Pes vhodný do rodiny s deťmi

Keďže by sme chceli kúpiť synčekovi psíka (šteniatko) a nevieme sa rozhodnúť akú rasu, ktorá je najvhodnejšia k deťom, preto sa obraciam na vás. Nevieme, či niečo malé, alebo radšej väčšie, ale chceli by sme psíka do vnútra, do domu, s tým, že by mal výbeh po dvore, ale samozrejme by sme s ním chodili aj na dlhšie prechádzky a výlety do lesa. Určite niektorí z vás majú psíka v rodine pri deťoch. A tak by ma zaujímalo akej rasy máte psíkov, aké majú povahy, ako sa správajú k deťom, či sú poslušný...? Môžete pridávať aj fotky, nech máme aj predstavu ako vyzerajú :) verím, že vo výbere psíka pomôžete nielen mne, ale aj iným rodinám
Odpovedať
1
2
Ja odporucam mopslika. Je to mierumilovny psik, pritulny, nema v sebe ziadnu agresivitu. Ved aj v jeho charakteristike pisu ze je vhodny pre rodiny s malymi detmi. :D Chodine s nim aj na prechadzky kade tade. Je cistotny a nenarocny.
Odpovedať
@evikuke - suhlasim so vsetkym az na tie prechadzky. V silnych mrazoch a horucavach sa s takymto psom nesmie chodit na dlhe prechadzky (kvoli kratkemu cumaku sa velmi prehrievaju) a tiez s tou udrzbou to nie je az take jednoduche kvoli hustej srsti a jej naslednemu vypadavaniu 2 x rocne. Inak je to ale povahovo neskutocne mierumilovne a pritulne plemeno.
Odpovedať
http://www.havino.net/index.php?optio... http://www.modrykonik.sk/forum/tema/a... http://milacik.mamam.sk/psy/vhodny-ps...
Odpovedať
Ahoj. Ja odporucam labradora. Moj svokor ho ma, takze viem o com hovorim. Je to vyslovene rodinny pes. Nepoznam mierumilovnejsieho psa. Je priatelsky, kludny, idealny k detom. Dieta moze okolo neh skakat, zaparat, kricat, s tymto psikom to ani nehne - proste pohoda. Co sa tyka starostlivosti o srst, tak ano aj tento psik plzne, dvakrat do roka a velmi. Poslusnost nie je jeho silna stranka, ale asi sa da vela ovplyvnit vychovou. Treba si vsak uvedomit, ze tento pes potrebuje vela pohybu - prechadzky min. 1/2hod. az hodinu kazde rano a vecer a kedze labrador ma velky nabeh na priberanie ten pohyb mu velmi treba. Dalej dost vela toho spapa, takze narocnost na penazenku je znacna. Ja osobne som mala westhighlandskeho bieleho teriera a to sa neda s labradorom porovnat. Moj pes bol vybusny a k detom absolutne nevhodny, lebo do nich skakal. Takze si myslim,ze teriere vseobecne nie su k detom vhodne. Na druhej strane to bol maly psik, takze mala narocnost na mnozstvo jedla. Ak budes este nieco vediet, kludne napis.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali dvakrát trpasličieho špica, druhého sme kúpili, keď mala staršia dcéra rok. Obaja boli bezproblémoví, ale závisí to od výchovy i individuality psa, všeobecne by som asi toto plemeno ku malým deťom neodporúčala. Teraz sme druhý rok bez psa a uvažujem o trpasličom pudlovi, podľa toho, čo som o ňom zisťovala, je ku deťom vhodný.
Odpovedať
Aj ja odporúčam labradora. Mali sme, ale už nemáme, pretože sme ho museli dať utratiť. Ak by sme mali ešte raz, určite to bude labrador. Je to taký veselý psík, máme pre možného budúceho labradora aj meno "Smile". Vymyslel ho syn, ktorý by znovu veľmi chcel psíka.
