Ako strihať bradáča doma?

Máte niektorá skúsenosti so strihaním bradáča v domácom prostredí? Mám doma 4 ročnú fenku, ktorá bola po poslednom strihaní vyplašená ako srnka a keď sme som ju chcela dať teraz ostrihať, holičku vyslovene atakovala a utekala z miestnosti. Nezabrala ani zmena prostredia a "kaderníčky". Preto by som ju chcela strihať doma sama. Máte niekto skúsenosť - akým strojčekom? Na internete ich je spústa, len bradáč ma ako tvrdú srsť, tak podsadu. Poraďte mi prosím. Za odpovede vopred pekne ďakujem.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
My máme už tretiu bradáčku a poviem Ti, že so strihaním doma bol vždy problém. Táto posledná sa tiež bojí a trasie. Keď som s ňou bola prvý raz u kaderníčky, tak som tam bola s ňou a ona sa stále utiekala ku mne. Nemohla ju dostrihať. Našťastie sme natrafili na super kaderníčku, ktorá vytvorí pohodu. A zrejme jej dá aj nejakú pastu na ukľudnenie. Ja ju tam zanesiem a o hodinku si prídem pre ňu....Len tam pri tom strihaní nesmiem byť, lebo potom sa nedá.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, ja mám zase slečnu pudličku a tiež by som potrebovala strihač,strihať už viem ,ale doteraz som strihala nožnicami,teraz by som chcela strojčekom...lenže......tie na psov su drahe,bola som v nay elektrodome a pytala som sa ich, či su u nich nejake strojčeky, lebo by sme kupily na splatky,lenže nemaju.....neviem, kde by sa takyto strojček dal kupiť na splatky....odporučili mi strojček za 20 eur ,že ho bravaju na psikov,ale ked som sa spytala, či nevie pre ake plemeno, tak nevedeli,možno pri tej papulke by to ten strojček zvladol, ale pochybujem ,že by zvladol tu hustu kučeravu srsť.....
Odpovedať
@dsnadja ja som kúpila obyčajný strojček a len som ho zbytočne musela vyhodiť. Neodstrihol ani jeden chlp, len to hučalo a nič. Máme kokršpaniela.
Odpovedať
my mame ruskeho teriera, čo je vlastne taký vačší velký bradáč... strihanie je vždy zúfalé... aj ked sme u psieho holiča, trvá to aspon 2-3 hodiny... raz sme kúpili strojček určený na strihanie psa, ale museli sme ho vratiť, vobec nestrihal poriadne...asi by bolo treba profesionalny strojček, len ten je zas velmi drahý... posledné dva roky psa striham dobrými nožnicami... a to na etapy, možno za 2-3-4 dni ho ostrihám celého, lebo ho to dlho nebaví stáť .... ihned po ostrihaní to síce nevyzera dobre, lebo nejake tie schodíky sa mi podaria, za týžden- dva však už tie chlpy trošku podrastú a vyzera to lepšie... aj tak je však to strihanie zúfalé a obaja pri tom zatíname zuby ... bývame v rodinnom dome s velkou záhradou a nechodíme s nim vobec do spoločnosti, preto to našmu psovi dufam stačí... hoci ak by sme byvali niekde v meste, určite by som ho nestrihala sama....
Odpovedať
ja som si prave pred dvoma tyzdnami objednala strojcek a vcera mi ho konecne dorucili... mam am.kokrov (zatial dvoch)... mladeho mi striha kamaratka, na toho nesmiem siahnut (len bezne prestrihanie labiek zospodu a trimovanie) ale na starsieho uz nikdy neostane cas... a nemam dobre skusenosti zo salonov, aj ked on problemy nerobi, ale vidim v akom strese je, ked pridem po neho, navyse za 6 rokov mi ho nikto neostrihal na standard... zakazdym to niecim pokazili... :-( tak som sa nastvala a objednala si vlastny strojcek a cez vikend sa pokusim starsieho ostrihat sama... este mi chybaju oble noznicky a efilacky... @fra: tie efilky by boli vhodne pri tom tvojom hafanovi, ak nechces aby bolo vidno prechody... efilky sa daju kupit od 11 euro (celokovove) a ked dostrihas bezne svojho psika, tak prechody staci prestrihat efilkami a uz nebudu "zuby" ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
inak ako serie ma že sa tieto drahe strojčeky nedaju kupiť na splatky...ja fakt nemam 150-200 euro na strojček(som nezamestnana) :-( ....sa čudujem,....keby niekto vedel o niečom takom tak nech mi napiše....dikes....inak naša slečna pudlička včera porodila"žltu loptičku" :-D a ma ju v papulke,beha s nou,straži ju a podobne....jo a nahlas vyplakava.....koncom jula sa harala asi teraz by mala rodiť keby sme ju dali nakryť.....ale falošnu brezivosť(či ako sa to vola)nemala....ona len akože porodila :-D .....
