Susedom vadí náš pes. Máte podobnú skúsenosť?

Zdravím Vás, chcela by som sa poradiť, lebo som z tejto situácie zúfala a na nervy. Kúpili sme rodinný dom, medzi ďalšími domami. A po čase sme si tam doniesli aj nášho psíka - labradora, 7 ročného. Mávali sme ho pusteného stále, aj v noci. V noci štekal za plotom na všetko, čo išlo okolo. Vo vedľajšom dome býva stará dôchodkyňa, ktorá vtedy prvý raz po mne vyletela o jedenástej v noci. Fajn, to som chápala, každý sa chce vyspať, náš pes má mohutný hlas, tak som sa s jej dcérou dohodla, že ho budeme zatvárať na noc. A dokonca sme to urobili až tak, že spáva v našej verande, vnútri v dome a nie vonku vo voliére. Takže celú noc je ticho. Teraz im začal vadiť už aj cez deň. Pes nešteká nepretržite, vkuse, a ani niekoľko hodín. Štekne si ako každý normálny pes sem tam. A dvakrát sa stalo za polročný pobyt nášho psa, že sa im zobudila malá dcéra, ktorá poobede spáva, lebo on im to určite robí naschvál a zašteká vtedy, keď malá spí a ona sa na to budí. A zas nás vtedy menovala naša suseda všelijako, len nie pekne. Druhej susede, rovnako stará pani, tej vôbec nevadí, dokonca hovorí, že skoro vôbec nešteká, že ho nepočuje. Môj manžel ho chce dať naspäť ku jeho rodičom, kde býval, kým sme nemali dom. Lenže ja sa skôr tak chcem spýtať, kde mám mať ešte svojho psa, keď nie na vlastnom pozemku, na dedine? Akoby ste to riešili vy? Ďakujem :-(
Odpovedať
1
2
9
@maybee a ignore poznate? to ze ste ustupili na noc je fajn cez den kaslite na nich.. nam prisiel dokonca anonym ze nase psy zavijaju.. co je smiesne kedze zili v meste a tam boli ticho.. takze ani sme to neriesili.. pes ma strazit cize obcas zasteka a na dedine je milion psov a dokonca je vela aj takych co si chodia na "vylety" ti su viac nebezpecni ako ten vas za plotom
Odpovedať
Presne tak, ignorujte. To už je smiešne, že na dedine a na dvore niekomu vadí pes. Ak ho dáte preč, bude im vadiť niečo iné. Nikdy by ma nenapadlo sťažovať sa na štekanie alebo kikiríkanie alebo podobné zvuky na dedine. Nechápem to...
Odpovedať
@maybee Ja ti to napisem z tej druhej strany. Mam 2 deti, obe sa budia na stekot susedovho psa (tiez ma vyrazny hlas). Nemohla som ich nechat spat vonku v kociku. Budili sme sa (a obcas je to tak aj teraz), ked susedia rano vypustia psa von. Obcas ho vonku zabudnu a pes stekal o druhej nadranom. A ja sa pytam - kde uz len mam spat, ak nie vo vlastnom dome? Kde mam dat spat svoje deti, ked nie u mna na terase vonku? Preco ma mat prednost susedov pes predo mnou? Nastastie mame dobrych a rozumnych susedov a po niekolkych dohodach ho davaju na noc dnu, cez den v podstate tiez a potom mu kupili protistekaci obojok, takze ked aj beha po vonku, tak aspon nesteka. Susedov pes ale stekal niekolko hodin vkuse. Myslim, ze ide o nejaku vzajomnu dohodu. Tvoji susedia zas nemozu ocakavat, ze cely svet stichne, ked ich dieta ide spat. Obcasne zastekanie k zivotu na dedine patri (aj ked ja uz som alergicka aj na to :-D, ale to dokazem respektovat), a pokial skutocne tvoj pes len sem-tam stekne, tak s tym asi vela nespravis. Skus sa vsak vzit do ich koze a uvaz, ci to sem-tam nie je na kazde prechadzajuce auto, resp. na kazdeho cloveka, macku, psa, skrecka, vrabca a pod... :-) V noci si to podla mna vyriesila velmi dobre a ako suseda by som ti za to odniesla aspon cokoladu. Dodam, ze aj my mame psa a snazim sa, aby nikoho neobtazoval, nekakal ostatnym na predzahradky (ako jedina z okolia nosim so sebou sacky na hovienka jak taky blbon) a hlavne ostatnych neobtazoval hlukom. Ked sme doma, tak je s nami vnutri. Ak sme niekde prec, tak ostava vnutri sam. Je to otazka toho, kam je kazdy sused ochotny ustupit. Drzim palce k vzajomnej dohode.
