Ako je to s chovom mačky v byte?

Ahojte, uz nejaku chvilku rozmyslam nad tym, ze by sme si zaobstarali cicu (mam rada aj psov, ale ti predsa len vyzaduju este viac casu- aj vencenie a pod). Byvame v byte, cize vybeh by mala maximalne na balkon, obaja pracujeme, cize cez den by bola doma sama, az kym by sme neprisli z prace (co moze trvat aj 10 hodin od kedy odideme z domu rano). Na druhej strane vikendy vacsinou travime doma, cize po praci a cez vikend by sme sa jej mohli venovat. Mate skusenosti s chovom macky v byte? Zabavi sa cez den aj sama (bez toho aby zdemolovala byt :D )? Cicu neplanujem na chov ani vystavy, len ako `domaceho maznacika`. Chcem to dobre zvazit, predsa len je to zavazok na dlhsi cas. Za akekolvek rady, postrehy vopred dakujem :)
Odpovedať
1
2
6
Ahoj, jasne, my macku len odporucame, priatel chcel psa, ja macku. Pisem z jeho konta inak, aby si sa nedivila.... Teraz sme v byte a skoncilo to tak, ze ja mam macicku, kocurika a on ma labradora. Super sa inak znasaju. Ale psovi treba naozaj ten vybeh. Ale macka je uplne ina, oni su skor lenive. Je to velmi nenarocne zvieratko, cika, kaka do svojej misky s pieskom... , je cistotna. Vacsinu dna vlastne prespi, ale lubi sa maznat. S nasim kocurom sme mali jeden problem, ze prvy rok nam znackoval vsade po byte... odporucili nam ho vykastrovat, to mi vsak bolo luto. Ale po roku trapenia, ked nam oznackoval aj novu tv a dvd-cko, tak sme sa rozhodli. Tak je uz vykastrovany, chudatenko. Ale od vtedy si musim odklopkat, ziadny problem, ani jediny raz sa to od vtedy nestalo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a co sa tyka nechtov, tak ma svoje skrabadlo, cize chodi tam. Akurat ma sem tam taku naladu, ze mu sibe a skace hore dole, moze sa stat, ze sa pazurmi niekde zachyti, ale nemame nic znicene. Macku ozaj odporucam. Este aj ked som otehotnela, tak ma nahovarali, nech ju dam prec, ale nedala som a dobre som spravila. Ked je cistotna a nebeha po vonku, tak nie je ziadny problem !!!!!!
Odpovedať
@atlonet Ahoj, dakujem za odpoved! My babo nemame, ale tiez som nad tym rozmyslala, ze ak by boli, co s cicou. Ja som skor rozmyslala nad macickou (vraj su kludnejsie) a tiez nad sterilizovanim, prave kvoli `macacej ruji`. Nenudi sa ona cez den ked je sama? A ako ste to riesili ked bol kocurik maly? Asi by sme si zobrali maciatko a vsade citam, ze sa ma 4 x denne krmit. To si zial neviem predstavit ked ideme z prace pred 7mou a vraciame sa..o 6 tej. To ma desi, ze bude vlastne cely den doma a bude vymyslat, nudit sa a bude jej smutno. Nemate problem s tym ze vam beha po stole po linke a do postele? Ten macaci zachodik- nesmrdi to? A skusali ste s nou ist aj von? Ako casto treba k veterinarovi- myslim tie ockovania odcervovanie atd. Dakujem.
