Vyhrievanie chodníkov ku garáži - ako ste spokojní?

Ahojte strecháči, robili ste si niekto vyhrievanie, resp. rozmrazovanie chodníkov, alebo cesty ku garáži? Z viacerých dôvodov sa mi ten nápad páči a nejako dúfam, že pre tých pár metrov chodníka, resp. kúsok príjazdovej cesty by "hodiť" vyhrievací kábel pod dlažbu nemusela byť až taká drahá záležitosť. V číne som našla interiérové vyhrievacie káble od 0,25$ a nejaké samoregulačné od 2,5$ za meter.. U nás rádovo drahšie. Som zvedavá, či ste niekto niečo podobné riešili, resp. ako ste spokojný.. Koľko rokov to vydrží bude asi ťažké povedať (riešim to hlavne "na staré kolená").. Ale beriem to že je ľahšie riešiť to ešte pred dokončením chodníkov :-)
Odpovedať
Riesili, mame DEVI.
Odpovedať
@atlaska Tak ma nenapínaj a pochváľ sa :-)
Odpovedať
@z3d cim? otazka bola ci robil niekto vyhrievanie. co chces pocut? v novembri to zapnem, v aprily vypnem.
Odpovedať
@atlaska Mňa práve strašia spotrebou, že to budem môcť zapnúť len na chvíľu, lebo že to má byť 200 až 300 wattov na na meter štvorcový, čo sa na pekných pár kilowattov ľahko nazbiera. Tak som zvedavá, ako to Tebe funguje keď to zapínaš na pol roka? Máš nejakú detekciu snehu alebo ľadu? Prepáč že sa tak vypytujem, ale zatiaľ sa na mňa skôr všetci pozerajú, že či neviem čo s peniazmi, keď chcem chodník vykurovať.. Ale vieš, staviame, tak peňazí nazvyš nie je, ale každý deň je slnečný a nie stále budem mladá...
Odpovedať
@z3d hmmm...tiež nechápem..pri stavbách sa požaduje čo najnižšia energetická náročnosť a toto na chodníku? však už pomaly ani nesneží v zime a keď nasneží, tak aj zmizne :) ibaže budeš bývať v zimnej krajine
Odpovedať
@z3d ma to kamarat je to uplny nezmysel nikdy to nezapol zere to velmi cela ucimok ziadny
Odpovedať
@z3d samozrejme ze to nejde polroka vkuse celu zimu, ma to cidlo snehu vlhka teploty.
Odpovedať
Profilova fotka
@z3d :-D Mama, kúp mi röntgen, už ma nič nebaví.... https://www.youtube.com/watch?v=055Kd...
Odpovedať
@janetbla Pravdu povediac, staviame v jednej takej ľadovej doline.. Túto zimu nútene stálo auto pár dní v garáži, pretože môjho drahého skolila choroba a ja som tú pol metrovú vrstvu snehu odhádzať na takej dĺžke nevládala... A to bola situácia, kedy by som rada minula pár desiatok eur za elektriku a investovala pár stovák do vyhrievacieho drôtu... Som ani na staré kolená čakať nemusela... @sysell Nemôže byť, že to nemá dobre spravené? S vysokou spotrebou počítam, ale robím to kvôli tomu, aby to tú cestu rozmrazilo a nie že zohrievalo krtkou pod ňou :-) @atlaska Tak ticho závidím a technické detaily a skúsenosti idem zisťovať ďalej. Ak sa nájde niekto ochotný podeliť sa s konkrétnym riešením a skúsenosťami s ním, veľmi mi to pomôže. Vopred ďakujem :-)
Odpovedať
@leonardom Juj a čo budeš hovoriť, keď Ti prezradím, že moje auto má parkovacie senzory a v skrinkách v kuchynskej linke chcem svetielka :-D
Odpovedať
Inšpirovať sa dá kdekoľvek na východe SR, aj v Pavlovciach nad Uhom. Má to každý dom, vlastnený tými, čo vedeli ako na gadžov v GB.
