Kocúr ciká do postele

nedávno sme sa presťahovali do nového prenájmu a teraz nám kocúr snáď každý deň pocikáva posteľ. Na starom byte boli zavretí na chodbe a kúpeľni (celkom veľký priestor) a keď sme prišli domov, pustili sme ich aj do spálne a obývačky. V novom byte sú na zasklenie balkóne a ako dôjdeme domov pustíme ich aj do spálne a keď odídeme do kuchyne (tam je nepúšťame) a vrátime sa, máme od jedného kocúrika pozdrav na perine :-| Neviete čím by to mohlo byť? Inak je hrozne čistotný, kvôli nemu sme vlastne kupovali krytý záchod, že nechcel na odkrytý a na starom byte to nerobil. ďakujem :-)
Odpovedať
@drnkalka nepustajte ho do spalne. treba vylucit zdravotne problemy - mocove cesty alebo kamene. mozno to robi na protest, zmena prostredia.
Odpovedať
kastrovat
Odpovedať
Profilova fotka
@drnkalka myslim, ze sa mu nepaci na balkone a mohol aj nachladnut.... celkom realne moze mat zapal mechura... MOze cikat aj inde a nevsimnes si tak skoro, ako na posteli.. A mozno je ta postel demonstrativne znackovana, aj ked je napr kastrovany( je , ci nie je??) , lebo tym dava najavo nevôlu s vyhostenim na balkon... alebo si chce rychlo oznacit miesto, kde ma vstup zakazany, hned ako sa tam dostane...nam toto robil jeden kocurik, po kastracii prestal. Ked je cistotny, nechapem, preco ho mate cez den na balkone a nie vnutri.... Skuste ho nechat vnutri, akurat zavri spalnu... Ak bude cikat aj tak, zvaž rozbor moču, lebo naozaj moze ist o zdravotny problem, zvlast v tomto pocasi pre bytovu macku balkon nie je vobec idealne miesto.... mohol nachladnut a bude sa to zhorsovať, ak to nebudes riesit... Moc sa da odobrať v narkoze + rozbor a idealne aj sono mechura, ci nema zhrubnutu stenu uz, tym padom mechur by stracal pružnost a mačka ucvrkava,... Cele to stoji asi do 30E, takze sa to da.... Ak by sa preukazal zapal, dostane ATB... Neodporucam kocurika ale rozhodne držať na balkone, bude permanentne nechladnnuty.... Ak vam kocurik v byte vadi a nechcete aby chodil vsade ani ked ste doma, tak ste si asi kocurika nemail zadovaziť.. chapem obmedzenie pohybu cez den, ked ste prec, ale nie balkonom, kde je chlad.. vyhradte mi iny , velky priestor, jednu izbu, alebo tak....
Odpovedať
@drnkalka macky takto zvyknu protestovat, ked nastane daka zmena, su na to citlive a potom takto znackuju..staci aj ked sa im premiestni zachodik a ked su tu cely cas na balkone tak je to asi na protest. Preco su neni v byte cely cas, ked su zvyknuty aj na zachodik..aj tak cely den prespia niekde na skrabadle a ked budu spokojni, nebudu vystrajat :)
Odpovedať
@katrin21 ja mam kocurika tiez na balkone, ale on si to miesto vybral sam, tak uz tam ma aj wc a skrabaci strom, na nom aj spi. kazdy vecer o 22:00 sa tam vyberie. cez leto ok, no v zime ho tam moc nechcem pustat, ale on sedi pred balkonovymi dverami a mnauci :-| balkon mam zaskleny, na zemi v zime koberce,aj domcek mu vzdy zateplim. teplota tam neklesne pod 7°. ale zas keby mu bola zima tak tam nepojde ci? ale cele leto, jar a jesen tam je spokojny, samozrejme nie uplne zavrety, dvere ma vzdy otvorene :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@manilla no v lete zase ( zalezi aj od svetovej strany) tam moze mat aj upek.. ale inak sa mu tam moze pacit, len treba zobrať vsetko do uvahy... v zime zimu, v lete upek.... a toto leto a teraz tiez nie je teplo.. skor sychravo... takze macka nezvyknuta byt viacej vonku realne mohla nachladnut... vies ako.... idealne je, ak ma pristup na balkon, ale na dverach take tie dvierka, ze vie vojst aj do tepla, ked chce... Urcite sa mu tam aj paci, lebo citi pachy, vidi vtaciky co by lovil a tak.. to uplne chapem :) len proste vystrcit ho tam nasilu, aby bol separovany, ako to spravili tuto, to sa mi moc nezda.. macka moze potom prostestovať... FAkt je , ze macka vacsinu dna prespi, takze aj ked je sama doma,nerobi skoro nic, len spi :)
Odpovedať
@katrin21 nad tymi dvierkami som uz rozmyslala. lebo nedajboze zavrem dvere - aj vecer koli komarom, za chvilu uz mnauka :-D len planujem o 2 roky byt predat, neviem ci by sa to niekomu pacilo, takze dvere stale otvaram a zatvaram :-) mas pravdu, ked rano vstanem, uz sedi na najvyssom poschodi a sleduje ludi, vtaciky, lovi musky... a ako som spominala cez zimu mu to zateplim, a v lete mam roletky, ktore mu stiahnem - nie uplne, lebo nevidi :-) ale ked mu je teplo, chladi sa na dlazbe. je pravda ze nasilu by som ho tam nezatvarala, ale on tam je zvyknuty, takze v prechodnom obdobi sa uz pripravi na zimu. tuto by som skor riesila kastraciu alebo zdravotne problemy. pripadne to robi na protest.
