Akého strážneho psa na dvor k domu?

Profilova fotka
ale zas nie takeho co zje viac nez ja a zasa spolahliveho ,nie ze mu prepne
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
moj vysnivany pes k nasmu domu je akita inu
Odpovedať
A to je aky "co mu prepne" ? :-. Kazdy pes je taky, ako si ho majitel vychova a ako sa k nemu sprava. prepnut moze akurat tak takemu, co ma majitelov idiotov,ale to zas nie je chyba psa...
Odpovedať
Nam sa páči tosa inu
Odpovedať
Profilova fotka
No ale z Labradora urobis tazko strazneho psika :-p Cize kazdy pes ma aj povahu, ktora uplne nezalezi od pana, ale secko sa da krotit :P Ak chces nieco zaujimave mrkni si belgickych ovciakov.. napriklad Tervueren , alebo Laekenois, Groenendael.. su to temperantnejsie psy, ale ked sa nieco deje, tak atleti riadny ;) je to mensieho vzrastu, niektore foto ukazuju velkych moc.. malinois je v polici, to je kratkosrste, moc zive.. je to ako nemecky ovciak ale cca 6kil menej.. je to stihle atleticke telo..
Odpovedať
my sme si vybrali Dogu Bordeaux,popytali sme sa trosku,pozistovali a že je to veľmi kľudný pes,strašne rodinny,ale svoje územie a pana si bráni.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som kedysi cital, ze najlepsi obranny je "Pražský krysařík". V prípade ohrozenia zacnete kruzit tym psom na voditku nad hlavou, a teraz citujem " Nikto se k vám neopováží ani priblížit, pač by dostal rotujícím zvířátkem po kebuli" :-D :-D
Odpovedať
ja som zástancom nemeckého ovčiaka!!! Aj máme doma takého - je to nádherný a rozumný pes. A takisto dobrý strážca, keď zbrechne hromovým hlasom, tak každý len rýchlo prejde okolo pozemku ;-)
Odpovedať
my máme newfoundlandského psa - je veľký a čierny - všetci sa ho boja, keď zašteká, nikto nemá odvahu priblížiť sa ku bráne ale ku domácim je mazloš, deťom neublíži, naopak má ich veľmi rád, cudzích do dvora nepustí ale ak mu ukážeme že niekto cudzí tam môže byť, nechá ho potom na dvore aj keď tam nie sú domáci, iba s ním. potvrdilo sa mi to s našimi keď nás prišli pozrieť. je už dosť starý, snáď ešte pár rokov požije. a čo sa týka "garážovania" - bývame pod tatrami, v zime tu bez problémov dosahujú teploty v noci -15, náš havo má iba volieru, žiadna búda a cez deň sa mu najlepšie spí na snehu. takže aj toto je viac menej bezproblémové. do nového budeme mať asi tiež takého istého.
Odpovedať
http://www.petmedsonline.org/top-10-b... http://summer10.hubpages.com/hub/Top-... http://www.justdogbreeds.com/guard-do... Nemecky ovciak (mame doma), doberman, belgicky ovciak (suhlas s mio23), komondor :-) Ale asi nesplnia tvoju podmienku - zjedia viac nez dost, vsetky psy takeho druhu su aktivne a tak aj viac spapaju :-) Zas si ale myslim, ze akehokolvek psa budes mat, tak si ho urcite velmi oblubis. Kazde plemeno ma nejaku osobnost, ale na majitelovi je, ako ho usmerni.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez som za Nemeckeho ovciaka,ale priatelka chce Bernardina,co mi ako velmi strazny nepripada :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Výborný strážny pes je Nemecký špic.Nenáročný ,ak ho dobre vychováte tak do dvora nevpustí nič,jedine cez jeho mrtvolu(mám doma).Alternatíva je kríženec špica a vlčiaka tzv vlčí špic,je to tiež vynikajúci strážca.Mal som kedysi "vlčiaka" mne sa tiež páči ,ale žena by už nedovolila, je to ťažký pes a svojim neustálim pobehovaním okolo plotov zničil všetko čo tam bolo nasadené ,vrátane trávy.Kamarát má Foxteriéra to je tiež nezmar , neoblomný strážca domu.V zásade platí, že lepší strážca je fena ,ako pes.Najmä po prvom vrhu sa zmení a nepustí do svojho revíru ani tých čo ako-tak akceptovala.
