Strk pod zamkovku

Mozem dat vrstvu strku pod zamkovu dlazbu 4mm cca 10-15cm vrstvu? uz mam aj obrubniky aj zhutneny vacsi strk len sme to viac vykopali ako treba a nevieme co dalej. Ci dat ten jemny strk alebo hrubsi a znova zhutnit ale riziko ze sa posunu obrubniky
Odpovedať
@pplkmdk je absolutne jedno co tam das... ak po tom budes jazdit autom... tak ci tak to budes za par rokov prerabat lebo to bude zvlnene....
Odpovedať
Autom sa jazdit na tom nebude
Odpovedať
@mackoke V tomto by som ti trosku oponoval. Mam chodniky zo zamkovej aj statie pod pristreskom. Spodna vrstva je hruba stavebna sut poctivo uvibrovana doskou,nad nou hrubsia kameniva tiez uvibrovana, pak sutolina a polozena zamkova dlazba taka ta jednoducha, 10 * 20 cm. Po polozeni prevybrovana so silonovym nadstavcom na vibracnej doske. Samozrejme zasparovane pieskom. Doteraz nepozorujem ziadne prepady ani pod autom a ani na volnom priestranstve kde na chodnik prsi. Na druhu stranu - popri ceste mame spraveny chodnik z rovnakej zamkovej dlazby. Skopali hlinu, osadili obruniky, naviezli makadam, zhutnili, potom davali sutolinu a na to kladli zamkovku. Aby sa nepovedalo tak decentne vysparovali pieskom ale asi tak ze 1 lopata na 3m2. Po pokladke to vyzeralo fajn, ale po par dazdoch mamicky s kocikmi nemusia moc deticky v kocaroch nadhadzovat, lebo to za ne urobi pekne zvlnena zamkova dlazba.
Odpovedať
@pplkmdk lepsie dat vacsiu vrstvu vacsej frakcie - ta sa da lepsie zhutnit pokial ide o makadam.
Odpovedať
@sp4jo a teraz spocitaj kolko to bolo materialu a kolko roboty.... Ja som dal pod zamkovu betom a rovne to bude vzdy
Odpovedať
@mackoke No stavebnu sut som potreboval spratat, kamenivo a sutolina to niesu nejake brutalne naklady, piesok som mal od brata, vibracnu dosku od stryka, pivo obrubniky a zamkovu z obchodu... Urobit sa to musi, ci je jednoduchsie betonovat ale len nasucho polozit to posudit neviem. Len neviem preco by som to mal najskor betonovat a potom na to klast zamkovu, ale to uz je kazdeho vec.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som daval vacsi strk cca 10cm a nato ten jemnejsi strk ktory krasne vyplnil fugy v tom vacsom strku... a pobehal zabou a bolo :) ziadna vada po 2 rokoch uzivania 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?