Pes a zápach v byte

Profilova fotka
Ahojte, pred mesiacom sme si kúpili yorksirika. Je strasne zlaty, len sa bojim, aby nam z neho nezacal zapachat byt takym psikovskym zapachom. Nechodi na gauc ani do postele, v podstate len pobehuje po plavajucej podlahe a po takom mensom koberci pod obyvackovym stolikom. Na nom zvykne aj podriemkavat, ked je pri nas v obyvacke. Ako je to u vas doma? Citite psika? Je na to nejaky sposob, v pripade ak bude psika "citit", na neutralizaciu toho pachu? Dakujem.
Odpovedať
1
2
cim ho krmite?
Odpovedať
Ahoj, my mame tiez yorkshirika od septembra minuleho roku a musim povedat, ze absolutne ziadny zapach z nej doma nemame. A to nasa spava s nami v posteli, beha po celom byte aj po gauci a vobec nic. Je ju citit jedine ked vonku zmokne, ale tak to je jasne, to nepoznam psa, ktory by zmoknuty vonal :-D tak v tom pripade ide z vonka hned do vane a okupem ju so psim samponom, dokladne vyfenujem a vycesem a je z nej zase nadherny a vonavy pes ;-) Ja ju kupem tak raz do mesiaca, ak sa niekde zaspini alebo zmokne, tak aj castejsie, ale neprehanam to zase velmi. Velka vyhoda yorkshirov je to, ze neplznu, my sme z nasej nikde nikdy nenasli ani jeden chlp. Je to naozaj super pes :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vankusik29 ...davame mu granule Royal Canin..zatial tie pre najmensie steniatka...
Odpovedať
Profilova fotka
NO u nas ho zatial asi tiez necitit, ale pre istotu zmyvam plavacku kazde dva dni, dost vetram...ale mozno je to len moj vnutorny pocit, ze by ho malo byt citit...manzel neciti nic, kazdy den ma presvieca, ze si to len nahovaram, ze byt bude citit psikomt...Yoikinko je ale vonavy, vzdy ked sa s nim pomojkam aj popri tvari, tak vonia, vobec nesmrdi. Kupeme ho tak raz za 10 dni, 7. maja bude mat tri mesiace. Myslite, ze ho kupeme casto? Kupel sa mu celkom paci, pekne stoji kym ho vymasirujem samponom....je to nas hrdina....
Odpovedať
my mame v byte dvoch jazvecikov, spavaju s nami aj v posteli a maju pristup vsade :-) zalezi cim ho krmite..my nekrmime granulami ale BARFujeme..je to trosku narocnejsie na cas pripravy ale nemenila by som..maju krasnu zdravu srst..zuby..a co je dolezite ze nepachnu..vobec (neratam ked zmoknu ajko uz ciusinka napisala) samponujeme len vynicmocne..umyvame "podvozok" po kazdej prechadzke..raz za cas im prepieram aj peliesok a vsetky deky..zistovala som u tych co nemaju psika ci ich citia ked pridu ku nam ale zatial nikto nic necitil...ak mate cisto nie je dovod aby bolo psika citit :-) a cisto neznamena sterilne :-D takze niet sa coho bat
Odpovedať
@adus123 nie je dobre kupat psika casto..a uz vobec nie steniatko...ked bude starsi moze mat problemy s kozou..alergie a podobne srandy...ale to by som skor isla na dogforum.sk tiez sa tam docitate vela o strave...royalky nie su najstastnejsie riesenie..su velmi premastene a "vonave" skuste si precitat aj o BARFe...je to aj pre malinkych psikov...a myslim ze je to to najlepsie pre nich..ale to len moj osobny nazor 8-)
Odpovedať
Ako pise mirkarobert zalezi cim ho krmite, v ziadnom pripade nedavat ludsku stravu, ani ked bude zobronit tymi psimi ockami a kusok slaninky.
