Niekedy riedka stolica u 5-mesacneho psika

Profilova fotka
Ahojte, mam 5-mesacneho bernskeho salasnickeho psika, a niekedy sa u neho vyskytuje redsia stolica, raz za niekolko dni. Krmivo mal predtym Royal Canin LARGE Puppy, ktore sme vymenili pred tyzdnom za Farminu, nakolko mal vela vapnika a fosforu v krvi, isli mu velmi zuby (aj teraz asi este idu) a vsimli sme si ze na prednu nozicku krivka, tak veterinar mu spravil odber krvy a ze velmi rychlo rastie a treba posilnit klby. Je problem, ze psik ma niekedy redsiu stolicu, nechodi casto - tak ako obycajne, len je to niekedy redsie. dakujem za rady.
Odpovedať
to je otazka na veterinara, nie na modru strechu. Ale ako psickar, ako to netrva viac ako jeden den, neznepokojoval by som sa. Pravdepodobne je to zmenou krmiva. Krivanie moze byt pretazenim, v tomto obdobi rychlo rastie a klby to nestihaju dobehnut. Viac kludovy rezim, klbova vyziva. Ak by to pretrvavalo dlhsie, veterinar.
Odpovedať
pes potrebuje mäso a nie rôzne sračky
Odpovedať
Profilova fotka
Nas labrador žil práve vďaka vhodným granuliam az do 15 rokov. Takze granule nemusia byt sracky.
Odpovedať
Moze to byt sposobene zmenou krmiva,ak ste na zmenu presli zo dna na den. Pri zmene granul by sa malo prechadzat postupne,viac dni po sebe, pomaly primiesavat nove k povodnym. Niektore psiky su haklive a mozu reagovat hnackami a pod. Skuste par dni pockat,ci sa to neupravi. Ak nie,skuste inu stravu. Na klby a vyzivu kosti mam dobre skusenosti s Canvit Chondro http://pethome.sk/41-vyziva-pohyboveh... /mozete si vybrat druh podla velkosti psika/
Odpovedať
Moze to byt kludne aj tymi granulami. Pre istotu by som asi siel este k veterinarovi ale ked to netrva viac dni po sebe tak to podla mna nebude nic take vazne. Mozno skuste odpozorovat, ze kedy mava taku redsie, kolko vtedy zere, co a podobne. Ked si casom zvykne na tie granule tak podla mna ustupi. Alebo to ma z tych zubov ako male decko :-D
Odpovedať
Profilova fotka
My máme tie 5mesacne stendo a hnačku mava vtedy, keď je prekrmovany. Odkedy sme začali poctivo vážiť granule podľa tabuliek, hnačky zmizli. Jeho telo nestíhali všetko stráviť a preto hnackoval. Takže skús znížiť objem podávané stravy a ísť výhradne podľa doporuceneho množstva granúl za deň.
Odpovedať
Profilova fotka
Mozno by bolo fajn trocha obmedzit granule a obcasu mu nieco uvarit. Steniatkam vo vseobecnosti velmi pomaha ryza a my ked bol nas pes mensi, tak sme mu dokonca varievali krupicovu kasu na kosti. Ako kolvek kupis kvalitne granule, stale to su len granule. Treba mu tu stravu trocha spestrit.
Odpovedať
Psy su ako deti a zvlast tie male. Mozno to je aj normalne, ze sa nieco taketo objavi, Ani my ludia nemame stale tuhu stolicu, nie? Treba mu obcas navarit aj take no maso s ryzou alebo niecim odobnym, aby stale nejedol len granule. A po druhe ak sa ti nieco nevidi, existuju aj veterinari,nie? Ti by v pripade potreby mali vediet pomoct.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?