Odpovedať
@dsnadja: moj oster s jednou strihacou hlavicou vysiel na cca 110e ... k prvoobjednavke mi dali navyse 10% zlavu plus 2% za platbu vopred na ucet a postovne neuctovali... trosku to trvalo na moj vkus, ale dockala som sa ;-)
Odpovedať
my mame westika, tiez sme si kupili strojcek taky obycajny, ze ho s tym budeme...ale ee...taka srst ide len s noznicami...tak nasi Finik drzi, az kym ho neostrihame...a potom je rad :) nemame problemy so strihanim, Finik vzdycky vydrzi a vie, ze dostane aj odmenu...ale ku kadernicke nechodime, nepaci sa mi, ze psikom dava injekcie, lebo inak ich nevie zvladnut a dalsia najblizsia kadernicka je az v Kosiciach a to sa mi vidi byt tyranie cestou... @sharin neposles mi nejaky odkaz na tie noznice, o ktorych pises?? to by sa mi zislo... :)
Odpovedať
@sharin a dobre striha ten strojček oster? lebo my sme kupili kedysi taky obyčajny strojček na psov no name (asi za 100€) ale vratili sme ho, lebo nedokazal ostrihať tie terierie silne chlpy... ak fakt dobre striha, prosila by som si kontakt... jedna teta čo teriery striha vravi, že pod 500 dobry strojček nedostane... no a veru 500€ si viem predstaviť užitočnejšie minuť =-)
Odpovedať
oster a andis su jedny z naj strojcekov... jeden typ andis strojceku maju 3 moje kamaratky... a jedna s nim neni spokojna... ja mam jednorychlostny oster A5, v ponuke je aj dvojrychlostny (rozdiel asi 10e)... akurat si treba zistit aku hlavicu vam treba... moje psy su ostrihane na vystavny standard, takze nejdu dole vsetky chlpy, ale hlava, pysk, usi, krk a chvostik zospodu a srst je velmi husta ale jemna... pred strihanim je najlepsie psika okupat, vyfenovat dosucha a potom strihat, aby sa hlavica zbytocne neotupila na prachu a spine... a este som s nim nestrihala, caka ma to dnes-zajtra... inak som este nevidela strojcek za 500e ... zato noznice ano :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@sharin a aku hlavicu si si kupila ty.Ja som na ten strojcek OSTER pozerala uz davnejsie, ale vobec neviem aku hlavicu budem potrebovat.Ja mam westika a momentalne ho striham strojcekom WAHL, ale ten je urceny pre ludi, uz som si musela kupit aj novu hlavicu, nakolko sa mi uplne otupila, asi hlavne vdaka srsti mojho havina, aj ked po 4 rokoch srtihania to nieje zle a to s nim striham aj mojich dvoch chlapov. :-)
Odpovedať
@tinaorchid: vzala som k nemu c. 10 (1,6mm) ... ale vzdy je rozdiel ci sa striha po srsti alebo proti srsti... po srsti je ta dlzka cca dvojnasobna (ako som bola poucena ;-) ) so strihom westika (mam na mysli vystavny) mame spolocne trimovanie... robim to nerada, lebo chlpy su potom vsade :-( zajtra ma caka "grooming" obidvoch mojich chlpacov... stale vnutorne bojujem s tym, ci starsieho ostrihat celeho na kratko alebo len standard a zvysok dako rozcesat... =-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@sharin ja svojho netrimujem, aj ked by som rada, ale ked som to raz skusila, tak ma skoro zjedol.A to som si kupila aj knihu o trimovani :-(
Odpovedať
@tinaorchid: to fakt? :-D moj starsi to nemal rad, ale ked trimujem mladeho, tak sa pride votriet, ze aj on chce... je to taka masaz... mam nato hrablicky a len ho nimi "skrabkam" po chrbate ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@dsnadja obycajny strojcek ani nekupuj, psiu srst ti nezobere. Zbytocne vyhodene peniaze. No strojcek na psa pod 166 Eur malokde zozenies. Ja som si kupila na psa a som spokojna pekne to zobere a zvlast dokupila dalsie nadstavce podla velkosti. A psika som si potom uz len vzdy sama strihala. Bola to tibetska terierica a tvorili sa jej sem tam aj chumaciky a pekne to zobral. Ale zoberie aj tvrdsiu srst. keby si chcela znacku tak do IP. maju viacero druhov
Odpovedať
@sharin skus si kuknut na internete kurz vystavnej upravy psov - tam si zoberies svojho psika a kadernicky ta naucia co a ako mas robit aj to trimovanie. Ja som tak bola v Stupave, ale to uz je daaavno uz neviem ani ako sa volali.
