Elektronický ohradník

Ahojte :-) Máte niekto doma elektronický ohradník? Nechceme okolo domu robiť murovaný plot ´keďže ani okolité domy sú len so živým plotom a máme zlatého retriviera, ktorý je pomerne živý. Neradi by sme so ho naháňali po okolí alebo za mačkou. Skúšali ste to niekto? Vopred vďaka za každú skúsenosť :-)
Odpovedať
len aby babka neskolabovala ked sa ho dotkne .alebo deti
Odpovedať
@gabika757 El.ohradník slúži na paši pre dobytok a nie okolo domu!!!! :-( :-( :-( :-D :-D :-D
Odpovedať
@gabika757 Je to výborný výchovný prostriedok. Po niekoľkých skúsenostiach psa s oplotkom už nebude treba držať plot pod napätím, takže pre babku a ani pre deti to nebude prekážka.
Odpovedať
Ved nemusite hned stavat betonovy mur. Da sa urobit aj nizky plot s pletivom,ktory zabrani psovi v uteku
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 ocividne o tom nevies nic. Elektricky ohradnik sa da vyskladat i pre domacu zver, hydinu. Su speci kabliky,zdroje podla urcenia. @vrajmantak nie je to ludom nebezpecne. Ani kardiakom,ani detom. Prijemne to nie je, ale nic sa nestane. @gabika757 mame tak poriesene pred domom do casu nez vyrastu thuje. Po par skusenostiach sa nasi yorkovia na ulicu neberu, susedove husi nechodia spasat okolo plota a ani tulave psy mi uz thuje neocuravaju. Aj kurier uz vie ze sa nema valitmi do branky :). Mam to v albume, mrkni sa. Je v tom vlastne 9 V. Funguje perfektne. Ja odporucam.
Odpovedať
@jankazb Hlavne že Ty o tom vieš viac...a o to ide :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 jasne ze ano. Nepustam teoreticke rady ak nemam nieco vyskusane. Mam ho doma, vopred nastudovane... Muzske ego ma vobec netrapi.
Odpovedať
@jankazb Ani mňa ženské ego netrápi,ver mi... :-)
Odpovedať
@technik007 Nezabudni napísať na bránku: Pre kuriéra a návštevy je potrebné použiť elektrikárske izol.gumové čižmy a rukavice!!!!!!.. :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 pises sam sebe ale nevadi, to zvladne aj obvodny lekar :) A keby si nieco o tom vedel...vedel by si ze existuju tabulky ktore sa zavesia a upozornuju ze plot je pod prudom. A smejeme sa vsetci...
Odpovedať
@jankazb Vidím že aj Teba zvládol obvodný lekár,či???? :-D :-D :-D Vidím že pre Teba je humor cudzí...A smejme sa všetci :-N :-N :-N :-N :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 ja nepisem sama sebe :). A humor milujem, ale neznasam aroganciu a anonymnych uzivatelov co sa schovaju za nick a sypu mudre reci. Este si nic neukazal co si dokazal, to by ani tak nevadilo, ale aj tie rady stoja za tolko. Pravdepodobne si si zmylil portal.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jankazb to vies, cim viac pasikov tym viac addidas, cim viac smajlikov tym je to cele zabavnejsie :)
Odpovedať
gabika ja to viem ,ale moment ľaknutia je nebezpečny
Odpovedať
@jankazb No tetuška Ty sa nezdáš.. :-D x-) :-x
Odpovedať
@technik007 Komu neni zhury dano, tomu neni pomoci.
Odpovedať
Ďakujem :) @jankazb Aký typ ohradníka máte? Podľa čoho ste vyberali? Nám susedia doporučili objednať zo stránky elektrických objokov sk a vyskúšať čo nám bude pasovať. Ale nejaký tip na model by nám pomohol určite viac :-) Ešte raz ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@gabika757 s obojkom ma kamaratka zle skusenosti. Pes sa im isiel zblaznit co dostaval rany a nevedel skade a preco.. Navyse ten obojok musi mat pes stale na sebe a nezabrani vbehnutiu cudzich psov. Ja si nas ohradnik neviem vynachvalit. Nastudovala som na nete f.Patyra, su aj kontakty pre info. Ja som kupila u susedky,ma speci obchod a tiez mi napocitala co vsetko potrebujem a objednala za fajn ceny i doviezla az domov. Neviem ci si videla moje foto ako to vypada,oznacim ta. Mrkni.
