Nemecká doga

ahojte psickari :-) ma tu niekto na dome nemecku dogu ? :-) ake mate snimi skusenosti-s vychovou atak :-) kolko toho mesacne cca zozerie ? :-) - teda financne naklady by ma velmi zaujimali :-) a este ze ci jumate vo vnutri co vonku- kde spava ... dakujem ;-)
Odpovedať
1
2
8
@abbeylee uz tu taka tema je, tak skus pozriet http://www.modrastrecha.sk/forum/tema...
Odpovedať
@abbeylee podobna tema http://www.modrastrecha.sk/forum/tema...
Odpovedať
nevsimla som si, dakujem :-) ..ale aj tak som nepostrehla ze by tam bolo nejake konkretne cisloco sa tyka financnej narocnosti ..
Odpovedať
Konkretne cislo je tazko povedat. Zalezi, cim ho krmis. Urcite potrebuje kvalitne granule, lebo tie z hypermarketov su dobre akurat tak na to, aby si mu vedela rebra spocitat :-) Ked tresnem tak z brucha ca 30 € mesacne :-| ...(nemam odsledovane, kolko vydrzia granule) My krmime granulami + nejake kuracie maso a vyvar a kosti na hryzkanie. Obyvacku ma vonku :-) Poviem pravdu, vnutri by som nechcela mat take "steniatko" Buda je zateplena polystyrenom, v zime mu dame nejake handry, alebo seno a pod., sem-tam ho samozrejme pustime dnu sa zohriat :-) ale aj v tych najvacsich zimach je v pohode a ma ovela lepsiu srst ako vnutri chovany pes. Co sa tyka vychovy je to rozne. My sme mali dvoch-bratov a kazdy z nich bol iny. Jeden je typicky Scooby Doo- hlupucky:-D a ten druhy bol ovela rozumnejsi a hravejsi. Ale su to velmi kludne a socialne psy a potrebuju spolocnost a pohladenie
Odpovedať
@abbeylee ak chces krmit aspon priemernymi granulami alebo nejakym tym priemernym maskom pocitaj na stravu aspon 50 € mesacne,ak spickovym krmivom tak aj dvojnasobok... plus poplatky za ockovanie, odcervenie, dan za psa, nejaka ta volierka, hlavne na zaciatku je to vacsia investicia... ak psik nahodou ochorie su to dalsie naklady na liecbu ... atd ...
Odpovedať
a co sa tyka "ubytovania" psika, ja by som nemecku dogu cez zimu v ziadnom pripde nenechala prenocovat vonku... v lete v pohode , ale v zime urcite nie... :-)
Odpovedať
@lyka moj kludne chrapal aj vonku cez zimu.ked bola velka kosa vonku tak zalizol do budy. vobec mu to neublizilo a nic sa mu nestalo.
