Ustajnenie kona v obytnej zone???

Strechaci, ak sa vyznate v problematike - sused si zmyslel ze si prinesie kona mozno aj dvoch na pozemok rovno oproti nasmu domu, byvame na dedine, ja osobne som teda zasadne proti, vsetky okna mame orientovane presne na ten pozemok, pochybujem ze bude cely den lietat a cistit vykaly, teda cakaju nas muchy, ovady, smrad, erdzanie a neutichajuci stekot vsetkych psov v okoli... prosim teda o odpovede ci je toto vobec mozne pripadne kde sa nieco docitam viac o tejto problematike. Dakujem!
Odpovedať
@jasimmi No a co? bud rada ze tambudes mat koniky, si na dedine ak sa nepaci prosim panelak 8. poschodie. Teraz vazne si to predstavuejs moc tragicky, neni to vobec take hrozne, kone chovaju ludia dokonca aj v meste v martine viem o 2 miestach a to je uz ina sila.
Odpovedať
@sysell na toto niesom zvedava, napisala som ze som zasadne proti - neviem ci by sa tebe pacilo keby ze Ti pod oknom sere kon, nemozes ani vyvetrat lebo Ti do izby naleti kopa much a ovadov... Susedka chova kone taktiez, ale ma ich riadne ustajnene medzi konmi mimo dedinu - tak ako sa kone maju chovat a tiez je proti tomu, neodpovedal si mi ani na jednu otazku nechapem absolutne tvojmu prispevku a uz vobec tomu ze si dovolujes ma posielat do bytovky! nechaj si svoj nazor pre seba na buduce ak nemas co k teme povedat.
Odpovedať
Profilova fotka
Pochybujem ze toto riesi nejaka vyhlaska. Zivot na dedine proste. Nas sused ma konov 8, oproti nam na luke sa celorocne pasie viac ako 30 kusove stado. Dalsi sused vedla ma 20sliepok,10husi, 4kozy,2ovce,nejake svine a maval i 2kravy. Ano,smrad obcas citit, ovady tiez, ...ale za mesto uz by som to nikdy nemenila.
Odpovedať
toto nie je odpoved, ale zivot na dedine prinasa rozne situacie, nie vsetky sa daju riesit vyhlaskami a zakonmi, ...dnes dopoludnia vyliezla u susedov macka na dost vysoky strom, zo zeme na nu riadne stekal pes , az neskor sa babke susede podarilo palicou nejako dat macku dolu a co cert nechcel, ukryla sa do dreva a je tam doteraz , a pes na nu brese a brese a co teraz ?
Odpovedať
@jankazb @melbak001 baby sorry ale vy mi tu pisete ako keby som bola vcerajsia.. Ja som s konmi vyrastala, zijeme na dedine - nie tyzden ale cely zivot, mame troch psov, 8 maciek a 12 sliepok a 4000m2 uzitkovu zahradu- pretoze toto casovo aj financne utiahneme. Nebudem sa teda rozpisovat ze konik je stadove zviera, potrebuje vybeh a zit medzi konmi a nie stat cely zivot na 100m2 pozemku- nebodaj tie kone tam budu 2. Je to jeden z mnoho dovodov preco s tym ani ostatny chovatelia, ludia, ktorym na zvieratach aj zalezi nesuhlasia ale apriori tu islo o nas komfort a hlavne o zdravie. Nebudem sa opakovat, kon patri do stajne, na vybeh a ma zit s konmi. na tom pozemku nema miesto ani na poriadny pristresok. Pytala som sa ci je niekto znaly problematiky legaslativne, ci to upravuje nejaka vyhlaska, pripadne ci niekto nema realnu skusenost a nie kto co chova a kde behaju macky po stromoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@jasimmi ja len tolko, je mi uprimne luto tvojich susedov. Co sa tebe nepaci hned treba najlepsie sudne riesit :-D.
Odpovedať
@jankazb neruzumiem preco, mi nebyvame tak ako vy, mame dom hned pri cesticke a ten kon bude cely zivot stat rovno pod nasimi oknami, myslim tym rovno a viem jedno ze o neho jednoducho nebude dobre postarane, pozname tych susedov vsetci , vieme co su to za ludia a preto mame obavy, ja vobec nechapem preco to odcudzujete a rovnako aj mna ked nepoznate vobec nasu situaciu? ja to tu nepotrebujem rozpisovat dopodrobna ani co je vsetko za tym a ze tu nejde len o nase spoluzitie ale aj o tych konikov? vedzte ze ziaden chovatel, ktory ma skutocne rad zvierata by toto nespravil, z mojho pohladu je to napr. ako zavriet psa do koterca - ale je to tiez vec nazoru. Ja som polozila otazku, nikto na nu neodpovedal, len ma tu vsetci odcudzujete??? priniesla by som vam vsetkym tak na mesiac konika rovno pred vase spalnove okno, spravila by som mu ohradku 5x5 metrov aby ste si skutocne uzili to co to prinasa! Aj nasi ostatny susedia kadeco chovaju, tiez tu mame husky, prasce, aj voly s tym nemam najmensi problem ani som nikdy nemala, pokial je o zvierata dobre postarane ale ked vam chce dement ktory nema cas, peniaze ani vztah k praci a zvieratam nasackovat kone a to rovno pred barak - vieme co nas caka a tie koniky bohuzial tiez.
