Zrušenie betónového chodníka

Profilova fotka
Dobrý deň, prosím o rady. Chceli by sme viesť dažďovú vodu do kanalizácie a tento betónový chodník, zrušiť a nahradiť ho kameňmi. Rozbíjal niekto betón? ako by to šlo!? Výška je asi 20cm. Ďakujem za odpoveďe.
Odpovedať
Profilova fotka
Pridám aj foto.
Odpovedať
@slavinocka16 to je okapovy chodnik, ma dolezitu funkciu v odvodnovani zakladov domu. Staci urobit prestup cez beton v mieste rin, a dalej odviest vodu rurami pod betonom. Ak ti vadi jeho dizajn, prilep zboku obrubnik alebo priloz pekne kamene, strk 5 cm mozes nasypat zhora na beton.
Odpovedať
buracim kladivom, ak v tom nieje zelezo to pojde v pohode
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 nemá ani základ je to len vyliaty betón z domiešavača. Tak máme to tak nechať? A len tak poopravovať ako píšeš?
Odpovedať
Profilova fotka
@tom329 mohlo by? Nie?dik.
Odpovedať
Profilova fotka
Železo tam nie je žiadne.
Odpovedať
@slavinocka16 vsak to nepotrebuje zaklad. Je to taka skrupina, ktora chrani zaklady domu pred vodou. Ak to tam predtym dali, zrejme na to bol dovod. Riny sa asi robili dodatocne, lebo kedysi nechali vodu stekat na tento beton rovno zo strechy. Rozbijat je ho uplne zbytocne, a ak bude hrozit niekedy privalova voda, ochrani to dom. Ak by sa zateploval sokel, rozbitie by som zvazoval kvoli tomu, aby sa beton oddelil od fasady. Inak ho tam nechaj tak.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 zabudla som napísať, že sa to zosuva. Preto zvažujeme, Čo by bolo lepšie? Nechať to teraz tak a porobiť to tak ako si napísal? Samozrejme s tým že o ďalších 5.rokov môžu s tým byť problémy. Alebo to celé dať preč a urobiť to na novo!?
Odpovedať
@slavinocka16 rozbit sa to da kedykolvek bez problemov. Zatial to urob tak, ako som napisal. Ked sa bude riesit zateplenie sokla alebo ina vacsia uprava, rozhodnes sa, co s tym. Ak beton trocha sada, po prisypani strku to vidno nebude. Len treba zistit, co sadanie nejako neposkodzuje dom. Skara medzi betonkm a domom sa da docasne zatmelit pur penou.
Odpovedať
PUR-pena - pokial uz teraz neplanujes zlikvidovat ten beton, PUR penu by som tam nedaval - na vzduchu sa po 3 - 4 rokoch rozpadava - ak sa tam dostava slnecne svetlo, tak aj skor. Radsej nieco cementove - teda, pokial uz teraz nemas naplanovane vyhodit ten beton cely prec... Ja si na taketo vecsie betony poziciavam velke elektro-pneumaticke kladivo z pozicovne naradia - ide ako do masla - pokial nebol pouzity riecny strk a nesetrilo sa na cemente :-) Odkvapovy zvod - narezat beton velkou flexkou /pozor - velmi prasne !/ s diamantovym kotucom + buracie kladivo, zapustit zvod pod uroven betonu a preruseny usek vybetonovat kvalitnym betonom /zapustit armovanie aj do stareho betonu/, prebrusit - riesil som tak odvod kanalizacie do domu cez podobny, len sirsi a hrubsi beton - podstienka - po 4 rokoch ziadny problem /t.j. ziadne praskliny v betone - nepoznat spoje stary - novy beton/.
Odpovedať
Profilova fotka
Super! Dik za rady. Už sme to vyšmarili! Išlo to pekne! z búracím kladivom, za 30.min.bolo rozbité. A dobre, sme spravili! Celé to bolo vlhké pod betónom. Teraz to musíme celé odkopat a spraviť dobrý trativod,na tie ríny. Keďže do kanalizácie, to nemôžeme zviesť. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?