Odpovedať
ked menšieho tak bišóna ,alebo westíka..ked väčšieho,tak labradora ;-)
Odpovedať
...v zime som pozerala relaciu o tom, ze labradory nie su zrovna najmierumilovnejsie psy...neviem, hovorili to asi 5ti veterinari,,,asi nieco o tom vedia. Inak,,,k malinkym detom by som ziadneho psa nekupovala. Tot moj nazor. Ked tak, k detom od 9r a viac. V tom veku uz tie deti netahaju psy za usi (a nesposobuju im zapaly), chvost, nekopu do nich, nepichaju im do usi, nesadaju si na ne (hlavne na male plemena), nebuchaju ich po nufaku a po hlave atd atd.... a nechovaju sa k nim ako k nejakym zivym hrackam. Zial, moje skusenosti doteraz :( Prave preto moje deti dostanu psa, ked budu mat trochu rozumu alebo ak ho budeme mat pred detmi, potom dieta NIKDY nenecham same so psom bez mojho dozoru. A mozete ma odsudzovat alebo nenavidiet.
Odpovedať
Profilova fotka
na jesen sme si vzali z utulku steniatko, v tom case asi 3 mesacne, krizenec vlciaka a pidbula, je velmi lenivy a mierumilovny, nas drobec ho chodi hladkach, nuka ho kamienkami a pes len lezi a pozera sa nanho. Moze prist akakolvek navsteva, iba onucha a lahne si. Nema rad iba nasho suseda, vtedy strasne steka. Takze podla mna to bude od konkretneho psika a od pristupu. Vraj psik z utulku je vdacny a ten nas je urcite vdacny.
Odpovedať
urcite pudlika. je z neho skvely spolocnik! ked som bola sama mala, nasa pudlinka mi dovolila so sebou robit hotove divy. zniesla cokolvek mi napadlo. nikdy sa neurazila, vzdy mala naladu na hru. 2x sme jej odchovali steniatka. a teraz moje vlastne deti natahovali svojho pudlika, az dokym nam nezahynul pod kolesami auta... bol to uzasny psik. urcite si psika est kupime... a ak mozem za nas odporucit... tak ano, pudlik je dobra volba :) neplzne, vhodny k alergikom a je 2. najinteligentnejsim psikom zo vsetkych plemien
Odpovedať
Ja mám 11mesačnú čokoládovú fenku labradora, nevymenil by som ju za iného psíka. Má vždy volný pohyb po celej záhrade a takmer minimálne ju ničí....u známich som videl pri iných rasách pravý opak. Vďaka jej srsti bezproblémovo zvládla tuhú zimu na kopaniciach, do domu alebo garáže má vstup zakázaný a rešpektuje to. Naposledy sa kúpala niekedy na jeseň a nerozumiem tomu ale ona vôbec nesmrdí a srsť má pekne čistú. Dokonca sa v záhrade prestali objavovať krtince.
Odpovedať
Jednoznačne labrador. Priateľská povaha, väčšinou nekonfliktní. Možno vyberať z vrhu takých menej akčných jedincov, keď sú malí, sú dosť temperamentí. Teda aspoň mne sa páčil ten najväčší zbojník a až do dvoch rokov to bol taký malý biely satan. Ale k deťom vždy milý.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahoj, moznosti je viac, pre zaciatocnikov su vhodne psy z kategorie spolocenske a ovciarske psy. Kvoli temperamentu nedoporucam psy z kategorie terierov, spice, chrty ani lovecke psy, k nim uz treba mat viac skusenosti. Osobne mam k detom dobru skusenost so svajciarskymi salasnickymi psami (entlebussky a apenzellsky) a kratkosrstou koliou - trpezlive a hrave, zaroven dobre ovladatelne. Samozrejme, zakladom je vycvik nech uz ide o akekolvek plemeno, len tak bude psik poslusny. A dobry vyber povahy stenata.
Odpovedať
Labrador je pohodak dokazete si ho vycvicit sami staci kupit balik poskot a bude robit to co ho naucite ma velmi dobru pamat da sa v pohode cvicit aj v starsom veku a ma jednu vlastnost nikto ho nenauci a neprinuti k povelu CHYT HO ale svoje si ustrazi.
