Poraďte malinkého psa na von

Profilova fotka
Ahojte, vedeli by ste mi prosim poradit nejakeho malinkeho psika (typu yorkshire) ale ktory vydrzi vonku? Manzel nechce pristupit na psa v byte, takze na predzahradke by to bol taky rozumny kompromis... Hlavne nieco malinke:) Dakujem
Odpovedať
1
2
5
Profilova fotka
Keď je veľká zima, každý pes (okrem typu husky) potrebuje trochu ochrany, aspoň garáž alebo kotolňa. Ale Jack Russel je odolný a patrí k najmenším, teréri sú menší napr. Westhighlandský biely terriér , z klasických je vhodný fúzač malý. Ale malý pes vyžaduje viac pohybu, väčší sú neskôr kľudnejší a aj mažel by sa sním skôr stotožnil.
Odpovedať
@kacennnka suhlasim s jan45, kazdy pes potrebuje mat moznost sa niekde zohriat. Tiez odporucam Jack Russel teriera, je to maly pes, ale huzevnaty, vydrzi aj vonku, aj ked ma kratku srst. Je ucenlivy a rozumny. Ale zase potrebuje veeela vybehat sa, takze ak ma byt len zavrety na predzahradke cele dni, to si ziadneho psa radsej nekupujte..
Odpovedať
Profilova fotka
jack russel, to je pes na von, aj ked vela ludi ho ma prave v byte, je to inteligentny psik, dorasta do vyšky 35 cm ak je na dlhych nožičkach , je bystry a plny energie, my ho mame - zatial vo vnutri lebo je zima a je to šteniatko, ale pôjde určite von lebo je to dynamit :-D Je to dosť rozumny psík aj ked jeho výchova byva tažšia treba mat trpezlivosť pri nom. Myslim že mu stači dvor kde sa dokaže vybehať a unaviť. On je taky mily on nahana aj listy aj vrabcov, stale ma čo robiť neposedi. my sme radi že prespi v noci s nami až do rana :-D ale je to podareny havino. Jack russela vyšlachtil jeden farar , a pochybujem že ich mal vo svojej posteli, čiže na von idealny. Ale lepšie si ho zobrať na jar, aby nemusel byť vo vnutri hned, ale hned vonku, potom mu srsť zhrubne a prispôsobi sa lepšie vonkajšiemu prostrediu.
Odpovedať
@kacennnka maly bradac.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som sa priklonil k nazoru jan45, skor by som si zobral maleho fuzaca. Ale ziaden pes si asi nezasluzi byt von v -20 stupnoc. Sem tam bude potrebovat nejaku ochranu formou garaze alebo aspon predsiene. Ale zas na druhu stranu.. Ked uz bude doma, manzel urcite o nieco povoli.. Ak to bude vo vynimocnych pripadoch on ho bude dnu volat moznoako prvy.. :) :) :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kacennnka aj my by sme chceli nieco mensie na von, ale problem je , ze mne sa pacia same vacsie psy ( napr. irsky seter a pod.. toho som aj mala 14rokov).. alebo madarska vyžla, alebo tak.... Ale velkeho psa uz nechceme, ide to do penazi.... Jask Russel sa mi nepaci. ani Bígl... ani jazvecik ... tak neviem....Nepacia sa mi psy s drsnou srstou... Povahovo to musi byt dobry spolocensky pes, nic ostreho... No este sa mi paci celkom špringerspaniel, ten je taky nie uplne najmensi, ale taky stredny, asi ako kokerspaniel... tak mozno ten.. ale su dost drahe, tak neviem..... takze kazda rada dobra
Odpovedať
@katrin21 : I love hasky: http://www.youtube.com/watch?v=qXo3NF...
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp husky je láska na dlhší život, súhlasím, doporučujem. Je to decentný pes, neobťažuje, vyžaduje viac pohybu ale videl som ho aj v činžáku.
Odpovedať
Profilova fotka
@kacennnka teraz ti prezradim tajomstvo - 99% psov vydrzi vonku:) Len treba samozrejme dobru budu, pes je predsa na to stavany. Pri extremnych minusoch pustis do chodby. Je to o tom ako si zvykne od mala.
Odpovedať
Profilova fotka
Co tak nieco taketo - bezudrzbovy, nenarocny, vydrzi aj -30, moze snezit, prsat, fukat... Staci okupat raz-2x za rok, neobtazuje, staci mu aj mala predzahradka. A to najdolezitejsie: verim ze manzel nebude namietat :-) http://www.topnalepky.sk/shop/dekorac... http://kruber.sk/dekoracny-p-12319.ht...
Odpovedať
Profilova fotka
U psa nieje problem zima,tam kludne staci zateplena buda s predsienou aby nefukal priamy studeny vzduch,ak by extremne mrzlo staci kludne vyhrevna rohoz o vykone cca 30watt,najlepsie na strop.ak pes lezi priamo no drevenej podlahe tak si teplo od spodu naakumuluje a zo stropu teplo prijme.Horsie je to v lete ak nema tien alebo chladnejsie miesto.Do predzahradky na odplasenie nechcených navstev napr.franzcuzky buldocek,az nato ze neublizi ale odstrasi :-D
Odpovedať
@kacennnka Pozri si Sealyham terier, West Highland White terier, Kavalier king charles spaniel a Papillon. (mozno aj inspiracia pre @katrin21) Ale kazdy pes potrebuje pozornost a pohyb, ziadny nevydrzi na predzahradke ticho sediet cely den, aby neobtazoval. A kazdy je najstastnejsi so svojou svorkou (pozor, nie svokrou :-D), cize cim viac casu s nim, tym stastnejsi a tym bezproblemovejsi pes. Drzim palce pri vybere.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bosoriak Kavalier king charles spaniel a Papillon na celorocny pobyt na dvore? :-o To tam uz mozes zaradit rovno Civavu aj Peruanskeho nahaca.