Odpovedať
@jasimmi ahoj, existuje zvaz chovatelov koni a na ich stranke su nejake smernice ohladom chovu, minimalne plochy pre ustajnenie a podobne. neviem, nakolko je to pravne zavazne, skus si to pozriet, mozno tam najdes nieco, coho sa bude dat chytit. http://www.horses.sk/joomla/index.php...
Odpovedať
@benco dakujem, toto uz riesi susedka co ma konika, ona sa viac vyzna, sama vravela ze si nevie predstavit ako by na takej ploche mohol byt kon, nieto dvaja, no idem popozerat. ja som skor myslela na nejaku smernicu ministerstva zivotneho prostredia ale neviem sa k nicomu dopatrat, skusim este zavolat nasmu vetovy on je koniar, mozno nam pomoze...ale aj tak dakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jasimmi niektore nicky, reakcie musis brat s rezervou, s nadhladom, neber to vsetko tak osobne. napriklad ked sa ludia co byvaju napr. v BA niekde v panelaku vyjadruju k ciganom na vychode, co byvaju niekde v osade a ohrozuju ludi atd atd ...
Odpovedať
@dulius ano jasne, len mne sa nechcelo rozpisovat celu komplikovanu situaciu, som len prekvapena z reakcii... napises otazku a nedostane sa ti ani jednej fundovanej odpovede, namiesto toho ta tu takmer ukamenuju ze nechces aby ti utyrany kon sral rovno pod oknom do kuchyne a spalne...stacilo by napisat ze sa s tym neda nic robit alebo popripade ze to reguluje ten a ten organ a pod. Ja sa tiez s vela vecmi nestotoznujem ale to ma neopravnuje nikoho odcudzovat najma nie z 5. holych viet na nejakom diskusnom fore...
Odpovedať
@jasimmi Mať takú susedu čo má troch psov, 8 maciek a 12 sliepok a 4000m2 uzitkovu zahradu, tak to radšej budem bývať v paneláku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jasimmi Píšeš blbosti - vieš o tom? To Ti kto povedal, že kôň je stádové zviera preto musí žiť medzi koňmi? Voľakedy mali gazdovia na dedine jedného koníka, ktorý im potiahol voz, alebo pluh a nežil v stáde. Mám taký dojem, že si nejaká paneláková fiflena, čo prišla na dedinu a teraz tam chce zavádzať nové móresy. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 a teraz sa dostanes do nemilosti lebo si si dovolil napisat nazor :).
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb V podstate mi je to jedno. Je to môj názor a nemám dôvod napísať niečo iné, ako to čo si myslím. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 ty si videl diveho kona o samote ? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jasimmi je to na dedine, moze mat kona kludne, preco by nemal? aka obytna zona?? ved kedysi ludia na dedine kazdy chovali prasa, sliepky. niekto aj kravu.. o tom je dedina ! Nasich susedia maju velku stajnu postavenu, tam aj kravu, prasa , nie jedno.... a aj kone, neviem ci jedneho alebo dva, vyuzivaju to na priblizovanie dreva v lese.... kone sa maju dobre, ich toto bavi a riadne sa o vsetko staraju.... okrem toho, kon smrdi menej, ako nejake prasce, to je este len smrad ... Ked ti vadia zvierata, nemala si ist na dedinu byvat, chod do cinzaku... a aj za nimi z druhej strany maju jedneho kona, je uplne v pohode, akurat obcas obhryzol ocinovi hrozno, co sa tahalo pri plote..to je vsetko. A poviem ti, ze pozerat sa z okna na pasuceho sa kona je krasa... lepsie, ako pozerať na betonovy mur... a kon nemusi byt vobec v stade... vobec.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Prehliadol som niekde, že píše o divokom koňovi? Predpokladám, že ak si dnes niekto zadováži koňa, tak určite nie divokého, ale na jazdenie. :-)
Odpovedať
@jamk1 nebavim sa o nejakom valachovi ale o plemennej kobyle, vidim ze ste tu vsetci mudri ale ani jedna normalna odpoved, myslim si ze v tomto pripade je uplne zbytocne komentovat dalsie prispevky...
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 ak by mala 4000m2 uzitkovu plochu, tak tie sliepky a macky nevidis aj cely den, ved to je miestaaaaaaaa :-D
Odpovedať
@katrin21 si si aj precitala vsetky moje prispevky???