Odpovedať
Profilova fotka
NO ja to asi aj prehanam s tym zmyvanim podlahy. len sa bojim, ze ak ju zmyjem tak ako predtym, raz za 6 - 7 dni, tak tak zapach vznikne. Aj ked v podstate kaka len vonku, cikanicka mu sem tam ujde, ale to hned poutierame. A myslite ze je to dobre, ak som ho ucim cikat okrem "vonku" aj na balkon na taky kobercek? Vyuzivam to hlavne v noci...ked sa zobudim, dam aj Yokiho na balkon na ten kobercek, on sa hned vycika a ide spat do svojho brlozka dalej. Odvtedy, ako sa "naucil" na ten nocny kobercek, tak sa v noci nepocika na podlahu. V podstate aj ked vcera prsalo, tak sme ho asi dvakrat vylozili vycikat sa na balkon na ten svoj "kobercek" a v pohode sa vycikal. Len sa bojim, ci ho to zbytocne nemätie, ked chodi cikat aj von aj na balkon. Dakujem za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@vankusik29 :-D
Odpovedať
@adus123 my nasu krmime tiez granulami, pouzivame Eukanubu pre male plemena a steniatka.. Moj manzel niekde cital, ze yorkshiri sa mozu kupat kazdy tyzden, ale nemyslim si, ze by to bolo dobre, podla mna staci tak raz za mesiac..Je mozne, ze to je nejaky tvoj podvedomy pocit, lebo vazne z mojich skusenosti yorkshiri nesmrdia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ciusinka ..a vy ho cim krmite?
Odpovedať
Profilova fotka
@ciusinka ...asi hej...manzel ma uz posiela na "nosne" vysetrenie..lebo presne ako pise Mirkarobert..co sme sa pytali aj vcera znamych, ktori prisli na navstevu a nemaju psikov, tak vsetci povedali, ze psika necitia. Este sa nakoniec zo mna vykluje nejaky paranoik :-D :-D :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@adus123 My krmime Eukanubou pre steniatka a male plemena. Nasa ma teraz 10 mesiacov, ked bude mat rok, prejdem na Eukanubu pre male plemena a dospelakov..Inac papa este piskoty a vselijake mlsotky pre psov ;-) s tym cikanim, tak nasa ma doma normalne macaci zachod. Totiz moj manzel robi na zmeny a ja prichadzam z prace tak o pol piatej a ked akurat vychytime, ze ma on dennu, tak Lilly musi byt sama az do tej pol piatej a to by nevydrzala..Preto som ju naucila na macaci zachod. Ludia ma tu uz za to aj odsudzovali, ale podla mna je to lepsie, ked ten pes vie, ze sa tam moze vycikat ako keby nevydrzala a niekde sa vycikala a potom by som ju musela vyhresit.. Ma ho k dispozicii stale a pekne na neho ide, ked jej treba, ale samozrejme s nou chodime von minimalne 3-4 krat denne.. Totiz neviem preco, ale ona sa nevie vycikat raz a poriadne, ale ona cika tak, ze ked sme vonku, tak v priebehu 5 minut si aj 3-krat cupne a len si cvrkne..doma to nerobi, ale nechapem, preco to tak je, ani sa nehara ani nic, proste to tak robi od zaciatku..Tak aj kvoli tomu som rada, ze vie chodit na ten zachod..
Odpovedať
Profilova fotka
@adus123 no ten kobercek na balkone bude casom velky , ale velky zdroj zapachu..... a nie len pre vas, ale aj vasich susedov.... neviem, ci je to dobry napad.... to je fat kobercek?? ved ten to len vsiakne a nic..... pach zostane.... kup si macaci zachod s posstielkou a ten mu tam daj, je to hygienickejsie....a cihanicu vzdy ked zhrudkuje vyhodis :)
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 ..to je len taky maly kobercek rozmerov asi 40*30 cm...taky malicky a tak raz za dva dni ho preperiem a dam vysusit....nie je to taky klasicky kobercovy...je to z tych starych handar tkany, ci ako sa to vola....takze ziadny problem ho oprat...ale presne ako hovoris, vcera som kupila na balkon taku misku na postielku, skusila som mu dat do nej ten kobercek a polozila psika dnu...ale on sa zacal s tym kobercekom hrat a odtlacat ho od stien tej misky a nie a nie sa vycikat....tak neviem, ci si este na tu misku zvykne.....
