Aký pes k rodinnému domu a 3 ročnému dieťaťu?

Chcela by som vediet vase skusenosti so psom pri dome. Chceme si kupit madarsku vyzlu ale moj partner je prisne proti tomu aby pes bol aj v dome. Co vy nato? Moze takyto pes alebo podobne plemeno byt len vonku? A mame este aj skoro 3 rocneho chlapca....ake mate skusenosti ?
Odpovedať
Ahoj, spravidla kratkosrste psy nie su v nasich klimatickych podmienkach vhodne na celorocny pobyt vonku, takze ak pes nema byt vnutri, odporucam plemeno s dlhsou srstou. A co sa tyka madarskej vyzly, je to velmi aktivne plemeno, ktore potrebuje svoju energiu niekde vybit, preto pred kupou zvazte aj to, nakolko sa jej budete moct venovat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Jednoznačne nemecký boxér, máme tri malé deti 4r,2r,a 8m a úplne v pohode môžu si ho na chleba natierať.
Odpovedať
Profilova fotka
@klopanova a bývame v rod. dome a cez zimu je v oteplenej búde aj vnútri pri krbe ale len cez deň
Odpovedať
My máme labradorku Aťu - kúpili sme ju ako šteniatko, keď mal náš Adamko 1,5 roka. Sú to skvelí parťáci. Aj keď je to vraj poľovnícke plemeno, myslím, že sa k nim lepšie hodí prívlastok "spoločenské plemeno". Keď k nám niekto príde na návštevu víta ho podaním laby. Vzbudzuje rešpekt iba svojim vzrastom - smejeme sa, že keby vedela, urobí kávu i chlebíčky. Ak som si mala v budúcnosti kúpiť psa, určite by to bol labrador - a fenka! A keďže bývame v rodinnom dome, hoci mám Aťu veľmi rada, dnu by som ju nevpustila. Má svoju búdu a počas veľkých mrazov bola v kotolni.
Odpovedať
my máme dvoch, jedna sučka bígel a pes je bullmastif. Sučka behá nonstop, a pes je púšťaný poobede a celý víkend, a to len kvôli tomu že sa chodí autom a návštevy a pod. nie kvôli tomu že je nebezpečný. bígel to je hračka pre deti, malá/2r,/ ju ťahá za uši chvost, malý/1r/ jej pchá prsty do očí uší nosa úst a ona drží ako keby to bolo to najpríjemnejšie na svete. Bullmastif, ten stráži deti od plného malinka, ak spinkali v kočíku tak sa od neho ani nepohol, keď sme vonku tak pobehuje okolo nich a dáva pozor. Jedna vec manželke vadí, že je to veľký pes a bojí sa že drgne do dieťaťa a ono nejako zle padne, no zatiaľ sa to nestalo, on je taký šaňo so mnou vystrája naráža a vyskakuje ale pri deťoch to ešte nikdy neurobil, len je väčší. napr. 9r. dcérka je s ním v pohode, aj mu jednu uvalí keď sa chce s ňou hrať - vysvetlím jeho štýl hry s väčším človekom je že na neho chce vyložiť labu, prípadne obe :-) ale inak je to v rámci rodiny neškodný havinko. No ak je na obzore cudzí človek tak je to zviera. bez dovolenia k nám nikto cudzí nevojde, resp. vojde ale na vlastné riziko. No a ešte jedna maličkosť havinko má troška väčšiu papuľku a občas mu ubehne slinka. Máme dvor cca 250m dlhý takže som potreboval psa aj na stráženie ale aj aby mohli deti kľudne šantiť na dvore. A ak niekde píšu že je to bojové plemeno tak nech sa dá dotyčný vyšetriť. Môžem len odporučiť.