Odpovedať
@abbeylee doga zozere vsetko.hlavne do jedneho roku treba davat kvalitne granule a doplnat to vitaminovymi tabletkami. pravidelne chodit na kontrolu.nie velmi dlhe prechadzky a hlavne vela starostlivosti.doga je urazliva citliva a potrebuje lasku. Jedina nevyhoda. SERIE CASTO A VELA. :-D
Odpovedať
A ja som ratala ze asi tak 300€ mesacne :DD takze ste ma potesili vlastne :DDD a na tje hovna som pripravena :D
Odpovedať
@abbeylee Kamarati maju 10 mesacnu dogu. Prave minule sme to riesili... zerie Royal Canin, kilo denne. Kupuju kazde dva tyzdne 15-kg vrecko za 70€, takze naklady na zradlo su mesacne cca 140€. Kazdeho mladeho psa vo vyvoji musis krmit co najkvalitnejsie, u velkych plemien to plati stonasobne... rychlo rastu a ak nebudu mat spravne podmienky, nebudu sa vyvijat spravne (najma klby.,,). V lete vydrzi aj vonku (ak sa nebojis, ze ju niekto ukradne), na zimu vo vnutri. Osobne by som do dogy nesla. Ak bude vnutri (co dufajme ano) znici cely nabytok, strasne slinta, ked sa napije vody, vytecu jej z papule este dobre 4-6dcl pocas chodze po byte. Dalej, ludia na nu reaguju rozne (dost casto negativne) a pokial nie je perfektne vychovana, nie je ovladatelna (neutiahnes ju ani keby si sa na hlavu postavila).. Ale zas povahou a "imageom" stoji za to. ;)
Odpovedať
@abbeylee na tie hovna som bol pripraveny aj ja.ale co je moc to je moc.zbohom krasny travnik. :D
Odpovedať
@eugenie od dogy ma aj tak nic neodhovori :-D uzasne vyzera, uzasnu ma povahu, len keby zila o trochu dlhsie... Na vycvik sa da najat aj clovek co vje co ma robit, v tom by som problem nevidela:-) ak clovek velmi chce vsetko sa da :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@karol79 to ze sa mu nic nestalo este nic neznamena, ano vela hladkosrstych psov "v pohode" prezije zimu v zateplenej bude, ale nikdy nevies kedy ti psik prechladne, zvlast starsie psiky su na to nachylnejsie, navyse pes ti nepovie ze sa celu noc v bude klepal zimou... ja proste nemam to srdce vyhrievat sa vnutri v teplucku s vedomim ze moj pes by mal byt v bude ked je von -10... ja mam nemecku ovciacku a ta ma teda cez zimu inu podsadu, a hoci ma poriadne zateplenu budu ked su vonku silne mrazy vzdy nocuje v garazi (kde je pocas mrazov vzdy nieco nad nulou)... najradsej by som prichylila aj susedovych psov :-D ktorych mi je nesmierne luto, kedze casto nemaju moznost ani zahriat sa vlastnym pohybom, kedze su v kuse zavreti, alebo priviazani na retazi :-( uz sa ale tesim na buducu zimu, kedy uz bude moja "opica" "ubytovana" s nami v novom domceku a bude mat cestne misto v obyvacke v kosiku :-)
Odpovedať
@abbeylee Ratala si 300 euro mesacne,skoro ako dve rodinky slovenskych dochodcov.Co uz dodat.....?! 8-(
Odpovedať
abbeylee... nemáš prehľad ani len v granulách, kde ty chceš zvládať dogu... výcvik - nikto na svete ti ho nevycvičí tak, aby si ho dokázala ovládať ako na diaľkové ovládanie... ty musíš byť pre toho psa autorita / alfa, ktorej sa on podriadi inak pán boh pomáhaj tomu psovi, a každému naokolo... pes je živý tvor, nie doplnok záhrady...! potrebuje opateru a pozornosť, vychádzky, hry, a samozrejme i pohladenie a lásku....a to každý deň, nie len misku so žrádlom... a peniaze? každý kto si zažil so psom nejaký zdravotný problém ti potvrdí, že vet. starostlivosť a lieky sú drahšie než "ľudské"... a prezraď mi, ako sa dá "pripraviť na hovná" :-D :-D :-D
Odpovedať
@kali23 Toto o tych hovnach aj mna zaujima,teda ako....?Mam rad ked je debata na urcitej urovni. 8-)
Odpovedať
@foxo nebud uplakany :-D :-D :-D :-D ;-)
Odpovedať
@kali23 na to ze sa nepozname si nejaka drza :-D 8-( ak mi chces poradit, nebranim sa, ale ak tu mam citat od teba trapne komenty a vyvysovanie sa tak dik nemam zajem 8-) slusne som sa spytala na nieco tak cakam aj slusnu odpoved, dakujem za pochopenie 8-) p.s skusenosti so psami mam, len konkretne s dogou nie, ale mala som rotwajlera,(okrem ineho) co tiez nieje malina ... 8-)
Odpovedať
@abbeylee Jeej,ale si ma prekukla,nemas nahodou vreckovku? 8-)
Odpovedať
@foxo ale nejaka by sa nasla :-)
Odpovedať
Dobre mi mama hovorila,ze sa nemam rozpravat s cudzimi ludmi a uz je to tu,teraz mi das vreckovku potom budes chciet moju adresu a aj co bude potom mi mamicka povedala ale nemala by pravdu bolo by to krasne...ach..jaj!
