Vyvýšený chodník okolo domu

Ahojte, chcel by som vás poprosiť o radu. Okolo domu potrebujem spraviť vyvýšený chodník, niečo ako je na priloženom obrázku (je z netu). Dom je cca 75 cm nad terénom. Moja otázka je či je lepšie spraviť základ a na to DT-čka, čím vznikne akoby oporný múrik a medzi ten a dom nasypem makadam, zhutním ho a na vrch položím zámkovú dlažbu. Alebo by stačil na návoz zeminy do betónu osadiť obrubník a medzi obrubník a dom opať makadam, a zámkovú dlažbu? Len sa bojím aby sa mi svah pod chodníkom nezosúval. Vďaka
Odpovedať
Chyba fotka
Odpovedať
Navážka nie je pevná....musel by si veľa zabovat
Odpovedať

Odpovedať
Niečo ako na fotke, možne trochu vyššie. Takže asi betónovému základu sa nevyhnem....Vďaka za odpovede.
Odpovedať
@petersmd Aj my teras prave robime betonove nalepky a tiez sme robili zaklad na 60cm do zeme a na 1m siroke chodniky.Ale sme zeminu vybrali dali strkovy podklad samozrejme ze pod strk sme dali ciernu foliu na nu strk to sme uzabovali dame zelezo zasalijeme a dame betonove chodniky a na ne uz budeme davat bud dlazbu alebo kamienkovy koberec.
Odpovedať
@petka456 mohla by si pridat fotku? Dakujem
Odpovedať
@nenuska150 No rada by som ti pridala fotku ale este ich len akurat sme zacali pred tyzdnom a to robimr len po praci ked pride syn z roboty takze sme len este spravili zaklad na tych 100cm a vyhadzali zeminu tu sme potom uhladili dali ciernu foliu a to sme si zasalovali na aku vysku chceme zalievat beton a teras sme navozili do toho strk uhladili a dame zelezo aby sa nam spojil beton a zabetonujeme do akej vysky chceme chodnik ale nam to dobre v jednej rovine moc nevychadza tak sme sa rozhodli ze spravime kde je to moc vysoko schodik ale nam to nevadi a na to dame casom ten kamuenkovy koberec alebo nalepime mrazuvzdornu dlazbu.A co ides aj ty robit chodniky okolo domu a ty ich ako chces robit. okolo svojho domu.My mame podzemok trocha dole kopcom ale nevadi sak sa to z hlinou z vonka chodnika zahadze a zarovna a bude dobre.
Odpovedať
@petka456 vy ste uz natom super :-). My sme zatial este stale zahrabany v dome. Zatial len dumame co spravit s prevysením. Ako urobit chodniky a celkovo upravit teren aby ten nas bungalov nebol vysoky a nemuseli sme mat pred dverami do domu cca 7 schodov. Rozmyslala som nad nejakou kaskadou ale moja predstava ma v hlave vela variant. Tak zatial zbieram inspiracie tu :-)
Odpovedať
@nenuska150 no no my sme ale nestavali domek my sme zsedili po manzelovych rodicoch dom a ten sme si prerobili na elkovy bungalov vsetko sme zburali a ostali len obvodove mury takze my sme uz teren mali vyrobeny ale teras si ho uz len podla svojich predstav prerabame a dostavali sme aj terasu a pristresok pod auto ado domu budu len dva alebo najviac tri schodiky ja moc schodov nechcem lebo na starost to je problem ale zase ako komu sa paci lebo my sme nechceli ani poschodovy mame len taky maly bungalov so 4izbami a vecsiu kupelnu kotolnu a mame pol domu podpivnecenu so styroma miestnostami ale ty mas dobre ked mas novy domek my sme sa museli prisposobovat ako nam to vychadzalo ale co us ked je zla doba a burat sme ho cely nechceli ked dnes je tak vsetko drahe a najme ta praca ta je draksia ako material.Ale co vieme si vsetko robime samy.Ale dalo by sa niako dva tri schody podestu a znova dva alebo este tu nieco ti hadam niekto rozumne poradi.ahoj. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@petersmd ak máte priestor, riešte to svahmi, taká výška je už nebezpečná. Múrik a základ je zbytočný.
Odpovedať
@petersmd kuk moj album.jeden chodnik sme stihli minuly tyzden....ma betonovy zaklad.
Odpovedať
@petka456 no presne nad tym sme rozmyslali aj my, že jednak na starobu a druhe, že keď budem mať kočík ako ho vtrepem do domu. :) tak pekny den ti želám a ďakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tanape kde mas foto toho chodnika? teda nevidim to v tvojom albume, len nejake DTcka pri dome, myslela si to?
Odpovedať
@atak77 ano.my budeme este zavazat pozemok a tiez sme nevedeli ako s chodnikom.dnes je chodnik uz zasypany.este zhutnit a dat beton. potom navazame hlinu :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?