Sibírske mačiatko v byte

Je možné ho chovať aj byte? S tým že po cca 4 mesiacoch na jar by bolo prevažne na dvore?
Odpovedať
Tvoja otázka mi pripomenula jeden vtip o malom ľadovom medveďovi. Malý ľadový medveď sa na severnom póle pýta svojho otca, či je naozaj ľadový medveď. Otec mu potvrdí, že jasné, že je. To isté sa spýta aj mamy aj deda aj babky a potom, čo dostane vždy potvrdzujúcu odpoveď, skonštatuje, že "Ako je potom možné, že mi je tak kur...ká zima!". Sibírska mačka je mačka ako každá iná. To sibírska je označenie plemena, nie klimatických podmienok, kde má byť chovaná. Ako každá mačka má rada teplo. Ale ako aj každá iná mačka sa rada túla po vonku. Takže ak ju chceš mať v zime vnútri, nie je problém. Na jar ju pustíš do záhrady.
Odpovedať
http://www.mackysos.sk/index.php?zavi...
Odpovedať
@nikolka1986 ano :) mame doma sibirsku (aj ked bez papierov) uz niekoľko rokov a nevidim problem oproti inym rasam ;).
Odpovedať
@zuzka60 a necítiť ju veľmi v byte?
Odpovedať
@nikolka1986 nemam sice sibirsku macku, ale britskeho kocura. zije vylucne len v byte (na gauci :-) ) absolutne ho nieje citit. nema byt ani preco. macky su cistotnejsie ako psy.
Odpovedať
zvierata nepatria do bytu ale na dvor, ja by macku alebo psa v byte urcite nechoval ved to strasne smrdí cely byt a vsetko zaspinene
Odpovedať
@santos950 Macka v dome vobec nesmrdi ani nevies ze tam je, mozno skor pes, ale len ked si moc nepotrpis na hygienu.
Odpovedať
Profilova fotka
@nikolka1986 macku v byte nema byt preco citit, ked ma svoj zachodik,, kam ona rada pojde... aby mohla zahrabať.. ak zachodik raz denne vycistis, tak nie je nic, co by z macky malo byt citit... Mame macku aj psa. macku necitis vobec.. pes smrdi... ma svoj pach, ktory ja citim riadne. macka ani nahodou.. je to cistotne zviera... jedine, co mozes citit je uz prečurana podstielka, ktoru treba menit podla potreby ( raz za 1-2 -3 ako ktora macka cika a kaka intenzivne ) a inak je vestko OK., na exkrementy kupujem v jednote papierove desiatove vrecka, su lacne a je ich tam habakuk.. .. do tych sa to dobre dava lopatkou , co kupis ku zachodiku a nie je problem.. macka moze byt kludne v zime teraz dnu a na jar ju POSTUPNE mozes ucit na zivot vonku, ale postupne, lebo vsetko bude pre nu nove.... my me to robili tak, ze sme jejj nechali otvorene na terasu napr. a vybiehala a mohla sa vratit, iba s nami najprv, aby sa nezatulala a postupne sa osmelovala dalej a dalej ...:)
Odpovedať
@sysell tak ja si na hygienu a poriadok potrpim az moc preto ziadne zviera v byte
Odpovedať
Profilova fotka
@santos950 ver, ze aj my, moj ma citlivy nos, smradek by nezniesol.. macku vobec necitis, psa skor.... Macky, co ludom smrdia, tak to nesmrdia macky,ale to, ze ich maju napr. vela a nemaju pre ne zachodiky, alebo ich maju malo pre tolko maciek a macky potom nemusia chciet ist na zachod, ktory je nevycisteny, lebo tam bola ina macka... ... a hlavne to teda riadne necistia vo vseobecnosti..... BOli sme v rodine, kde bolo asi 6 maciek, + x maciatok, chovna stanica.... Neveril by si, ja som tiez zirala, ale tam si necitil ABSOLUTNE NIC... fakt, keby nevidim, neuverim... Aj moj chlap skonstatoval, ze klobuk dole..v byte mali viacero zachodikov a 2x denne rano a vecer ich cistili.. hygiena tip top, ani naznak curanice ,alebo hovienka.. vsetko je to o LUDOCH, nie o mackach, macka je veeelmi cistotny tvor.
