Správny podklad pod velkoformatovu zamkovu dlažbu 60x30x6

Zdravím všetkych, poprosil by som vás o radu a hlavne možno aj z vlastnej skúsenosti, idem pokladať zamkovu dlažbu o veľkosti 60x30 ktorá je pojazdné autom do 3,5 t. Chcel by som vedieť čo ste dávali ako poslednú vrstvu do ktorej už sa ukladá ťa dlazba. Nakoľko na jednu vec má množstvo ľudí (aj realizátorov) iný názor, čo by ste pod ju dali, strkopiesky frakcie 0-4, alebo drevený makadam 4-8, prípadne niečo podľa skúseností a aby sa tá dlažba samozrejme neprepadavala a pod. Ďakujem za každú cenu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
0-4 je nezmysel. Musí ísť 4-8.
Odpovedať
ked sa bude žabovať nehrozí aby praskla?
Odpovedať
@bavor Jednoznačne makadam 4-8. A akú hrúbku majú tie dlaždice? Dúfam, že aspoň 6 cm.... :-|
Odpovedať
@bavor zaklad je precitat si navod k vasej dlazbe kde je napisane aj sposob spravnej pokladky aj spravneho sparovania
Odpovedať
@chrobak7 áno, hrúbka je 6 cm
Odpovedať
@bavor Tak by to malo vydržať zvibrovanie. Treba dať na vibračnú dosku gumenú podložku, aby si nepoškodil povrch dlažby.
Odpovedať
Ahojte, ja mám otázku o vyspadovani plochy. Pod zámkovú dlazbu by som mal vyspadovat aj výkop aj samotnú dlažbu? Vedla domu by som chcel vydlazdit v kuse 6m šírku pre statie na auto. Dost velky vyskovy rodiel mi vychadza. Obrubnik budem mat len na jednej strane a zamkova by mala koncit pri stene. Ako vyspadovat dlazbu v takomto pripade? Treba to vobec vyspadovat? Ved voda sa cez skary tecie aj tak do makadamu. Alebo sa mylim? ďakujem za odpovede
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?