Odpovedať
Profilova fotka
no všetko som prečítal ale o jednom nikto nerozprává, aké velké kopčeky ten pes urobí moj priatel má na cca 6000 m2 pozemku aj dvoch ale keď zabudne náhodou poupratať po nich tak dostane sa do domu len v gumákoch :))
Odpovedať
Jezismaria,tak tu sa rodi laska a vy stale iba o hovnach!!! ]-(
Odpovedať
abbeylee niekto kto mal Rottweilera nepotrebuje radiť, koľko toho veľký pes zožerie, koľko to stojí a ako sa o neho starať...
Odpovedať
uz prestante o tych hovnach... :-D ... moj kazdodenny ritual : "lopata a metla" mi denne nezaberie viac ako 2 minuty a kazdy den uz celych 8 rokov to robim s radostou "zo zdraveho psika"... nikdy nie z donutenia alebo s nechutou... hoc by tie kopy boli neviem ake velke a v neviem akom mnozstve :-D (navyse pri kvalitnej strave ani toho trusu nemoze byt vela ;-) ) kali23 s tym "vycvicenim" psa suhlasim... ako nejake tie cvicaky sem-tam a zopar rad od cvicitelov pomozu ale majitel sam si musi dosiahnut to aby mu jeho pes rozumel, respektoval a pocuval ho...
Odpovedať
@kali23 otazka nebola polozena " boze pomoc ako sa mam postarat o dogu? " doga je neporovnatelne vecsia ako rtw, povahovo ina preto sa pytam ... ach jaj treba citat !
Odpovedať
@foxo oni stale o hovnach a nam nezostal priestor :-D
Odpovedať
Ospravedlnujem sa ze som to trosku zvrhol na tie hovna.Takze moj nazor na dogu.Ako kazdy pes je aj doga nedoverciva k cudzim ludom.Ak tomu chces zabranit od malicku je ber medzi ludi.Potrebuje vela lasky a pozornosti.Nerozumiem ludom co si davaju cvicit psov.Ak nemate cas na svojho psa a jeho aspon zakladny trening tak si kupte skrecka.Abbeyle na kazdych kvalitnejsich granuliach mas davkovaciu tabulku.vsetko zalezi od hmotnosti psa.odporucam okolo pol roka ist k zverolekarovi na rengen klbov.neni to najlacnejsie ale aspon budes vediet akym smerom ide jeho zdravotny stav. Krmivo. mna vyslo cca 50 eciek na mesiac.nepocitam vytaminy doplnkove a co dala kuchyna. Spanok. spal vonku v bude.ked mi ho zobrala priatelka tak spal u nej v dome.kedze mame este jedneho velkeho psa tak spavali spolu aj cez zimu. Dobra rada. pri prechadzkach treba mat klasicky obojok.uz nikdy nespravimt aku chybu ze kupim psovi postroj. vela zdaru pri kupe a vychove.daj foto ak bude u vas na dvore.
Odpovedať
@karol79 na margo tych granul. viem ze su tam tabulky a davkovanie, ale napriklad aj na sackovej polievke je ze sa vari 8 min a pritom ju varit dlhsie :-D asi blby priklad ale chcela som tym povedat ze k tomu krmeniu mat treba asi aj nejaky ten "feeling". ale ak je to davkovanie natolko presne tak je to ok :-) samozrejme ze pocitam aj s nakladnymi navstevami u veterinara, ale to patri k tomu 8-)
Odpovedať
Ja napriklad nemam rad sackovu polievku ked je prevarena,cize staci 8 minut.Jedine teda ked je pismenkova.A to prosim nie som ani Doga !!! :-p
Odpovedať
1
2
8
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?