Stredoazijsky ovciak

Profilova fotka
Mate doma niekto stredoazijskeho ovciaka? Zaujimalo ma by ma, ako sa s nim zije :-)
Odpovedať
nemám ho osobne, ale u susedov a je to hrozné. -breše hrubo a hlasno na každú sprostosť, nepríjemné je to hlavne v noci -dosť zožerie, takže ide to do peňazí -keď dosť zožerie, hodne aj vyserie... a ten susedov bez žiadnych návykov to nechá hocikde.. a vedz, že sú to poriadne kopy. Keď idem u nich po záhrade, vždy ma sused upozorní, aby som dával pozor a nešliapol na mínu :-) :-)
Odpovedať
ak nemáte skúsenosť s chovom psa, tak by som si toto plemeno nekupovala. Je potrebné vedieť ho ovládať, lebo sa môže stať, že Vám prerastie cez hlavu a budú dosť vážne problémy. Ak však máte na neho čas a skúsenosti je to dobrý strážca. Dúfam, že nemáte malé deti? My nemáme aziata, ale poznám ľudí, ktorí áno.
Odpovedať
Profilova fotka
@w_ee_wee Otec má kríženca fenu stredoázijský ovčiak x vlčiak. Úplne bezproblémový,dobrý strážca /breše naozaj hrubo/,kopy tiež poriadne a keď sa rozbehne ide ako tank.Keď prídeme k rodičom sa zmení na hravé šteňa.Fena je všeobecne agresívnejšia a mohutnejšia ako pes. K jedným čo som chodil ich použival na ťahanie Fiat 500 ,aby ich unavil a vybláznil.Bez poriadneho výbehu bude pes strádať.Na nejaku klietku hneď zabudni.Ak dostane aspoň nejaký základný výcvik bude z neho /jej/ plnohodnotný člen domácnosti. Pes je v správaní odrazom Pána. Za mňa palec hore , ale nie je to žiadny "malý pes".
Odpovedať
Tak ako napisala btus, ak nemate skusenosti s chovom psa, tak si radsej zaobstarajte ineho psa a nie stredoazijskeho ovciaka. Lebo jemu sa musite venovat a vela venovat!
Odpovedať
Profilova fotka
kamarat ho ma, uz roky a teda je to fajn pes, strazi dobre, je mily, nevadia mu ani deti, je pravda, ze ked zacne stekat, ze to moc prijemne nie je, lebo brese hrubo, ale tak keby vedel rozpravat tak bude rozpravat ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@w_ee_wee riadne si to premyslite, lebo toto je dost velky pes a potrebuje vela aktivit, aby vam nerozbombardoval cely dvor!
Odpovedať
Zdravim ja mam aziata uz 5 rokov a nemenil by som .len mu treba hned od zaciatku akazat kto je pan a naucit ho kam ma chodit na potrebu .je pravda ze toho zozerie pozehnane ale tak je fakt velky pes.treba si zaobstarat volieru s joklov a nie z kari sieti lebo ju nebudete stihat opravovat dalsie co musite mat je dobra ohrada .nas ma 82kg a mal som tu moznost vidiet ako sa dokaze pohrat s pletivom.a este dalsia vec ak budete mat takehoto psa mozte zabudnut na pekny travnik lebo ked sa zacne blaznit trava aj so zemou lieta vsade :)
Odpovedať
Profilova fotka
Vela je to o vychove. Treba sa mu venovat, dobre je s nim chodit casto von a na dlhe prechadzky, tak chodi jedna nasa znama a ta si nevie vynachvalit, ze to je tak verny a mily pes, obrani, ochrani ;-)
Odpovedať
My sme mali. Urcite je to vyborny strazca, ochranca, rozvazny pes, velmi inteligentny. A prave preto podla patri do ruk skuseneho psickara. Ten pes ma svoj rozum v prvom rade a velke teritorialne pudy. Treba s nin vediet pracovat, uoazat mu kto je pan, vela sa mu venovat, mat obrovsku trpezlivost. Urcite by som s nim odporucala chodit na cvicak. A treba si uvedomit ze je to velky pes ktory potrebujr velky vybeh, dlhe prechadzky, zabudnite na pekny travnik, naklady na osetrenia, stravu atd,budu vzdy vacsie. A v neposlednom rade, treba mysliet aj zodpovedne, lebo ak ho nevychovate spravne a nahodou sa stane ze na niekoho zutoci neskonci to kusancom ako pri maltezakovi
Odpovedať