Odpovedať
@sharin ja mam Andis a som s nim spokojna, k nemu dalsie nadstavce... psik bol pred strihanim okupany, takze mal jemnejsiu srst a lepsie sa s nou dalo robit. Pred kazdym strihanim kazdy nadstavec som premazala.. A tak je ho aj dobre vycistit tym olejom.
Odpovedať
@borderka ja mam oster a akurat sa chystam starsieho ostrihat nakratko... bude to praktickejsie pre mna aj pre neho, ale cez zimu samozrejme dam vesticku aby neprechladol na ladviny ;-) inak uz sa snazim upravit si aj mladeho (vystavneho) sama... daky mesiac dozadu pridal niekto super video o uprave mojho plemena na youtube, tak pozeram, sledujem... mne sa neoplati ist na kurz strihaca, lebo potrebujem len to moje plemeno, nechcem sa zivit strihanim psikov, lenze malokto vie dobre upravit americkeho kokra, ked ho sam nema... ale dakujem aj tak za radu ;-) mam uz dokupene aj efilacky jednostranne a aj oble noznice a zrovna dnes mi jedna chovatelka posuva stojan na fen, ktory uz nepouziva a mne sa velmi zide... budem mat volne ruky na vycesavanie ;-)
Odpovedať
@sharin čo som bola na tom kurze tak ho usporaduval Layton - jeto chovateľská stanica kokrov tam ti budu vediet poradit ako mas toho svojho na vystavy upravovat. A co som bola na tom kurze tak tam si kazdy majitel upravoval len toho svojho ale hovorili aj o sucasnych trendoch v strihani v tom case. Ja som tam bola pred 5 rokmi aj viac. To nie je o tom ze sa naucis upravovat vsetky plemena ale hlavne ako upravit toho svojho ak s nim chces chodit na vystavu. Ja som tam bola , ale strihaniu sa nevenujem. Clovek chyta nove inspiracie , nove napady, skusenosti, kontakty. Ja som mala tibetskeho teriera - najdenca - taky chlpac a vzdy som ho na leto si pekne ostrihala , aby jej nebolo teplo, a predsi je to praktickejsie. Ale niekedy na bud. rok by som si chcela zaobstarat havkaca. ono to cloveku ptoom chyba.
Odpovedať
@borderka: layton tieto kurzy uz davno neorganizuje, viem, ze robili aj sutaz v strihani a ta sa pokial viem, tiez uz dlho nekonala... svoje tajomstva uprav uz nepustaju dalej... ono je to hotova alchymia najst si najskor vhodnu kozmetiku a potom sa ucit upravovat psa podla toho, co kde odkukame, ale kazdy pes je tiez individualista... ten moj ma bielu "čuprinu" a kedze ju ma nepravidelne bielu tak je vzdy problem urobit ju pravidelnou :-D ale zaklad je, ze uz sa nebojim pouzit strojcek aj na mladeho a na vystave mi ho kocky doupravuju ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Caute ... mam Stredneho bradaca K+S ...zajtra ma 5 mesiacov . ... Chcel by so vediet kedy ho mam prvý krát ostrihať ?
Odpovedať
Profilova fotka
Ej-ej, škoda preškoda, Danielka, že si sa neporadila prv ako si dala fenečku strihať. Preto že Bradáče sa trímujú nie strihajú. Iba pristrihujú. Avšak problém bude pravdepodobne v tom, že zvieratko nebolo v šteňacom veku pripravované na takúto procedúru. Skús sama nožnicami iba tak naprázdno okolo uší opatrne a za stáleho chlácholenia cvikať nožnicami a občas i troštičku uštipnúť zo srsti. Možno sa Ti podarí z patričnou dávkou trpezlivosti aj fenečku ako tak pristrihnúť. Držím palce.
Odpovedať
Ahojte, mam mladeho velkeho Bradaca a podla recenzii som si objednala strojcek Moser ( 110,-ecok je to viac menej profesionalny) a nadstavec č.7 tento nadstavec pouzivaju na videach na youtube najcastejsie, pre inspiraciu posielam video. http://www.youtube.com/watch?v=mNCZCC... prajem vela strpenia pri strihani :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?