Odpovedať
Na štekot v noci, by som sa sťažovala aj ja, aj nás nad ránom budia psy, ale nechce sa mi ísť snoriť, ktorí sú to, tak kašlem na to, cez deň v nedelňajšiu pohodu, susedov šteká ako divý, ak sú náhodou jeho páni preč, ale už som si akosi zvykla, ale nemám malé deti, možno by som reagovala inak, Teraz máme najnovší problém s prascami, náš sused sa rozhodol chovať prasce, je neviem koľko ich tam má možno 15, a to by ste mali počuť ten, ani neviem ako to povedať - kvikot o 2 ráno, a to už nehovorím o smrade keď kydá hnoj o 18 večer. V tom teple, čo bolo, to bol des.Asi to je všetko o dohode susedov, ked chcú, tak sa dohodnete, ale ked nechcú a ste im nesympatickí, tak asi nepomôže nič a jeden problém vystrieda druhý. ja by som psa určite nezatvárala cez deň, ved má strážiť, tak nech šteká, možno by som sa so susedou dohodla, kedy jej deti asi spávajú a vtedy by som ho, ak by som bola doma schovala na 2 hodky, ale inak by som sa tým nezaoberala.
Odpovedať
bosoriak: Z čoho máte postavený dom že počuť dnu štekot psa? Alebo spávate vonku v týchto mrazoch?
Odpovedať
Ďakujem za reakcie. Áno, ustúpili sme na noc a dokonca som psíka zavrela včera aj cez obed dovnútra, kedy som si približne domyslela, že malá spí. Môj manžel však je pevne rozhodnutý ho dať preč, kde býval predtým, u jeho rodičov. Ja by som ho za žiadnych okolností preč nedávala, aj keď mi to tiež psychicky zle robí, keď mi tá stará žena začne vyziapovať nadávky. Pred nami tam nikto nebýva dlhé roky, nie sú zvyknutí. Sú tam zakonzervovaní a toto im zrejme nevyhovuje. @bosoriak pes štekal iba v noci, na všetko živé, čo sa prešlo pred našou bránou. Cez deň šteká iba ak idú cudzí psi a na starých pánov, ktorý idú pomaly - sa mu zdajú byť asi podozrivý. Lenže ja to počujem a už som z toho taká zmagorená, že bežím a rýchlo ho napomínam, aby prestal. Aj keď je to pre nich prirodzené. Na začiatku si ho nevedeli vynachváliť, že je úžasný, že veľa nešteká a zrazu takáto zmena, keď jeho štekot sa nezmenil. Keby štekal prehnane veľa, vkuse, niekoľko hodín, nepoviem ani slovo. @radopp aj oni sa sťažujú, že dnu počuť štekot psa.. a preto sa ich malá na to budí. hoci mi ho počujeme tlmene, suseda vedľa ho vôbec nepočuje, len oni... a domy máme z rovnakých materiálov :)
Odpovedať
@maybee ja poznam jedneho psa, ked chcete dodam:) ten steka aj na padajuce listie, klink sa klinom vybija.. doneste horsieho psa a babuska si uvedomi ze aky zlaty je ten vas:) (samozrejme idem do extremov a myslim to troska s humorom to co pisali ludia vyssie ze sa dohodnut a tak je lepsie riesenie, ale nadavat by som si po sebe nenechal)
Odpovedať
