Čo môže spôsobiť radón?

Profilova fotka
Keď staviate dom, okrem vody existuje aj iná hrozba, ktorú nevidíte. Ňou je radón, ktorého vplyv sa často podceňuje. Viete, akým spôsobom ochránite svoj dom proti radónu? Ktorá hydroizolácia mu nedá šancu?
Odpovedať
a je treba volať niekoho na posudok toho radónu? =-) lebo nám vyšlo podla radonovej mapy, že budeme stavať v oblasti so zvyšenou koncentraciou, či to mame riešiť len ked si budeme vyberat tu izoláciu na zaklady? že vybrat si taku, ktora je protiradonova...či to su všetky tie lepenky protiradonove? jak to je???? môj muž to zatial nerieši, ale ja sa toho radonu boim :-( a čo tam hrozi, ak si dame normalnu tu izolaciu?
Odpovedať
Profilova fotka
@justynak nikto vam nepredpisuje ze si musite dat spravit posudenie uzemia pri vystavbe na vyskyt radonu. Ak ale podla radonovej mapy idete stavat na uzemi so zvysenou radonovou koncentraciou mali by ste pouzit hydroizolaciu ktora je zaroven aj radonova ochrana. V podstate skoro kazdy asfaltovy hydroizolacny pas je zaroven aj protiradonova izolacia. Ako izolacia proti radonu sa mozu ale pouzivat iba tie, ktore boli odskusane zo stanovenia difuznych parametrov radonu a maju o tejto skuske vystaveny protokol. Z nasich produktov su to napriklad asfaltove pasy Elastobit Radon AL40, Elastobit GG40, Glasbit G200 S40 a dalsie...... podrobnejsie si to mozete pozriet na nasej stranke http://www.zaklady.icopal.sk/Bezpecna...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?