Od koho zohnať slovenského čuvača?

Ahojte, nemá niekto kontakty a hlavne dobré skúsenosti so šteniatkami z chovnej stanice? Alebo nejakého dobrého chovateľa? Dokončujeme domček a asi sa nám podarí aj predný plot (ktorý etše chýba) a chceme si kúpiť šteniatko slovenského čuvača :-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
skús www.inzercia-psov.sk
Odpovedať
poznam jedneho pana z okolia Brezna, ma chovnu stanicu, predava aj bez papierov ... napis IP ak mas zaujem
Odpovedať
neviem ako ine plemena, ale ja mam am.kokra a ked chcem uchovnit musim byt clenom klubu chovatelov am.kokrov a v stanovach je uvedene, ze nesmiem poskytnut mojho psa na nepapierove stence, resp. ak by som mala suku, tak "robit" nepapieraky... je tam potom vylucenie z klubu a chovu... ja osobne by som od takeho cloveka psa nekupila... nemam rada ked niekto mnozi psy... to nie je chov... to je biznis... :-( a v ludoch stale pretrvava nazor ze pes s papiermi je drahy... pritom ak chce niekto papieroveho ale nie na vystavy, tak sa so slusnym a zodpovednym chovatelom da dohodnut na velmi dobrej cene aj za papieraka "na gauc" ;-) ale to som uz asi mimo temy...
Odpovedať
sharin : ... od narodenia ... a to bude za chvilku uz peknych par rokov sme doma ineho psa ako slovenskeho cuvaca nemali je to nadherny pes, co budi respekt uz iba svojim zjavom, ked niekto chce psa a nepotrebuje s nim choddit na vystavy, tak sa moze na nejake papiere z hlboka vy... kaslat, pes ma strazit dom a nie behat po dome a lezat na pohovke ;-)
Odpovedať
lepra, sama dobre vies, ze pes je vyluceny z chovu z nejakeho dovodu, samozrejme ze moze sit napr. o nespravne sfarbenie, ale moze ist aj o poruchy spravania, pripadne ochorenia, co si v konecnom dosledku odnesie len majitel psika.....ked si kupujes spotrebic do kuchyne, kupis si ho v znackovom obchode a so zarukou, nie? Toto je podobne :) urcite nedoporucujem kupu psika bez preukazu povodu...
Odpovedať
ja mam doma zlatu retriverku nema papiere no zatial som nanej nic nenasla co by mi prekazalo alebo ze by bola chora alebo ine zavady. :-) a je mi jedno ci papier ma alebo nema. starala by som sa o nu rovnako asi.
Odpovedať
blossom: porovnavat zivu vec s kupou spotrebica je trochu /dost/ pritiahnute za vlasy, psy su take , ake si ich spravia majitelia, som zvedavy ako chces odhadnut poruchu spravania pri malej chlpatej guly ;-)
Odpovedať
@lepra preukaz o povode nie je na chodenie od vystavy je to ako doklad ze pochadza z cistorvneho chovu(cize vies ze jeho rodicia boli cistokrvny a boli ok), kdezo bezpapierak je casto mix a na ulici to casto vidim :-D takze orecha mozem dostat aj zadara a platit niekomu za to ze vyraba "padelky" je pre mna nepripustne uz len z moralneho hladiska jedna moja kolebyna predavala maltezakov a ked som ich videla tak som sa so smiechom pytala ze preco su taky velky :-) a ona ze ma suku krizenu s pudlom (a to bola amaterka poznam takych co im beha o dvore 50 psov za ucelom mnozenia)...takze potom sa necudujte ked vam zo "zaruceneho" yorka vyrastie jazvecik :-D minule som sla z cvicaku a po ceste jedna pani chova kavalierov, zopar ich prebehlo cez plot a chceli toho mojho rozobrat :-D pani ich ratovala ze chudata stane sa im nieco a to je vela penazi...a kokso to boli taaaak desne skaredi kavalieri, ze sa uz skoro na svoj druh napodobali-papula dlha, srst origos hladka, no fuj (okrem toho typujem ze polovica mala predkus, kylu a fontanelku otvorenu) ...pes pez PP je bastard bez ohladu na to akemu plemenu sa podoba
Odpovedať
ok, vidim, ze je to tu samí profesionalny stavbar a chovatel :-D
Odpovedať
lepra, napr. ty vsak? :-D nesnazila som sa porovnat psa a spotrebic, snazila som sa vysvetlit, ze za kvalitu sa plati :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj mame doma už v poradi 3 sučku Slovenskeho čuvača a je to krasny pes. Nakolko existuju 4 odrody ovčiarskych psov ktore sa na prvy pohlad velmi podobaju isiel by som do chovnej stanice a kupil ho odtial ak chcete mat naozaj čuvača a ceny su asi 300-400 eur uz presne neviem a to nieje az tak vela.