@maybee Tak v tomto pripade asi ide skutocne o nejaku neuroticku susedu. Ako som napisala, obaja zucastneni v spore musia niekam ustupit, ale ked ustupujes len ty, tak nieco nie je OK. Skus to proste nechat takto, mozno si casom zvyknu. Aj ked, v takomto pripade by som sa ja asi trochu bala nechavat psa bez dozoru vonku. Ludia su skutocne vselijaki a mohli by mu mozno aj ublizit.. Ved sa s nimi skus dohodnut, ked si doma, nech ti povedia, ked ide dieta spat a ak si ochotna, tak dat psa dnu. Aj ked, to uz mi pride ako celkom dost zasah zas do tvojho sukromia. Velmi tazko povedat, co robit. Spytaj sa ich, co vlastne chcu. Aj ked, ked je schopna suseda vyziapavat nadavky, da sa ocakavat, ze diskusii asi pristupna nebude. Tak si uvaz ty, co chces. Ci byt zadobre so susedmi alebo sama so sebou.
Odpovedať
@bosoriak veď to je to, že každú chvíľu sa započúvam, či ho náhodou nepočujem štekať, v noci, čo spím tvrdo, keď ešte spával vo voliére, a zaštekal, hneď som sa budila a bežala ku oknu a nepomínala som ho, už mi z toho celkom aj šibe. A nechcem nikoho súdiť vopred, ale ona by bola schopná mu ublížiť. A zas za takúto cenu sa ho radšej vzdám, a dám ho ku svokrovcom. Skúsime ho dať na čas preč, aj keď, naťahovať sa so železnou voliérou nie je bohvie čo, a ak príde ďalšia námietka na niečo, čo im zasa bude vadiť, tak v tom momente pôjde naspäť. Neviem, či robíme dobre, myslím si, že teraz uvidia, že aha, oni nás poslúchli, stačil menší nátlak a prídu iné veci, čo im budú vadiť. Až ma z toho srdce bolí, pretože v tom dome bývam často sama, je starší, prerábali sme ho, a dosť som sa cítila bezpečnejšie a istejšie, keď tam ten pes bol. Oni tam majú iba tie svoje sliepky a to je všetko. Ale čo som sa dozvedela, tak takéto poriadky robila aj so susedovým psom, toho, ale ževraj až tak nepočujú (však bodaj by ho počuli, keď je o 500 metrov ďalej ako náš). Ževraj sa nášho psa bojí aj jej synovec, ale za to ja už nemôžem, je za plotom a labrador, však kto vie, čo je to za plemeno, že ten doslova deti zbožňuje.
Odpovedať
@radopp Mame dom otoceny tak, ze ked ten pes steka pri plote, tak steka cca 7 m od nasich okien. A je to naozaj velmi pocut, obzvlast na poschodi, aj pri zavretych oknach. Mozno si jednym z tych stastlivcov, ktori ked spia, tak ich nezobudi nic. :-) Ja k nim bohuzial nepatrim, ani moje deti.
Odpovedať
@maybee Ked sa ho boji, to je jeho problem, tak nech k psovi nejde. S tym stekanim je to ale ine. Pokial by som to nezazila, tak neuverim. Ale ja skutocne hovorim o extreme, ked ten pes bol schopny stekat 3-6 hodin neprestajne. Obcasne steknutie na prechadzajucich ludi a psov je normalne. Ja by som sa nebola ochotna zrieknut svojho psa. Skus mozno ten protistekaci obojok, psika budes mat so sebou a suseda nebude moct povedat ani makke f.
