Vyska schodu

Ahoj,chystam sa cez vikend pustit do salovania schodov.Viem ze existuju obkladacky na schody a chcel by som urobit vysku schodu tak aby som co najmenej rezal. zialbohu nemam cas sa ist poradit do obchodu s obkladackami.Viete mi niekto povedat rozmer takejto obkladacky co ide na vysku? (na nete som nasiel 24x24 a 30x30 a pri vyse schoda 15-19cm mi pride velky odpad kedze chcem vysku cca 18cm).vopred dakujem
Odpovedať
@slabak ked nemas cas ist do obchodu tak to nerob, najprv si pozri co tam ches dat s prisposob sa tomu, co ine chces pocut za radu. ja by som si kupil najlespie rovno daku vzorku.
Odpovedať
Profilova fotka
@slabak To, kde budú tie schody ?! Veď výšku a šírku schodu treba vypočítať podľa výškového rozdielu. A aby boli schody pohodlné - ergonometrické, tak by mali byť navrhnuté podľa vzorca 63 cm = 2 h + b, kde h= výška schodu v cm a b= šírka schodu v cm. A ešte ku tomu, ak ideš šalovať - čiže podklad pod povrchovú úpravu (obkladačku), tak musíš zobrať do úvahy aj hrúbky materiálov (obklad + lepidlo).
Odpovedať
@laco17 nemusis ma poucovat ako sa robia schody ,otazka je ake su rozmery obkladaciek na schody.ak nevies nic sa nedeje
Odpovedať
@slabak obklady a dlažby sa robia najčastejšie v týchto rozmeroch 10,15,20,25,30,33 a viac cm. Keď sa ale naviažeš na nejaký rozmer tak budeš limitovaný výberom dekorov a možno nezladíš vodorovnú a zvislú časť. Ešte som sa nestretol s tým aby niekto dopasovával schody dlažbe a zvlášť keď vodou chladená rezačka sa dá požičať do 20€. Držím palce ale odporúčam prehodnotiť zámer.
Odpovedať
Na ukoncenie debaty toto som hladal.Mozno to niekomu pomoze
Odpovedať
v prvom rade to pomohlo tebe. Len skoda tej zbytocnej otazky :-D
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@milkaq to tvoje spamovanie v kazdej teme nema obdobu!!!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?