Aký materiál je vhodný na hydroizoláciu spodnej stavby rodinného domu?

Profilova fotka
Ak plánujete stavať rodinný dom, alebo sa práve chystáte vybrať vhodnú hydroizoláciu jeho základov, zbystrite pozornosť. Priamo v tejto diskusii sa môžete s odborníkom poradiť na tému: Aký materiál je vhodný na hydroizoláciu spodnej stavby domu, ktorý staviam?
Odpovedať
Profilova fotka
Cim robit hydroizolaciu pivnice podla Vas ked nehrozi tlakova ani stekajuca voda maximalne zemna vlhkost stavba bude na penovom skle okolo je teda spravena drenaz steny pivnice budu zateplene XPS co pouzit s Vasich produktov ako hydroizolaciu
Odpovedať
Profilova fotka
ak su skutocne podmienky take ze treba vyhotovit iba izolaciu proti zemnej vlhkosti /o com pri akomkolvek podpivnicenom objekte nie som presvedceny/ postacuje na izolaciu 1x asfaltovy pas nataveny na napenetrovany podklad. Odporucam pouzivat pas ELASTOBIT GG40 Speed Profile SBS.
Odpovedať
Profilova fotka
@jaroslav_icopal objekt bude na vrchole kopca a spodna voda je v hlbke 13m pod objektom, najblizsi potok je viac ako pol kilometra a asi o 30metrov nizsie takze predpokladam ze ina voda sa tam nebude mat ako dostat a predpokladam ze dazdova co bude stekat po stene nesposobi az taky problem
Odpovedať
Profilova fotka
ak je to tak tak samozrejme staci izolacia len proti zemnej vlhkosti
Odpovedať
@jaroslav_icopal nam pozemok mierne klesa od cesty na dol, spodna voda do hlbky 4-5m nie je, ale pivnicu moc nechceme. Rozmyslame nad obytnym suterenom ktory sa potom ciastocne prihrnie zeminou, vstup do domu by tak bol na podlazie/podestu schodov. Takze prihrnuta zemou by bola zhruba polovica dolneho poschodia. Otazke je: cim to izolovat proti zemnej vlhkosli a hlavne proti moznej privalovej dazdovej vode stekajucej dolu po ceste/pripadne na pozemok/tak, aby obytny suteren nemal sancu navlhnut ani do buducna? Najvacsie obavay su, ze to casom predsa len moze zacat vlhnut a robit problemy. To nas najviac odradza od takehoto riesenia. Vid ilustracne foto:
Odpovedať
Profilova fotka
@euro_ kedze cast objektu bude pod urovnou terenu a este aj vo svahu, tak odporucam pouzit izolaciu proti stekajucej vode. Konkretny navrh materialu si mozete pozriet tu na nasej stranke. http://www.zaklady.icopal.sk/Bezpecna... Pokial sa ta izolacia kvalitne prevedie tak sa vlhnutia a zatekania bat nemusite
Odpovedať
@jaroslav_icopal Mam otazku moze byt podlahovy polystyren v priamom kontakte s lepenkou? Konkretne s Glasbit g200 s40. Niekto hovori, ze to platilo davno a v dnesnej dobe sa to uz kludne moze dotykat, niekto, a to aj majstri ktori su inak znali v modernych technologiach, zas hovoria, ze tam urcite treba dat foliu, inak bude dochadzat k degradacii EPS. Tak ako je to? Vdaka :)
Odpovedať
Profilova fotka
@rillwen podlahovy polystyren moze byt v priamom styku s asfaltovym pasom uplne bez problemov a ziadnu foliu tam netreba davat. Ak tam date foliu tak nicomu nepomoze ale ani nicomu neuskodi, je tam skratka uplne zbytocna ;-) Polystyren by mohol degradovat ak by asfaltove pasy obsahovali decht, ale ziadne asfaltove pasy decht neobsahuju. Stretavam sa s touto otazkou skoro denne, lebo povacsinou pani kurenari, siria tento nezmysel medzi stavebnikmi.
Odpovedať
@jaroslav_icopal ok, vdaka :)
Odpovedať
@jaroslav_icopal takze suche a ocistene plochy -napenetrovat naterom Siplast primer speed ×1 -natavit prvu vrstvu izolacie Elastobit 40 GG sb -nato natavit druhu vrstvu izolacie Fundament 4.0 speed profile, resp. Elastobit PV40 sb a takto kvalitne pervedene, zabezpeci hydroizolaciu proti zemnej vlhkosti a stekajucej vode pocas celej zivotnosti objektu? A este ohladne tep.izolacie objektu, je potrebne tie natavene pasy potom oddelit nejakou foliou od XPS/perimetera? alebo sa moze prikladat rovno na tie natavene pasy a prihrnat zemou.
Odpovedať
Profilova fotka
@euro_ ano presne ako to popisujete je to spravne prevedene a potom nebudete mat urcite problem so zatekanim. A na pasy sa moze davat priamo XPS a nie je potrebne to nicim oddelovat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?