Odpovedať
Zvykne si na tu misku, neboj sa, oni su velmi ucenlivi, obzvlast ked su malicki..Ja pouzivam normalne taku obdlznikovu misku a davam do toho ten strk, co sa dava do macacich zachodov..
Odpovedať
Profilova fotka
@ciusinka ...a myslis, ze potom nebude problem aby sa naucil cikat len von? Lebo v podstate teraz v noci ho nejako nemotivujem, aby vydrzal do rana..kedze ho aj 2x za noc dam na ten kobercek....
Odpovedať
co sa tyka kupania, tak zavisi cim kupes... bezne dostupne sampony pre psa su bordel, s ktorym by som ani koberec necistila... kazia ph pokozky psika a vtedy vznikaju rozne problemy.. ja mam jedneho vystavneho, dlhosrsteho, ten ma tolko kozmetiky, co ani ja nemam :-D ... starsi je ostrihany nakratko ale ani ked bol v srsti nesmrdel po moci, ale mlady je tzv. alfa samec, takze jeho moc vyrazne pachne... mna ide slak trafit ked ho vykupem a po venceni zase smrdi... :-( tak som zacala gumickovat srst v oblasti slabin... sice vyzera ako truhlik, hlavne ked ma este aj usanku (kvoli dlhym usiam, aby ich nevlacil po zemi), ale aspon nenapachne mocom... inak kupem kazde 2 tyzdne dlhosrsteho... v case vystav castejsie... starsieho nakratko ostrihaneho mi staci okupat raz za mesiac-dva, podla potreby... skor ako pach psa mi skor vadi ked pachnu prachom a spinou... takze vtedy aj pretieram vlhkym uterakom... co sa tyka podloziek ci macacich zachodov pre psa... som ich odporca... je to zdroj bakterii aj smradu... pes sa proste musi naucit chodit von a my nesmieme byt lenivy a chodit so steniatkom pravidelne kazde 2h... starsi sa naucil po mesiaci, mlademu to trvalo podstatne dlhsie, ale uz nie je problem... pach v byte po psoch podla navstev u nas nie je citit... upratujem bezne, vysava sa castejsie kvoli chlpom, umyvam raz do tyzdna plus podla potreby...
Odpovedať
@adus123 Tak ono to zavisi asi od toho, ci chces, aby chodil len von alebo chces aby mal aj doma miesto na cikanie. Ked len von, tak by som ho nedavala v noci na ten kobercek. Nasa vydrzi v noci spat v pohode bez cikania, od tej desiatej do siestej rano..Stretla som raz par, ktory ucil psa cikat von tak, ze s nim chodili von kazde 2 hodiny, aj v noci mali tak nastaveny budik.
Odpovedať
Profilova fotka
@ciusinka ...no presne to aj my tak robime...cez den s nim chodime von pravidelne cca kazdu hodinku a pol..v podstate stale ked sa zobudi, tak ho vezmeme von na potrebu a v noci ho nosim na ten balkon. Budik si sice nenastavujem, ale prebudim sa v noci, ked sa prebudi psik a hned ho davam na ten balkon...ale asi s tym prestanem, lebo chcem, aby cikal a kakal iba von. Ten balkon to by malo byt fakt len nudzove riesenie. Ale psik asi nevie rozoznat kedy je cas nudze...takze nepochopi, ze podstatne je ci´kanie a kakanie VON a nie na balkone.... Takze asi to zrusim.... A akeho velkeho yorka mate?