Odpovedať
suhlas s mint_blossom a jaandy... @lepra: no vidno, ze sa nepohybujes v psickarskych kruhoch, pretoze "na gauc" znamena, ze si kupis psa, kt. nebudes vystavovat... nie ze bude stale na gauci :-D ... ide hlavne o zdravotnu stranku... ako pisali kocky predo mnou, tak ten tzv. pes bez PP ale po PP rodicoch si to moze poriadne odskakat... cert vem zly skus alebo inu farbu, ci mensiu/vyssiu vysku psa... ale co taka genetika??? vada oci, predkus alebo velke problemy s klbami, ci horsie zdravotne problemy? ja mam dvoch americkych kokrov... prvy je bez PP a az neskor som si uvedomila, co sme vsetko riskovali... chvalabohu vyrastol z neho am.koker a nie anglican, ale ma za sebou uz 2 operacie... harderova zlaza a nejaka hrcka v nohe... a teraz mame problemy s ocami... a od vianoc mam druheho americana, ale s PP... ten bol kupeny vylucne kvoli vystavam aby som mohla sem-tam vypadnut zo stereotypu ... do domu som tiez planovala slovenskeho cuvaca, zatial je to daleko, tak uvidim, co ma dovtedy ovplyvni pri vybere... no mam kamarata, kt. ma cuvaca "zachranara" a chodi s nim na rozne cvicenia a poriadne sa psovi venuje... a chovatel je aj nato, ze vie vybrat spomedzi svojich steniec toho spravneho psa pre buduceho majitela... skusenosti s chovom ho nato predurcuju... aj ja ked som kupovala toho nasho papieraka, tak bol sice posledny, nebolo z coho vyberat, no majitelka si ho nechavala na zaver preto, ze v nom videla potencial a chcela aby ho kupil niekto kto ho bude aj vystavovat a aby sa takto dostal dalej do chovu... je to zive striebro ale to je na vystavy potrebne... aby sa ukazal, behal a nebal sa... a ja som sa zase rozpisala... na tuto temu viem toho pisat az-az ... a je mi velmi luto psickov, kt. tvoria mnozitelia, hlavne kvoli ich zdravotnemu stavu a kazeniu linie daneho plemena :-( tym netvrdim, ze oriesok je zly pes... psiky zboznujem a pri kazdom jednom sa musim zastavit a pohladkat... napr. poznam pani, co ma fenu yorka, kt. sa na yorka skoro nepodoba (je taka podlhovaska) a dali ju nakryt... odvtedy u mna klesla uplne na dno... naco to robili??? vytvoria dalsiu spotvoreninu a boh vie s akymi chorobami... maju problem vychovat si svoju fenu a oni chcu este mlade??? :-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
trošku opravím ceny - tie sú cca 7.500 starých Sk, teda, ak kupujete psa za 400 Eur, to je dosť. Kontakty na chovateľské stanice sú na slovenskycuvac.info - sekcia šteniatka :). Ja mám čuvača s PP priamo od poradkyne chovu z Pribyliny. Stál 200 EUR. ;-)
Odpovedať
@janka: tak cena vzdy zavisi od toho po akych rodicoch je psik... a ci je momentalne dostatok psov na predaj alebo je ich malo ;-) ale 200 E je velmi dobra cena ;-)
Odpovedať