Odpovedať
@han27 ahoj,my mame macicku,zohnali sme si ju uplne malinku,ked mala rok narodilo sa nam babatko a vsetko bolo uplne ok. Je vykastrovana lebo ked mala ruju tak sa to s nou doma nedalo vydrzat,mnaucala,plakala otras.odkedy je vykastrovana je uplne v pohode,ulavilo sa jej. Cez den sa urcite nenudi,ony cez den spia a v noci behaju po byte.My sme chodili do prace aj na 12hodin ked bola malicka a nic jej nechybalo.To ci bude chodit na linku a do postele zalezi od toho co jej dovolite.To ze bude chodit do postele a na gauc je velmi pravdepodobne,teda ak nezavriete dvere,urcite si bude chciet lahnut na makucky vonavy vankusik :-D Macacie zachodiky su uz take uyatvaratelne,s tym ze su tam lietajuce dvierka ktore si macka vie sama otvorit,urcite to maju v kazdom chovprodukte.My kupujeme specialne krystaliky do jej zachoda,take co pohlcuju pach. K veterinarovi treba ist raz rocne ak s mackou nie su problemy,zakladne ockovanie odcervenie atd stoji asi 22eur. Jedine co ti mozem odporucit je zohnat si maciatko az na jar-su vraj zdravsie ako tie na zimu
Odpovedať
aj ja som chcela macicku najprv, ale ked sme ju isli kupit, tak macicku uz predali a ostal posledny kocurik. Ale uz som nechcela cakat, tak ho vzala. A vobec nelutujem !!!!! S kocurikmi je jediny problem to znackovanie. Prave ze kocurikovia su lenivsi a pohodlnejsi, a vacsi maznaci... macky su zivsie... Vyrastala som 20 rokov s mackami, ale v RD, tak viem porovnat. Ja som kocurika nechcela len kvoli znackovaniu, bala som sa a aj sa mi to potvrdilo. Co sa tyka krmenia, tak nikdy sme macky nekrmili ze niekolko krat, on ma svoju misku a tam ma stale nasypane granule. Jednu plnu misku spapa asi za 2 dni. Naopak, napriklad labradora musime krmit len 1x denne, bo sa prejedaju a potom aj vracaju.... Akurat co sa tyka jedla, tak zo zaciatku sme davali whiskas a tieto reklamne znacky, aj sacky od nich a mal raz problemy, chodili sme k veterinarovi a on nam odporucil ze vobec nemame tieto znacky davat, ale specialne royal canin ci hills, veterinar ti podari. Von s nim urcite nechodime, ani nechce, boji sa. Teraz som na materskej, ale on vacsinou spi, sem tam sa prituli a ked sme chodili obaja do prace, tak ja neviem, nikdy nevyzeral, ze by bol nespokojny, haha. No a tak po linke nam beha :-| a v posteli s nami spi :-D . Ja zboznujem macky, mne to vobec nevadi, za to priatel stale nadava a nevie to predychat. Ale ja mam taku skusenost, ze macky tazko naucis, ako da sa, ale u nich to je vacsinou tak, ze nie ty, ale oni su panom bytu....nie su hlupe, vnimaju, ale ta ignoruju, haha. Macaci zachod bezne nesmrdi, ale ked sa cerstvo vykaka, no tak kym to nedam do poriadku, tak ano, citit to.... Rano pred tym ako odidete treba vybrat co tam je a vecer ked sa vratite, tak to zase hned vybrat. My v kupelni ani okno nemame, tam ma zachod a nic necitime. A dlho sme mali zachod v kuchyni, ale ked sa maly narodil, tak sme to presunuli....
Odpovedať
jeej dakujem vam obom :) Ja mam zvieratka rada, len proste postel to by na mna nebolo..resp. viem ze ak by som to raz dovolila, uz to bude robit stale :/ A ake granulky im kupujete? Resp ake vydavky mam ocakavat - jasne na zaciatok to bud vyssie, myslim skor tie pravidelne? Ak by som sa pre cicu rozhodla tiez som myslela skor na jar. Predsa len cez den je dlhsie svetlo, pripada mi to take privetivejsie obdobie. A ako ste ju ucili na macacie wc? Pozerala som stranky chovatelov, ceny tych maciciek s rodokmenom su dost vysoke (chapem, maju naklady s tym spojene) a mne cicu na vystavy ani na chov netreba, na druhej strane som si vedoma, ze od chovatela by mala byt naucena na macacie wc a zivot v byte, taka cica takpovediac `z ulice` by s tym mohla mat problem? Aj ked zasa ked je od mala navyknuta, tak snad....Aku malu ste si ju doniesli domov?