Odpovedať
@radopp Okrem toho, pes zije o kusok dlhsie, ako jednu zimu :-) Obcas tiez rada spim aj pri otvorenom okne, najma v lete a detom sa tiez lepsie spi vonku v kociku. Dokonca aj v takychto mrazoch. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tak dnes zas, verbálne napádanie z jej strany, keď som prišla domov, pes štekal, keď som prichádzala, šťastný. Volala som na políciu, nezniesla som to už, zajtra mám prísť podať na ňu trestné oznámenie za verbálne napádanie. Aj tak viem, že polícia nič nevyrieši, aspoň sa stará postraší. :-| riadny adrenalín mi dáva do tela :-D
Odpovedať
Tak ja napisem teda jednu skusenost z nasej strany..my mame dom zial tak, ze susedime s 8-mimi psami, a to od 6-tich susedov :) Sice mame maltezaka doma(doslova doma, vonku minimalne, potreba, atd.), ale dovolim si tvrdit, ze nervy mam riadne skor ja, keby to bolo v mojej moci, tak tie psy su uz davno prec. Tiez mam dieta, a ked som chcela, aby spinkal na cerstvom vzduchu(ked bol maly), tak som musela ako taka trapka, aj v metelici, ist s nim kruzit ako kruzidlo, aj par hodin(a teda to bol adrenalin). Preto sa mili ludia nehnevajte, ak niekomu lezie na nervy to, ze nejaky pes steka...ja mam doslova alergiu na psy. A kazdy pan, by mal mat vycviceneho psa na povel. Ja teda neviem, ci naozaj niekomu nevadi, ze mu pes steka pod oknami, aj ked je jeho vlastny.. :-S
Odpovedať
@maybee http://www.antistekace.sk/
Odpovedať
maybee: Políciu nevolajte, lebo: 1) nemáte dôkazy a šlo by o krivé obvinenie 2) zaplatíte výjazd a nabudúce sa na vás vykašlú 3) ste udavač Lepšie riešenie: 1) kúpte si slzák, nôž, obušok...ešte jedného psa... budete sa cítiť bezpečne 2) máte manžela, nech to rieši (to malo byť po prvé :-) 3) spojte sa s inými susedmi ktorým znepríjemňuje život a vráťte jej to, už len to že si navzájom môžete dosvedčiť čokoľvek a ona nemôže
Odpovedať
4) Kúpte si kameru a nahrajte susedu ako sa nebezpečne vyhráža, a ked už chcete udávať, tak podajte trestné oznámenie vo veci, nie na osobu, vyhnete sa protižalobe
Odpovedať
Ja mam bohuzial tiez problem so susedovym psom. :-( Podotykam ze som velkym milovnikom psov, odjakziva sme mali doma vslijake zvierata roznej velkosti a druhu :-) Problem nastal ked si nas sused kupil cca pred pol rokom maleho bandoga - kto nevie o ake plemeno sa jedna, tak je to pes zaradeny medzi tzv. bojove plemena, v dospelosti bude mat asi 70 kilo - co nema ani jeden z rodiny susedov. Mne osobne nevadi ze maju prave takeho psa, ani to ze steka - ved je to pes nebude asi kotkodakat :-) ale to, ze ho nemaju riadne zabezpeceneho. Stalo sa ze sme raz prisli na dom (zatial ho prerabame, resp. doladujeme exterier a este v nom nebyvame) a suseda "vencila" ich psa, samozrejme bez voditka, bez nahubku. Ako pes zbadal ze sme prisli, dobehol k nam a zacal okolo nas skakat. Jeho majitelka si s nim absolutne nevedela poradit, vobec ju nepocuval, nedokazala ho ani chytit za obojok a odviezt z nasho pozemku. Vrcholom bolo ked pes skocil na mojho syna (2 rocneho) a zhodil ho na zem. TO som povedala susede ze toho psa uz v zivote nechem vidiet v nasom dvore! a skoncilo to tak, ze jej ho do voliery musel odviezt moj priatel, lebo sama nebola schopna a ak by tam nebol priatel, musela by som utekat do domu a cakat kedy sa psovi uraci odist z nasho pozemku. Susedom sme kupili asi 70 m pletiva aby si urobili medzi nasim a ich domom plot (my mame z nasej strany tuje) a cakam kedy sa im uraci dorobit si aj ostatok plota okolo pozemku. Takze o problemoch so susedovym psom viem svoje, ked sme na dome, vzdy najskor kuknem ci je psisko pusteny a ak ano, tak ani nejdem von.