Odpovedať
Profilova fotka
@jasimmi sietky na okna ti nieco hovoria? co sa tyka tych much... ostatne nejdem posudzovat.. kedysi ludia tiez vela miesta nemali a chovali... mozes ziadat na obecnom urade, aby ho ustajnil dalej od okien, to je vsetko. NIc viacej a neda....
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 tak uz si videl, ze pri viacerych konoch je kazdy v inom rohu ? :) Kon je stadove zviera a ked je sam prezije, ale velmi dobre mu to nerobi a potrebuje priestor. Mam susedov chovatelov, v nasom blizkom okoli zije asi 6 koni. Mne sa paci ako sa tu do nej vsetci pustate, ale rad by som vedel kolko z vas ma naozaj suseda vedla s konmi :).
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj My sme malá dedina s 1200 obyvateľmi a máme tu štyroch ľudí, ktorí chovajú koňa. alebo dvoch. Jeden starší pán ho raz - dvakrát do týždňa zapriahne do voza a ide sa prejsť po dedine. Je to aj atrakcia nielen pre deti. A tí ostatní hlavne cez víkend, lebo cez týždeň asi pracujú, osedlajú kone a prechádzajú sa s nimi po dedine a idú ich vybehať za dedinu na lúku. Ešte som za 14 rokov nepočul, že by tie kone niekomu vadili, alebo by si niekto sťažoval. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jasimmi na tvoje arogantne a utocne odpovede ani ziadnu inu reakciu necakaj. Vlastne mozno ano,najde sa jeden nick rovnakej krvnej skupiny. Sice neporadi ale polutuje ta. @majkoj napr.ja. Velka chovna stanica Magalovej ex,jazdecka skola dalsia vedla... Vacsi problem ako muchy vidim ale v potkanoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj ja som pisala, u nasich hned z dvoch stan... kon je fakt to najmenej, horsie su prasce, co sa smradu tyka, ked sa o to nikto nestara :-p A ano, videla som, ze ked je aj viacej koni, nie su stale pokope... veru nie.... casto su doost daleko od seba.. kazdy robi svoje... nie su stale spolu.
Odpovedať
tak pre ozrejmenie, v nasej obci je byvale druzstvo kde chovaju a ustajnuju kone - vidim ich kazdy bozi den, pan ktory to cele vlastni kupil starsi RD asi 3 domy dalej viem ze cast koni bude prave tam a nemam stym problem pretoze viem ze o ne bude postarane, viem ako stajne funguju, suseda tam ma ustajnenu kobylku a su to rozumny ludia ktori su skuseny chovatelia ale toto je ine, ako som pisala vyssie nehovoriac o tom ze viem co bude ten kon vystrajat ked sa tu ostatny budu premavat s konmi - je to naozaj stadove zviera, nema tam absolutne miesto na vybeh, ten clovek sa nedokaze postarat o seba nieto o kona, preto tie obavy zo smradu, much atd. Silne pochybujem ze mu bude cistit ten kusocek pozemku, je to len jednoduchy clovek a ked maju ostatny kona tak chcem aj ja - o nicom inom to nieje. Chcela by som vidiet ci by ste tak mudrovali keby ste realne videli nasu sitaciu - nech sa paci, pridte sa kludne pozriet nemam s tym problem... aj na tie koniky, mame ich tu dost
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb ano, ale predpokladam, ze aj na primeranom pozemku, pricom sama uznavas, ze smrad. @jamk1 moja dcera je do koni zblaznena, ja proti konikom tu, nic nemam, maju velky vybeh, vobec ich nevnimame. Ale pustat sa do niekoho pre to lebo ma obavy, ze sused chce chovat kona povazujem za, povedzme neempaticke, specialne ak nikto z vas nepozna konkretne podmienky.
Odpovedať
Profilova fotka
Ludia, ono je velky rozdiel mat kona a mat kona. Moj otec byva v dome, 2 domy vedla chovaju kone, asi 6ks, ale nema tie kone hned pri dome, ako spomina tu vyssie autorka. Je tam proste rodinny dom a za nim dvor a potom ide stajna a pole a ta stajna nie je vedla susedovho domu. Ale je od neho dost daleko, aby tam musel sused pozerat na to, a citit to. Viem si predstavit, ze keby stajna bola tak, ze ju vidis zo svojej obyvacky, ze by to susedovi vadilo. Asi tak a piste si co chcete, ale keby ste mali vy ustajneneho kona 3metre od domu, pisali by ste inak, ale nepriznate to, to mi je jasne :-)
Odpovedať
@jankazb utocne odpovede? co som mala akoze odpisat cloveku ktory mi poradi sa odstahovat do bytovky? z jednej otazky tu vznikla akurat tak diskusia plna odcudzovania a presadzovania si vlastnych nazorov bez toho aby sa niekto opytal preco nam to vsetkym na ulici asi tak vadi...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?