Odpovedať
@gabika757 Z tejto www stránky mám vyskúšaný elektronický ohradník pre psy typ 023. Je to najlacnejšie z ponuky tzv. neviditeľných plotov a funguje to tak, že do zeme sa natiahne izolovaný el.vodič (je súčasťou balenia, ale je veľmi jemný a ja som použil pevnejší zo zvončekovej dvojlinky), ktorý je zapojený do generátora impulzov. Generátor treba namontovať na miesto chránené pred dažďom a pripojiť na 230 V. Druhú časť tvorí obojok pre psa, na ktorom je malý prijímač, ktorý zachytáva impulzy z vodiča a upozorní psa zvukom alebo jemným el. impulzom (asi ako 9V batéria na jazyku), že ďalej už nesmie. Vyskúšané, 100% spokojnosť, môj pes po prvom impulze pochopil, že ďalej ísť nesmie (je dobré ho to učiť na vodítku a po zvukovom impulze ho pritiahnuť ku sebe a vysvetliť, že ďalej ísť nemá, nestresovať ho zbytočne el. impulzom) a dnes už aj bez obojku s prijímačom behá len tam, kde má povolené. Myslím si, že toto riešenie je maximálne bezpečné pre psa aj okolie, drát je uložený v zemi, nič nie je vidno a funguje to len na prijímač na obojku. Od natiahnutého drátu v zemi je možné nastaviť vzdialenosť, kde má prijímač začať reagovať a upozorniť psa. Max je tuším až 6 metrov, takže je možné nastaviť bezpečnú, ochrannú a zakázanú zónu pre psa. Snáď som ti trochu pomohol.
Odpovedať
Ďakujem :) Urýchlili ste nám rozhodovanie, Ideme teda do toho :) @marosko40 odporúčaš teda aj tie elektrcke obojky sk ako dodávateľa?
Odpovedať
Ja som to u nich objednal, zásielka prišla kuriérom v poriadku, platil som až pri preberaní zásielky, všetko bolo OK. Iba pri inštalácii do zeme som použil pevnejší vodič, nie ten, ktorý bol v balení. Ja mám takto ohradenú časť záhrady, kde je zasadená zelenina a okolo kvetinových záhonov, ktoré inak pred psom nemali šancu. Vždy niečo doskákal alebo vyhrabal. Teraz do tejto časti nevbehne ani za naj obľúbenejšou hračkou. Vždy, keď mu obojok zapípa vie, že ďalej už nesmie ísť. Impulz dostal možno iba dva krát na začiatku, kým si zvykol, že zvuk ho varuje, aby nešiel ďalej. Pes je dvojročný labrador, neskutočne hravý "blázon". Takže za mňa spokojnosť. Pozn. tento ohradník bude fungovať iba na tvojho psa s obojkom, iným psom to nezabráni, pokiaľ nemajú obojok.
Odpovedať
@marosko40 Ahoj :) Ja som na tej stránke našla bezdrôtový ohradník PetSafe bezdrátový nevieš náhodou ako to funguje? Zdá sa mi jednoduchšie postaviť na záhradu nejakú krabičku než vykopať jamu na kábel. Čo si o tom myslíš?
Odpovedať
@gabika757 Ahoj, nepoznám všetky ich produkty, ani nie som ich predajca, ale podľa toho, čo som našiel na ich stránke, tak pri tom bezdrôtovom ohradníku vysielač vysiela signál v nastavenom okruhu do max. vzdialenosti 27,5 m (ak som si pozeral ten, ktorý myslíš). V takom prípade si vôbec nevieš definovať alebo vyhradiť priestor, kam pes nesmie. Toto riešenie by v mojom prípade nebolo použiteľné, pretože ja som potreboval na záhrade vyznačiť nie kruh, ale nepravidelný tvar, kam pes nesmie. Práve ten drôt, ktorý som dával do zeme asi do hĺbky 3-4 cm (aby som mohol kosiť a nemusel obchádzať a dávať pozor na drôt natiahnutý po vrchu trávnika) mi umožnil "ohradiť" ľubovoľnú časť záhrady akéhokoľvek tvaru. A ešte: k vysielaču pri bezdrôtovom je treba asi nejakou predĺžovačkou priviesť el.prúd. Ak to budeš mať v strede záhrady tak ako ????; Pri drôtovom mám generátor priamo na terase a od terasy už ide drôt zemou, nič nevidno; A najdôležitejšie: dvere z terasy do domu môžu byť úplne otvorené, na terase na stole čokoľvek položené (aj rezne) a pes si ich ani nevšimne, pretože 3m od terasy mu obojok zapípa a on už ďalej nepôjde ani za svet. A to bolo pre mňa najdôležitejšie, že som si mohol sám určiť, čo chcem ohradiť. Ak tebe stačí, že pes nebude behať v okruhu x-metrov od vysielača, potom ti toto bezdrôtové riešenie môže vyhovovať. Porozmýšľaj čo potrebuješ a potom sa rozhodni. Želám ti správnu voľbu. Daj potom vedieť, ako si sa rozhodla.
Odpovedať
@marosko40 Ahoj :) keďže tak isto ako ty chceme ohradiť priestor pokiaľ nemôže (teda okolie nášho pozemku, tak sme dali na tvoju radu. Manžel to potiahne pod trávnikom a obejdnali sme si model iTrainer W227B. Objednali sme na základe Tvojej spokojnosti :-) zo stránky https://www.elektricke-obojky.sk/. Ďakujem za pomoc ;-)
Odpovedať
Ďakujem za príspevok :-) Už dlhšie sa s týmto nápadom pohrávam. Existuje nejaký ohradník pre viac ako jedného psa, ktorý má obojok?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?