Odpovedať
mne stekot tiez dost vadi a pocut to dovnutra je tiez celkom slusne...ale zvykam si. Nestazovala som sa nikdy. Co mi ale vsak neskutocne vadi je, ze mame na ulicke jeden stary dom, kde majitel ma deravy plot a chova asi 3 "besnych" psov...Dennodenne na mna vybehnu, ked idem okolo ich domu, doslova ma idu roztrnut..mam co robit, aby som sa uhnala. Ked idem na bicykli, vzdy za mnou utekaju a vtedy su strasne rozbesneni... Ja by som ich postrielala, otrovila, dopichalaaaaa...Prepacte tí, co milujete psikov...ale ja z tychto nemozem!!!
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@matadou ty si asi z mesta, príp. si besneho psa nevidela ani na obrázku. Prepac, ale niektorí sú ozaj doslova takí, ako opisuje @syslova. Dodnes si pamätám, že ak boli takýto psy pusteni na ulici, musela som sa otočiť a obísť si celu štvrť dookola, aby som sa do našej ulice dostala z opačného smeru, tak neskutocne som sa bala. Nevyjadruj sa k niečomu, čo si v živote nezazila !!!!!!!!!!!!!!
Odpovedať
Moje deti budil nás pes :-D ale len ked mali otvorené okno, a zvykli si v nosi ich uz nevidia ani mladé ku IIS hoci sa im horšie zaspava ani susedov pes Skôr cez den im to vadilo cez den ale nikdy ich nedokázal z najtrsieho spánku zobudit ani nás pes ani mladý sused s neviem kolkymi Devcibelmi hudby ( byvame v radovke) Skôr ich budili ľudia ktory išli vonku a rozprávali sa ale to len mladším staršej tak vyhovovalo čerstvý vzduch že vonku ignorovala všetky zvuky A ked bola staršia malicka tak v lete som sedavala pri nej a pri psovi a pes ked nás mal priamo pri sebe tak nestekal ;-) Mne by vadilo keby susedia kúpili psovi protistekajuci obojok kvôli mne, ty by si kúpila detom niečo čo do nich púšťajú vyboje aby netušili susedov kricanim pri hre?
Odpovedať
@maybee ignoracia je asi najlepsi liek. Nasej susedke vadi uz len to, ze sme si pozemok kupili a zatial sme tam "iba" robili terenne upravy (mame dve dost hlucne deti, som zvedava co bude, ked sa tam raz prestahujeme!!!!) Vadilo jej ze sa chalanisko co nam cistil pozemok rozpraval pri sklbani buriny so svojou priatelkou!!!!! A to nad nasimi pozemkami pristavaju a odlietaju lietadla, cez leto doslova kazde 3 minuty!!!! Po mesiaci bojov, ked sme pochopili ze ignoracia je najlepsi liek a odvtedy mame svaty pokoj. Zakon v nicom neporusujeme, takze tolko k susedskym vztahom. My zatial byvame v bytovke, psickarov v arealy mame hodne, ja som si aj na obcasny brechot zvykla, ale co ma statne irituje je zvoncek na obojku jedneho terriera! A to mu zvyknu rovno pred nasimi oknami hadzat tenisovu lopiticku. Ale uz to beriem s nadhladom, ak by som sa mala nad kazdym susedom rozculovat a riesit co komu vadi, tak by som mohla ist tak akurat byvat na samotu. A to nechcem. Takze ista miera tolerancie tam musi byt. ;-)
Odpovedať
Dobrý den "Susedom vadí náš pes. Máte podobnú skúsenosť? " Já jsem na opačné straně plotu a psa jsem nikdy neměl, nemám a pravděpodobně ani míti nebudu. Ale dokud soused měl psa, který byl jak tele a každých 10 vteřin uděl haf intenzitou startujícího Boingu 737, tak jsem měl milión chutí ho nakrmit olovem, nebo něčím jiným Ale on byl fakový přítulný. Když jste neutekli domů, tak Vám radostně položil tlapy na ramena u zatlačil 10 cm do betonu. Naštěstí pro dobré sousedské vztahy umřel na stáří a je klid. Ale je pravda, že mě probudil i ze spaní. A tuto o Bobikovi znáte ? http://www.tvspoty.cz/bobika-kultovni... :-D :-p ;-) S pozdravem Laďa
Odpovedať
@blondiee83 ta posledna veta patrila mne???? :-( lebo ja pisem len to, co denne zazivam...