Odpovedať
Profilova fotka
ja stopercentne odporúčam maďarskú vyžlu, sú to úžastné povahy, detičky milujú, sú veľmi učenlivý a poslušný. Sú to psíkovia, ktorý veľmi lipnú na svojich majiteľoch. Ten náš je zvyknutý v byte a nevie sa odomňa odtrhnúť, ale ak si ho naučíte vonku, nemyslím si, že to bude problém. Títo psíkovia sú krátkosrstý a jednou obrovskou výhodou je že skoro vôbec nesmrdia.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame tiez labradora, odporucam vsetkymi desiatimi. Je to velmi priatelsky pes, na hranie idealny - teda aspon ten nas - stale by sa len hral a hral, od rana do vecera. Na jedlo nie je narocny - nas miluje zeleninu a dyne, je to taky polovegetarian - cize absolutne nenarocny. Ako pisala @ivetz - zboznuje ludi, skace na kazdeho, koho vidi - ale taktiez upozornuje na cudzich - proste steka inac, ak prichadza niekto, koho nepozna - co povazujem za super vyhodu. Inac ten nas moc nesteka a malokedy sa da vyprovokovat inymi psami na stekot, skor sa ich boji - take nase male trdlo :-)
Odpovedať
my máme aj dom (zatiaľ len rodičovský) a máme aj dieťa, dvojročné a máme labradora a aj kríženca bulteriéra s rotvajlerom. Títo dvaja sa nedajú porovnať, ten kríženec je na deti ako doslova pes, len zazerá, "frfle", tak ho držíme bokom od malej, ale labradorka je pri malej ako med, malá ju hladká, kŕmi, hrajú sa spolu, niekedy jej capne na zadok, alebo ju potiahne za chvost, dokonca aj keď žerie, ale Nelly (tak sa havina volá) ani brvou nepohne...Keď jej malá lezie na city, zoberie sa a ide preč :-D Samozrejme, ani pri takom psovi netreba dieťa nechávať samé, a nedovoliť dieťaťu, aby psovi robilo zle...Ja keď by som mala ešte raz kupovať nejakého psa, že k deťom a k domu, tak určite labradora. Pri deťoch je super a aj vie ohlásiť prichádzajúceho cudzieho človeka, postrážiť, je nenáročný, zožerie všetko, len ho treba často česať, má hustú srsť a podľa možností nepúšťať do domu, lebo tie chlpy sú potom všade :-D Ale inak je to super pes :-)
Odpovedať
pes je taky ako jeho majitel - to k tomu dietatu. Ked ho vychovate dobre a nie agresivne, tak je jedno, ci je to vlciak alebo civava. Pokial ide o vysku srste, tak zalezi, ci ho v najvacsej zime mate kde schovat. My sme vzdy mali len kratkosrtych, ked bola zima, boli bud v pivnici alebo v sope, raz tatko dokonca vymyslel vyhrievanu budu. Ale psy ako taki su zvyknuti byt vonku, netreba to s tym modernym trendom prehanat a starat sa o neho jak o cloveka. Rasu si treba vyberat podla toho, ci to chcete mat na hranie alebo na strazenie a podla toho, kolko mate casu na jeho vychovu. Mali sme10 rokov pittbulla a ten bol asi viac na hranie nez na strazenie :-) Pridavam sa k nazoru, ze boxer je pre deti vhodny, pocul som uz aj ja o tom. No a tiez nie maly faktor na vyber psa je ten, ci chcete hovienka velmi casto odpratavat a narobit sa pri tom, alebo len raz za cas. Velky pes vam spravi viac roboty nez maly. :-)
Odpovedať
@nikasik Kupuj si prosim psa nie k domu, ale k vam. Porozmyslaj, na co ho chces - ako spolocnika, ako strazneho psa, ako polovneho psa... Ak ako spolocnika, potom velmi neodporucam mat ho iba vonku. Ak je to druh psa, ktory je naviazany na majitela, moze dost trpiet tym, ak s nim nebudete. Ak ho chces ako strazneho psa, zvaz, ci sustavny stekot je to, co si zasluzia vasi susedia. Strazne psy dost casto stekaju na vsetko, co sa hybe, vratane aut, deti na ulici, postara, v noci napr. na netopiere... Odporucam zajst za chovatelom daneho plemena a poradit sa, ci je taky pes pre vas vhodny. Si ochotna venovat psovi svoj cas, peniaze a pozornost? Cim vacsi pes, tym viac prechadzok potrebuje, vycvik a nasledne sustavne cvicenie. Nebudes moct ist na dovolenku, ak predtym neumiestnis psa k niekomu. Treba mu zabezpecit v podstate to, co teraz dietatu, akurat pes sa uz nevyvija a tu pozornost bude potrebovat stale. Mala som niekolko psov od puberty (co bolo strasne strasne davno :-D ) a navyse mam tu cest byvat v novej stvrti rodinnych domov, takze mam chov psov z oboch stran. Vidim tie smutne frustrovane zvierata, ktorym sa nikto nevenuje, lebo uz to nie su tie milene steniatka. Pripadne si tuto susedia kupia polovnicke plemeno. Cele dni steka, oni s nim idu dvakrat denne von na pol hodinu na stopovacej snure. Lezie im na nervy, aj nam, susedom a nikto nevie, co s tym. Drzim palce pre spravny vyber a nech vam pes robi len radost.
