Poradíte psíka, ktorý nám nezničí záhradu?

existuje nejaké plemeno, ktoré neničí záhradu.nehrabe a nevyrýva rastliny a pod.? to že pes je živá bytosť, ktorá potrebuje potrebuje poriadnu opateru a starostlivosť viem, to nemám na mysli, ale chcela by som menšieho psa, ktorý by nebol postrach pre celú záhradu.susedia majú retrievra -krásny, ale už aj stromky ho u nich " dôverne " spoznali a záhrada je na zaplakanie.poradíte?
Odpovedať
nie, take plemeno nie je. Pokial mu v mladosti nzabezpecis iny program, tak kazdy bude riesit zahradu nedostatku inej cinnosti.
Odpovedať
presne tak.treba ho naucit ze vonku teda vo dvore sa necika nekaka cize to znamena stale vychadzky mimo.jednoducho ho zamestanavat hrami behanim a podobne.staci aj ked by nehrabal ale bude obcuravat a je znicene vsetko.treba sa mu venovat a zvladnete to.
Odpovedať
plysovy pes by mohol byt nato vhodny...
Odpovedať
mna napadol keramicky. zivy vam ju urcite znici.
Odpovedať
francuzsky buldocek alebo cokovlek z buldokov.. alebo google a hladat leniveho psa.. samozrejme kazdemu sa treba venovat..ale su aj menej energicke psiky
Odpovedať
Profilova fotka
tento určite
Odpovedať
my mame tibetskych spanielov, zahradu sice este nemame hotovu, este nie je vysadena trava, obcas si nieco chcu zahrabat do zeme ako kazdy iny pes, ale inak pokial maju dost svojich hraciek daju vsetkemu pokoj. hrasok nam pekne rastie, aj ostatna zelenina, teraz najnovsie dal drahy na zahradu aj kvety z bytu, su polozene na zemi. sice sa ich snazia ocikavat kedze nemame ziadne stromy, iba plot, ale vzhladom na ich velkost to schyta iba plastovy kvetinac :) kamoska ma tychto psikov viac a zahradu ukazkovu, dalsia kamoska ma dve fenky a nespominala zeby jej nieco nicili :) akurat musi davat pozor na jazierko lebo sa chcu v nom kupat :) ja odporucam tibetacika :)
Odpovedať
To nezalezi ani tak od plemena,ako od vychovy. treba sa mu od malicka venovat a naucit ho.Potom uz mate pokoj ;-) Ale aj vychovany pes moze mat snahu nieco zahrabat,napr.kost,ak ma nadbytok jedla.
Odpovedať
Nemyslím si, že je problém v tom, či je pes veľký alebo malý. Určite je rozdiel medzi psom a fenou - pes si svoje územie značkuje a očúrava všetko okolo čoho prejde. Fena toto nerobí. My máme labradorku a problém bol, keď bola šteňaťom - je to ako dieťa, stále niečo vymýšľala - muž našiel rukavicu po pár týždňoch zahrabanú v hriadke, suseda si svoju záhradnú topánku našla u nás... Prešlo určite obdobie a takéto lotroviny prestala robiť. Teraz je to 7 ročná dáma. Pes nie je zábavka, je to živý tvor na niekoľko rokov. Aj keď bude mať nejaké miesto, kde urobí svoju potrebu, to hovienko po sebe neuprace a ani nezaleje trávnik na mieste, kde sa vyčúral. Ak chcete mať záhradu tip-top, tak potom radšej toho keramického alebo plyšového.