my sme mali nemeckéhp ovčiaka bez papierov a bol inteligentný pes myslím si že ani vrodené chyby nemal. mne to pripadá ako rasizmus hádzať tých bez papierov do jedného vreca, a okrem toho náš prvý pes bol orech a vtom čase sme mali malé bábo doma , tak sa onho staral strážil mo tlačil ho keď sa mu neddarilo liesť po záhrade. bol to super pes som rada že sa narodil a že sme ho mali. Ani ludia niesu dokonalý a teraz zakážem žene čo má niejakú vadu krásy aby mala deti lebo je to geneticky dané =-)
Odpovedať
a čo ja viem tak tomu nážmu ovčiakovi sa papiere neušli a čo teraz mali ho dať utratiť
Odpovedať
jasne, ze je to rasizmus ... a povysovanie sa nad ostatnych ... moj pes ma papiere som nieco ekstra 8-) ... slovensky cuvac je pastiersky pes, 90% psov co som mal bolo zo salasa, a ziadnemu nic nebolo ... skade prisli, tam sa aj vratili ;-)
Odpovedať
take ze sa papiere neujdu neexistuje :-D to ako ked sa ti narodia trojcata a na matrike ti povedia ze nedame len 2 rodne listy ci co? :-D ked sa ti narodia stenata tak musis dat do dvoch dni myslim echo poradcovi chovu ze kolko ich mas :-D a tolko papierov ti pride tato debata nie je zamerana proti psom ale proti tym co predavaju psov bez PP, ked nekupis od neho tak priznit plemeno nebude pre neho vyhodne, a pre kupujuceho je vzdy lepsie kupit s PP koli akej takej zaruke ze nekupil za velke prachy bezcenneho psa ( hovorim o peniazoch nie o tom ze psik je urco zlaty a mily, len to proste z hladiska chovu je nepodarok-a tym padom by mal byt zadara) @skaredekacatko ano aj o slachtenie ludi sa tu uz niekto pokusal, mozes trikrat hadat kto ;-) ( asi je to nenormalne ale ja by som bola desne zvedava na vysledk toho jeho slachtenia, co by to boli za krasni a silni ludia) ale aj vyberove manzelstva su urcitou formou regulovaneho chovu :-D a v niektorych kulturach su bezne dodnes...
Odpovedať
... ked som pozeral stranku co si tu spomynala o cuvacoch, tak som tam nenasiel ani jedneho co by sa podobal na poriadneho cuvaca ... vsetko take papierove nepodarky ;-)
Odpovedať
ahojte všetci ;-) , všetkých Vám veľmi pekne za odpovede, no až teraz som sa 1x dostala k PC, odkedy som založila tému. Finišujeme na dome, budúci víkend sa sťahujeme, tak tam trávime celé dni. Dnes mám ešte dovolenku, za chvíľku utekám na dom, tak sa všetkým ozvem zajtra. Ešte raz vďaka oa rady a prajem pekný deň, Eva :-) :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj efca. My sme mali najskor fenku, a potom aj psa cuvaca, ked sme boli mali. Boli krasni, dost ostri, najma ten pes, ale s nami - detmi sa radi hrali. My teraz tiez uvazujeme nad kupou psika. Jedina vec, co ma odradza od cuvaca je dlha husta srst. Vyzaduje si extremnu starostlivost, a ked na jar psici stracali srst bola naozaj vsade. Takze my by sme skor chceli kratkosrsteho psa, kde je ta srst v mensom objeme :-) (ak sa to da tak povedat)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte. Toto je nás 11 mesacný cuvac.Este je miminko,ale uz strázy.