Odpovedať
Profilova fotka
@nikasik bosoriak to pekne napisla. Vyzla je na decka super, ale zle znasa odlucenie od majitela, navyse je to pes jedneho pana, ak chces, aby pocuval kazdeho z rodiny, treba vybrat ine plemeno, nehovoriac, ze vyzla, weimar, su sice krasni, ale potrebuju behat a behat a mat dostatocny vycvik. My sme mali polovnych psov - kopov sa osvedcil aj ako spolocnik, no su dost tvrdohlavi. Nasi maju krizenca labradora a farbiara, to je pan pes, teda fenka, neskutocny inteligent, no kym nedospela, tak bola riadne sialena - ale to asi vsetci. My sme si zaobstarali beaucerona - prave kvoli tomu, ze sa lahko cvici a je to pes rodiny, moze byt celorocne von, ziadne choroby, plus dobry strazca. Ak mas 3 rocne dieta a chces stena, treba sa pripravit na rok vycviku, a par mesiacov hryzenia, strkania, skakania, svojhlavosti, nicenia veci, hrabania a podobne:) Ak ma byt pes dobry spolocnik tebe, musis byt aj ty jemu - to znamena vychovavat, odmenovat, trestat, viest ho ako vodca svorky. Inak budes mat na krku rozmaznanca, ktory s tebou kyve a obtazuje teba aj ostatnych. Takze zakladna otazka nie je akeho psa-ale ci vobec a ci budete mat na neho dostatok casu a hlavne nervov. Je to totiz zavazok na 10-15 rokov. Ak si povies, ze zvladas, tak retriever, labrador, bernsky salasnicky, alebo podobne pokojnejsie a tolerantne plemeno.
Odpovedať
@keduska no nakoniec sme si zaobstarali bieleho svajciarseho ovciaka prave pre ten celorocny pobyt vonku.. teraz ma uz 4 mesiace a je to fakt nicitel vsetkeho a uhryzie nas k smrti as.. ale ako si pisala je to tak do roka takze vydrzime... pekny zvlada byt aj sam na dvore akurat ked sme s nim malo v jeden den tak na druhy behaaaaaa a tak sa z nas tesi ze sme vsetci spinavy a dohryzeny :D.. ale sme radi ze ho mame.. snad ho to hryzenie prejde.. :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@nikasik ovciaci to hryzenie maju proste v krvi:) Treba byt trpezlivy, malo by to prejst. Aj nas ma 4 mesiace:)
Odpovedať
@keduska tak v to len dufam... :-p :-p :-p ...lebo na tretinu satnika som nejak mala trpezlivost ale potom som si uz zacala davat pozor :D... stacilo by x-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nikasik :) Nas ovciak tiez ma krasne ihlicky, vidiet to hlavne na kozi, vyzerame obcas ako emo:D Kup mu hovadzie kosti, kludne surove moze hryzt, alebo prasacie usi, nech obzuva.
Odpovedať
@keduska Ze ako EMO :-D :-D :-D :-D sme sa teraz dobre zasmiali s drahym lebo vyzerame presne rovnako :D dokonca aj nas maly 2,5 rocny syncek sem tam ...ked hafan dostane chut na hrable alebo lopatku z pieskoviska :D ale davame pozor :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@nikasik jo, toto mu treba zatrhnut, drahy mu berie aj kost, to bol boj, maly obranar bol besny:) A pcham mu aj ruky do zradla a chytam ho pri jedle, nech nedafne nejake dieta, ked pride na navstevu. Niekedy sa ta mala pirana zakusne tak silno, ze mam problem mu nieco vyrvat z huby, takze teraz trenujeme "pust", kedze uz vie kdeco ostatne, ale s tymto ma furt problem. No ale to vraj treba na obranarsky vycvik s nim, ked ma taketo vlohy. Dufam, ze z neho bude normalny pes, co sice pri brane vyzera hrozivo, ale neublizi dobrym ludom:)
Odpovedať
@keduska anov to dufame, aj my, ze odstrasi uz len tym, ze je velky, ale inak bude pokojny no teraz to pokojne vobec nieje... skace kuse hryzie nas a vsetko naookolo :D nas vie, sadni, lahni ku mne a problem ma s povelom miesto...to pocuva len vtedy ked ide zradlo inak ho ani nenapadne... a ked ho nieco zaujme tak ani tie povely co vie tak nepocuva ked vidi macku alebo daco podobne... vas 4 mesacny pocuva vsetko na slovo?
