bude všetko v poriadku, no a pri druhom drobcovi nebolo, takže vzápätí ako sme si ho priniesli domov začala šnúra po veterinároch a ďalších 600€ šlo dolu vodou..., ale s tým musí každý počítať akonáhle si kúpim psa preberám všetku zodpovednosť a mala by som mu poskytnúť všetko, čo potrebuje. Každý vyratuje koľko bude stáť strava, to je však len zlomok ešte treba platiť očkovania a veterinára, čo je v dnešnej dobe slušná pálka...
Odpovedať
Nam tu zo zadu lietaju bazanty a obcas nejaky omylom pristane v zahrade, chudaci, to im nemozem spravit :)
Odpovedať
@marianka_21 myslim, ze naklady na veta sa predpokladat nedaju nikdy. A suhlasim s tym, ze pokial clovek s nimi nerata, tak by nemal mat ani psa. Samozrejme, ze psik bude kvalitne krmeny, ale zasa nemienim za neho vysolit 600-800 eur a viac, aby mi ho niekto ukradol :(
Odpovedať
@nanika to sa stalo našim susedom :-(
Odpovedať
ono aby ste chapali aj velkost psika, mne tu velmi oriesok nepomoze, za prve, mame medzeru pod branou a v ramci branky a brany na auto, steniatko by bolo primale a mohlo by ujst. Taktiez potrebujem aj psychicke zastrasenie vzrastom psa, kedze za nami su volne pozemky a sme tak na okraji dediny, o asi pol km je od nas cast dediny, kde ziju pocerny spoluobcania, proste radsej vacsi pes, ktory cudziemu nedovoli sa k brane ani priblizit. U spica sa mi paci, ze chovatelia pisu, ze nevyjde ani za branku, ked zostane otvorena, utulkaci nasi pri vjazde auta do dvora vecne zdrhali a rada by som sa tomu vyhla...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?