Darujem 5 rozkošných mačiatok

Profilova fotka
Susedka daruje 5 malých mačiatok. Narodili sa 4.5.2011. Odber možný zhruba v polovici júna (cca po 6 týždňoch od vrhu)...odber v Malinove...
Odpovedať
1
2
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
ake su milene :-) skoda, ze mam doma uz 2...
Odpovedať
@renka3 mozeme sa na ne prist cez vikend pozriet?uz vie suseda ktore su macky a ktore kocur?Byvame 2 dediny od Malinova
Odpovedať
Profilova fotka
@donya nechces??
Odpovedať
Profilova fotka
@5ka25 an,samosrejme, cez vikend sme domaajmy aj susedka...:-) dam jej vediet a popripade potomna nu tel. kontakt...ma 4. kocurikov a jednu macicku....to sme my tak laicky pozerali, snad dobre...:-)
Odpovedať
@renka3 ktora z maciatok je macicka na fotke?
Odpovedať
Profilova fotka
@5ka25 ta sedo-biela, ale neviem ktora, lebo su 2 rovnake...:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobaak :-) aj mne sa pacia....ale nasa mala teraz tiez, takze pribudli dalsie 3 tigrovane..., mimochodom kto chce tigrovaneho kocurika, tak su dvaja v ponuke...:-), macicka je uz zadana...:-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme kedysi mali doma presne taku cierno bielu macicku, ako su tí kocurikovia, strasne pekna a dobra bola :) Inak, novým majitelom odporucam dat kocurikov kastrovať, vyhnete sa tak problemom so susedmi a aj budu kludnejsi a menej tulaví :) vid tema ako odplašiť susedove mačky, alebo taka nejaka tu je....
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 ano, to som pocula, ze kocurikov urcite kastrovat, lebo jednak budu kludnejsi a menej tulavi a nebudu taki dobiti...:-(, my sme chceli dat aj nasu macicku dat kastrovat, ale chceli sme jej dopriat jedno "materstvo" :-) kvoli detickam....tie sa strasne tesili, ze budu male maciatka:-), no a teraz to uz mozme spravit:-)
Odpovedať
Profilova fotka
a hlavne nebudu znackovat susedom domy a tí ich za to nebudu biť, nenávidieť a tráviť a strielať :( Ano, aj my mame doma macku a chceli sme jej jedno materstvo dopriat, o 3t necele budu maciatka :) ale mozno sa nam to zapaci mat doma takých maznačikov a este si nejake doprajeme znova :)
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 ja sa stretavam vo svojom okoli s tym, ze vacsinou by chcel kazdy macicku ako kocurika, asi je to kvoli jeho vlastnostiam, ale ked to ta kastracia dokaze zmenit, tak je to jedno....jedine, ze by pocitali, ze macka bude mat opat mlade (tak ako sme chceli my) :-) ved to, ze macicky su take mile, pritulne a hlavne cistotne....tak tiez zvazujeme, ze jednu malu potvorku si nechame este aj my a hlavne to chcu deti...:-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
mačičky odoprúčam namiesto psa, hlavne ľuďom ktorý pracujú a nemajú čas sa o zvieratko satrať a venčiť. Naša malá vydrži v dome aj celý deň. Na záchod sa naučila chodiť okamžite. S mačkou nie sú také starosti ako so psom, Ak chce nekto siliu mocou zvieratko a nemá čas tak jedine mačku. Kastrácia stojí asi 2300 SK, ale tá taká po ktorej je mačka za dva dni v poriadku. Nemusíte sa vôbec starť že budú po operácii nejaké problémy. Ludia fakt odporúčam. Ja milujem psov ale už by som si psa nekúpila.
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak, je to bezproblemovy tvor doma, netreba vencit ked je v byte :) na rozdiel od psa a je ovela cistotnejsia.. Jedina starost je kupovanie podstielky a jej cistenie kazdy den, ale je to ovela menej ako vencenie psa, cistenie labiek, rpíp brucha po prechadzke napr. v daždi, cesanie atd..... A je to aj lacnejsie na stravu ako pes, ktory viac zje... Jaj,. a kastracia kocurikov je nepomerne lacnejsia, kedze tam netreba operovať , ako u mačičky :) Tiež som mala psa doma, a hoci bol vonku , veru tiez uz do domu sa do toho nehrniem a mame uz rok macicku a sme spokojní a asi nam to aj bude stacit :)
Odpovedať
Ahojte ja mám tiež zdedednú mačičku Julku a teraz čakáme prírastok...tak sa tešíme...