Odpovedať
tak tam by som dal SAO..Stredoázijský ovčiak...sice ked je dobre krmeny a zdravy tak nik nedojde...zeby ho odradilo cca 70 kg zivej vahy a respekt...ale potrebuje vychovu a trening...ale to kazdy pes lebo bude tak chytry ako jeho majitel
Odpovedať
Článok sa načítava...
nemecky ovciak, pre skusenejsich belgicky ovciak - malinois
Odpovedať
Profilova fotka
Odporucam tiez SAO mame aj doma aj vo firme dvoch nenarocny, oddany a bezkonkurencny strazca. Na strazenie dvorov je lepsia fenka. Spapa tak ako vlciak.
Odpovedať
Profilova fotka
Veľmi ťažká otázka. Ešte ťažšia odpoveď. Poznáme jedno porekadlo, aký pán- taký pes. Verte, že je to pravda. Každý, ktorý sa snažil o úprimnú radu, dal odpoveď, ktorá sa mu zdala najsprávnejšia. Či už dal radu o plemene alebo ako si ho vychováte, tak povedal pravdu. Ďalšou pravdou je, aké má psík srdiečko, pretože to je čosi inšie ako, "ako si ho vychováte". To sú vrodené preddispozície, ktoré sa dajú správnym vedením, potlačiť alebo rozvinúť. Ďalšia vec je vedieťaby sa nečakalo od psíka ihneď 100% výkon služby. On sa musí adaptovať, v prípade, že už je dospelý a dorásť keď je šteniatko. V každom prípade radím, navštíviť zavedený "cvičák", doporučil by som taký, v ktorom je výcvikár starý ešte Zväzarmovský!!! Tí chlapci sa učili ešte tak po "vojensky". Dosť na tvrdo, a tým že boli ešte zväzarmovský, majú mnohoročné skúsenosti, nie ako takí "rýchlo kvasení" podnikatelia. Nechcem sa nikoho dotknúť, ale osobné skúsenosti jasne hovoria za tých čo im rukami prešlo viac psov. Ja osobne by som si psíka nedal vychovávať ale by som bol za to, vychovať najprv psovoda a až potom psíka. Prajem veľa úspechov.
Odpovedať
Máme bernského salašnického psa a už její vzhled budí respekt. Dokud ji neodvoláme, na dvorek nikoho nepustí. Když nejsme doma, nemá nás nikdo co pohledávat. Jinak je to mazel, který neublíží ani kočkám, které ji provokují. Ale opět se budu opakovat, protože stejně vždy záleží na výchově.
Odpovedať
my máme nemeckého ovčiaka a asi by som inú rasu ani nechcela.Dajú sa celkom ľahko vycvičiť,vedia dobre strážiť svoj domov a svojho pána a hlavne majú radi deti :-) .My sme ešte inú rasu nikdy nemali a vždy máme páleného,proste tieto psíky ľúbime a vieme,že sú spoľahliví.Mali sme jedného vlčiaka Astora a to bol "pán pes"-ten počúval na posunky,bol nesmierne vychovaný-bol to proste úžasný pes -škoda že bol :-( -takého psa už nikdy mať nebudeme.Ale ja mám strašne rada všetkých psov :-). Hlavne sa treba psíkovi venovať ,ak chceme,aby z neho niečo bolo.
Odpovedať
......a co takto Foxterier,vies aky cirkus urobi v noci z postele,ked ide manzelka z prace,ale na druhej strane ,ked pocuje zlodejov zo samej ohladuplnosti sa iba tisko prevali na druhu stranu a pokojne chrape dalej. :-)
Odpovedať
My budeme kupovať Bandoga ...
