Kocur v byte - Nocne nalety

Dobry den vsetkym :) Obraciam sa na Vas o pomoc...mam maleho kocurika (cca 6mesacny), momentalne cakame na kastraciu buduci tyzden - maciatko je z ulice, zobrala som ho z docasky od niekoho. Prvy den bol najvacsi maznak, viacmenej aj je...ale v noci dost vyvadza. je mi jasne ze macka je nocny tvor atd atd....ale on normalne nalety do postele dava co uz nie je sranda a ked privriem dvere, tak v obyvke/kuchyni trieska a lieta hore dole. Co s nim? Myslite ze to po kastrovani prejde? Druhu macku uz si nemozem dovolit, pride mi to ze mozno by mu bolo lepsie na dvore ako v byte. Je inak uzasny , krasny a mudry kocurik. Len tie noci....Budim sa rano znicena. Vdaka vopred za tipy.
Odpovedať
hold, je hravy :) ano , kastracia trosku skludni, ale necakaj zazraky, chce to vychovu. V prvom rade ho treba "znicit" cez den. t.j. hrat sa s nim. Najrrdsej sa hraju so vselijakymi snurkami (klasicky stuplik na snurke), alebo "moderne" s laserovym svetielkom. To s aani ty nenebehas a on bude lietat ako divy. a v noci spat :) podalsie - ritual. vecer pred spanim nasypt do misky. Nazerie sa, zalahne... abudi az rano, ked bude mat prazdne brusko. Nauci sa sam, kedy sa vstava, ze dovtedy nema rusit, kedy je cas na hru, na krmenie...dodrziavat casy :)
Odpovedať
@zuzka60 Dakujem za radu :) o je to ze on cez den spi pomaly aj cely den ( robim z domu), presne som sa snazila ho znicit ze som sa s nim nahanala a hrala, no vcera som bola unavena tak si to v noci vynahradil. haha. Pevne verim ze sa nauci, momentalne idem autopilota, len sa troche obavam aby to netrvalo moc dlho resp.navzdy....susedia ma zabiju za ten hluk kazdu noc :)
Odpovedať
@kk82 Ahoj, my mame viecero takychto sialencov. vyhoda naozja je ked ich je viac a mozu sa ponahanat. Ale ja to robi bordel. U nas pomaha presne dat jest vecer, nic ine.A este samozrejme odlizit vsetky hracky. A po pravde sibe im iba tak raz do tyzdna, tiez su vsetci kastrovani.
Odpovedať
Kocurik je este male,hrave decko. Potrebuje sa vysantit, s tym nenarobite nic. On si casom zvykne na vas rezim,len chce to cas. Predavaju sa take latkove prepravne tasky. Ak by v noci moc vyvadzal a susedia by sa stazovali,v pripade nudze ho dajte tam,tam si neublizi.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja nasich zatvaram do zadveria. Nemaju tam tolko miesta na vyvadzanie. Vecer ulozim do pelieskov,zatvorim dvere a je ticho. Maju tam i svoj zachodik a misku s vodou. Ziadne hracky. Tornado zacina rano :)
Odpovedať
@kk82 a trosku skolenia: zacni na strane 2 poslednym vidieom ;) https://simonscat.com/black-and-white/
Odpovedať
@zuzka60 simonscat je nas rodinny oblubenec :)
Odpovedať
@zuzka60 hahaha to video to je presne Alex moj kocur.
Odpovedať
@jankazb Dakujem :) No ja rozmyslam ci do kupelne len tam mam tiez samu kozmetiku, jedine ze to vsetko zbalim a zavriem do skrinky...uvidime ako to pojde dalej @november30 ja by som velmi rada aj 2 len moj byt je maly a fakt by som nezvladla este jednu :) @majki555 dakujem ,tie latkove prepravne tasky - mate nejaky link? Nie som si ista ci viem co myslite. Prepravnu klietku mam len je z plastu a tu v noci vyuziva ako zakladnu z ktorej potom robi nalety haha
Odpovedať
Profilova fotka
@kk82 ahoj, my mame doma dvoch. Do jedneho roka to bolo nenormalne aj po kastracii dokazali sa hodiny bit nahanat vyvadzali a vymyslali buchotali so vsetkym s cim sa dalo... aj nedalo... :D Teraz po roku a pol sa nam podarilo to ze vydrzia spat celu noc, ale musime sa s nimi cez den hrat aby sa vybehali vyblaznili. A vsimla som si ze minimalne 3 hodiny predtym ako ideme spat im nemozem dat masovu kapsicku lebo su jak na baterky :D
Odpovedať
@9fredka1 nesranduj ze rok a pol :) ako toto je taka predpriprava na dieta, ze dovi :)
Odpovedať
@kk82 tu si mozes vybrat,odporucam kupit nieco vacsie,nech ma kocur viac priestoru a neskor tiez narastie.Takze na prenos k vetrinarovi posluzi dlhodobo http://www.zoohit.sk/shop/psi/preprav...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majki555 Dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
s tymi zvieratami je to pomaly horsie ako s detmi :P
Odpovedať
Profilova fotka
@kk82 ja by som ho budil, ked ono cez deň spí, v noci bude spať jako dudek :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám kastrovaného 1,5 ročného kocúra a nemám s nim vôbec problém. Je pravda, že občas vybehne trochu na dvor, ale už o siedmej je doma, to ho vyčešem, poumývam tlapky a on si nájde nejaké miesto, kde je buď celú noc, alebo sa počas noci premiestni z miesta na miesto. Väčšinou spí na parapetnej doske, alebo na kožušine na sedačke v kuchyni, ale dosť často príde ku mne do postele a spí aj celú noc pri mne. Ráno okolo pol siedmej sa začne hlásiť o niečo na zjedenie, ale naozaj noci sú u nás kľudné. Ono je to podľa mňa všetko o zvykoch a výchove. Je mi jasné, že mačka sa nedá vychovať ako pes, ale niektoré návyky sa naučiť dajú. On keď príde napríklad z vonku, tak sa naučil, že jeho prvá cesta vedie do chodby pred kúpelňou, kde má svoju stoličku, na ktorú vyskočí a sedí tam tak dlho, pokiaľ neprídem a nepoutieram mu labky. Bez toho nespraví ani krok. :-)
Odpovedať
Zlatá naša yorkširica. Už o 9 večer klipka očami a čaká kedy ju uložíme spať. A do rána je pokoj. A prítulná je ako mačka. Cez deň spí na bruchu tomu kto je vyvaleny na gauči.
