Zamkova dlazba - postup prace

Dobry den, Manzel teraz robi zamkovu dlazbu a je strasne nahnevani, lebo do 0,4ky strasne zapada ta betonova dlazba, akoby tam ani nebol. a kedze robi terasu, ktoru uz ma do 3/4spravenu, len tam stoji a nadava. na tu 0,4ku sme dali 6 cmovu dlazbu, a tak to vycnievalo do + 1 cm, ale po poklopkani s tym gumenim kladivkom sa to ponorilo o dost, skoro na uroven obrubnika. Postupovali sme tak, ako bolo povedane od zamkarov, len sa teraz bojime, ze ked to do toho islo az tak jednoducho, ci sa to napr. na buduci rok neponori este viacej. Mate s tymto skusenosti? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
podklad ste nezhutnili, vybrať, dosypať, zhutniť, uložiť.
Odpovedať
@deluxe86 preto je lepsie pouzit frakciu 4-8
Odpovedať
najprv isla 4-8cka, potom 0,4ka a potom zamkova. no tak o tom zhutneni nikto tuna nehovoril, len ze na konci to treba s tym zlabom doladit.
Odpovedať
Profilova fotka
@deluxe86 v postupe ukladania to ma popisane kazdy vyrobca dlazby aj vrstvy ake maju ist ci na chodnik, auto, nakladne auto, do sypkej pody atd. A vsade pisu ze po vysypani vrstvy treba zhutnit. Ak ste to nespravili nech nenadava a nech nepokracuje. Ale vybrat uz ulozene a postupovat ako sa ma. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@deluxe86 robili ste dlazbu a neprecitali ste si ani zaklady jej tvorby? prinajmensom cudne ...
Odpovedať
@deluxe86 tak aj toto je jedna z moznosti ako sa to naucit - na vlastnych chybach... ale jednoduchsie by bolo si nieco o tom zistit este kym sa do toho pustite.
Odpovedať
Profilova fotka
Bolo treba uzabovat podkladovu vrstvu... Po zime vam to zrejme klesne....
Odpovedať
@deluxe86 a kto je ten "nikto", co nehovoril absolutne zakladnu vec pri pokladke, ze treba poriadne zhutnit podklad?
Odpovedať
@deluxe86 @deluxe86 0-4 prec a dat tam 4-8. my to robyme tak a potom dlazbu uvybrovat a neklesne to . aspom zatial sa nikto nestazoval.
Odpovedať
@deluxe86 Asi si to dobre robil, totiž to posledná vyrovnávacia vrstva frakcie 4-8(cca 4 cm) sa nevibruje, zrovná sa latou a do nej sa s presahom 1-1,5 cm oproti obrubníku ukladá dlažba. Vibruje sa až po položení dlažby.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?