Aké máte skúsenosti s Čivavami?

dobry den, rada by som si kupila plemeno tohto psika, mozte mi povedat, ake skusenosti s nimi mate? ;-) vsetky rady mi pomozu. dakujem velmi pekne
Odpovedať
@misiatkoo Ahojky, ja mám čivavu dlhosrstú, narodil sa v roku 2003 a volá sa Rony, je riadne sem tam tvrdohlavý, ale milí a pekný, čierno biely je, neznáša z duše deti a to žiadne a nemá s nimi rád maznanie ale s dospelými celkom sa rád pomaznie, skôr by som povedala že tento psík alebo sučka je skôr pre starších alebo osamelých ľudí, nie do viac početnej rodinky ;-) Ty prečo chceš čivavu práve? Inak nie je vôbec náročný a ja som svojho dostala v jeho 3 rôčkoch. ;-)
Odpovedať
ak mas deti tak urcite nie civavu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@misiatkoo tak ako pri kazdom havkovi, aj pri civave je dolezita vychova a cas, ktory jej venujes.. Poznam velmi pokojne, maznave civavy a poznam aj ustekane hysterky :-D civava je vsak krehky havko, urcite keby ju mali male deti "zmolit" a hrat sa s nou drasticky, tak by z toho nadsena nebola.. :-|
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@stanca22 @abbeylee cize civku urcite nie k detom? preco? deti by jej mohli ublizit alebo by sa nezniesli navzajom?
Odpovedať
Profilova fotka
@tilly poznala som jedneho civavaka a ten odjakziva nemal rad deti a stenata a mlade tvory vobec. Myslela som si, ze to je povaha toho jedinca, ale ako tak citam, asi zvyknu mat civavy nejaky problem s detmi. Nastastie je to maly psik na to, aby mohol vazne ublizit. Myslim si, ze pri spravnej vychove aj deti aj psa sa urcite znesu.
Odpovedať
Profilova fotka
@milotaa hej, no len ci mu dame spravnu vychovu :-D ale aj tak skor uvazujem nad trosku inym plemenom... a mozno si nieco adoptujeme z utulku...
Odpovedať
@tilly deti niesu este tak opatrne, civava je dost mala ... a nemusi dobre znasat to "neohrabane" zaobchadzanie s nou, tahanie za usi, za chvost ... a preco chces prave toto plemeno ?
Odpovedať
Profilova fotka
@abbeylee neviem, ci prave toto plemeno, ale zhruba tu velkost... ale moji su uz trosku vacsi... 4 a 8 r., cize si uz daju vysvetlit... ale mozno az tak o rok by sme nieco poriesili... mozno nieco z utulku...
Odpovedať
@tilly su plemena vhodnejsie ku detom ... ide skor o to , na co toho psika chcete, a co mu mozete ponuknut vy ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@abbeylee my chceme maznacika, nieco kabelkove, aby sme si ho mohli bravat so sebou vsade (aj do prace) a tak...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@tilly ahoj, tak ako ste na tom so psikom? kupili ste nakoniec civavu, alebo zobrali nejakeho drobneho z utulku, ako si pisala vyssie?
Odpovedať
Zdravím, ja mám už skoro 14ročnú čivavu psa a musím sa pridať k ľuďom, ktorí píšu, že to nie je pes ideálny do rodiny s deťmi- aby som to upresnila, môj deti znesie v pohode (nie je voči nim agresívny), sestra má tri avšak má rád svoj pokoj a viem si predstaviť, že keby to jej deti nerešpektovali a "naťahovali" ho alebo "otravovali" tak by sa mu to nepáčilo. zvyčajne sú to psíky s jasne vyhranenou povahou, milé voči "svojim" ľuďom, zbožňujú hladkanie a sociálny kontakt ale len v dobe kedy on sám chce. na druhú stranu je veľmi nenáročný čo sa týka venčenia, kŕmenia a celkovej starostlivosti. Čiže ak je to psík pre "bežného človeka" (práca, doma, práca...) s väčšími deťmi nie je problém :) v každom prípade náš psík je náš miláčik a nedáme naňho dopustiť, pre nás je ideálny spoločník- a to je asi aj to najlepšie pomenovanie: čivava je spoločníkom, nie doplnkom alebo hračkou..... ;-)
Odpovedať
@tilly Civava je male plemeno vhodne aj k detom zalezi ako si tie 2nohe a tie 4nohe spolu vychovate. Vacsinou su civavy hystericke a ustekane ako sa hovori kvoli "kabelkovemu zivotu" ktory ziju. Je to maly pes trpiaci napoleonskym syndromom ale spravnym vedenim a socializovanim je uasny spolocnik. Civava je maly huzevnaty pes obcas sluziaci ako alarm asi preto ma tie velke uska. Kazdopadne odporucujem vyberat civavy z chovnych stanic a nie z bazosu od mnozitelov lebo take civky su nielen fyzicky ale aj psychicky chore a sposobia vam viac smutku ako radosti. A samozrejme nikto nechce podporovat utrpenie psov.
Odpovedať
ustekane male agresivne neposlusne ...hehe nehodi sa k detom a nema rado inych psov ako pisu hore ma rado svoj klud...ale ak chodis do auparku alebo podobnych centier, je to kabelkovy pes miluje butiky a kaviarne samozrejme celevrity :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?