Odpovedať
mini čivava alebo mini yorkshire :-D
Odpovedať
ja mám veľmi dobrú skúsenosť s cavalier king charles spanielom. Je ta malé a inteligentné plemeno. Náš zbožňoval, keď kvitli kvety, stále okolo nich chodil a ovoniaval ich, ale nikdy nehrabal a ani neocikával. Dokonca radšej chodieval po chodníkoch ako po tráve, a keď bola tráva mokrá, skúsil labkou a nestupil na ňu. Proste ako kráľ :) :)
Odpovedať
Asi viem, ako myslis tu otazku :-) Rozhodne cim mensi pes, tym mensia starost - mensie hovienka, menej mocu na rastlinach a na travniku a mensie skody. Urcite ziadne polovne plemena (ziadne teriery, ani jazveciky). A tiez zalezi na tom, ci ho chces mat aj vnutri, vtedy prichadzaju do uvahy aj kratkosrste plemena. Inak ako pisali predo mnou - kazde plemeno bude robit zlobu, ked sa nudi. Odporucam najst si plemena, ktore sa ti pacia a sadnu k tebe najma povahou a potom sa pytat konkretne chovatelov alebo pohladat na roznych psich forach konkretne skusenosti. Vyber plemena je naozaj dolezity, inak bude pes na obtiaz vam aj vasmu okoliu. Drzim palce k spravnemu vyberu :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ettel na zahradu je najhorsie asi labrador a vseobecne pes, lebo ocurava.. Treba si vybrať fenu :) A psa treba kazdy den vybehať aspon hodinu, nie prechadzat sa s nim, ale hadzat mu veci, nech nosi, nech uteka, nech sa unavi . Potom bude unavene ležať spokojne a nebud si robit z nudy preteky popri plote, alebo ryť v zahrade.... Najlepsie ho takto vybehať aspon pol hodinu mimo zahrady svojej aj rano... ale riadne vybehať... My buduci tyzden ideme po steniatko špringerspaniela.. je to sice polovne plemeno, ale nie je až tak narocne na pohyb, rad uteka, miluje vodu, ale ak tolko pohybu nema, nerobi zle :) Mame znamych, co ho maju a zahradu maju krasnu, vysadba OK, vsetko.. Akurat trava obcas robi take kopceky, kde sa vycura :-D asi ma v moci hnojivo :-D , samozrejme, to vidno len ked je dlhsia... a samozrejme, ze budeme mat fenku :) a s PP,lebo jednak ich nie je tak vela na SK, aby si nasla bez PP a jednak aspon mame zarucene vlastnosti tohoto plemena, ze budu take, ako ocakavame a nie nejaky mix :) Pozri si CHS Dolston, prave maju mat steniatka teraz.. uz su mozno aj na svete, alebo sa maju kazdu chvilku narodit :) potom je aj stanica MInebea vo Vranove, tí planuju na jesen staniatka...
Odpovedať
Profilova fotka
Este si mozes zobrat nejakeho vdacneho orieska z utulku. Moja teta ma uz dvoch, velky krasny dvor, psikovia su v pohodicke, nerobia vobec problemy. Pracovnici v utulku maju prehlad, aku povahu ma ktory psik, ako je vychovany, ake ma navyky a pod, tak Ti mozu pomoct vybrat nejaku kludnu vdacnu nemu tvar, ktora Ti nebude rozkopavat a ocikavat zahradu :) Ked si kupis stena, musis ho vychovat a aj tak nevies aku bude mat nakoniec povahu. Likvidovaniu zahrady mozes zabranit len doslednou vychovou. Vyber konkretneho plemena Ti nezaruci, ci bude psik akcny, nezbedny, priatelsky, urazlivy, 'hrabavy' a pod. To je dost individualne.
Odpovedať
no to sa teda slečny mýlite, že suka neznačkuje. mala som dominantnú suku, ktorá dvíhala nohu a poznám submisívnych psov, ktorí si čupnú... nezáleží na pohlaví. pes čo neničí záhradu je vychovaný pes. šteňa bude ničiť. ak silou mocou chcete psa, možno útulkáča, odrasteného, ktorý je už ukľudnený a nemá potrebu zdrhať, loviť, zahrabávať... prečo vlastne chcete psa? aký je hlavný dôvod? posledná vec, čo na peknom dvore chýba? keď ti tak strašne záleží na záhrade? čo ak zrovna ten, čo si vezmeš bude záhradu ničiť? dáš ho preč? nejak mi tiež napadá len ozdobný z kovu...
Odpovedať
Rozdiel v cikani je ten, ze suka cika na travu a pes na stromceky :-D a k otazke, urcite by som si psa s takymto postojom nekupovala :-S
Odpovedať
nemyslím si, že si ettel pýtala výchovné upozornenie o tom ČI má CHCIEŤ psa alebo nie, práve že si pýtala radu od skúsených psíčkarov AKĚ plemeno si má vybrať, citujem "že pes je živá bytosť, ktorá potrebuje potrebuje poriadnu opateru a starostlivosť viem", myslím si, že potrebovala radu takého typu,ako jej poskytli napr. katrin21, alebo bosoriak, alebo bodka4... že. a keď sem niekto napíše, asi potrebuje radu a nie rýpačky, ja len toľko. všetkým prajem fajn deň
Odpovedať
srnci ratlik ten je pohode ak mas zaujem mam napredaj momentalne su aj na bazosi
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?