Odpovedať
V uvodnej otazke som citala, ze po 6 tyzdnoch... Mozu sa teda naozaj uz sesttyzdnove maciatka odobrat od matky? My si chceme osvojit maciatko od macky u svokrovcov cim skor... (skor ako sa strati, alebo ho nejake deti odvlecu prec, ked ho vylakaju za plot alebo nez ho roztrha pes u susedov, ak maciatko prelezie plot...)
Odpovedať
Profilova fotka
@roo mozu, ale obycajne sa to nerobi... my sme nasu Lili doniesli domov tiez 6t, ale lepsie , keby mala aspon o tyzden viac.. osobne som vsak vyslovene viac ako 8t maciatko nechcela, lebo potom je uz stale vacsie a vacsie a my sme si chceli uzit malu mojkačku :) v pohode to zvladala, ale musi byt vnutri , ak chce niekto maciatko na von, tak az neskor ho tam dat, ked uz sa orientuje, aby sa nestratilo.. nech sa nauci , kde ma domov.. tu ma nasa lili 6t.. pre orientaciu..
Odpovedať
@katrin21 dik za rady, ak este nejake mas ohladom vychovy maciatka, budem rada :-) My sme si chceli vychovat uz minuly rok maciatko, ale nam ho nejake dieta zobralo a viac sme ho nevideli (videla som to cez okno, ale nemohla som vybehnut von, lebo som nemohla v tej chvili odist od malinkeho babatka). A tento rok sa macicke narodili tri maciatka, tak si chceme znova od nej zobrat. Len neviem, ktore je kocurik a ktore macicka :-N Zatial chceme nechat drobca vnutri v dome v nejakej "neobyvanej" miestnosti, lebo neskor chceme, aby bola vonku, ale zas aby si tu zvykla, naucila sa kadit do piesku v krabici. Ako dlho ma byt vnutri, nez s nim pojdeme von? Treba jej aj nejake voditko, alebo nam neutecie? (sorry za take otazky, ale v zivote som nemala domace zvieratko, len rybicky ...) A davat mu aj mliecko alebo uz len macacie zradlo?
Odpovedať
Profilova fotka
@roo akoze von s nim možete ist, myslim, ze ani voditko nebude treba, len budte pri nom na zahradke... :) same ho nenechavajte este.... take male rychlo nebeha, neujde vam :)ˇ skor moze niekam zaliezť od strachu :-D aspon 2- 3tyzdne takto podla mna.. .... Mlieko mačka nesmie !!! to pisem s 3 vykričnikmi !! Kup mačacie zradielko junior, alebo tie kapsicky co predavaju, tie ich chutia. tiež Junior, lebo vacsie kusky nespapa.... A stravu radsej nech ma stale v miske, alebo ak ste doma, tak aj 5-6x za den dať.. vodu stale a dost vela vypiju macicky, hlavne v lete.. Mlieko nie, jedine syry mozu - nasa miluje bambino :) dame na prst a líže si ho :)alebo potom nesladene kondenzovane mliecko sme davali ako maciatku,ale len parkrat.. Normalne mlieko cica nevie spracovať - laktozu - a moze jej sposobiť crevne problemy, hnačky..... Inak, moze papat ostatne, ryžu alebo kusocky šunky... Jaj a maso : najlepsie kuracie, alebo hovädzie, alebo tuniaka konzervu.... Masko nikdy nie surove ! kvoli prevencii toxoplazmozy ( je v surovom mase napr. ale aj vonku moze byt vo vykaloch inych mačiek :( preto nasa lilivon nechodi ) Masko sa ma aspon 3 dni premraziť - to prípadné cysty toxoplazmozy znici.... :) Nemali by jest bravčove - vraj to moze sposobiť chorobu, tzv. falošnu besnotu, alebo nieco take.,.. No a ak ju chcete mat fakt vonku , tak odporucam hned okolo pol roka dat sterilizovat/kastrovaťdidete nezelanym tehotenstvam a problemom---- :) este ma napadlo - podstielku kup taku bez vone na zaciatok, napr. Zverlit... daj do nadoby so stredne vysokym okrajom, aby tam vedela vojst... ked bude vacsia, mozes kupit uzavrete WC... čistime denne.. Na hovienka a zhrudkovane cikanice pouzivame okrem lopatky ( taka ako sitko) aj desiatove sacky z Jednoty - tam exkrementy davame a potom vyhodime..... lopatku kupis aj v Tescu :) tie su fajn, take pevne ˇ:)
Odpovedať
@katrin21 :-) :-) Lili je nadherna. My budeme mat rysave maciatko. Aj to minulorocne bolo rysave a velmi sa nam pacilo, tak som rada, ze tento rok ostala cica verna tomu istemu kocurovi :-D :-D (lebo napadnikov mala dost, kazdu chvilu iny sedel na dvore a zalubene pozeral, chichi...) Este otazka - kedy ist ku veterinarovi na odcervenie? Alebo sa to da doma? Psa a staru macku u svokrovcov odcervujem tabletami z lekarne sama.