Odpovedať
moji rodicia maju doma 3 macicky, jednu sme mali 16 rokov. von nechodia, od malicka su zvyknute zit iba v byte. co sa tyka zachodu, oni to vedeli nejak automaticky. dve macicky maju z ulice, jedna mala uz cca 2 roky a vedela sama kam ma chodit na zachod. druhe bolo maca a tiez automaticky isla na zachod... co sa tyka krmenia, krmia sa 2x denne, zeru konzervy a cez den dostanu trochu granul. nemozu mat kopu granul stale, lebo prave tie z ulice by jedli az do prasknutia, maju to zakodovane, ze treba jest ked nieco najdu :-) vsetky tri su vykastrovane - su to kocuri a prave kvoli znackovaniu... ze by boli kvoli kastracii kludnejsie, sa neda povedat a ked sa zacnu vsetci traja nahanat - je to velmi vesele... co sa tyka vydavkov, raz rocne je potrebne ockovanie, aj ked nechodia von. no a potom strava a podstielka do zachodu, to zalezi na tebe ci ich budes krmit granulami od veta alebo budes kupovat nieco lacnejsie. netvrdim, ze by to mali byt tesco granule...zlaty stred. co sa tyka vysky vydavkov, presne ti to nepoviem, ja uz s nasimi nebyvam a teraz mam psika a tomu davam na stravu cca 30 € mesacne, ale dostava royal canin. vobec sa nemusis bat nejakych chorob a hlavne toxoplazmozy kvoli dietatku. pokial budes dodrziavat klasicke hygienicke zasady, od macky toxoplazmozu dostat nemozes. macicka dokaze vydrzat aj 12 hodin denne sama, pes urcite nie. aj tak min. 20 hodin prespi. rano jej das papat, vycistis zachod a vecer ked prides domov, bude ta uz cakat. a neni nad to, ked sa k tebe prituli teply kozusok a zacne priast :-)
Odpovedať
my máme cicu doma už 2 roky, a nemáme skoro žiaden problém. mali sme už aj dva krát mačiatka a v pohode. spinká s nami v posteli, a teraz už dokonca dve, tento rok v máji sa jej narodili 4 mačiatka a pri ťažkom pôrode prišlo jedno o pol chvostíka, tak som sa rozhodla že si ju tiež nechám, a teraz je naša radosť. síce keď prídeme domov z práce nie je vždy poriadok, ale sú to mačiatka a počúvať nevedia, hoci keď sme doma tak si nedovolia ísť na stôl, no stačí že vybehnem z izby a akoby vedela že to nemá robiť, šup naň, no a keď ma zbadá tak hneď uteká a murká, lebo viem že dostane po chvoste. ja som veľmi rada že ich máme, a určite by som nemenila.
Odpovedať
Profilova fotka
@han27 ahoj, nemala som cas citat predch. prispevky, mam obmedzeny pristup na net dneska.... ale mame doma cicu - britsku modru macku od maja :) je to nas milacik, je strasne zlata , cistotna, nikdy neurobila ani jednu mlačku :) brali sme si ju ako 6 t, co bolo dost skoro, ale nelutujeme, uzili sme si ju ako miminko:) nezdemolovala nam nic, je ale fakt, ze nemame latkovu sedacku, ktoru macky lubia driapat, ale kozenu....aj ked , musim povedat, ze aj ked bola u priatela v byte, ktory latkovu mal, neskrabala ju, radsej vyuzila koberec, kt. sa ale nic nestalo :) inak, doma ma svoje skrabadlo samozrejme, teraz ako je vacsia ho dost vyuziva, doteraz preferovala koberec :) uz nie :) starostlivost zvlada aj moja 10r dcera, ktora ju vlastne dostala na 1.svate prijimanie ako vysnivany darcek. Tiez byvam v praci od rana do poobedia,ale cica si zvykla.... dcera chodi niekdy zo skoly skor, ale cica vacsinu dna prespi, hlavne toto plemeno :) v tom je vyhoda... spi fakt vycsinu dna. Ma svoj zachodik s podstielkou, trocha viac roboty je okolo misky z granulami, ked ich papa, tak ich chrume a su aj naokolo misky asi do 1Ocm vzdialenosti, ale to pozametane raz za den a je to :) Sme spokojní :) mozem len odporucat :)
Odpovedať
Profilova fotka
