Chov malého psa celoročne vonku

Ahojte, :) doma býva náš útulkáč dlho sám kým som v škole, preto by som mu rada zaobstarala nejakého kamaráta. Pre rodičov je neprípustné, aby bol pes vnútri, preto hľadám malé aktívne plemeno, ktoré sa cez deň vyhrá s Bastym a poobede ešte bude mať dosť energie na aporty, cvičenie, plávanie a pod... hlavne však musí zvládať ostávať vonku celý rok okrem zimy - vtedy púšťame na noc Bastyho do garáže, kde je cca 10-15 stupňov. Nevadilo by ani uštekané premotivované šidlo (aspoň by trochu nakopol nášho zakríknutého psíka), hlavné je, aby nemal problém s deťmi. Máte nejaké tipy? :) Ďakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
@bastynka dlhosrsté a hrubosrsté plemeno to zvládne každé. A aj väčšina krátkosrstních. Vyhni sa tzv. bytovým psom.
Odpovedať
@bastynka pes je zviera z prírody (nemyslím tie prešľachtené kabelkové obludy) zvyčajne prežije vonku aj väčšie mrazy. na dedinách sa skoro všetky psy chovajú vonku, myslím, že zdravšie prostredie mať nemôžu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak zároveň urobíš dobrý skutok, bolo by to super. Útulky sú plné psíkov ktoré budú vďačne za domov. Tam ti zároveň i poradia.
Odpovedať
@slavoslav hlavne tie na retaziach...dediny by som velmi za priklad neuvadzala. To je skor na plac. @bastynka hrubosrstý jazvecik, slovensky kopov - male plemena, otrle, mali by byt v pohode aj vonku tak ako pises.Su sice polovnicke ale zvladnutelne co do vychovy. Pozor na teriery, to je uz ina kava. :) Prajem dobry vyber. ;-)
Odpovedať
@jabadaba môj má na výbeh 30ár. záhradu, dnes už nie je dedina ako pred 50r. no nikdy nevieš čo je pre ktorého naj , to vie len on a musí sa prispôsobiť možnostiam , podľa toho sa odvdačí
Odpovedať
@duzu tak to je super, ale budeš skôr svetlá výnimka. Bohužial poznám tie názory - pes patrí na reťaz 8-( a nič sa na tom veľmi nemení. :-S
Odpovedať
Momentálne mám trochu obavy pred ďalšou adopciou, kvôli náročnosti nášho takpovediac agresora. Bohviečo si predtým zažil. :/ pri čistokrvných mám aspoň približnú predstavu o povahe, čo sa mi teraz hodí kvôli malým deťom. Čo hovoríte na šiperku? Vraj môžu bývať vonku. :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?