Odpovedať
@blondiee83 jaj, prepac..uz som to pochopila...komu ta veta patrila.
Odpovedať
My mame psov dvoch-jedneho si berieme do noveho domu-aj suseda ma psa a druha vedla nema a ostatni maju tiez psov.Stekaju.Mame aj 2 rocnu dceru.A co?Dceru to nebudi-preco by aj malo?Na ulici a hlavne na dedine su rozne ruchy-pilenie,traktor,prerabky,oslavy...a to sa ma vsetko zakazat lebo je niekto precitlively?Ved to je smiesne.U nas ked sa rozsteka cela ulica,tak to je zabavy:)A spim dalej a nevadi mi to.Treba ist spat unaveny a hotovo.A hlavne sa starat o seba:)
Odpovedať
@syslova to s tymi behajucimi psami a utociacimi mame aj u nas.Uz som povedal,ze jedneho pekneho dna pustim nasich na ulicu a bude zabava:)Vsak nech sa prebehnu...
Odpovedať
Mam dve deti dwoch psov a susedov .Deti som sa snazila naucit ze pes je priatel a mozeme sa naucit spat aj ked zasteka susedia su tieez priatelia a vsetko je o vzajomnej toleranciji z rozumnym sa to da a hlupakov ignorujte drzim palce
Odpovedať
Dokončujeme domcek a zatial aj so psami bývame u rodičov. Susede psy vadili a vkuse na nich nadávala že štekajú ( jasné že štekajú ked ona ožratá spievajúca a tackajúca sa behá hore dole pred plotom ) Ale pre klud a pokoj na ulici som psov stiahla do domu a fungujeme na venčení 3x za den. čo sa nám ale začalo stávať? Zrazu nám niekto - kým su psy dnu chodí otvárať bránku dokorán. Kedže máme aj zadný vchod tak si to občas nevšimnem a psy 2x vybehli na ulicu. Podla mna to robí suseda naschvál. Prečo ale tak to nechápem. Takže na ulici kde bol odjakživa klud a nikdy sa bráničky nemuseli zamykať ( celý život som na to bola zvyknutá ) Si teraz musím dávať pozor na to aby som nezabudla bránku zamknúť. Už neviem ako inak sa mám prisposobiť. Ešte že susedia v okolo noveho domčeka sú v poho a dokonca ked som zakričala na mojich psov aby neštekali, tak mi povedali, aby som ich len nechala že je to dobré ked takto strážia, že aj oni budú kludnejší. niekedy sa jednoducho môžme aj pokrájať a aj tak ludom nevyhovieme. Na tvojom mieste by som to asi riešila tým obojkom proti štekaniu a počas dna ignorovala susedu. Psa by som určite preč nedávala.
Odpovedať
1
2
9
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?