boze, sorry, dala som zlu fotku , tam ma prizmurene oci a mala som tam este jednu, tu mi nepridalo ]-( tak este jeden pokus, prvy vecer u nas doma :)
Odpovedať
Profilova fotka
@han27 a co sa tyka otazok o veterinarovi... a strave.. ked jej das do misky viac, prip jej das dve :) ta vydrzi :) nasa aj tak nikdy neje naraz vela, skor casto a po troske:) cenovo - rataj podstielka mesacne Zverlit do 5€, drahsie tak 7 -10 na mesiac...ale ak budes cistit kazdy den, staci aj Zverlit znacka , je dobry :) zachodik odporucam uzavrety, pachy necitit, ked ho cistis pravidelne. Nauci sa cica sama. Odporucam , ked pridete s nou do bytu, ako prve ju tam postavit, tak to poradili nam a fungovalo to.... zapamata si to miesto :) Veterinar: na zaciatok ockovania, treba 3x, + odcervenie aspon 2X, ale ak budes brat cicu taku 10t staru, tak uz bude mat aspon jedno ockovanie ( proti viac chorobam )za sebou, potom sa este opakuju, ale kazde stalo asi 15€, zavisi kto ma ale ceny.. Inak uz len besnota potom je raz za rok :) odcervenie raz za 3mesiace cca. lebo aj ked nepojde von, nejake parazity teoreticky mozete doniest do chodby na topankach a pod..... Strava - my kupujeme najcastejsie Frieskies fot indoor cats a to stoji okolo 5€ a vydrzi nam asi mesiac..... striedame aj s konzeravmi a pod.. obcas surove, ale aspon 3 dni premrazene maso, kvoli prevencii toxoplazmozy, kt. je prave zo suroveho masa.... Macicke nedavaj zemiaky, mlieko( moze len nesladene salko, alebo speci pre macicky) , ani bravcove maso.. MOze zeleninu, ryby, ryzu, syry :) tie nasa miluje :) a vsetko ostatne :) a ta postel.. hmm.. nevedela som si to predstavit, ako niekto znesie macku v posteli.... dlho sme odolavali,ale teraz ma kazde rano 6,45 chodi budit svojikm pradenim a nie je nad to mat taky budicek :) teda ked ho chcem a necham otvorene dvere :) je vtedy najpritulnejsia a necha sa hladkat do zblbnutia.... a uz mi to tak nevadi..ale na vankus ju nepustim , hoci tam ani nejde.... lahne si medzi nas do stredu a tam spi niekedy..... :) proste vieme , ze je cista, zdrava a uz to berieme trochiu inak...lubime ju.... dokonca si zyvkol na to aj moj priatel, ktoru ju dlho v byte odmietal :) cez den tam dam prehoz a moze lezat kde chce, ziadne chlpy na vankusi nebudu:) :) prepac, som sa dost rozpisala :)
Odpovedať
Ahojte, uz teda mame cicu, male cierne asi 2 mesacne maciatko :) Dnes som rano nasla inzerat,...sli sme sa na nu pozriet, je to najduch....a..uz je u nas doma :) Cestou sice v prepravke strasne mraucala, ale potom sa uz (dufam) celkom skamaratli. :) pripojim potom fotku, zatial sa nam ju nepodarilo normalne odfotit, furt sa hybe :)
Odpovedať
ahoj, no supis, uvidis neolutujete :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
dakujem, budem podavat spravy :D Dnes uz asi treti krat cez den spi...asi sme ju unavili, poobede si dokonca `ustlala` priatelovi na nohach, vyskocila...lahla a spala :)
Odpovedať
Profilova fotka
@han27 super, mne sa cierne cice pacia :) ona bude spat, skoro stale :) nasa , ked bola taka mala, bole hore max. hodinu - dve , a uz chcela spinkat :) aj teraz rano vstane, potom spi, chvilu je hore, a cele poobedie zase spi :) potom je hore ked prideme a potom zase ide spat :)
Odpovedať
Ahojte...mam na vas taku otazku...Lilly...je ako z divokych vajec, to ze beha ok je mala, ale on po nas doslova skace, skriabe (dost intenzivne az do krvi), a hryzie. Mate nejaky tip na to co s tym? na macaci zachod chodi, ale stalo sa uz, ze tam isla aj `len tak`, pohrat sa...je to normalne? Dakujem vopred...
