Vonkajšie schody - rada

Ahojte. Chcem sa s Vami poradiť. Aký typ schodov by ste uprednostnili k nášmu domu (viď obrázok)? Nevieme sa dohodnúť, čo by bolo najlepšie a najpraktickejšie a čo by sa tam najviac hodilo. Mne osobne sa najviac páčia schody č. 1. Od garáže by šlo zábradlie a schody by šli do dvoch strán. Zádverie máme cca 50 cm a k tomu by bol napojený už prvý schod, čiže vznikne dĺžka prvého schodu cca 80 cm - je to dosť? rodina je za klasiku - obr.č.2. A veľmi pekné sú aj schody č.3. Prosím, ak viete poraďte z vaších skúseností. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
ani jedny.... mame podobne rieseny vstup a dali sme takto.. velka vyhoda, ze pekne od garaže vieš prejst rovno do dveri a naopak... zabradlie vy som vobec nedavala.. skor si tam nasad nejaky zivy plot, alebo vysadbu - nejaky ihlicnan, ktory ti vytvori akoby stenu a tak....
Odpovedať
Ano, takto by to bolo tiež super. Len my tam máme vyšší sokel. Nám tam vyjdu (podľa našich rozpočtov) až 4 schody . Od zeme to máme cca pol metra. Preto by som tam riešila to zábradlie - ale to sa ešte uvidí. Hlavne aby sme vedeli, aké budú schody. Ale máte to krásne upravené...aj ja už chcem :-)
Odpovedať
@veldinka Ja by som si dala pekné priestranné priedomie pozdĺž celého domu široké min. 1,2 m optimálne 1,5 m a nad priedomie malú pergolu so strieškou, k stĺpom pergoly popínavé ruže, na priedomie lavičku. Schody buď smerom od garáže a na priedomie zábradlie alebo schody pozdĺž celého priedomia a na schody kvetináče.
Odpovedať
mne sa pacia trojka schody,budem robit podobne,ale opacne presne ako sa tu hovorilo aby si mohol prejst z auta v jednej rovine do domu, a tiez zabradlie naco? to davali davno davno pred domy,len ti to bude branit vstupu daj tam na siroke schody veelke kvetinace ci stlpy,lavicka? neviem?,mali sme ju pred domom ale to len keby babka chcela sediet na slniecku alebo polozit nakupy ak nemas prepojenie garaze s domom....ale asi nie a napadlo mado ustia schodov a spojenia plosiny dat tuju aby to bolo trochu kryte,ale nedporucujem nechat ju narast do 10m! pred dom velky strom nepatri brani to energii vstupit.
Odpovedať
@katrin21 mozem sa opytat ako ste robili stlpy?dik
Odpovedať
Profilova fotka
@mamakaja Dreveny hranol na tej kovovej stojke .. a ked robili fasadu a podhlady, tak tí co nam to robili, tak z polystyrenu tusim , alebo zo styroduru, uz neviem, urobili take obloženie toho a natiahli na to omietku :)
Odpovedať
Profilova fotka
@veldinka ved este mozete naviezt zem, aby ste mali cca. 3 schodiky a to je uz potom v pohode... :) kazdopadne zabradlie by som vobec nedavala, to pokazi strasne dojem.
Odpovedať
@veldinka dala by som to presne, ako pise @violano1 po celej sirke domu a aj to prestresenie by som natiahla na sirku, a uz vidim tie kvetinky a vobec vyzdobu, lavicku..krasne by sa to dalo urobit.. Aj ked prichadza viac ludi, tak sa zmestia. Mne tie pidi schodiky pripadaju velmi neprakticke.
Odpovedať
@katrin21 dik dik
Odpovedať
@violano1 @akvi dievčatá, to priedomie si nejak neviem predstaviť. Mám si to predstavovať tak nejak ako terasu? A potom z toho priedomia by šli schody na zem? Nemáte nejaké približné foto? Ďakujem :-)
Odpovedať
@veldinka Pochopila si to dobre, len užšie ako terasa. Najviac podobné som našla asi toto.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
@katrin21 prosím vás čo to máte za dlažbu? Je to hnedá historik?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@kvietok47 je to Graniko od Premacu, neviem si tipnúť, aký to je odtieň, najskor Oker alebo Hnedá
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?