Odpovedať
Profilova fotka
@nikasik este nema celkom 4, ale pocuva, odmeny uz vynechavame, aby nerobil vsetko len za piskotu. Vie- sadni, lahni, kotul, otocka, cakaj - ked mu davam zrat aby sa na to nevrhol, pod sem, miesto, stekaj, ticho, nesmies - to tiez obcas hapruje, daj labku, daj druhu, papat, napi sa vodicku, kde je hracka, dones, pust hracku, von, hladaj, take tie zakladne veci. Ale ja ho dost cepujem, samozrejme s pozitivnou odmenou, uci sa rychlo, len tiez to s nim sije riadne, ale kym neurobi, co nema, tak na tom trvam. Proste musi posluchnut zakazdym.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Môj pes papa iba granule pre psov. Kupujem veľké balenia v obchode http://semilton.sk/zoo/food-for-dog/, je to veľmi pohodlne pre mňa. Ale obávam sa, že takáto diéta môže poškodiť psíkovi. Môžem teda kŕmiť psa len suchým krmivom? :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@okssssip su aj lepsie inet obchody pre psov, kde nakupis lacnejsie co sa tyka krmiva, poskodit ho mozes skor, ked mu budes davat blbosti, zbytky co mate doma atd atd a nie dobrym kvalitnym krmivom. Samozrejme obcas ziadnemu psovi neublizi, ked mu das nejake kosti, co ostalo z nedele obeda a podobne, ale inak granule, tie su OK Co sa tyka temy: treba mysliet aj na buducnost, nie len na to, ze mate male dieta .. ved to za par rokov vyrastie, ale pes ostane na ovela dlhsi cas.
Odpovedať
Profilova fotka
@okssssip To si sa fakt zaregistrovala na MS aby si dala takuto otazku, ale pritom nezabudla napisat presne znenie stranky, kde nakupujes? Aj by som povedal, ze velmi nenapadna reklama :) @dulius
Odpovedať
@viperko ale ze veeeelmi nenapadna, ze? :D
Odpovedať
Labrador :)
Odpovedať
Profilova fotka
sestra maju pittbula a aj ten je k detom velmi mily
Odpovedať
@nikasik odporucam NFD. Najmiernejsia povaha psa aku poznam, dom asi nepostrazi ako vlciak (hlucne a agresivne) ale garantujem ze ked ho niekto zbada tak na pozemok nevstupi, zbytocne nebreše, presnejsie breše asi iba na povel :-) (aspon ten naš) Pozor, ale vyzaduje velku starostlivost o srst tzn. cesanie min. 1x tyzdenne. Odporucal by som Vam aby ste si kupili psa s PP, budete mat istotu ze vas pes sa aj v dospelosti bude podobat na psa ktoreho ste si kupovali a to najdolezitejsie je ze vas pes bude mat povahove vlastnosti take ako sa docitate na oficialnych strankach daneho plemena. https://www.youtube.com/watch?v=RSP8w... https://www.google.com/search?q=novof...
Odpovedať
sorry za SPAM som si nepozrel datum zalozenia temy ani kto ozivil temu :-| ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
labrador, retriever jenoznačne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
mame 1,5 rocnu slečnu a neskutocne sa miluje s nasim anglickým bulterrierom. Už ako babatko ju on nesjutocne strazil a daval na nu pozor. Tak jemne ako sa spolu hraju, sa nehraju decka v skolke spolu. A krmivo pre psa je urcite najlepsie surove masko a zelenina.
Odpovedať
Profilova fotka
@dulius kosti su absolutne nevhodne a ZAKAZANE!! hoci ake a pre hoci akeho psa!!!! kosti su pre psa tabu!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?