Kto vlastní labradora?

Profilova fotka
Ahojte, chcem sa vás spýtať, tí čo máte doma labradora :) ... mám 9 mesačnú fenku, a má podľa mňa dlšie chlpy ako by mala mať. Všetky ostatné črty má ako labrador, je čistokrvná, síce nemám od nej papiere, ale majiteľka ma uisťovala že je čistokrvná. Mám ju od 2 mesiacov, bola krásne šteniatko s hladkou srsťou. Ale ako rástla tak sa jej srsť predlžovala. Teraz po zime jej vypadáva a zdá sa mi, že ju má aj inej dlžky ... ale aj napriek tomu, je strašne "chlpatá" :D ... neviete mi povedať, či sa s tým už niekto stretol, či sa jej tá srsť po čase presrstí na krátku? :) Ďakujem :)
Odpovedať
1
2
Nemas ani 100% istotu, ze je labrador, takze srst by som neriesila absolutne. To, ze ti majitelka cosi narozpravala a ty si uverila je druha vec, v kazdom pripade mozete byt radi, ked bude zdrava s fajn povahou, srst pri krizencovi by ma trapila uplne najmenej, lubit ju aj starat sa o nu budete aj tak urcite rovnako nech bude mat akukolvek srst :-) Teraz zacina zrejme presrstovat uz aj na dospelacku srst, takze podla mna je pravdepodobne, ze jej zostane takato.
Odpovedať
@romi747 hm no vela stastia... odpovedali ste si sama, cistokrvna bez PP byt nemoze... Takze sa na labradora mozno podoba, ale labrador to nie je. Tam bude problem. Drzim palce aby okrem ste okrem srsti nemali ine problemy. Poznam labradorku od mnozitela (samozrejme nerobia ziadne dedicne testy, rtg na dyspaziu a pod.) a od 2 rokov nevie skoro vobec chodit... Takze operacia ich vysla ovela viac ako investicia do psika s PP. "Psy bez PP môžu byť z veľmi úzkej príbuzenskej plemenitby, keďže ich predkovia sú neznámi. Je veľmi pravdepodobné že sa v takých vrhoch objavia vady (predkovia neboli predsa nijak sledovaní). Množitelia nerobia nič, čo by bolo v rozpore so zákonom, aj ak by cielene produkovali psy s dedičnou vadou. Hodnota psa bez PP = hodnote kríženca, teda ak si kúpite psa bez PP, kúpili ste si pomerne drahého kríženca." http://www.labrador-choco.sk/zaujimav...
Odpovedať
Profilova fotka
Rozmýšlala som nad tým, že dávny predkovia mohli byť iní, keďže mamu a otca som jej videla a boli krásni.. prikladám pár foto :) ako 4, 5 a 7 mesačná
Odpovedať
@romi747 je krasna, ale labrador to nie je... Kaslite na srst, krizenci su aj tak najkrajsi ;-)
Odpovedať
Neviem či to je len na fotkách, alebo aj na živo má takú "strapatú" dlhšiu srsť aj na hlave? Ja osobne by som to tipla na primiešaného nejakého teriéra, ale s istotou ti to nepovie nikto :-) Vysoká je ako labrador?
Odpovedať
Profilova fotka
práveže, teraz sa jej tá srsť uhladuje, už len medzi očami má takú strapatejšiu... a vysoká je ako labrador, keď som si zisťovala charakteristiky..
Odpovedať
...labrador - maxik - tu ma dva roky, teraz v zime ma hustejsiu zimnu srst
Odpovedať
pilili sme sme drevo a valal sa v pilinach, psik na obrazku sa mi na labradora nepodoba, ale ked ho uz mate od malicka, tak uz vam urcite "prirastol k srdcu"
Odpovedať
Profilova fotka
@romi747 tu masku ma ako velky bradac trosku. Podla mna to bude taka 75% labradorka- ak si teda videla rodicov, ale podla statistik kazde tretie dieta v rodine je kukučie-))) asi aj u psov-)))) a z jedneho vrhu-))) My sme dostali svadobny dar od kamosov cistokrvny labrador bez PP, veterinar sa smial, ze pekna fila, bol totiz pasikavy a mal uplne inu masku... nakoniec si dovolim povedat, ze to bolo lepsie ako mat cistokrvneho, lebo podla nas bol 3/4 labrador, povahu mal total mierumilovnu, dozil krasnych 15 rokov a aj veterinar sa vyjadril, ze za to ze bol krizenec bol na to zdravotne lepsie. Hoci s klbami mal od 9 r problemy, kedze spacal celorocne vonku aj v -20 mrazoch, uzival preto doplnky stravy. Ked sa presrstoval dva razy rocne vyzeral ako brutal pankac, mozno sa to este zmeni...
Odpovedať
Profilova fotka
RIP Leon
Odpovedať
@romi747 Labradorka to nie je, predkovia mali iste niečo spoločné s hrubosrstým teriérom, môj osobný názor :) Krásna je tak či onak :)
Odpovedať
@romi747 jo, tiež tam vidím črty teriéra. Na papulke, okolie ňufáka je terierovito strapaté. Je krásna, ale niečim líznutá. Chudinka, keby vedela, že sa tu o nej takto bavia tí dvojnožci.... :-x
Odpovedať
Článok sa načítava...