@insed to s brechanim je velmi individualne. Nas napriklad takmer nestekal, skor ostrazito cihal, spred dveri a akonahle sa priblizil niekto blizsie, ako on uznal za vhodne, startoval bez upozornenia stekanim
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 moja dcera takehoto raz dovliekla domov. Proste po ceste sa k nej pridal a prisli domov. Ja som sa aj bal ist von :D. A to hovado sa odparkovalo na terase a caklo kto sa pride zahrat. nastastie sa ukazalo, ze zdrhol z nedalekej farmy a prisli ho zobrat.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj 😂😂😂😂
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj Tak toto si pred rokom. Dcera mu zacala chodit do druhej triedy a hned v oktobri sa k nej po ceste pridal pes. Jeden den, druhy den a chodil s nou aj do skoly aj zo skoly, tak mala doma plakala, ze ho chce, tak jej vysvetlovali, ze proste niekomu mohol ujst, ze si ho nemozu len tak nechat a o par dni na to bola poobede sama doma, ked sli na nakup a vratili sa domov a peso v detskej na posteli vyvaleny :-D Tiez to bol riadny maco, nejaky ovciak, ale vyzeral akoby bol s niecim krizeny :-) Tak ked uz ho v tej posteli nasli tak si ho nechali, ze ked sa nik nemu nehlasi :-)
Odpovedať
My mame fenu 4rocnu a nemenila by som za nic na svete. Svojich si strazi, je to teritorialne plemeno, ale aspon viem, ze cudzi u nas nema sancu. Volieru nemame, nonstop pustena, len k ovciam sa pusta iba niekedy, ale neublizi im. No a s tym stekanim, cim je starsia, steka menej a nie na hocico. Urcite sa lepsie pocuva takyto stekot ako nejakeho maleho upistaneho psika A samozrejme treba sa jej venovat, ked sa nudi, tak si dokaze vynutit pozornost nicenim niecoho. Aziat je len pre skusenych chovatelov a nie pre zaciatocnika.
Odpovedať
Mám Aziatka fenku 7 rokov prvé tri roky sú najhoršie treba mu venovať pozornosť učiť ju potom sa pes ukľudní a začne poslúchať ,treba s ním chodiť zo začiatku často von aby videl že je svet aj za plotom ,ja som jej dával aj elektrický obojok keď som ju púšťal v lese aby som ju mal pod kontrolou ,keď sa pes ukľudní není nad neho máme aj malé dieťa a není vôbec problém ale dieťa bez dozoru by som nenechal pri žiadnom psovi ,tento pes má svoju hlavu a je rozumný a rozvážny ,moj má svoju volieru a polochu cca 150m2 ako výbeh k domu na travnik ju púšťam iba sem tam lebo potom sú fľaky na tráve z jej moču .Ja krmim len surovim mäsom keď je staršia už toľko nezerie ako za mlada .ako som napísal prvé tri roky sa treba venovať potom to oceníte .
Odpovedať
kamarat mal toto plemeno a velmi si pochvaloval, niekde som cital, ze aziat sa necvici ale vychovava :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Áno, často je asi lepšie zvoliť výchvu ako tvrdý výcvik. Platí to asi pre skoro všetky ovčiarske psy, ktoré majú chrániť majetok. Rozhodujú sa autonómne, nemajú čas čakať na povel baču, ktorý je často na druhom konci stáda alebo v kolibe. Žiadny povel ich nezastaví. Dajú sa však vychovať tak, že napr. vpustia človeka dnu ale von nie. Alebo po zvítaní sa s návštevou ju vyhodnotia ako nie nebezpečnú a správajú sa k nim normálne. Máme kaukazáka ten dokonca vpustí a aj vypustí bezprostredných susedov, ktorým zabral ich pozemky ako svoje teritórium, ktoré stráži. No a tie kopy ? Aspoň si všimnete že ste do dačoho stúpili. Keď stúpite di čivavieho ani to nezbadáte a smrdí Vám celý dom. Keď ovčiarskeho psa tak od šteňaťa, dostatočný výbeh nie koterec a už vôbec nie reťaz. A vychovávať a socializovať t.j. vodiť ho všade, vodiť domov návštevy, zvykať ho na autá, bicykle, ľudí, deti...........
Odpovedať
@kosto13 podľa mňa týmto komentárom ste to úplne vystihli ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?