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem v tych 5-6t treba odcerviť už a aspon 3x po sebe, lekar ti povie.. nasledne sa odcervene maciatko ockuje proti macacim chorobam, to ti uz zverolekar tiež povie...Na zaver sa ockuje az neskor besnota... Davali sme taku pastu, priamo do pusy jej to dal veterinar podla vahy, na male maciatko by som tablety z lekarne neriskovala, može uhynut, ked to predavkujes....
Odpovedať
@katrin21 prepac este jedna otazka ;-) ... co kupanie? Sa mi zda, ze macicky sa s vodou nemaju moc v laske, ale aspon prvykrat by som chcela krpca umyt a odblsit (doteraz si pobehuje po dvore, vcera sme si ho uz chceli zobrat, ale sa schoval ku sliepkam, potvorka...) Mozem pouzit ortosan?
Odpovedať
Profilova fotka
@roo NIe, macky sa nekupu,. ani nemaju vodu radi, neudržala by si ju tam asi :-D moja dcera stale chcela nasu kupať, ale nedovolila som jej. mame ju len vnutri, takže spianava nie je, a ona by sa ani nedala... Jasne, ze ked je zablšene, to je ine, to musis nejako zbavit sa toho, ale inak vseobecne sa nekupu macicky ˇ:) Skus sa opytat v obchode s chovatelskymi potrebami, tam ti povedia :) ja som neodblšovala, tak neviem, ci na male moze ist orthosan... mozno hej, ale radsej si to pozri....
Odpovedať
@katrin21 dakujem.
Odpovedať
@dodog nechcela som blsky riskovat, maciatka mame doma (zobrali sme si dvoch surodencov), tak ako prve sa samponovali. (a aj tak mam blby pocit, len co si na blchy spomeniem, uz ma teraz noha svrbi :-N :-N :-N ) Susia sa teraz v zimnej zahrade, tam je teplucko, macicka (myslim, ze je to macicka) olizuje braceka (myslim, ze je to kocur :-D ). Zachodik maju nachystany, aj vodu, aj masko, nase deti su od nich oddelene zamknutymi dverami ;-) ;-) nech maju drobci pokoj.
Odpovedať
no a čo kvapka do krku proti blchám a kliešťom?
Odpovedať
@dodog kvapka do krku? asi nerozumiem, poznam len obojok proti tymto potvorkam... Zatial uspesne chodia vykonavat potrebu do piesocku, snad sa im nezapacia moje rastlinky (su v zimnej zahrade, do kotolne som sa bala ich dat, aby nam nepohryzli kabliky od kotla)
Odpovedať
Profilova fotka
@roo tusim sa to vola Frontline ( ale mozno si to s niecim mylim) , je to taka kvapka, nie do krku, ale na krk :) na zatylok :) ucinkuje to dobre, ale myslim,ze ak sa tearz blch zbavite a maciatka uz budu len vnutri,tak uz nebudu mat odkial potom blchy..... ak budu chodit von, tak to urcite odporucam :)
Odpovedať
@katrin21 super rada, vdaka. A kde sa to da kupit? U veterinara alebo aj bezne v lekarni?
Odpovedať
@renka3 ... ostali este nejake maciatka? :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?