Istotu, že kúpiš konkrétne plemeno máš na 99,99999% len vtedy, keď máš psa s PP, inak je to vždy lotéria. Tvoja fenka je podľa všetkého kríženec labradora s niečím. Nechala si sa zrejme pri kúpe oklamať.
Odpovedať
Ahoj, mas pekneho psika, ale labrator to nie je. Ako ostatni pisali, asi tam je primiesany nejaky terier. Ale je to pekny psik, a ak ma aj dobru povahu, ako pises, tak potom nezufaj. Prajem ti aby bol zdravy a robil ti radost, lebo na to ho mas. A nabuduce ked budes chciet urcite plemeno, treba si zadovazit psika s PP.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako mne nešlo o to mať z nej výstavný kus, len vždy som túžila po labradorovi... ani vo sne by ma nenapadlo, že ked kúpim bez papierov že to môže byť miešanec.. :/ ale v každom prípade ju lúbime :) a dakujem vám za názory... :)
Odpovedať
Profilova fotka
ešte jedna fotka aktuálna.. :)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme dostali psa gratis k domu, lebo dedici ho nemohli zobrat k sebe, kedze psa uz mali Podoba sa na labradora viac, ako tento na fotkach. Su aj zlate labr. retrievre, asi to bude nejaky krizenec toho zlateho retrievera. A mat krizenca s dobrou povahou je velakrat lepsie, lebo nemusi byt tak nachylny na choroby konkretneho druhu. Pokial neutoci na ludi a ine zvierata, neriesila by som vobec dlzku srsti. mimochodom, ak je to krizenec zlaterhe retrievera, tak tie maju dlhsiu srst ;-) Kamosky, ktore beru psikov aj do docasky mi povedali, ze labrador je naj plemeno k detom. A mozem potvrdit, ze ten nas chrani deti a sleduje, co robia. A to bol u starych majitelov na retazi a zatvarali ho zrejme do velmi malej budy s hnusnym priklopom, ktora mu bola aj navyse mala (proste stara skola, niekedy sa tak psy drzali). Tu budu som spalila medzi prvymi vecami, pes beha po dvore (aj kadi, ale uz sa uci, kde by nemal a kde moze). Vyzera mudro - obcas :-D , ked ho hresim - ked sa vykadil na lavicku kde sedime, lebo bolo zamrznute a asi mu bolo zima na urodzenu rit, tak stiahne usi, chvost a take ociska hadze. Dokonca aj na macky si zvykol a zrejme aj spolu lovia ak nejaky potkan zo susedstva prebehne po dvore. Naozaj neries dlzku srsti, ale majte ju radi, aka je ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@romi747 vlastním labradorku a to čo je na fotke ma od labradora veeeeeľmi ďaleko. Možno prastarí otec labrador si vrzol v minulosti. A toto je potomok.
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 😁 no zrejme ano
Odpovedať
Ja mam psa s PP a na vystavy nechodim. Kupil som ho preto, ze som chcel zdraveho psa, ktory splna vyzorom a povahou podmienky standardu. Zial argument, ze nepojdem na vystavu, tak nepotrebujem PP je velmi rozsireny
Odpovedať
@romi747 kasli na rasu. Hlavne, ze vas lubi a vy lubite jeho. Postarajte sa mu o spokojny zivot a on sa vam odmeni bezhranicnou laskou. Na psoch je vyborne, ze ani technicak nepotrebuju aby boli ti naj naj pre tu svoju svorku.
Odpovedať
@ban suhlasim. Ked nemam na psa s PP, tak radsej poskytnem domov nejakemu utulkacovi. Milovat ma bude rovnako ako papierovy, bezpapierovy ale ten pocit... @romi747 este by som odporucala kastraciu. Pre jeho, vas pokoj. Kedze nie je znackovy, asi by nebolo vhodne aby deti vyrabal kde sa mu udari a aj ho nebudu trapit harajuce feny na okoli. Viem co to je, nasho Maxa sme nemohli kastrovat lebo bol epileptik a nechceli sme mu este pritazit, ale neviem ci by mu nebolo lepsie keby s nim hormony nemlatili.
Odpovedať
@zita19 :-D tak značkový vravíš? Musím povedať nášmu, že je značkový. Bude mať frniak ešte vykrútenejší. :-D :-D
Odpovedať
@jabadaba znackovy s technicakom :-D :-D :-D
Odpovedať
@zita19 :-D jo jo, aj techničák má. Sme sa doma rehotali, že má lepší rodokmeň než my.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 je to fenka....
Odpovedať
@jabadaba no chudacik, do akej rodiny sa to dostal. Ale hlavne, ze sa milujete ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ban nie je to len argument...ja som ani len netusila ze ked su bez pp mozu byt miesani.... a bola viac menej aj darcek..takze ti co mi ju darovali tiez netusili ze ked pes nema pp tak moze byt mixovany...totiz nie sme nejaki odbornici na to, ale uz budem vediet do buducna....
Odpovedať
@zita19 úplne sa deklasoval. :-D Ale láska je to jak trám.
Odpovedať
Profilova fotka
@romi747 myslim, ze vobec nie je dolezite ci je pes cistokrvny alebo nie. Podstatne je aky je. Ten na fotkach, co si pridala, to nie je labrador ani zdaleka. Je mozne, ze ked bol mensi, ze nejake crty tam boli, ale to je asi tak vsetko. Ale to, ze nie je cistokrvny neznamena, ze si nezasluzi tvooju lasku :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?