Odpovedať
Pochopi labrador ze na podpiteho,zeleneho a cierneho musi stekat a byt v strehu aj bez povelu? :-x :-)
Odpovedať
Neviem ci to labrador dokaze ja som mojho k tomu necvicil
Odpovedať
@creator Ten moj labino nas pozna podla mena rozpozna koliesko,palicku,uzlik a vela dalsich veci a dokonca som s nim letel v lietadle mal som ho v kokpite a pohoda je panom dvora kludne predvediem.Pre mna to neni len pes...
Odpovedať
@fialocka Akeho psa mas doma?
Odpovedať
@sturm1 preto sa pytam lebo so psom nemam ziadnu skusenost...niekedy davno sme mali doma vlciaka a toho viem ze sme chodili cvicit a ucil sa rychlo, no ine rasy som nemal tak neviem...lenocha,kabelkoveko nechcem ;-)
Odpovedať
@michmikl a preco ste ho mseli dat utratit? labradory su velmi nachylne na "ludske choroby"...teta mala a trpel epilepsiami a poruchou stitnej zlazy...kamarat ma labradory a tiez ma epilepsie...
Odpovedať
asi pes "vsetko v jednom" /poslusny, pritulny, pohodovy nenarocny na udrzbu a este k tomu aj strazny s malou spotrebou jedla/neexistuje..vzdy je treba robit kompromisy...psa si kupuje clovek na 10-15 rokov a je to dalsi clen rodiny...deti rastu, aj psy rastu a dospievaju a menia sa..ja osobne mam rada nemeckych ovciakov a zlateho retrievra.
Odpovedať
katarinasc: Náš labrador Jazz najskôr asi dosť trpel psychicky, pretože sme sa presťahovali a on to zle znášal. Otec sa o neho staral a my sme za ním iba chodili. Mal problémy s tým, že si začal vyhryzávať srsť na predných labkách do takých krvavých rán. Liečili sme ho antibiotikami, mal golier. Potom sme si ho zobrali do nového domu, problémy pominuli a bol "vyliečený". Po nejakom čase začal však chradnúť a videla som na ňom, že nie je všetko v poriadku, bol stále smutný, menej jedol, niekedy zvracal. Znovu začali problémy s vyhryzávaním srsti. Potom prestal odmietať stravu úplne, bol slabý a nakoniec sa ani nepostavil na zadné laby. Veterinárka nám oznámila, že mal zväčšenú pečeň a podľa testov a výsledkov z krvi mal rakovinu pečene. Bol anemický a žltý, začali sa mu rozpadávať tkanivá. Už sa nedal zachrániť. Lekárka hovorila, že aj keby bral lieky, pravdepodobne ho nezachránime, iba by sme odďalovali jeho smrť. Ja stále premýšľam, či vtedy, keď bral cca 3 mesiace antibiotiká kvôli tým labkám, nemali za následok toto. Labrador je úžasný pes a vždy budeme na neho spomínať.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my mame labradora a tiez ho mozem len odporucat. Nas je take trdlo, len by sa hral a moc teda neposlucha, ak neberiem do uvahy pripady, ked ma dostat jedlo - to by spravil cokolvek. Aj pani na vycviku povedala, ze sa nevie sustredit dlho, cize je skor vhodny len na hranie a blaznenie sa. No odkedy je z neho pravy dedinsky pes, zmenil sa a zmudrel napr. oznamuje navstevu, ked prichadza niekto cudzi, brese uplne inac, ako na znameho, oznamuje mojej mame, ak jej nahodou ujdu sliepky ci zajace (brese dovtedy, kym si ho niekto nevsimne). Podla mna je pre deti idealny, som si ista, ze by im neublizil (teda aspon ten nas, jedine ak by ich nahodou zhodil svojou vahou, ale urcite nie naschval) a ak by im nieco hrozilo, urcite by ich branil - raz sme sa s manzelom blaznili a ja som ho buchala po riti - nasmu benymu sa to nepacilo a vyslovene na mna skakal a strkal do mna, to iste sa stalo aj sestram. Na jedlo je ten nas absolutne nenarocny - ked bol maly, mal trochu problemy so zaludkom, ale uz z toho vyrastol a dnes zozerie hocico - nahrada prasiatka :-) Zboznuje zeleninu, najradsej uhorky ci mrkvu, ale aj melon. Cize odporucam.
