Psík z útulku

chceme si zobrat psíka z útulku, do bytu je to asi 5 mesačná fenka....poradí mi niekto niečo???
Odpovedať
Nikdy by som uz neriešil psa, ktorého vychovával niekto iny!!! Kúpili sme krásneho ročného papierového ,,dogáča" od cigánskeho debila, ktorý ho pravdepodobne trieskal ako žito a mali sme veľmi zlú skúsenosť. Teraz máme doginku, ktorá aj pri svojich 83kg je prítulná ako mača. Pes je taký, ako si ho vychová majiteľ.
Odpovedať
Profilova fotka
@vahy333 no poradim ti porozpravat sa s niekym, kto to zviera osetroval a stara sa on a je s nim v pravidelnom kontakte.... zvieratka z utulku su trosku ine, a dolezitejsi ako vyzor je ich povaha a reakcie - ak toto vyhovuje, nie je o com :)
Odpovedať
@ivooo dovolim si oponovat. My sme pre zmenu vzdy mali psov z ulice alebo z utulku, ktore uz predtym niekomu "patrili". Tie psy su vdacne za kazde pohladenie, idealni a verni spolocnici, ktori by pre svojho pana urobili cokolvek.
Odpovedať
@vahy333 skus sa o nejakeho chvilu starat, ze ho budes chodit vencit, krmit ( teda aj konkretne tu fenku) bez toho ze by si si ju hned zobrala - ide o to, jednak aby si na teba zvykla a aby si ty zaroven zistila aka je povaha - ci je bojazliva, ci je agresivna, submisivna, priatelska, ziva, vesela a pod.. pripadne sa skus s nimi dohodnut ze si ju zoberes na skusku na nejaky tyzden dva... lebo je to potom zavazok na cely zivot.. a tiez by si nebola stastna keby si mala doma psa, ktory ti nevyhovuje.. lebo tieto psiky "poznacene" zivotom potrebuju okrem lasky aj spravnu vychovu...
Odpovedať
@vahy333 Vzdy lepsie z utulku, nez kupovat od mnozitela. 5-mesacna je este malinka, vychovatelna. My mame tiez z ulice (utulok sme preskocili :-D), a je to nenormalne oddany pes, chrani si nas, s detmi je skvela, zjavne si vynahradza vsetky zle veci, co si musela na ulici zazit. Dvakrat zlomeny chvost, neznasa robotnikov (preco asi ]-( ), vsetkych palic sa boji k smrti. Cize je tam vzdy risk, ze bude mat nejaku traumu, mozno ju tiez niekto bil, mozno bude zle vychadzat s detmi, so psami, mozno bude cely den stekat vkuse... Je to tak ako pise @ivooo - nevies, kto ju mal predtym a nevies, co vsetko si uz prezila. Ale podla mna to za ten risk stoji :-)
Odpovedať
ja som mala záujem o inú fenku, ktore je v útulku iba pár dní, cez FB som s útulkom v kontakte a poradili mi radšej druhú, že je vraj do bytu vhodnejšia ...je ešte iba šteniatko v lete niekto uviazal fenku o bránu utulku a v krabici boli aj šteniatka.... táto fenku, ktoru chcem je jedno z tých šteniatok... a kedže sa tak ochladilo a noci už sú mrazivé je mi jej lúto, že je v tej zime chúdatko sama tak by som to chcela čo najskôr poriešit a íst pre nu...ak by sa dalao ešte dnes....o vzhlad vôbec nejde je to nejaký miešanec.... moje podmienky pre psa boli iba krátka srst, fenka a aby nebola stará...nech s nami žije čo najdlhšie :-)
Odpovedať
@vahy333 z utulku nebrat ziadneho psa, z toho hrozia vo vacsine pripadov len problemy, nevies aku povahu ma a bude mat pes, to iste sa tyka vrodenych chorob. Ak psa tak jedine od seriozneho chovatela z chovnewj stanice, tam su aspon predpoklady, ze pes bude mat povahu a zdravotny stav podla predpokladov. Cena pri nakupe je sice vyssia, ale ked si porovnas s nakladmi na chov pocas celeho zivota psa tak je zanedbatelna. A mimochodom 5 mesacna fenka je uz dost stara nato aby si jej nejak zvlast dokazala ovplyvnit povahu.