Odpovedať
Profilova fotka
@z3d nuz ale to nie je len kabel, to by chcelo pod cestu aj izolaciu a budes koli tomu rozkopavat celu cestu ? Ja ti poradim nieco lepsie. Ja som si kupil pred asi 3 rokmi sneznu frezu, lebo nie raz napadlo 20cm snehu naraz. Ma to jednu obrovsku vyhodu. Od vtedy tolko snehu nenapadlo, lebo pocasie teraz schvalne trucuje, aby som sa nepaprcil nad snehom, ale nad tym, ze mam zbytocnu frezu :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@z3d však si to nechaj vyprojektovat, náklady na projekt sú zanedbateľné oproti rozmrazovaniu pol metra snehu ku garáži. Pri tom budeš mať istotu, že to bude spĺňať všetky potrebné nároky a požiadavky.
Odpovedať
@z3d zamysli sa nad fyzikou, co cakas od vyhrievanej cesty? roztopit sneh? roztopit lad? Vies kolko tepla by si musela vynalozit aby si roztopila snehovu vrstvu? kolko watov treba na meter stvocovy a ako dlho by to muselo ist a ake staty by sli do zeme - su to kilowaty hodiny denne. Na to ti nestaci ani bezna elektricka pripojka v dome...
Odpovedať
Na polmetrovy sneh asi vyhrievana cesta nezaberie. Pozri sa na strechy okolo, aj na nezaizolovanych strechach sa pol metrovy sneh drzi par dni, obzvlast ked par dni mrzne. Na polmetrovy sneh treba frezu a nie vykurovanie cesty. Vykurovanie cesty tak akurat na mrznuci dazd a mozno na nejakych 5 cm snehu. Ked poriadne nakyda, tak to by musela byt ta cesta riadne vykurovana. A iste je, ze budes kurit aj krtkom. Pan Rezes Jr. mal vykurovany chodnicek pred domom (aj cesticku ku garazi), lebo sa mu sneh kydat nechcelo, ludi platit nechcel a zazdalo sa mu, ze sa vyhne pokutam od mesta (sice neviem ci by sa nasiel taky odvazny mestsky uradnikcok, co by mu ju dal, ale to je o inom). Ked nakydalo v KE meter snehu pocas predposlednej pamatnej kalamity, tak mal zavej na chodnicku pred domom, aj na cesticke ku garazi. Rovnaky ako vsetci susedia bez vykurovania.
Odpovedať
https://urobsisam.zoznam.sk/navody/st...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
, zita 19, ale tu nejde o to, že napadne pol metra snehu. Lebo si neuvedomuješ skutočnosť, že to teplo je tam aj pred napadaním snehu, A keď padá sneh ten sa preventívne roztápa. Nie takou rýchlosťou,že robí jarky, ale sa topí. Takže ho tam v žiadnom prípade nemôže byť pol metra, jak na tvojej, nezaizolovanej streche. Atlaska, prekvapila ma reakcia tej " z3d"-čky. Je to to namyslená žena, s ktorou by som nestratil ani pol slova za taku odpoveď. Jej išlo len o to aby sa pochválila, že takú vychytávku má. Aj ja uvažujem nad tou vecou a tiež zháňam po internete všeliliaké info. Je to perfektná vec. A funguje to na princíme snímania vlhkosti. Kde na nejakom mieste, kde si si istá tým, prevažne snehom, zapne sa daný spínač a ten el. napätie. Celý systém je jeden ,alebo niekoľko okruhov z odporového drôtu. Je napájaný bezpečným napätí alebo cez nejaký oddeľovací transformátor, a to preto aby sa nestalo to, že vás vynesú z nohami dopredu!!! Viem čo píšem lebo som od fachu. A to, že zháňam info po nete, to len preto, aby som zistil aké produkty sú na trhu. Prajem pekný večer.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@majkoj . Ahoj a za koľko ju predáš ak je ti zbytočná? Mne sa zíde. Máme furt dostatok snehovej nádielky.
Odpovedať
Profilova fotka
@zavlahar problem je v tom, ze je zbytocna len dovtedy kym ju predam. Akonahle to spravim nakyda pol metra snehu :)
Odpovedať
Profilova fotka
to nevadi, je už takmer koniec zimy. Udaj cenu a paramerte. A keď ti nakyda sneh tak prídem ti ho odstrániť. Aspoň si urobím výlet.
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna to je az moc drahe a ucinok isto nebude niekedy taky, ako by clovek cakal. Pride mi to ako taky prehnany luxus, ktory ani nie je potrebny
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?