Pes do rodinného domu

Bývam v RD a chcel by som si kúpiť nejakého psa, najlepšie nemeckého ovčiaka.Ten sa mi najviac páči. Som amatér, lebo som psa nikdy nemal, ale chcel som no nemohol som mať. A tak zvažujem či nejakého malého, alebo veľkého. Taktiež ma zaujímajú všetky možné výdaje na veľkého psa. Nechcem zase do toho dávať 200 eur mesačne. Výbeh by mal veľký, a poctivo by som sa on staral aj cvičil ho poprípade by som ho dal na nejaký výcvik.
Odpovedať
Profilova fotka
Zajdi do utulku, plno krasnych psov, casto i so zakladnymi navykmi. Bude Ti vdacny a verny. x-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pri veľkých plemenách a patrí sem aj ovčiak pozor na záhradu , kvetinové záhony,atd .Všetko najmä v okolí plota udupe.
Odpovedať
aa ak ochorie treba ratat aj tych 200euro za veterinara.treba ratat uplne so vsetkym.prvotne naklady a hlavne cas mam Nemeckeho ovciaka uz volne beha po zahrade ma 10 mesiacov ale dalo to prace .pokial nebol vybehany a vytazeny rozmyslanim cize cvicak robil zle.zozral kriky kvety a podobne teraz je to lepsie.a veru ked ochorel nebol naozaj problem tam tych 200e nechat u veterinara.nastastie to bolo iba raz
Odpovedať
Ahoj som chovatel plemena Americkýstafordšírský terier (AST) možem povedať že vinikajúci pes do rodiny s detmi a tak ,predtým sme chovali Nemeckých ovčiakov plemená su ako ovčiak sa zaraduju medzi najrozumnejšie na svete ale to nedosiahnu sami a to žiadne plemeno .Jedná sa o to aby si mal hlavne dosť času na šteniatko aby ti nevznikli škody na majetku a dome ,šteniatko ako také vižaduje vela pozornosti a pevnu ruku .
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
chod do utulku a najdes si tam vhodneho psa ... je lepsie su uz aj cviceny, vedia ti povedat povahu a su to velmi vdacne zvierata....
Odpovedať
Profilova fotka
vycvik psa do 1 roka ma trvat 15-20 minut denne avsak dolezite su prechadzky tie by mali byt dlhe a prinosne :) ci pre majitela ci pre psa dat si vycvicit psa inemu cloveku neodporucam potrebujes vazbu a tie si tak neziskas na ziskanie zrucnosti odporucam kynologicky klub kde ti ukazu ako a co mas robit famy o tom ze velke psy moc zeru su len famy dospely vlciak ma zaludok ako chlapska past to znamena neprekracovat mnozstva hlavne pri granuliach prvotne naklady su vyssie psy z utulku su fajn a urcite najdes aj NO avsak ak si zaciatocnik odporucam vziat si zdrave stena tych tam je tiez dost prajem vela stastia a radosti :)
Odpovedať
@mcsmekac ked si amater, tak zacni pozerat Znalec psi duse (Cesar Millan)...dozvies sa viac o psoch a budes mat zaklad, ako sa spravat ku psom. http://www.youtube.com/results?search...
Odpovedať
Musíš si uvedomiť,že pes( jedno aký ) sa dožíva cc15 a vic rokov, je to závezok na celý život. Nedá sa odložiť ak ideš na dlho preč iba ak do psieho hotela čo tiež stojí nejaké eur.
Odpovedať
nemecky ovciak pokial ma riadne zateplenu budu moze byt vonku stale .aj tak tam zalezie az ked asi moc mrzne.na zimu ale treba lepsie a kvalitne zradlo a trocha zvysit davky .inac je to ok.nas chodi na cvicak od 9tyzdnov je potrebna socializacia.
Odpovedať
niet lepsieho psa ako labrador je super k detom aj na strazenie mam cokoladoveho labradora a som maximalne sokojny a velmi lahko sa uci je to fakt top plemeno.
Odpovedať
ahoj,my máme bernského salašníckeho psa,tiež vhodné plemeno k deťom aj na stráženie,potrebuje hlavne pohyb a velký výbeh.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nechcem hodit spam ale na dogforume je sekcia, vyber spravneho plemena pre mna. Otazka je, ci by pes mal pristup do domu, co od psa ocakavas, ake aktivity s nim chces podniknut, na co konkretne chces mat psa. Ci by bol cisto strazny alebo aj ako domaci maznacik ... My mame flat coated retrievra a s tym sa da cvicit aj obrana. Vysteka pri dome cudzich ludi, je vyborny spolocnik a ako kazdy retriever vyborny k detom. Ale je velmi viazany na cloveka. Iba na dvor nevhodny. Vyzaduje si vycvik a ako kazde inteligentne plemeno. Unudeny je destruktivny.
Odpovedať
Profilova fotka
@mcsmekac my mame welsh špringeršpaniela, je to uzasny havko, mame fenku a je to nas milacik.. Postrazi v pohode, ale nie je nejako extra ostra ( aj ked da sa na to vycvicit, je to polovne plemeno) a je to sliedic, takze ma skvely cuch :-) POvahovo je tak strednej povahy - nepotrebuje ani prehnane kilometre nabehať povinne, ale ked ide , tak je stastna samozrejme, my praktizujeme prechadzky denne, ale ked nahodou nejde, nerobi zle. Je aj stredne velka a moze byt celorocne vonku, lebo dobre znasa zimu ( ak teda nie je zrovna -25 mesiac v kuse, ale do -10 v pohode v dobrej bude vydrzi, ako kazdy dlhosrsty pes) takto vyzera teraz a toto sa naucila za 3 mesiace, co s nou dcera cvici ... fakt odporucam, velmi inteligentny a dobry pes, hlavne do rodiny s detmi, miluje ludi, ale ako hovorim, v pohode aj postrazi :) teraz ma 10mesiacov presne :) je tam viac videi, mozes kuk :) http://www.youtube.com/watch?v=9BMxCo...
Odpovedať
@mcsmekac kratkosrstý NO?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mcsmekac nevyberaj si psa, aky sa ti paci, ale aky ti vyhovuje,...tzn, ak chces cistokrvneho, pohladaj si nieco o typickych vlastnostiach daneho plemena, na co boli tie psy slachtene a pod a samozrejme pohladaj nejake info o chovatelskych staniciach pre dane plemeno, aby sa ti nestalo, ze kupis od mnozitela, pretoze potom by ta mohol vyjst v konecnom dosledku o dost drahsie (to myslim na buduci zdravotny stav..napr. nemecky ovciak zvykne trpiet displaziou bedrovych klbov,..dobry chovatel si dava pozor na zdravotny stav svojich odchovancov)... ak ti staci "orech"/mix zajdi do utulku, popytaj sa na povahy psikov co tam maju.. tiez pozeraj na energiu steniatok/psikov.. ak si aktivny clovek zvladnes aj hyperaktivne stena, ale ak nie, moze sa ti stat ze ti takyto psik "prerastie cez hlavu". Dbaj na to,aby energia psika bola nizsia ako mas ty.. a dalsia dolezita vec...studuj.. ako ti pisal vlado35 bud zacni pozerat Znalca psej duse, alebo dostat kupit knizku od Ceasara Millana Kratka prirucka pre majitela stastneho psa.. a nemusis si inak vybrat hned, predsa len si vyberas clena rodiny :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?