Odpovedať
ja som už viac menej rozhodnutá.... ja sa len chcem ubezpečit , že je to správne rozhodnutie.... viete si predstavit tie reakcie ludí, čo nemaju doma psa..... "čo???????? pes v byte??? pes z útulku???" nestačia sa čudovat, že či som sa zbláznila.... ;-) ale ja chcem dat domov aspon jednému "psiemu bezdomovcovi"...ked v útulkoch ich je tak vela... :-(
Odpovedať
@hop377 mám známu , ktorá ma Moskovského strážneho psa..je kupovaný z nejakej českej chovnej stanice.... ani netuším kolko stál a kolko liekov už pobral a berie...má za sebou plno vyšetrení, a furt je chudáčisko chorý...starostlivost má dokonaslu, niekto sa ani o dieta tak nestará.... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@vahy333 no tak ked si rozhodnuta, tak nie je o com :-D ak ti v utulku poradili inu fenku, vedeli preco to robia a urcite by som sa riadila ich usudkom. ja psa v byte fakt ze nemusim -- ale to preto, ze som leniva vencit, takze ja nikdy v zivote psa ani vlastnit nebudem... na druhu stranu, budem mat macku - este nie je oficialne moja, ale uz na mna caka a mam ju rezervovanu -- z depozitu macky sos. A neriadila som sa vyzorom -- boli aj krajsie, tato bola taka nijaka -- ale riadila som sa prave tym, co mi o nej pani, co ju v depozite ma, povedala.... a tiez ako ceresnicka na torte bol fakt, ze som sa jej pacila aj ja ked som ju bola pozriet :-D podla mna 5 mesacna fenka je fakt este steniatko, da sa naucit... len si cekni tu povahu este, ak ti vyhovuje, nie je o com :)
Odpovedať
@hop377 psy z utulku byvaju casto daleko pritulnejsie a k svojim majitelom lepsie ako cistokrvne z chovnych stanic. Seriozny utulok vie poskytnut buducemu majitelovi pravdive informacie o zdravotnom stave a povahe psa. Nehovoriac o tom, ze prave krizence byvaju daleko vitalnejsie a odolnejsie ako cistokrvne plemena.
Odpovedať
@kaktusik007 oooooooo mačička...ja by som brala aj mačičku.... deti chcú aj psa aj mačku...len partnera musím prevychovat , že aj on chce psa aj mačku ;-) zatial o tom ešte netuší.... ale pred pol rokom netušil ani o psíkovi a ak všetko bude ok tak ju dnes dovezieme....povahy by mala byt ok , povedali mi o nej že je kludná a prítulna.... a že ju jedna útulkáčiek mala aj v byte a správala sa pekne... :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@calimero :-) :-) :-) krajšie by som to ani ja nenapísala.... ;-)
Odpovedať
@kaktusik007 a tu mačičku budeš mat odkial?? a prečo ešte len čakáš??
Odpovedať
Profilova fotka
@vahy333 no cakam, pretoze mam dve malinke deti - 2 a 3 rocne, a bude to ich prve zvieratko - takze tam bude taky ten wooow efekt --- tak som sa s pani dohodla, ze macicku priveziem ked deti pojdu cez Vianoce na tyzden k ich otcovi, ona bude u nas doma par dni iba so mnou, zvykne si na prostredie, a ked pridu ti moji dvaja sibali tak uz tu bude ako tak zabyvana... aby toho proste na nu nebolo vela, stahovanie, dvaja krpci co jej minimalne dva mesiace nedaju urcite pokoj... :) no a potom bolo treba aj zabezpecit vybavu - misky, peliesok, skrabadlo navrtat na stenu, prepravku, zachod.... to vsetko nieco stoji, lacnejsie je to nakupit cez net a tam boli dodacie lehoty, takze aj preto takto :) ale uz ma vsetko nachystane... . len chalani su stale doma a nechcem ju fakt nimi stresovat, ved 27 december je tu uz coskoro a tolko uz vydrzim, aj ked teda myslim na nu denne, sa priznam :)
Odpovedať
@kaktusik007 no super... a kde je taký depozit mačiek??? tak potom daj fotky ako si nažívate.... ja dám tiež... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vahy333 mackysos.sk - napriklad :)
Odpovedať
Profilova fotka
@vahy333 http://www.mackysos.sk/index.php?ktor... ak chces cicu, teraz je ten spravny cas...