Odpovedať
@sharin. No máš pravdu. Záleží, kto sú rodičia, a podľa toho sú možno aj ceny. No a v ČR a PL sú psy drahšie. Čo sa týka SR, ceny sú približne rovnaké. Náš Fedor Janin ranč má otca Interšampióna Ira Hodkovičský les a matku šampiónku Elku DOLLY Janin ranč, a na výstavách má tiež pekné úspechy. Je to aj o ľuďoch. Niekto sa snaží zarobiť, iný pozerá skôr na budúcnosť, akú môžu majitelia psíkovi poskytnúť. ;-)
Odpovedať
@jankajs: krasny hafco ;-) ako som uz pisala, tak chodim na vystavy a viem, co to obnasa, takze mna cena za stena akejkolvek rasy neprekvapi... viem, co je za tym usilia... nemam sice cuvaca, ale am.kokra... a kazdy tyzden kupat, vycesavat, pravidelne davat strihat je velmi narocne... nehovoriac o vystavach... napr. teraz som hlasila na 2-dnovku v BA a len poplatok za prihlasenie je na jedneho psa 71,- euro... plus cesta, ubytovanie, jedlo... a to je len jeden vikend... sampiona slovenska snad zvladneme raz-dva... no na intersampiona treba mat sampionat z dalsich dvoch krajin... potom ked budeme davat nakryvat bude cena vyssia za Ich. ako za bezneho psika... a majitelia feny, kt. bude tiez napr. Ich. maju dost velke vydavky, tak sa to musi prejavit v cene... ale su (chvalabohu) aj taki chovatelia (nie mnozitelia), kt. toto vsetko robia z lasky k danemu plemenu a su radi, ze sa psik dostane do dobrej rodiny, kde bude mat priestor na vybeh ale dostane aj vela lasky od majitela a nepytaju za psikov vela ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Fedor je peknýýý.Iro Hodkovičský les je nášmu dedko.Náš je Cidar Ronova zahrada.Na 2-dnovku do BA pojdeme asi aj my aj ked to momentálne nepotrebujeme,ale aspon bude v kontakte s druhými psami a uvidíme sa zo známymi.My sme pôvodne chceli psa na stráženie,ale ked už sme do toho spadli...Berieme to športovo a Cido je náš velký maznák. :-) :-) :-)
Odpovedať
marthiana - keď som videla Cida, mala som chuť sa ťa spýtať, či nie je od Ira. Ale ma to mrzelo sa takto vtierať. :-) Ten typ hlavy je typický pre Irových potomkov :-D. My na výstavy už nemáme toľko času, takže to vidím až na špeciálku v decembri. Možno sa uvidíme. Ahojky. Sharin - neviem, ako je to u am.kokrov, u nás bol kryť jeden majiteľ fenky s PP, ale neplatil nám nič. Veď ani nevedel, či fenka ostala kotná alebo nie, lebo prišiel dosť neskoro. Síce ostala, ale v čase príchodu šteniat nebol doma a tak to dopadlo zle nedobre... Tak sme ani nič nepýtali, však mal dosť výdavkov s fenou. :-(
Odpovedať
@jankajs: pri mojom plemene sa sice pohybujem dlho, ale papieraka mame len od decembra... takze som aj vystavny novacik... a prave augustova bratislava je prva v triede mladych, zaciname junior sampionat ;-) a s parenim tiez este neviem ako to je, pravdepodobne "budeme" kryt na buduci rok... tych "vasich" steniatok je skoda :-( a asi by som tiez nic nepytala...
Odpovedať
Profilova fotka
Janka kludne si sa mohla spýtat. :-) Iro je krásny mám ho v knihe o čuvačoch.Ked pojdete v decembri na špecialku možno sa uvidíme.Sharin ked pojdem do BA zbehnem sa pozriet na kokrov možno ta spoznám :-D
Odpovedať
@marthiana: kludne sa zastav, aj s hafcom ;-) moj znamy bude mozno vystavovat cuvaca, tak pridem ku vasmu kruhu ja ;-) ... inak tento rok je zmena, ze vystava nebude v inchebe ale v petrzalke na dostihovej drahe...
Odpovedať
Profilova fotka
Ok.tesím sa :-) dúfam,ze nebude prsat. :-|
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?