Odpovedať
@topvideo :-D :-D :-D toto sme skusali a nie raz...hlavne na najmladsieho, ze na ty hnusak, nebudes vyspavat cez den...zial..neviem kde ma zasobnik energie ale vobec to nezabralo..mozno aj preto ze clovek ich zobudi a do minuty spi zase ako dudek :-N kludne aj 10 krat za sebou
Odpovedať
@jamk1 ach...modlim sa aby aj ten moj sa ukludnil. Ono keby mal troche vybehu von, verim ze by to bolo lepsie ale byvam na 8mom takze chudak nema moc na vyber :( Musim asi len vydrzat, v Stredu ideme na kastraciu tak to troche pomoze, aj ked aj koli tomu mam vycitky, chudak kocur :(
Odpovedať
ja som si presne koli tomu vyberala kludnu a flegmaticku rasu. niekedy si myslim ze je az moc. ak by mal den aj 30 hodin, tak by vsetky prespal :-D mam 3r britskeho kocura, taktiez v 6m vykastrovany, kastracia nieje na skodu, vobec nemam pocit ze by bol chudak. staci si len co to o chove nastudovat. cely cas spi, alebo je. chvilku sa pohra, ale o par minut je uz unaveny, tak spi :-) asi zalezi od vychovy a hlavne genov, co pri kocurovi z ulice tazko povedat aky v buducnosti bude. dufam ze sa trochu skludni a necha vas vyspat. je este maly, chce sa hrat.
Odpovedať
@manilla Presne takeho som chcela aj ja, ale potom som si povedala ze radsej zachranim nejake uboziatko.Snad sa to ukludni lebo neviem co bude. Nastastie som volala so susedmi dnes a zatial nikoho nezobudil.
Odpovedať
@kk82 tú stredu môžeš odložiť, na kastráciu je ešte skoro. musí najprv dospieť. značkuje ti už byt?
Odpovedať
Profilova fotka
@kk82 Ja som tiež pred kastráciou počúval všeličo možné, aký bude chudáčik a bitý od ostatných kocúrov a ako stlstne... Nič z toho sa zatiaľ neprejavilo u neho. V decembri tomu bolo rok, čo bol kastrovaný. Nepribral, nieje tlstý, je veľký, mohutný, dobre stavaný, ale naozaj nie tlstý. Svoje teritórium na záhrade si chráni, cudzích kocúrov odháňa o dušu, aj sa s nimi pobije. Na susedovu mačku tiež vyskočí, keď sa hára - lebo kastráciou svoje sexuálne pudy nestratil - len "strieľa" na slepo. On má oproti Tvojmu možno tú výhodu, že ak sme na Sk, tak má výbeh na záhradu a po okolí, ale keď idem do At, tak tam mám byt v bytovke a jediný jeho výbeh je, keď ho pustím poprechádzať sa po dome. Susedia ho poznajú, vom ho nepustia, tak sa zabáva v dome. Obhrýza domácemu kvetiny, občas sa šplhá po závesoch a niekedy sa tak zašije, že ho aj pol dňa neviem nájsť. Ale po každé sa vráti. No a ešte čo mi hovorili skúsené mačkárky, že nieje dobré mačku prenášať z bydliska do iného. Tento si sadne do auta na sedadlo spolujazdca a 200km sedí ako pena a nebehá po aute. Prídeme do At a už vie, kde je a že je tiež doma. :-) Toto je on https://picasaweb.google.com/11560396...
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim Môj kocúr je júlový a na doporučenie veterinára som ho nechával kastrovať v decembri tesne pred Vianocami. To nemal ešte 6 mesiacov a všetko je v poriadku. :-)
Odpovedať
@stastnyjim kastruju sa aj male maciatka pred odovzdanim novemu majitelovi. cize cca 3 mesacne. nikomu to zdravotne neublizilo ;-)
Odpovedať
@stastnyjim este nie ale uz sa tak zacina chovat a mnauci pri okne a podobne...takze radsej asi skor, kym sa to nestane a potom ho uz neodnaucim :( a vas kocurik je krasny :) Fesak
Odpovedať
Profilova fotka
@kk82 Kľudne ho nechaj kastrovať. Neublíži mu to. :-)
Odpovedať
@jamk1 teraz áno, ale keď bude starší môže mať problém s močovou trubicou. Preto zverolekári odporúčajú kastráciu až v období puberty, resp. keď začne so značkovaním.
Odpovedať
Vymyselnik Alex...:)
Odpovedať
@stastnyjim ono kocurik ma priblizne Tolko, ale napriklad podla zverolekara ma aj viac len nevieme povedat presne kedze je najdeny
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?