Je sebecké nechávať Yorkshira cez deň vonku?

Myslíte,že by bolo odo mňa veľmi sobecké, keby som nechávala môjho yorka vonku cez deň? Nakoľko mi ocikáva celý dom a neviem ho naučiť aby cikal vonku.
Odpovedať
Profilova fotka
No tak yorksir je vyloženě domácí typ... Nedokážu si představit, že bych našeho prdolu nechala venku a ja šla třeba do práce... V techto vedrech by asi chcipnul, v zime taky těžko... A v takových průměrných dnech... No ja bych se bála, že přijde déšť, vítr... Přeci jenom možnost nastydnuti... Kašel... No vázne nevím, ....
Odpovedať
Profilova fotka
to by bolo
Odpovedať
Profilova fotka
v ziadnom pripade,zabijes ho.
Odpovedať
Profilova fotka
yorkovia sú takí malí mutanti,citlivejší než mačiatka,to psík ani nie je...to sú nápady,že vonku...kúp mu mačacie wc a nauč ho na to :-)
Odpovedať
je to pre niekoho asi utrpenie ale najistejšie je tak každé dve tri hodiny vybrať sa s ním von a trpezlivo sledovať, kde sa mu najčastejšie páči vykonať čo treba. A tam chodievať najčastejšie (ak to teda nie je susedova terasa a podobne...) Nám to spočiatku trvalo asi dva mesiace. V byte či dome potom dôrazne kárať za mláku tak aby pochopil že je to dôvod na štípanec či krik. A druhý trpaslík sa potom krásne naučil od brata. Ostatné máte v IP :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme byvali s nasim yorkiem 3 roky v byte, chodili sme von 3-4x za den, v priemere na cca pol hodku... a bolo dobre, malokedy sa mu stala doma nehoda... teraz byvame v dome a ked je pekne, je skoro cele dni vonku - ale len ked sme doma, ked chce ist dnu tak pride zastekat pred dvere a pustime ho... on si to vonku uziva, moze ostekat vsetkych co idu okolo a pozorovat okolie ;-) ma vonku vodu, deku, chladok ked chce, takze si najde vzdy miestecko kde mu je dobre... ale velmi zalezi od povahy yorkieho, nas nikdy nebol typicky "gaucak" ;-)
Odpovedať
yorkieho von na noc urcite nie! minimalne prechladne..... ocikava ti vnutri bud preto, ze ste ho to nenaucili, na to je cas vzdy, takye do toho! alebo ocikavanim protestuje a nepaci sa mu nieco. nas to tiez niekedy robi, ked ho nechame doma sameho a chce ist niekam s nami, vtedy nam ocika roh stolu....treba ho vyhresit, a dokola mu to opakovat. kazdy psik sa to dokaze naucit.
Odpovedať
Ja by som len podotkla, že anlady má doma 2 mesačné šteňa, ako písala v druhej téme, takže nejde o nevychovaného alebo problémového psa, ale o malé štendulo, ktoré sa práve učí základným návykom a prebieha u neho socializácia, takže by som to zhrnula, čo si z neho vychováš to budeš mať a o pobyte vonku by som ani nediskutovala, je to temperamentné, spoločenské bytové plemeno, takže na každodenný, dlhodobý pobyt vonku za každého počasia môžeš zabudnúť, pretože bez ujmy na jeho zdraví sa to nezaobíde....čo však neznamená, že nepotrebuje pohyb. Ja venčím minimálne 4 - 5x denne, keď je krásne ideme von aj viac krát alebo si spravíme výlet do prírody celá rodina vrátane chlpáčov...
Odpovedať
2 mesacné šteniatko je este speciálny prípad, treba sa oňho starať a vychovávat, ale moja 4 ročná sučka tiež vydrží celý deň aj celú noc vonku. Je september a zatial nemrzne. Ked ocikáva celý dom, treba mu vyhradit priestor, kde nenerobí vela skody. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
chce to veeeelku trpezlivost. v byte sme ho naucili na plienku. v dome sa zo zaciatku stavalo, ze ocikaval, ale naucil sa pravidelne chodit von v tych istych intervaloch, pokial je to mozne. ked nie sme doma cely den, v pripade potreby ma spominanu plienku, ale malokedy ju pouzije.cez den by som ho nenechavala vonku sameho, osobne by som sa bala. ako spominala marianka_21 su nachylni na choroby, pojedia co vidia a aspon u nas to nikdy nie je bez nasledkov. treba davat na vsetko pozor. asi to chce individualny pristup, treba skusat co komu vyhovuje. co pes to ina povaha, myslim. chce to vydrz a cvik. drzim palce.
Odpovedať
@anlady V prvom rade ho nenechavaj sameho v celom dome. ;) Vymedz mu maly priestor, kde bude, ked bude sam doma (zvykne si ten cas prespat). A akonahle prides domov, zober ho ihned! na dvor vyvencit. Pochopi to rychlo. A ak by si nieco robila zle, pochopi to neskor. Velmi malo psov sa pocurava v dospelosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?