Môže byť zlatý retríver celoročne vonku?

Ahojte, môže byť zlatý retriever (sučka) umiestnená celoročne vonku ? Mám dom s veľkým pozemkom a samozrejme že psík bude mať primerane veľkú a zateplenú búdu. V prípade že môže byť vonku do akých max. teplôt psík vydrží?. Čo som sa dočítal tak má vodeodolnú podsadu takže by nemal byť problém ale radšej sa opýtam. Trochu sa tej zimy bojím, máme ju veľmi radi (a aj ona nás) a nerad by som jej ublížil tým že niečo zanedbám. Ďakujem za odpovede. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mame tiež retrivera Donku a je vonku cely rok. Ked sú silne mrazy pod -20 stupňov nechávame otvorenú verandu a chodieva tam ale inak ma len teplu búdu s hrubou podlahou a deku. Výnimku robíme len vtedy ked je búrka. Vtedy smie ísť spinkať do chodby. Strašne sa boji.
Odpovedať
Nasu retriverku ked bola mlada sme nechavali aj v mrazoch v zateplenej bude ale tiez len do asi -5 a potom ked bol silnejsi mraz sme ju zatvarali do teplej kotolne a teraz ked ma 14rokov tak uz ked je sychravo a mokro alebo mrazivo tak je v teplej kotolni skoro furt a ani sa jej velmi potom nechce von :-D Ale uz ma svoje roky :-)
Odpovedať
noa, že môže byť vonku. ono je to pre takéto plemeno aj najlepšie. hlavne treba zabezpečiť, aby mala dobre zateplenú búdu a ver tomu, ak bude vonku, ona sama si prispôsobí svoje telo a odolnosť voči počasiu tak, aby to v pohode zvládla
Odpovedať
Profilova fotka
Mame tiez zlatacku. na noc, pocas burok(!) a ked je fakt mraz ju davame dnu medzi dvere. bavil som sa o tom so znamym zverolekarom, a povedal mi, ze garazovany psik sa ma lepsie. A navyse zlaty retriever je rodinny pes, miluje ludi.
Odpovedať
Retriever je clen rodiny ktory ma miesto na gauci my ani budu nemame a svoj peliesok ma vo verande 😀😀😀
Odpovedať
Podľa mňa takýto veľký pes by mal byť vonku. Nie je najmenší dôvod, prečo by mal byť v rodinnom dome s veľkým dvorom vo vnútri :-|
Odpovedať
Tiež máme retrievera a je to taký spoločník, že by vonku sám nevydržal. Ja by som ho ani nedokázal zavrieť do búdy. Takže je s nami doma i vonku.
Odpovedať
Retriever je strážne plemeno? Psa vyberám podľa toho na čo ho potrebujem a nie podľa toho či sa mi páči. Na stráženie dvora, strážneho psa. Spoločenského psa do domu, ako spoločníka. Retriever sa radí medzi spoločenské plemená. Pobyt vonku mu isto neuškodí, ale vyárendovať mu pobyt výhradne vonku...načo potom takéto plemeno?
Odpovedať
@storming74 Tiež máme zlatého, je to top psík :) Ako bolo písané, miluje ľudí, takže má miesto aj v dome ... Máme ho ale v "striedavej" opatere, cez týždeň žije u rodičov polovičky, tam má veľkú zateplenú búdu a v podstate celoročne vonku, i keď cez deň má v podstate voľný prístup do domu. V noci spával v dome len keď bola silný búrka alebo silný mráz ... My sme ho mávali na víkendy a to bola celý čas v byte, absolútne prispôsobivý pes ... @jabadaba = strážne asi oficiálne nie, ale dom "varuje" príkladne ...
Odpovedať
@storming74 V pohode vonku vydrzi ako v mraze tak v dazdi. Ja ho mam cely rok vonku a budu ma z bývalého murovane chlieva a na zemi par matracov zo stareho gauca. Schovat sa tam isiel az ked bolo -15 k tomu fukalo a zohrievaju ho inak len macky co na nom spia. Ked uz teplota padla na -20 tak som ho na cas zobral domov. Avsak viac ako voda ( ten pes je fakt asi vodotesny :-) ) alebo mraz mu najviac vadia tieto horucavy. Takze skor ako budu v zime potrebuje tienene, vlhke miesto kde nie je tak horko.
Odpovedať
@lubk0 to je dobre potom, čiže nie ako náš špringer, že s ním zlodej ešte aj dvere otvorí...je to proste pacifista no. :-D
Odpovedať
@jabadaba Akože, ja mám obavu, že keby zlodej už na dvor preskočil tak ho asi vyoblizuje od radosti :D Ale kým je človek za plotom, tak šteká ako o život a cerí zuby :D Ale ešte sme to neskúšali ... @17juraj17 na leto miesto na kúpanie musí byť :) Dočasne postačila plastová nadoba z OBI ktorá bola určená na miešanie stavebných hmôt ... Na novej záhrade jej pôjdem zapustiť vaňu do zeme.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Rodicia mali dvoch retriverov fenu a psa. A ty boli stale vonku. Uz ked otec pocul v spravach ze ma byt pod -20 tak ich zavrel do drevarky ,kde mali svoje pelechy. Inac mali vonku svoje zateplene budy,no ked bola burka zvykli byt spolu v jednej. Pes vol vykastrovany tak o nechcdnych stenatach nikdy nehovorili rodicia. Brat ma rocneho retrivera. Cely cas vonku, ma kamarata takeho bastardika s utulku ,maju zateplenu budu ked uz fakt su silne mrazy ci burka pridu k nim do budy este aj macky. Inac retriver nie je strazny pes. Za mile slovo,nejaku maskrtu bude zlodeja doprevadzat a vrtiet chvostom. Ale k detom,domacim zvieratam a tak k clenom rodiny super pes.
Odpovedať
No strazny nie je ale k nasej uz 14rocnej dame by si do dvora nevosiel a ked tak zuby v lytkach alebo zadku by to istili -uz to jeden pan skusil co isiel si len ,,tak,, natrhat slivky :-D :-D :-D A na ciganov detto :-D Ale zaklad ,ze brese,cize oznamuje ,ze nieco sa deje :-) Inak susedove decka jej davaju pri hrani ruky do papule + tahaju usi a v pohode sa s nimi hra :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Podla toho, ale krute zimy mavate. Nas labrador a aj ine co poznam mali potom porblem s klbami. Nas bol celorocne vonku.
Odpovedať
Skor by som riesil ako sa ten pes bude mat, mat jedneho psa ktory je cely den von najlespsie sam je asi dost o hovne a nech si hovori kto chce co chce. Ked uz tak mat aspon 2 ks alebo sa tomu venovat, ale nie 5 minut denne. Ked je pes s ludmi doma aspon ma kontakt s clovekom, nie ako ked je cele dni len von. A nehovorte mi sa sa s nim idem prejst a ked som von je so mnou. No a ked nie si, tak je sam a v zime este viac. nechat takeho psa vonku by som nemal srdce. Ked ma clovek zviera nech sa mu INTENZIVNE ´venuje a nei ako doplnok len tak ked ma na neho chut.
Odpovedať
@bambula626 Labrador je na rozdiel od retrivera krátkosrstý, čiže na zimu oveľa menej "pripravený" :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell ale tu sa riešilo to, či môže spať vonku nie? Ak nebudeš doma a bude pes v interiéri, tak bude aj tak sám a navyše ti môže dom zničiť. Prečo by nemohol byť vonku?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?