Odpovedať
@calimero pritulnost nie je dana tym ci je pes z utulku a hlavne dolezitejsia je celkova povaha, leb pes moze byt pritulny ale povahu moze mat problemovu, bojacnost, agresivita a ine. Ak nie je dobra povaha hrozia len problemy. A o sa tyka utulkov, nerob si iluzie, je to tvrdy biznis tam Ti povedia co potrebuju.
Odpovedať
Profilova fotka
@hop377 no ja si to nemyslim, prave v utulkoch je ich zaujmom dat ti take zviera, ktore ty ako majitel potrebujes a je ti site namieru... aspon moja skusenost, ajked nie so psikmi ale s depozitom macky sos.... .
Odpovedať
@hop377 chovne stanice su tvrdsi biznis. V utulkoch robia vacsinou dobrovolnici a milovnici zvierat, ktorych jedinou odmenou je dobry pocit, ze pomozu zachranit nejake zvieracie zivoty. Iluzie si nerobim, nie vsetky utulky takto funguju, ale vacsina ano, to viem :) Osobne lasku ku zvieratam nevnimam cez papiere a cistokrvne plemena. Ved aj v zivote. Ked sa zamilujem do mulatky, neozenim sa s nou, lebo nie je cistokrvna? To je totalna hlupost.
Odpovedať
@kaktusik007 no pozerala som a hned by som brala RUDKA...taký milučký je....ale to chce čas... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero dost dobre prirovnanie
Odpovedať
@kaktusik007 a na teba ktorá mačička čaká?? nech si ju poozriem..
Odpovedať
Profilova fotka
@vahy333 nepoviem :) potom... ked uz bude moja na stalo a oficialne :)
Odpovedať
@calimero blbe prirovnanie, pochybujem ze si zoberies mulatku z ulice, pripadne z Luniku.
Odpovedať
@hop377 tak teraz si o sebe povedal vsetko. S tebou sa vlastne nemam o com bavit ]-(
Odpovedať
;-) @kaktusik007 no ked si pozerám tie mačičky, tak by som brala hocktoru.... tolko ich tam je.... len dúfam ,že môj psík bude ok a že potom tu HRDO napíšem ako dobre som urobila.... jet to také očakávanie....dačo nové, verím a dúfam, že to bude ok..
Odpovedať
@vahy333 aj my sme mali psika - fenku najducha.. skratka sa tulala po okoli a ja velky milovnik psov tak nejak skoncila u nas, aj sme behali po okoli ci nevedia komu patri, bolo to 3mes steniatko... - tibetsky terier.. a vyrastla z nej krasavica, tie krasne mile ocka.. aka bola zlata, mila, oddana.. proste verny psik a posluchala na slovo a to sme si ju sami cvicili.. no buducim mojim psom zdvihla latku poriadne vysoko.. a mavali sme ju v byte, bola temperamentna, ziva... uz to je asi 8 rokov co ju nemame ale myslienkami som stale u nej.. a urcite chcem dalsieho psa, ale tento krat velkeho - vlciaka, i ked zvazujem aj borderku a mozno to skonci aj aj :D len nakolko staviame dom esteto neni poriadne oplotene a zatial by sme ho nemali kde mat tak este si pockam, nech ma perfektne podmienky a tiez chcem aby bol strazny.. a neboj, najduch ci pes z utulku su velmi vdacni psikovia a budu ti to davat aj najavo... tak prajem vela radosti so psikom..
Odpovedať
:-| @borderka no tak toho sa ja bojím velmi , že ten psík raz "nebude" viem, že v živote sa tomu nevyhneš....ale je to blízka bytost....
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?