Odpovedať
@9lf9 my sme maciatkam premiestnili zachodik zo schodiska von pod pristresok a teraz mi chodia cikat a kakat do prednej zahradky - mam tam vysypane ozdobne male kamienky ... viete mi poradit ....
Odpovedať
@skarda dajte im do zahrady zachodik s podstielkou, ja pouzivam Catsan
Odpovedať
@skarda ak ste im nemenili postielku, tak mozno len trucuju ze maju zmenene miesto, alebo si este len nezvykli a zahradka a kamienky sa im pacia :)
Odpovedať
Profilova fotka
pre toto nemam moc rada ked su zvieratka v domacnosti...
Odpovedať
Profilova fotka
@roxana280 macka v zahrade nepojde do zachoda, ani ked je naň naucena... mame vyskusane.... jedine ked prsi tam do neho pojde.. Dnu v pohode, ale vonku sa jej viacej paci priroda, hlina a pod... Obcas do neho mozno zabludi, ked ho ma akurat po ruke,ale je to skor vynimocne... @skarda plati aj pre vas prispevok...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@drnkalka bud zapal mocaku ..nasa to robila ja po vykastrovani..mala kamienky .. cikala vsetko od sedacky cez postel .. macka je cistotny tvor.ona bude cikat mimo len vtedy ked je bud chora alebo moze mat stres zo zmeny prostredia. najistejsie je ist s nim k veterinarovi
Odpovedať
Profilova fotka
@vikitop09 ano, aj ja som jej to pisala, vidim to ako najpravdepodobnejsiu pricinu...
Odpovedať
@katrin21 no boh vie ako dopadli ... .
Odpovedať
@9lf9 ano paci sa im tam ... z vdacnosti sa mi tam vykakaju ... ;-) ked sme ich dostali - boli na schodoch a tam mali aj toaletu .... potom sme ich posunuli pod pristrešok - tam papaju aj spinkaju. Celu zahradu maju na hranie, ale do prednej zahradky chodia na toaletu ... som zufala - kazdy den s hrablami chodim rozhrabavať kopčeky .. :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@skarda to by som nerobila, ked to rozhrabete a nepozbierate zosusene preč,tak tam maju stale dokonalu pachovu stopu, aby tam sli dalej.... ale aj tak vam tam asi chodit neprestanu, ked je cica vonku, ma na vyber a tazko sa necha ovplyvnit..
Odpovedať
@drnkalka Ak by to urobila mačka mne, bolo by to jej posledné. V podstate nemajú šancu, pretože naše žijú vonku - v ich prirodzeno prostredí.
Odpovedať
@katrin21 no praveze nas kocur ma vytaca, ze aj ked ho pustame von, tak kadit pride domov do zachoda.. :-D Ale je fakt, ze vascinou to robi, ked je vonku mokro, sneh a pod.. v lete je to tak pol na pol...
Odpovedať
@katrin21 ja to prave zozbieram - neviem, či im tie malé kamienky nepripomíňajú toaletu ...
Odpovedať
Profilova fotka
hmm... existuje nejaky spray ze to postriekas a oni to budu vnimat ako naozaj domov a nebudu to riesit ako WC :)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?