Odpovedať
@adus123 Nasa je malinka, ma cca. 2 kila a vacsia uz nebude, ja som chcela malickeho yorkshira, bala som sa najprv kupit bez papierov, aby neprerastol, ale ked si pani s papierovymi yorkshirmi zapytala 700 eur za psika na maznanie, tak som to prehodnotila a nasla som na nete velmi milu pani s chovatelskou stanicou na Zahori a vsetko je v pohode :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ciusinka ..ved aj ja by som chcela aby nas narastol len nieco do dvoch kil..ale neviem neviem....manzel ho zohnal od nejakeho znameho, bez PP, vraj bude maly, ale tiez sa nemozeme spoliehat na reci....nas ked mal okolo 7 tyzdnov tak vazil 650 g. 7. maja bude mat 3 mesiace a este nema kilo asi nema. Nevies odhadnut, ze kolko asi bude mat v dospelosti? A myslis, ze Vas uz nenarastie? Do akeho veku tie psiky rastu?
Odpovedať
Profilova fotka
@ciusinka 700 eur? :-o :-o :-o ..to by som prehodnotila aj ja....
Odpovedať
ahojte, myslim si, ze je este akceptovatelne, ked je to steniatko take malicke a bude mat len 3 mesiace a pocikava sa doma. Balkon, ale podla mna nie je idealne riesenie, dokonca ani nie ten macaci zachodik... My sme mali po byte na zaciatok plienky, tie sme postupne uberali a uberali a davali stale blizsie a blizsie ku dveram...az sa jedneho dna stratili a jednoducho musel cikat len a len vonku:-)) od 5 mesiacov veku uz cika a kaka len a len vonku...(doma kakal fakt velmi vynimocne, od malicka hned vonku) a co sa tyka rezimu, je dobre ak ho psik ma,je to dost dolezite, aby psik vedel, ze majitel pride a zoberie ho hned von atd atd...My pracujeme minimalne do 17tej, cize domov chodime okolo 17:30 a dokaze to vydrzat od rana...je pravda, ze ked bol mensi sa od radosti, ze nas vidi niekedy pocikal este pri obliekani a nasadzani obojku, ale to su vsetko predsa len take radosti toho maleho clena rodiny:-))
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, dakujem za reakcie. Od vcera som ho na kobercek na balkone nedala, ani v noci a pekne vydrzal celu noc. Rano som s nim sla o 3/4 na 6 von a apekne sa vycikal aj vykakal. Ale zistila som, ze v podstate od vcera poobedia nic nezerie a rano akoby ho v brlozku "natahovalo". ale nevyzvracal sa. Popritom je ale zivy, hravy, vzdy sa tesi, ked mu idem nasy pat granulky, ale pride k miske, ovonia a ide prec. Mam s nim radsej skocit k veterinarovi? alebo ho este posledovat? Viem, ze to do tejto temy nepatri, ale ak nahodou mate s tymto nejake skusenosti, prosim poradte. Dakujem.
Odpovedať
@adus123: skusa, ci dostane nieco ine... vymysla a nesmies povolit... problem bude ked sa nebude chciet hrat, nebude pit ani vodu... jedno rano este nic neznamena... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sharin ...dakujem za odpoved...potesila si ma. Kakanie mal pekne, hnacku zatial nema, je vesely, hra sa...to napinanie ma ale znepokojuje...asi mu bude zle, ked ho napinalo...ale nevyvracal nic..chudiatko moje. Nechala som mu granule v miske, cez obed odbehnem z prace domov a pozriem sa, ci aspon nieco odozral z nich...
Odpovedať
@adus123: nenechavala by som mu misku s granulami k dispozicii... ma sa naucit, ze ked sa da miska, treba jest, ked nie, ma smolu... ja mam kokrov, takze problem so zranim nemame, ale mlady sa snazil so mnou cvicit, ale nepochodil... mal ju na 15min a ked nechcel, zobrala som... teraz su obaja ako svajciarske hodinky a presne o 17.00 dobehnu a pytaju zrat :-D ...
Odpovedať
Profilova fotka
@sharin ... no aj my to tak v podstate robime, len dnes sme sli do prace a mala som strach mu nic nenechat...ak by bol hladny, kym prideme, kedze od vcera nezral.... Ale teraz okolo 11 zbehnem domov, pozriem ci zozral, vyvencime sa a asi mu ju teda vezmem, kym nepridem z prace.
Odpovedať
Profilova fotka
@sharin a myslis, ze ak nebude zrat do vecera, mam s nim radsej zbehnut k Zvero?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?