Odpovedať
rotvajler
Odpovedať
Na kazdy pad je do domu a do bytu vhodny rodezsky ridgeback. Je vacsi, ale je to vyslovene bytovy pes, pretoze tym, ze pochadza z Afriky, nema podsadu a teda je zimomrivy, preto pobyt dnu. Povaha - fantasticka, absolutne inteligentny, rodine bezvyhradne oddany, deti su mu surodenci, ale vie, ze su nad nim, koho ma za alfu, toho si neda, ani keby co. Takmer nesteka, a ako jedno z mala plemien, dokaze vyjadrit svoje pocity mimikou tvare. Okrem toho si mozte byt isty, ze kdekolvek ste, vsade je stredobodom pozornosti, pretoze je nadherny - zvlastnostou je pruh srsti na chrbte, ktory raste "naopak".
Odpovedať
Profilova fotka
My chceme k domu bernskeho salasnickeho psa, je to velmi vhodne plemeno k detom, tiez si velmi obranuje milujucu rodinu, dobre strazi. Nie je to vsak pes dovnutra, ale na dvor. Ja mam teraz v byte pudlika, ale co sa tyka mojej malej dcery, nedoverujem mu uplne. Je az privelmi na mna naviazany, deti rad nema. Uvidime, co bude, ked mala zacne chodit, mozno ju uz berie ako clena rodiny, kto vie.. :-| Podla mojho nazoru sa vsak k detom hodia najma pastierske psy, resp. stredne velke plemena.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@veronka my mame samojeda. A nemenila by som za inu rasu. Viac na:http://samojed-klub.sk/slovak/index.html ale:" kolko ludi, tolko chuti"
Odpovedať
Profilova fotka
Nenapisala si nic o velksoti tak sem pridam Yorkshire.. Pes ktorý bol šlachtený, používaný ako potkaniar, jedna velka výhoda je, že nemá srsť ale vlasy, takže neplzne a nezanecháva po sebe bordel.
Odpovedať
Profilova fotka
@tygricatko Ahoj, musim oponovat k tvrdeniu, ze to nie je pes dovnutra. Je aj dovnutra. Ja mam BSP fenku, byvame vo velkom rodinnom dome so zahradou a nasa fenka chce byt s nami stale v kontakte vnutri domu a aj spava hocikde kde si vyberie, napr. na chodbe, ktora je prijemne chladiva, ci rada v pelechu na balkone, ale pyta sa v noci do vnutra. Upozornujem, ze toto plemeno je hrozne maznave :-D a najlepsie by bolo, kebyze nie su ziadne schody, lebo je totiz nachylne na klby. Skratka nie je to pes do koterca, ci do klietky, potrebuje spolocnost :-) my tiez planujeme dieta a preto sme vybrali z uzsieho kruhu ( tosa inu, velky svajciarsky sal.pes, rodezsky ridgeback ) BSP.
Odpovedať
@maluboma dovolim si nesuhlasit s tvojim nazorom, ze malym detom psa nekupit. Predsa je to o vychove toho dietata a uz trojrocnemu sa da krasne vysvetlit, ze nema psovi ublizovat, skakat po nom, kopat do neho a vsetko co si spominala... Ja mam takmer 2 rocnu dceru a 5 rocneho syna. u mojej mamy mame mojho psa a este sa nestalo, ze by niektore z mojich deti psovi ublizovalo. jasne, dcera je este malicka a uplne to nechape, ale od mala ju vediem k tomu aby psovi neublizovala, necapala ho, ale len hladkala. Myslim ze je to vsetko o vychove - dietata aj psa. podla mna je pes k detom velmi vhodny a prospesny. Ale suhlasim s tebou v tom, ze by som nikdy psa a dieta nenechala osamote bez dozoru. A odsudzovat ta alebo nenavidiet? preco? k teme - ja planujem ked sa prestahujeme do domu zobrat si stena z utulku.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?