Ako na špinavé škáry?

Profilova fotka
Aké sú vaše skúsenosti s údržbou a čistením škár medzi obkladom a dlažbou? Ako by ste problém s neestetickými škárami nadobro vyriešili vy?
@peter_mapei dat ich sede a vybavene. Seda nezosedne nikdy.
Profilova fotka
@peter_mapei predsa polozit nejake vkusnu podlozku z IKEA - LUEWA 8-)
Profilova fotka
@megdesign Samozrejme máte pravdu. Zošednúť nezošedne, ale môže sa zašpiniť.
@tomas_mapei to, ze sa zaspinia nieje az taky problem. Normalne sa to zotrie mopom a pripravkom. Ze zosedne biela znamena to, ze to spinave nieje, ak sa to umyje, ale zajdene. Hygienicky to ale ciste je.
Profilova fotka
@megdesign je to problém hlavne cementových škárovacích mált, ktoré sú porézne a nasiakavé. Ideálne je použiť epoxidovú škárovaciu maltu, kde predídete týmto problémom. Biela zostane vždy biela
@tomas_mapei mozem sa vas opytat? davali sme mapei skarovaciu hmotu urcenu do kupelne vo farbe antracit a po par dnoch ostala sediva,akoby mukou posypana. Ked ju umyjem a je este mokra,je krasna cierna,ale akonahle uschne,je skareda. Co s tym viem urobit,aby bola taka ako ma byt? Spina to nie je,mozno vody kamen? Skusala som to vsetkym moznym drhnut aj parnym cisticom a vytriet potom dosucha,ale nepomohlo.
Profilova fotka
@hoblinka13 Zmena farby, a hlavne u tmavých odtieňoch môže byť spôsobená rôznymi faktormi. Väčšinou je chyba už pri aplikácii škárovacej malty. Zle sa premieša balenie a tým je nerovnomerne sfarbená, alebo pri čistení sa veľmi preplaví vodou. Je to hlavne problém pri tmavých odtieňoch. Riešením estetických defektov nerovnomerne zafarbenej škáry je použitie polymérového náteru na škáry Fuga Fresca. Je k dispozícii vo všetkých farbách ako sú cementové škárovacie malty.
Profilova fotka
Ďakujeme za vaše príspevky. Pokračujeme zajtra ráno. Pekný večer
@megdesign dakujem, zasmiala som sa a to som prave dnes potrebovala. chapem, ze 50 odtienov sedej je obcas tazko rozoznat pre kazdeho, nieto chlapovi :-D mam dlhorocne skusenosti so sedou dlazbou a pravidelnym mopovanim, spinu na tom CASOM vidno aj pri dennom vytierani, pravidelne zmyvanie efekt viacmenej nema, spina sa akurat do spar zanesie. a casom myslim tak max dva tyzdne , ak vobec. jedine co pomaha, je raz za cas na kolena a vydrhnut to rucne / alebo si kupit mop z tophopu za plusminus stovku a pomoze ciastocne, alebo profi masina za o rad vyssie peniaze a pouzivat to, tam by som mozno aj suhlasila mopom sa tomu nezabrani a ani ziadny cistic tomu nezabrani na megdesign-ov prispevok a hygienickej cistote mam len jedno - ak tam nepalis uvecko na dennej baze, ciste, a ani hygienicky nezavadne to nemas. ale ista miera bakterii doma je skor ku prospechu, nez na skodu. v sterilnej bubline nie je zdrave zit
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?