Odpovedať
Profilova fotka
aj nasa je Lili no, to patri k veku.. aj nasa tak do 3 mes hryzla a skriabala tymi ihličkovymi pazurikmi, hlavne bose nohy, boze to bolo auuuuuu :) v istom veku zistila, ze po teplakoch sa da liezt hore... :-D nastastie to skusila len parkrat..... ale to ju prejde.. pomaha napr. ostriekat rozprasovacom s vodou, alebo tak :) ale fakt to vekom prejde :) niekedy moze ist do WC aj len tak, neboj, hlavne, ze tam chodi kedy ma :)
Odpovedať
:) ahoj katrin..no ona hryzie aj nohy aj ponozky, aj ruky..vsetko... a skriabe az do krvi :( nie umyselne, chce sa hrat...a ano aj to teplakoch uz vylezie hore. ten ostrekovac sme skusali, to celkom pomaha, len nemozem mat stale `za opaskom` ostrekovac na obranu :D a co je horsie, uz si nas s priatelom asi nejako....vyselektovala. neposlucha sice stale vobec, ale voci priatelovi ma nejaky vacsi respekt, na mna kasle uplne
Odpovedať
Profilova fotka
ano, ved presne to robila ja nasa, a ma tie pazuriky a zubky ako ihly, ja viem :) ale nic ti nezostava len jej kupit nejaku hracku a pockat kym to prejde.... tak 2-3 mesiace.... a bude z nej kludna cica:) ale nie, uz taka 3-4 mes. bude OK :)
Odpovedať
No ved hracku ma...skrabadlo ma, aj to (sem tam )pouziva, ale my sme asi zabavnejsia hracka. Ono toto robila asi aj v predoslom domove, lenze tam asi viac skakala na macku :D Tu nema macku, cize skace na nas. Cize skusim kupit este nejaku inu hracku. Poznas nejaku pistalku? Vraj na psov cosi take je, ze to vydava taky zvuk, ktory im vadi. (ako doplnok k tomu rozprasovacu s vodou, nech ju usmernime co moze a co nie), lebo aj v telke som si vsimla ze vacsina zvukov jej absolutne nevadi a spi pri nich v pohode, ale nejake (vysoke tony, pisklave), tak na tie sa zobudi ..
Odpovedať
Profilova fotka
nie, pistalky nemame.. to skor na psov podla mna, ale neviem.. mozno... no, hracky su hracky, ale nohy su nohy :-D :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@han27 ahoj...aj my sme sa radšej rozhodli pre mačku...kocúrika.....asi pre tie isté dovody ako vy.....máme ho dva roky a teda prevychovali sme ho poriadne....neznačkuje, nedriape, neškriabe, nevytrča pazuriky už ani na syna, ked ho ťahá za chvost....naučil sa že labkou capne, ale pazuriky musí mať schované...dokonca poslúchne na "sadni si" a "zostan" ...ale len ked to poviem ja......ale na začiatku robil všetko ako ostatné mačky....treba len trpezlivosť ......a asi tam rozhoduje aj vek....bude mať tri roky, je vykastrovaný a usadený mazlíček..... :-D pred dvomi rokmi dokonca vyskakoval z okna z druhého poschodia.....neboj...naučí sa, len sa tomu treba venovať ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte milovnicky maciciek :-) my sme si pred 4 rokmi tiez zadovazili spolocnikov, po tom ked nam uhynul psik, potrebovala som mat neake zvieratko ktore by som mohla milovat, psika sme nechceli lebo by sme ho porovnavali s prvym :-( Vzdy som tuzila po maciatku, tak sme sa rozhodli ze darujeme domov opustenym macickam, volali sme do slobody zvierat a este v ten den sme isli po nasich dvoch kocurikov :-) priatel si vybral rysaveho a ja som tuzila po sedom tigrikovi ;-) a tak cestou sme sa hned zastavili v hornbachu a nakupili vsetko potrebne, to bolo radosti... sa pamatam ze sa nam obaja zmestili do krabice od papiera a este sa tam aj roztiahli :-) no a zaciatky boli rovnake ako u vas, ihlicky v papulke aj na packach a najlepsia zabava bola napadanie okoloiduceho cloveka. Rok sme s nimi byvali u nasich rodicov, nasi maju otapacirovane dvere z nutra a super zabava bola ze vyliezli az hore pomaly k stropu, linku mala mama taku strasiu a potiahnutu vrecovinou, tiez suepr preliezka, nastastie zaclony oskusali len raz a evidentne sa im to nepacilo natolko aby to opakovali... ale kym boli mali koberce sme zdvili (na chodbe, lebo ked sme boli v robote zostali zamknuty na chodbe, ale chodba bola dost velka a mali tam aj skrabadlo... skratka bola zabava, ale neviem si vynachvalit ze sme zobrali naraz dvoch a to su este aj surodenci, odmalicka sa vedeli spolu zabavat, vzdy spolu spinkali a ani raz