Korytnačky🐢 a salmonela

Ahojte dozvedela som sa že chovať suchozemsku korytnačku v tehotenstve je nebezpečné lebo môžu prenášať salmonelu máte stým niekto skúsenosť?
Odpovedať
Profilova fotka
a urcite si sa to dozvedela na modrom konikovi... takze skus to otazku polozit tam a tam dostanes aj odpoved
Odpovedať
@hanulkababulka salmoneloza je alimentarna nakaza, takze ked nevylizujes korytnacke misku a umyvas si pred jedlom ruky neviem ako by si sa mala nakazit aj ked by ta vasa bola salmonelozovym bacilonosicom. Inac by ma zaujimal zdroj tohto hoaxu, suchozemska korytnacka je bylinozravec, od coho by sa nakazila? A ked uz sa bavime o tehotenských nákazách, nemylis si ty sezonu s fazónou? Lebo pre plod je nebezpecna toxoplazmoza, ktoru prenasaju masozravce, najcastejsie macky. Salmoneloza je nebezpecna jedine kvôli dehydratacii organizmu, ale zdravy jedinec pri sravnej diete ju prekona bez trvalých následkov.
Odpovedať
Ta sravna dieta ma dostala... ale pri salmoneloze je fakt ze sravna :D
Odpovedať
Heh, by som bol rád vedel, kde si sa niečo také dozvedela. Isto nejaké bio mamičkovské fórum:) Myslím si, že pokiaľ nebudete jesť z jednej misky - neumytej, tak sa tebe ani malému nemá čo stať. Alebo sa chceš vari tej korytnačky zbaviť?
Odpovedať
@dromitan mozno planuje korytnakovu polievku :-D Ale dokladne povarena tvrda zaba uz nebude infekcna aj keby za zivota bola @mysiaq mas pravdu. Caro nechceného ale sadlo (ako rit na hajzel pri salmoneloze :-D )
Odpovedať
Ako som sa o tom dozvedela povedala mi to kamarátka tiež sa mi to zdala blbosť ale aj na internete sa niečo málo o tom dozviete ale ide skorej o korytnačky vodné
Odpovedať
vodne korytnacky su masozravce, kromia sa surovym masom, niekedy pochybnej kvality, takze tam by to slo. Ale zas ked sa dodrzuju normalne hygienicke navyky v domacnosti problem nevidim
Odpovedať
Profilova fotka
@hanulkababulka Vies ako sa hovori - doveruj, ale preveruj. Niektoore veci su uplne bludy, niektore pravdu len lizli. Treba si to vsetko dobre nechat prejst hlavou a logicky nad tym porozmyslat. No v tvojom pripade by som z toho absolutne vedu nerobil ani len nahodou ;-)
Odpovedať
@zita19 To uz je potom o inych korytnackach, o inych chovnych staniciach alebo akoby som to pomenovala. Nemyslim si, ze doma nejaka korytnacka by mohla mat problem, len treba jej davat normalne kvalitu stravu. Len je pre mna zaujimave ako verime pomaly vsetkemu co nam nejaky znamy znama povie :-)
Odpovedať
@ifik5 to nemusi byt nehygienicka chovna stanica. Staci ak ju doma krmia kuracinou. Kuracina aj z najlepsieho chovu a najlepsie spracovana moze obsahovat salmonely. Ak ju doma par dni poskladujes v chladnicke, vsa cely kuraci cecek alebo pedal naraz nezozerie, tak sa tam tie potvory namnozia ani nevies ako.a potom sa to oplachne v teplej vode v terarku a na problem zarobene.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?