Odpovedať
@nikolka1986 nie. Ako pise @katrin21 . Nasa macka nema rada navstevy, ignoruje ich. Ked po 2 hodinach sa pride pozriet, ci este otravuju, mnohi su prekvapeni, ze mame macku :). Vsetko je o majiteloch. Zachodit cistit pravidelne, chlpy povysavat..atd. sibirska macka dokonca nema v chlpoch tu latku, coje alergen, resp. Ma to v minim mnozstve, takze napriek tomu, ze je chlpata, nevadi alergikom. Myslim, ze po case zistis, aky je uzasny spolocnik. Hlavne vsak : ty si panom v dome, macka skusa, ale vzdy musi zostat nizsie a posluchat. Never tomu, ze nejde vychovat. Nehovorim, ze ide vycvicit, ale vychovat ide (nasa detom aj aportuje :))
Odpovedať
@katrin21 Mačka síce nepáchne ako pes, ale narobí inú šarapatu v byte. Vlákna z kobercov povyťahuje pri brúsení pazúrov, čalúnený nábytok doškriabe a nám aj tesnenie medzi sklom a rámom na oknách a balkónových dverách dotrhala. Netvrdím, že nedá sa chovať mačka v byte, ale treba rátať s následkami. Mali sme v byte kocúra 5 rokov, ale stále ho to ťahalo von.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 vidis, ja som pocitala zo stratami a nic neznicila. Skrabatko sme jej poctivo ukazovali vzdy, ked mala snahu si brusit pazuriky inde. Teraz ju staci oslovit a hned vie, ze to bola blbost sa zachytit do rohozky ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 ver ci never, nic z toho nam macka nerobi... macka ma skrabadlo, rada si skriabe tam.. inde ju to ani nenapadne..... mali sme viacero maciek a ani jedna nam nic neznicila :) Jedine jeden kocurik nam cikal na koberec a to sme zitili, ze ma zapal mocoveho mechura , tak sme to riesili a vratili ho ( bol u nas iba vnuri,lebo sme ho brali v zime , cize musel uz chory prist ), nakolko to bolo v takom stadiu, ked k nam prisiel ,ze uz sa nedalo garantovat, ze nebude cikat, proste dozivotna diagnoza... a to by sme nezniesli, cakat kde - co bude ocikane.......... mame aj kozenu sedacku, nie je vobec poskriabana...ani nic... nasa terajsia cica chodi dnu aj von.. ako sa jej chce , resp. ako ju pustime a pravidelne odcervujeme... jassne, ked spozna zivot vonku, tak ju to tam taha....ale ako ktoru macku. niektore su pokojne povahy, spokojne aj LEN vnutri...
Odpovedať
Profilova fotka
my máme teraz mačiatko...obyčajné z útulku.....na jar pôjde tiež von....základom je dobrý piesok do záchodíku,radšej drahší,kvalitnejší....netreba ho tak často meniť,len každý deň vyčistiť a poprípade dosypať....keď sme mali obyč. z tesca,tak som musela každý tretí deň dezinfikovať vécko.....smrdelo hrozne.....máme už tretie mačiatko-v zime v dome a potom už vonku.....cez leto nechcela mačka dnu vôbec chodiť,len vonku....teraz si príde poobede schrupnúť dnu ku krbu a potom celú noc loví ;-) .....žiadna nám nič nedoškriabala,ani nezničila-iba záclonu....tú prvú sme mali dokonca vycvičenú,že ani na gauč nešla,len na stoličku.....každá mačka má inú povahu....aj tie naše sú rozdielne....prvá bola kľuďas a poslúchala,druhá zasa divoška a tá tretia je tak niečo medzi.... ;-)
Odpovedať
@chrobak7 kludne ta pozvem na navstevu. nemam nic znicene, ani nitku z koberca alebo zo sedacky vytiahnutu. je odmala nauceny na skrabadlo, a ak ideme na dovolenku, aj tyzden bez neho vydrzi, pride domov, a skriabe len tam. vsetko je o vychove :-) pokial je maciatko z dobrej chovnej stanice (odber po 13. tyzdni) , je na vsetko uz naucene.
Odpovedať
Profilova fotka
nevidim problem preco by nemohla byt v byte :)
Odpovedať
Profilova fotka
Naša suseda má kocúra,je kastrovaný,naučený na mačací záchod,suseda síce každý deň po kocurovi vyčistí,ale nemôžem si pomôcť cítim ten smrad zakaždým keď otvorí dvere,naopak u tých čo majú psov cítiť,len ak ich nekúpu,ďalšia vec sú chlpy...
Odpovedať
Profilova fotka
pokial sa maciatko dobre vychova tak nie je ziadny problem
Odpovedať
Profilova fotka
mam pocit dokonca ze macka je lepsia volba do bytu ako pes :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?