Odpovedať
@timejuska hlavne si zaobstarajte takeho, ktoreho budete velmi lubit, kvalitne krmit , venovat mu vela svojho casu .. aby mal teda aj co strazit .. lebo mne by sa nechcelo strazit niekoho kto mi dava papat hnusy, nema ma rad a kasle na mna ... ak nemas peniaze, cas a ani lasku na rozdavanie, postaci ti alarm ... ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
@timejuska pes nie je doplnok k domu, je to živý tvor, ktorý potrebuje lásku a pozornosť, teda na najbližších 10 rokov minimálne... a ešte si mohla doplniť, čo myslíš tým strážením... lebo každý pes od čivavy po vlkodava štekaním oznámi každý pohyb okolo brány/plota a tisíc ďalších podnetov... ale na roztrhanie zlodaja čivava asi nepostačí... :-N
Odpovedať
Rozmýšľam nad chodským psom. Vzhľadom sa podobá nemeckému ovčiakovi, čiže mohol by vzbudiť rešpekt, ale je menší (psy v kohútiku 51-56cm, sučky 48-53cm, váha 16-25kg) . Citujem z atlasu psov: "Temperamentný, aktívny, nie však unáhlený. Ľahko cvičiteľný a dobre ovládateľný pes. Vyniká otužilosťou a nenáročnosťou. Mal by byť celoročne ubytovaný vonku. Potrebuje vhodné zamestnanie. Pracovný pes, schopný služobného výcviku. Veľmi dobrý strážca. Môže pracovať ako ovčiarsky, lavínový, záchranný pes. Vhodný aj pre začiatočníkov." Neviem, či už je táto rasa uznaná FCI, ale v Čechách sa jej chovu intenzívne venujú. Prezrela som celý atlas, zatiaľ tento psík aj vzhľadom aj vlastnosťami u mňa vedie. Na internete je možné získať viac info. Teraz na byte mám šeltiu, k nej by som chcela na domček psíka, ktorý vzbudí rešpekt. Šeltia odporúčam ako domový zvonček :-)
Odpovedať
A co rhodecky rideback? Mne s tito psi pacia.. a su vhodni aj na canisterapiu.. x-) a suhlasim s tym, aky majitel taky pes.. |-| .. ale ak pisete nenarocneho, tak asi poobzerat sa po rase stredneho vzratu, resp. mensieho.. bigl, maly musterlandsky stavac, bradac, atd.. staci preluskat net zadat psa mensieho vzrastu, a precitat recenzie o jednotlivych rasach.. a myslim, ze si vyvoleneho potom najdete.. ;-)
Odpovedať
Ja zastavam plemeno pitbull staford - i ked s tých asi tiež stražnich moc nespraviš ale maju aspon vyzor trhačov a meno predatora:D to je asi vše... dnešne plemeno už zlenivelo... ešte som nestretol neakeho drsneho pitbulla... :D
Odpovedať
Pokial chcete sklbit "psychiku a celkovy charakter plemena" s vyzorom, jednoznacne nemecky ovciak po dobrych rodicoch. Inteligentny pes, ktory sa da zvladnut. Osobne sa mi velmi paci aj ceskoslovensky ovciak ale ten ma "tazku naturu" a necvici sa lahko. Po fyzickej stranke je nutne si uvedomit, ze aj ked je pitbull bojove plemeno, jeho vaha a vyzor nemusi byt odstrasujuca, ale ak ku brane pribehne vacsie pekne stavane plemene, najlepsie vo dvojici tak clovek si rozmysli ci nabuduce pojde vobec okolo brany. A v neposlednom rade mozno jedna kvalitna sirena s detekciou narusenia priestoru je hodnejsia ako desat psov...najma jej "udrzba" resp. chov v pripade psov. Dnes zakladne elektronicke zabezpečenie je cenovo dostupne, zohladni to poistovna zlavou na poistke a nemusite platit z toho dan (za psa).
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Moja rada je jednoznacne nemecky boxer. Ma len jednu chybu, slinta. Ale na druhej strane je hravy ( nas mal 12 rokov a stale sa spraval ako keby mal 1 rok) miluje deti, rozumny.... a nie je o neho az taka starostlivost, nakolko je kratkosrsty. Takze odporucam boxera.
Odpovedať
http://www.dogsk.sk/kynologia/revue/m...
Odpovedať
Šarplaninac
Odpovedať
my mame ruskeho teriera, je to užasný, veľmi inteligentný až láskavý pes ktorý však posobí na okoloiducich odstrašujuco a pritom nebeha cele dni štekajuc popri plote (ako to občas vidím u niektorych NO ;-) ) a až tak vela toho nezožerie... a navyše mu nevadí chlad vonku... ak by som sa mala rozhodovať, zas by som si "rusáka" vybrala... ale je jasné, že každy Ti poradí práve toho "svojho" miláčika x-) x-) x-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?