Spád chodníka alebo radšej urobiť schody?

Pekný deň. Potreboval by som poradiť. Plánujeme chodník k domu. Dĺžka 11m prevýšenie cca 75cm. 1. Je lepšie urobiť schody alebo nechať spád cca 7%. Ak schody, aká by mala byť odeálna výška a spád "rovnej" časti ? Chodník nateraz plánujem vyliať betónom na makadamovom podklade a neskôr to použiť ako podklad pod zámkovú dlažbu /dlažbu teraz kvôli neskorším úpravám terénu nechcem dávať potrebujem aby by po tom mohol občas prebehnúť malý bager. 2. Chodník pokračuje schodmi pred vchodom. Tie plánujem tiež vyliať betónom a následne zámkovú dlažbu na schododch lepiť priamo do lepidla, na chodníku by som na betón dával pod zámkovú dlažbu pieskové lôžko. Ďakujem za námety.
Odpovedať
Profilova fotka
@scribe obe riesenia maju svoje plusy a minusy. Keby som to ja mal riesit nedal by som schody. Ten spad na 1m cca 6,5 cm ako pises nie je hrozny.. schodik je bariera. kocik, vozik cokolvek... Keby si tam dal schody, musis ich mat cca 4-5 (vyska 17cm) hmm alebo 2+2 .Za mna chodnik v spade
Odpovedať
@scribe Ak dáš schody, neskoršie úpravy na pokládku zámkovej dlažby budú ťažšie. Ak dáš spád, ľahšie to prerobíš na dlažbu.
Odpovedať
Profilova fotka
medzi hranicou pozemku a zadnou castou domu mame rozdiel cca 70 cm, odhadom, mozno aj viac...po vchod mame mierny spad a potom od schodov mame trosku vacsi, uz je to na pohlad vidno ze je to vyspadovane...schody by som nedavala..zimu sme takto este nezazili, tak neviem ako to bude, ci sa to tam vzadu nebude nejak smykat alebo tak fotky su stiahnute odtialto, tak pre lepsiu kvalitu asi pozri priamo v albume Exterier
Odpovedať
Dik za návrhy. Rád by som nechal chodník bez schodov, ale bojím sa že sa bude v zime šmýkať. Preto by som privítal osobnú skúsenosť s podobným chodníkom v zime. P.S.: bolo by ev. možné urobiť teraz chodník bez schodov a potom schody betónom ev. dorobiť ? Nehľadiac na cenu by to asi šlo nie ?
Odpovedať
@scribe A na schodoch sa nesmyka? Ked je rozumny uhol tak naco robit schody. Akurat ked bude fukat listie sneh, tak ten jeden schod tomu moze zabranit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?