neplakali ked boli mali, na toaletu sme ich ucit nemuseli uz to vedeli... ockovat ich davame raz rocne a odcervit 2x rocne, su kastrovani lebo zacali znackovat a tak sme im to ulahcili a odvtedy nic :) potom ked sme sa prestahovali do vlastneho okrem toho ze vzdy ked ich rano pustim do obyvacky,prve co spravi je ze uteka ku kvetom!!! rad obhryza tak musim vstavat s dostatocnym predstihom lebo vzdy ich este musim ponahanat, odohnat od kvetiniek, kam sa vrati aj 3x, vylezie na skrinu, odial sa na mna pozera, ked sa nedajboze zohnem tak uz ho mam na chrbe a mozem ho vozit :-D druhy je poslusenjsi, az na to ze je to nas budicek, ale budi o pol hodinu skor ako by mal a krici za dverami alebo sa zevesi na klucku (zamykame sa) no teraz to sice vyzera ze su zli ale oni su taki nezbedni az je to krasne, ked pride navsteva tak im musime najskor porozpravt rozne dalsie prihody a zazitky, tak sa nasmejeme a hotovo.. inak von chodia len ked je teplo, ked pride jar tak zase dostanu vodika a idem s nimi natravicku pred barak, aut sa trochu boja, ale som s nimi vonku len 15 minut a to im staci, inak sa radi chodia pozerat na balkon... papat dostanu vzdy rano a ked sa vratim z prace, cez den im chemame trochu granuliek.... vyskytol sa vsak jeden problem, ktory neviem zatial vyriesit a je to dost zle, jeden z nich zacal cikat aj mimo wc, kakat chodi normalne ale cikat nie, viem ze to nie je zdravotneho charakteru mozno neakeho psychyckeho ale netusim co s tym... citala som ze mozno treba kupit dalsie wc, aby kazdy mal svoj, ale bojim sa ze to nepomoze... nemal niekto podobny problem???
Odpovedať
@anitka22 ahoj, to, ze to nie je zdravotny dovod, ste ako na to prisli? Boli ste u veta? Druha vec, zmenilo sa nieco doma? Presun nabytku, nieco nove, iny rezim, niekto viac zaneprazdneny a pod.? Dalej ako casto cistis wc a menis podstielku? Druhy zachod moze pomoct.
Odpovedať
Profilova fotka
@nanika boli sme na vysetreni a vsetko je v poriadku, veterinara nezanedbavame... on to zacal robit este ked sme byvali u nasich, potom sme sa prestahovali a tam v tom pokracoval.... wc cistime nakomplet raz za 2 tyzdne, ale on sa vycika inde aj ked je uplne ciste vymenene wc, ked sa sam odseba vycika do wc tak som cela nadsena a chvalim ho, ale je to na dennom poriadku ze utieram mlacky... pevne verim ze druhe wc pomoze lebo sa stym musi nieco robit... buduci rok sa chystame prerabat, dufam ze si na to zvyknu a dufam ze tam uz nebude citit tie jeho znacky a prestane...
Odpovedať
@anitka22 cika ti na jedno miesto, alebo kde si zmysli? Aj ked ste doma, alebo ked su doma sami? Ked uz to robi dlhsiu dobu, uz sa nemusi zistit pricina :( V kazdom pripade este jeden zachod by nebol na skodu a mozes skusit inu podstielku...
Odpovedať
@nanika este ma napadlo, kedy to zacal robit, pred kastraciou, ci po nej. A je to normalne cikanie, alebo znackovanie? Aj ked niektori kocuri znackuju, ze sa normalne vycikaju a znackuju aj kastrovani, tak ak je to tak, tak na to ti neviem dat ani radu, ani pomoc :( Ak planujes prerabky, pravdepodobne sa to zhorsi :(
Odpovedať
Profilova fotka
@anitka22 prepac, ale WC cistite raz za dva tyzdne?? ved WC sa ma cistit kazdy den...
Odpovedať
@anitka22 Pricin moze byt viacero: - snazi sa tym uputat vacsiu pozornost - niektore macky su prehnane cistotne, takze ak uz maju raz nacikane vo svojom WC-ku, tak tam viac nejdu - skus zmenit podstielku. Niektore podstielky mackam nepasuju velkostou "strku", niektore zas vonou. Ak kupujes viacero druhov, skus si odsledovat do ktorej ide a do ktorej nie
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 no aby ste ma rozumeli, samozrejme ze wc cistim kazdy den a to hned ako zbadame kopku, ale raz za dva tyzdne dezinfikujeme wc a menime komplet podstielku, kupujeme silikonove granule....
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 no asi mas pravdu a skusim zmenit podstielku za inu, len sa trochu bojim siahnut po inej, neviem aku... :-S doteraz sme vzdy kupovali silikonove granule... viete mi niektora odporucit inu?
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?