Ako odnaučiť mačku driapať a hrýzť?

Ahojte, v pondelok nám umrela mačička, mala okolo 4 mesiace. Bola vkuse s kocúrikom. Zaobstarali sme si novú, má dva mesiace. No je od jednej pani čo odchytáva mačičky a je maznavá ale škriabe a keď ju chytím za labku tak hryzie. Ako ju od toho odnaučiť, je u nás druhý deň, takisto kocúr si na ňu zvyká ale nejde ku nej, len sa naháňajú a potom odíde. S bývalou mačkou spali spolu v jednej búdke.
Odpovedať
@nikolka1986 macky maju rozne povahy, neiktore su uplne pritulne niektore individualne a nedaju si brnkat po nose a ked sa im nepaci hryzu... uvidis co vyrasite.
Odpovedať
@nikolka1986 je u vas zatial kratko a je malinka. nemozes cakat ze za 2dni vam bude verit a takisto si bude blizka s povodnym kocurom. Ten si strazi teritorium. Vsetko sa casom vyvrbi.. Je pravda ze macky maju rozne povahy. My sme mali vzdy take ciganske co len pod nohami a len sa obtierat a hladkat. Teraz mame hlucheho kocura a ten len pri misku uteka. Na mojkanie musi mat velmi dobru naladu.. Vsetko chce cas. Musite si zvyknut aj vy aj macka s kocurom..
Odpovedať
@bovary ono kocúr mal s mačkou búdku, keď mačička umrela tak do nej nevošiel už, takže je v nej nový, starý chodí okolo ale nevojde tam. Chodí tam kde sme pochovali mačičku, bolo medzi nimi puto, neviem, oni sa s novým teraz naháňajú ale uvidíme, ale inak nová je potvora :D syčí do neho a celkovo moc priateľská nie je.
Odpovedať
@nikolka1986 Uviaž jej dve krabičky z koka-koly za chvost a pusti vonku. Ona si od toho odvykne.
Odpovedať
@nikolka1986 no to je prave ten boj o dominanciu.. zvyknu si. Chce to cas. Ale moze to dopadnut aj tak ze jeden odide ustupi a zostane len druhy sam.. aj my sme doniesli spolu s tymto kocurom aj macku. Macka zmizla a uz sa neobjavila. Kocur chodil ako bez duse. Smutil ale ostal nam. Nebrali sme dalsiu k nemu.. A to sme si mysleli ze taky chudak hluchy sa vo svete strati ale uz ho mame fesaka 2roky.. Chce to len cas. Nasilu to nevyriesis. Len ju pomaly zvykat aj na vas. Aj na kocura.. drzim palce...
Odpovedať
musis im dat cas, nech si zvyknu. Predsa len s predoslou mackou si tiez urcite museli na seba isty cas zvykat nie? :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?