Odpovedať
sranda ze si ludia vyberaju psa podla vysky vahy atd a nie podla toho na co ho chcu kolko casu sa mu chcu venovat aky maju dvor atd atd.. urcite aj vyska a vaha je dolezita ..ale.....povaha a ucel psov je podla mna este dolezitejsie podla coho si clovek vybera psa.. resp. by si mal vyberat psa.. asi si nekupim bordel coliu ked sa psovi chcem venovat len obcasnymi a mozno aj kazdodenymi prechadzkami..alebo si nekupim teriera alebo loveckeho psa ked chcem mat pekny nerozkopany pozemok (kedze to prve roky urcite bude) atd.. ale to len taky nazor zboku..
Odpovedať
@hop377 Pisala som, ze si ma o nich nieco pozriet. Napadli ma tieto plemena podla velkosti a nechcelo sa mi o nich viac hladat. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp husky je velky pes :-D my chceme maleho :) videla som teraz krasneho fuzaca ci bradaca?? takeho cierneho, bol taky asi 40 cm vysoky, krasny :)
Odpovedať
Profilova fotka
@bodka4 jasne, ze aj podla povahy, ale najprv treba najst plemena, co su mensie a potom vyberat z nich to, co vyhovuje aj povahovo, toť moj system :)
Odpovedať
Profilova fotka
@hop377 podla mna ani Westheinlend white terier nie je na celorocne von... chudak....
Odpovedať
@katrin21 Všetci psíkovia pôjdu do neba :-) Počul som že malé psy sú agresívnejšie lebo potrebujú dokazovať že nie sú len kopa chlpov na mope :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp no ktovie, ved zase ja nechcem ratlika... len takeho stredne velkeho, snad nieco najdeme... Je fakt, ze viac sa mi pacia vacsie psy, ale tak uvidime......
Odpovedať
Profilova fotka
vymente manzela a moze mat psa akeho chcete:)
Odpovedať
Profilova fotka
My máme vonku sučku pitbulla čiernu. To nie je veľký pes, mierumilovný a poslušný s krátkou srsťou. Je to pes tak do domu ako aj na dvor. Vnútri máme zas Shitzu. Inak doteraz sme mali stále len Nemeckých ovčiakov.
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte musím pridať jedno foto. Bol taký týždeň, čo sa malý nevedel od sučky odthnúť a dobrovoľne išiel k nej von do búdy. Potom sa láska pominula a prosíkal sa dnu.
Odpovedať
@katrin21 Zas veľký pes veľa zožerie. Ale pokiaľ nechávate sviňu alebo sliepky, zvyškov jedla bude dosť.
Odpovedať
@brano36 @suffo Problém býva v tom, že pes nemá byť v dome ale von. Nevadil by ti zápach, chpy a blchy po celom dome? Na stráženie je dobrý veľký, odpudzujúco vyzerajúci pes, voľne pobehujúci pri nízkej bráne so škárou dole. :-D Sám príde na to že má byť meter od brány, kôli slzáku, palici a podobne. Štekajúci mop nevzbudzuje rešpekt ani súcit. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp ja som velkeho psa mala, viem, co to obnáša a zvyskov isto dost by nebolo.... okrem toho pre psa ani nie su až tak vhodne.. @suffo nesranduj, pitbuly, staffordy a pod.. to nie je nic pre mna... brr, to su ostre psy
Odpovedať
@katrin21 Neviem čo považuješ za veľkého psa. Mal som na mysli niečo stredne veľké ako vlčiak alebo hasky. Občas uvaríš kuracie chrbty, dáš nedojedený rezeň, zvyšky chleba s olejom a polievkou... Len nie granule. Takého psa uživíš a plní úlohu.
Odpovedať
Profilova fotka
moj havo , co som mala predtym, prekrasny a mudry pes, uzasne spolocensky a dobry... teda fenka..pritom postrazil uz len tym, ze stal za plotom :-D , ale uz by som takeho velkeho nechcela, hoci sa mi najviac paci.... je to narocne...
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp vlciak, husky, to su uz VELKE psy... okolo 30-40kg... to je moc.... ja by som chcela nieco o velkosti max,. kokerspaniela.. Ako som pisala, mohol by byt springerspaniel , uvazujeme nad nim, len je dost drahy a potrebuje pracovať vela....
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp Tak Pitbull je strážny pes, ten chlpy nemá, ale máme ho vonku. Sice, keď bola šteňa tak ju držali v dome a dokonca jej mama spáva snimi v spálni. O psa sa treba starať, kúpať, pravidelne očkovať. Niečo to stojí. Shitzu je len vnútri a na potrebu chodí von. Sice nie je problém na koberček, keď ho má niekto vnútri. Ten malý pes oveľa viac šteká a na všetko, ale nehryze, len šteká. Veľký pes je taký dobrý, ale tam zas treba mať vyšší plot lebo je energický a vysoko vyskočí.
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?