Ako odučiť kocúrika škriabať ma?

Ahojte. Ja som našla asi pred 5 týždňami malého čierneho kocúrika / vraj mal cca 4 týždne/. Povedala som si, že ho dám ošetriť a postarám sa o neho. Myslim si, že sa už má "k svetu". Problém ktorý má trápi je, že stále po mne skáče a už mám celé poškriabané nohy a ruky a to nehovorím o nohaviciach. Dá sa to nejako odučiť. Chvíľku je úplne rozkošný, keď sa pritúli a pradie, ale v zápätí je ako čert. Vie mi niekto v tomto poradiť - čo mám robiť. A ešte ďalšia vec je, že mám 3 ročného psíka pudla. Momentálne je psík u mamky a rada by som ho chcela "zoznámiť" s kocúrikom. Môžem to skúsiť, alebo to nechať ? Ďakujem za pomoc.
Odpovedať
Profilova fotka
hana, to ze skace je uplne normalne,chce sa hrat,vsetky maciatka su take. skus mu hadzat lopticku,alebo nejaku hracku uviaz na dlhsi motuzik a tahaj ho pred nim tak aby to vyzeralo ze sa hybe.kym su maciatka male potrebuju sa hrat minimalne 2-3 hodiny denne. zaobstaraj mu macaci strom pokial mozno vysoky,aby si mohol obrusovat pazuriky a daj mu ho a sa da k oknu,macky miluju vyhlad a hlavne ak su vysoko.ak nechces aby ti skakal napr.na stol-daj si vodu do rozprasovaca a vzdy ak vyskosi tam kam nesmie nastriekaj nanho vodu.macky su velmi ucenlive,ale aj tvrdohlave. k tvojej otazke ohladom psika ti odpovedat neviem,my sme mali len macku,psika nie.
Odpovedať
@hana712 jéj... no my sme ho odučili ako-tak postrekovačom na vodu,takým čo je na listy kvetov...dať rozprašovač a keď niečo vyvedie treba ho postriekať.Ale hneď aby vedel že za čo to bolo.A druhá vec je že dobré je aby mal nejaké drevo, najlepšie sa osvedčilo agátové asi tak meter dlhé a on sa na tom vyzúri.No a posledná vec, ja mu pravidelne štikám nechtíky.Keď spí alebo sa túli tak si v pohode nechá ostrihať nechtíky.
Odpovedať
Profilova fotka
hanka, ty si tu uz pisala , nie? :) sme ti pisali, ze to je normalne, ze ho to prejde... nijako ho to neodnaucis... to patri k veku.... tak do 3-4mes :) na skrabanie skrabadlo, aklebo koberec posluzi, ale aj tak pri hre bude bez rozmyslu pouzivat pazuriky.... neskor jedneho dan zistis, ze vlastne on ich uz nepouziva a bude pokoj.. fakt len cas musi prejst :) tiez sme si uzili svoje v tomto, ale teraz sa uz na tom len smejeme.. nabytok nam nastastie nedoskrabala , ale ruky nohy sme mali dohryzene a doskriabane dost....
Odpovedať
@hana712 Súhlasím s odpoveďami vyššie, máme v byte 2 kocúrov od malička, je medzi nimi 2-ročný rozdiel, jeden je dokonca tiež celý čierny :-) . Ten Tvoj je ešte maličký, v podstate malé deco,potrebuje sa stále hrať, niečím bavkať, on bude všetko študovať, sledovať ( náš mladší napodoboval toho staršieho, v podstate sa od neho "učil" ), takže ak chceš, aby sa nezameriaval na Vás, musíš ho skrátka zamestnávať v podobe hračiek ( stačí aj staré nepotrebné klbko ), my máme strom v klasickej veľkosti, kde majú hračky aj laná na brúsenie pazúrikov, ale taktiež striháme mladšiemu pazúriky, lebo to je iný temperament ako ten starší. Čo sa týka znášanlivosti mačky a psíka, kamarátka má york.teriera a tiež 2 kocúrikov ( v byte ) a znášajú sa výborne, podotýkam však, že to trvalo zhruba týždeň..... :-)
Odpovedať
Ďakujem Vám všetkým za odpovede. Skúsim všetko čo mi radíte, možno niečo bude mať aj úspech. Nemám vôbec žiadne skúsenosti s mačkami a tak som hľadala na internete niečo - niekoho kto by mi poradil. Vidím, že som našla dobre.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?