Aká voda pôsobí na Váš dom a akú hydroizoláciu potrebujete?

Profilova fotka
Hydroizolácia základov domu musí dlhodobo odolávať podmienkam, ktoré sú na konkrétnom mieste stavby. Môže ísť o namáhania zemnou vlhkosťou, voľne stekajúcou-gravitačnou vodou alebo tlakovou vodou... Viete, aká voda pôsobí na Váš dom a akú hydroizoláciu potrebujete?
Odpovedať
@jaroslav_icopal A na kombináciu všetkých spomínaných máte akú izoláciu? Nemám prehľad vo vašich produktoch 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt pri návrhu sa počíta vždy s najvyšším možným stupňom namáhania, teda ak je predpoklad že na základy bude pôsobiť tlaková voda tak sa navrhne izolácia proti tlakovej vode a táto izolácia potom odoláva aj stekajúcej vode aj zemnej vlhkosti. Co sa týka konkrétnych produktov je vždy niekoľko alternatív z hľadiska kvality ale aj ceny jednotlivých materiálov. Môžete si to pozrieť napríklad tu na našej stránke. http://www.zaklady.icopal.sk/Bezpecna...
Odpovedať
Profilova fotka
Napriek skutočnosti, že nemám problém s tlakovou vodou a asi ani nemám nejaké zásadné radonové riziká som pri stavbe použil najmä s prihliadnutím na mechanické vlastnosti pásy g200 S40 v celom dome. Ale pamätám si zo štúdia testov radónu, že práve G200 mala lepší súčiniteľ difúzie radónu ako špeciálny protiradonový pás Foalbit al S40 (ten si vyžaduje natavenie ešte jedného ochranného pásu. Prečo je tomu tak a prečo nemáte mnedzi odporúčanými pásami v súvislosti so stredným rizikom radónu aj Glasbit?
Odpovedať
Profilova fotka
@stevosk pri izolácii proti zemnej vlhkosti je asfaltovy pas typu G200 S40 postacujuca volba, ten pas ma dostatocnu hrubku a hlavne neporovnatelne lepsie mechanicke vlastnosti oproti pasom typu V60. Co sa tyka testov na radon tak tento pas je aj vhodnou izlaciou proti radonu a v skuske dosiahol najlepsie vysledky zo vsetkych pasov ktore sme davali testovat, ale len o malo lepsie ako protiradonovy pas Foalbit AL S40. Aj pas Glasbit G200 S40 teda odporucame ako izoláciu proti radonu. Na novej webovej stranke sa ale snazime propagovat hlavne modifikovane asfaltove pasy a z tohoto dovodu tam pas Glasbit nie je uvedeny. Na nasej stranke icopal.sk tento pas je uvedeny ako ochrana proti radonu. http://www.icopal.sk/uploads/document...
Odpovedať
Profilova fotka
nemam sice problem so spodnou vodou ani by sa tam teoreticky nemala ziadna dostat no pre istotu som pouzil na izolaciu stien pivnice modifikovany asfaltovy pas elastobit GG40 co ma ale zaujima sice uz je neskoro je to urobene ale pre informaciu spodna izolacia ktora je pod murivom pivnice (DT40) je napojena na zvyslu natavenim no nasledne na odporucanie ludi okolo som tento spoj este pretrel roztavenym asfaltom spoj je na betonovej doste len ma zaujima ci to bola dobra volba , zla volba alebo zbytocne. nakolko sa mi s touto lepenkou nesmierne dobre robilo planujem ju pouzit aj na ostatne izolaterske prace myslim si ze postaci v jednej vrstve alebo postit to radsej 2 vrstvami ?? okolita zem je ilovita.
Odpovedať
Profilova fotka
@juraj351 pokial sa plnoplosne natavuju asfaltove pasy a su natavene kvalitne tak nie je potrebne spoje jednotlivych pasov nicim pretierat. Ak ste pretreli spoje roztavenym asfaltom tak ste poistili ten spoj dalsou vrstvou asfaltu. Ak boli pasy dobre natavene tak to bolo zbytocne. Pri spojoch je dolezite aby boli presahy pasov v pozdlznom smere aspon 8 cm a v celnych spojoch 10 cm. Dokazom ze spoj je dobre pretaveny je vyliatok asfaltu zo spoja, ktory by mal byt cca 0,5 az 1,5 cm. Co sa tyka pasu Elastobit GG40 tak je vyrobeny z modifikovaneho asfaltu a praca s nim je omnoho lahsia ako s klasickymi oxidovanymi pasmi. Lepsie sa natavuje a neda sa roztrhnut. Ak nemate teda v urovni ziadnu spodnu vodu a ani nestaviate v nejakom svahu tak ako hydroizolaciu proti zemnej vlhkosti staci pouzit 1 x pás Elastobit GG40. Podklad ale musi byt napenetrovany a pas musi byt plnoplosne nataveny na podklad.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?