Šmykľavé schody obložené dlažbou. Ako to vyriešiť?

Profilova fotka
ahojte, mam problem, lebo schody veduce do domu - oblozene dlazbou, su po dazdi strasne smyklave :-| Bojim sa o bezpecnost rodiny a navstev, nasla som protismykove pasky, avsak prosim poradte mi kde ich kupit bezne v obchodoch, aku maju trvacnost a ake s nimi mate skusenosti. Alebo ak ste mali podobny problem, ako ste ho Inak vyriesili? Vsetkym dakujem. Heslo: Bezpecne schody pre vsetkych x-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
protismykove koberceky? ja som take videla u nas v merkury. oni sa tiez daju nalepit na schody aby sa nesmykali aj tie zo schodov a potom sa uz nesmyknete ani vy :-D
Odpovedať
@kim_rossi_stuard na zadnú stranu schoda by som dal dosku a popri nej by som prebehol drážkovacou frézou, ktorá má dva diamantové kotúče vedľa seba, nastavenou na záber zo 2-3 mm. Ak nepomôžu dve drážky, tak ešte dve vedľa nich určite pomôžu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino a nemoze sa stat ze mi tam zamrzne voda v tych drazkach a budem tam mat klzisko? =-)
Odpovedať
@kim_rossi_stuard ak hovoríš dvom, resp. štyrom trojmilimetrovým drážkam klzisko, tak môže :-) Zadaj si do gúgla výraz: "drážkovaná schodovka"
Odpovedať
Profilova fotka
Dufam, ze este to aj original bolo akoze protismykova dlazba :-D Ani by ma to neprekvapilo. Vyriesil by som to len klasickymi gumovymi podlozkami, je mi jasne, ze moc akoze na pohlad vabne nevyzeraju, ale ucel budu splnat a to je podla mna to podstatne ;-)
Odpovedať
Pasky sa zosuchaju a po case vyzeraju otrasne.mame v praci
Odpovedať
@kim_rossi_stuard Nebolo by od veci mať aj funkčné madlá na zábradlí, aby v prípade nutnosti sa malo kde chytiť, alebo aspoň zo schodov odpratať tie kahance.
Odpovedať
Napad ok @viktor811, lenze z mojho pohladu to neriesi problem ako taky. Myslim, ze riesenie v podobe draziek, o ktorych pisal @jakino je najvhodnejsie, nebude to ani nejaky vizualny problem, nebude to past na oko ako napriklad pasky alebo nieco na ten styl ;-)
Odpovedať
asi by som skusila nieco taketo: https://www.vmbal.sk/gumene-protismyk... alebo taketo: http://www.fortel-katalog.sk/gumove-n...
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 foto je len ilustracna ;-)
Odpovedať
@kim_rossi_stuard V bytovke kde som predtym byval bol identicky problem, "protismykova" dlazba. Najprv to skusali s paskami, vydrzali par mesiacov, potom sa navrtali uchyty na nejaky exterierovy koberec, ale hned na dalsie leto sa to vysekalo a dal kamenny koberec..
Odpovedať
Co tak cely koberec? Ved to sa normalne dava aby sa na schodoch nesmykalo, zatazite ho tymi tycami na to urcenymi a mate po smykani :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@koulich koberec do exterieru? No neviem ako by vyzeral po mesiaci, nie to este po roku. @kim_rossi_stuard do vyfrezovanych drazok sa da natlacit malta z hrubozrnneho kremiciteho piesku. U nas v robote vyfrezovali jednu taku sirsiu a tam to natreli. Ani po rokoch sa to nevytrusilo a ze sa tam ludi pre**rie denne, to je iste. Nejaky imbecil tam naprojektoval dizajnovu lestenu zulu.... A dalsi imbecili mu to schvalili :-p Dva roky sme sa potkynali na gumovych rohoziach, lebo stacila rosa a uz to bolo o hubu
Odpovedať
@zita19 vyzeral by uplne v pohode aj po 4rokoch. Su koberce, ktore znesu sneh dazd. Trocha robi sarapatu mach ked je tam vela tienu na schodoch ale existuje postrek.
Odpovedať
@atlaska to som netusila, ze aj take su. Viem len o umekych travnikoch a aj tie nekedy vyzeraju po par rokoch povedzme ze interesantne
Odpovedať
@kim_rossi_stuard je nato aj chemia na smyklavu dlazbu, ta urobi povrch nesmyklavy.
Odpovedať
@zita19 nie az tak umele ako trava ale hovori sa im aj technicke koberce nieco podobne rohozkam, fakt vydrzia v exterieroch. Mame cele leto bazen na obycajnom lacnom interierovom koberci uz par rokov, na zimu ho zbalime do garaze a nic mu nieje je mokry skoro 5mesiacov vonku.
Odpovedať
@atlaska ono tam na tých schodoch bude problém najmä v zime.
Odpovedať
@viktor811 ak tam bude koberec nebude. Schody na obrazku asi niesu konkretne schody.
Odpovedať
Zaznelo tu toho viacero a myslim si, ze vacsina rad, ktore tu zazneli su len do casu. Nie su to trvale riesenia na roky. Osobne som zastancom toho frezovania, myslim, ze to bude v praxi najucinnejsie a prave to je to podstatne ;-)
Odpovedať
@atlaska mne skôr ide o to, že aká bude životnosť, keď to bude aj cez zimu a zimná údržba t.j. odhadzovanie snehu a zametanie.
Odpovedať
Volil by som koberec. Ten je isto lepsi ako protismykovy pas.
Odpovedať
Z mojho pohladu je to hop alebo trop ak jej nevadi ako to bude vyzerat tak by som kludne isiel do koberca, len otazkou je ako dlho vydrzi, predsa len bude namahany pocasim. Co sa zase tyka gumovych rohozi, tak to tiez nie je najbezpecnejsie, kedze trosku namrzne a je to jedno ;-)
Odpovedať
@viktor811 sneh sa pekne pozameta, zivotnost viac ako 6rokov, staci? nestaci? ako komu. Samozrejme material je polymer nie rucne tkany hodvab.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx nic som nenasla, poradis viac??
Odpovedať
@bambula626 firma akemi, alebo belinzoni ma to v ponuke. Skus akemi.sk Upravi to povrch smyklavej dlazby krystalizaciou, je to trvala uprava.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem či drážky do glazovanej dlažby su šťastné riešenie,lebo tá dlažba to nevydrží,aj keď je mrazuvzdorná,lebo bude mať poškodenú glazúru.Odporúčam ten protišmykovy náter.myslím že som to kupovala pod názvom Antiskluz.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
@zita19 akoby to vyzeralo? Nemyslim si, ze by s tym mal byt nejaky problem, videl som to uz pri viacerych domoch a myslim, ze pohoda, ale tak nemam vlastnu skusenost :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Jedným z možných a hlavne trvalých riešení je nános protišmykového náteru z našej ponuky. http://priemyselnerohoze.sk/protismyk... Na aplikácie poskytujeme zaruku 10 rokov!
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?