Skúsil niekto doma robené tvárnice na plochu na parkovanie?

Zdravím všetkých, veľa som si tu poprečitoval, napriek tomu sa mi nepodarilo nájsť niekoho s praktickou skúsenosťou s doma vyrobenými tvárnicami (plastová forma) a ich pokládkou na plochy kde parkujú os. autá. Je riziko popraskania (pri hrúbke 4cm) skutočne tak veľké, že ju to diskvalifikuje len na chodníky? ďakujem za odpovede m
Odpovedať
kedze je to otazka kde sa neda diskutovat, moja odpoved znie - ano.
Odpovedať
Profilova fotka
ano. okrem formy potrebujes aj vibrator na beton... mas?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som neexperimentoval. Fakt je, že auto potrebuje 6 cm. Druhá vec, do 1/2 roka sa Ti to môže pokaziť a budeš mať omnoho vyššie náklady. Môj syn si narobil tvárnice do záhrady a nevydržali.
Odpovedať
Z celkovej ceny spevnenych ploch je cena za dlazbu naozaj nic. Netreba experimentovat. Najviac usetris aj tak na robote - pokladke.. 4cm mozes akurat na chodnik, ked pod auto, tak na beton, cim sa dlazba stava zbytocnou. Ta poznamka o vibrovani je velmi trefna!!!
Odpovedať
ak by ste naozaj veľmi chceli svoj pomocne všetko ( je stým drina ) a je potrebné dodržať technologický postup. Nieje lepšie zaplatiť si a kukať pri kávičke ako Vám to robia? No ak naozaj nie, skúste bazoš inzeráty, stále tam niečo je a predajcovia radi poradia ako na to aspoň ten základ ako nato.
Odpovedať
Skúšal som to, je to drina, olejovať formy, potrebuješ to zhutniť, je problém s vyklápaním, najlepšie sa vyklápali v lete, keď bol chlad tak forma bola stiahnutá a tvárnice mali veľkú šancu sa poškodiť. Budeš veľa skúšať a 10tky m2 ich bude na nič - pôjdu do základov. Nie je to jednoduché, v domácich podmienkach na to potrebuješ vybavenia a to sa ti zas neoplatí, pri dnešných cenách dlažby je to stratový podnik. Narobíš sa, neušetríš nič a nakoniec to budeš v krátkom čase vymieňať.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan prehodila som Otázku na Diskusiu, ak chceš, môžeš napísať aj viac :)
Odpovedať
@janamartish další dôkaz že možnosť výberu “otázky” je nezmysel. Sorry za off topic :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jan83 už sa to tu minule riešilo, tiež si myslíme, že je to mätúce a plánujeme to s novým dizajnom stránky zrušiť :)
Odpovedať
pri veľkých tvarniciach, ktoré nemajú potrebnú hrúbku by som to očakával, ale ja som čakal či sa to niekomu stalo s malým formátom (kocka 10x10 abo v tvare rybia kosť)? veď ide naozaj iba o statické zaťaženie (príjazd aj odchod pomalou rýchlosťou 1x max 2x za deň) kde tlak neumatiky sa rozklada aspon na dve dlazdice (vynimocne na jednu), pri poctivo urobenom a zhutnenom základe by to malo vydržať (nič typu za týždeň to musí byť hotové). na margo výroby som naozaj neplanoval žiadnu veľkosériovú výrobu za pomoci vibračnej stolice (ako mal môj sused). plne by postačovala jedna dávka denne (redšou zmesou) celu zimu a na jar pokojne môžem tých pár štvorcov dláždiť a propo, vsetkym dakujem za reakcie! milan
Odpovedať
Profilova fotka
@111milan111 ja by som siel do toho a mozno aj pojdem ked sa mi bude este chciet :) vies si vyrobit hocico a drina to je len pre lenivcov,,mozes zaexperimentovat a su vselijake prisady do betonu ,, komentare tipu ze ti to popraska su blbost ked si ani nenepisal ako to ides robit okrem tych 4 cm.. co neviem preco tak malo?
Odpovedať
Ja si odlievam takéto, 60x40x10 cm. Jednu kocku každý druhý až tretí deň :-) Je to pracne, ale nič strašné. Forma stála asi 8,-€, poštovne 4,-€. Ale podľa mňa sa neoplatí to robiť sám, lebo v obchode ich majú po 1,8,-€/ks a menej, ale za hrúbku 8 cm. Ale ja dávam aj železo... A vibrátor ti určite netreba, stačí ju pobúchať o zem a pekne sa sformuje. Čím hustejší betón - tým lepšie. Pri riedkom budeš mať bublinky. Ako odformovací olej používam obyčajný kuchynský olej....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@111milan111 podla mna ak pojde o take male kocky 10x10, tak aj 4cm hrubka by mohla stacit... sused kupoval 20x10x4, obcas cez to prejde autom a drzi to, ale to nie je DIY vyrobok. Zalezi aky beton si namiesas, ci nebudes setrit cementom.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin85 a neskusal si tam davit sklenene vlakna miesto zeleza?
Odpovedať
@jblaze nie, ja verím len zelezu :-)
Odpovedať
4cm preto, lebo kupovane formy cez web som nasiel ba 4cm (myslim ze 6stky som nikde nevidel) vlastna forma (a odlievanie) preto, ze plochu na dlazdenie vylepsuje 1,5x1,5m betonovej plochy (sachta na vodomer s poklopom na otvaranie) kde mozem navysit uz len ca 2-3cm a preto pri vlastnej výrobe vyrobíš tenšie a nalepíš priamo na beton (typ lepidla nejaký plasticko/elastický) inak by som musel urezať bránu a nadvihnúť ju (lenže vznikne schod smerom do dvora..) alebo druhá možnosť, kúpiť hotové a ten 2,5stvorca si jednoducho urezat leov136 napad tiez nie je zly, len keby si za pracu neuctovali dva a pol mojej vyplaty (za 60m2)
Odpovedať
Profilova fotka
@martin85 ale droty tam davas hej?
Odpovedať
@111milan111 Fuh ja by som sa do toho bál pustiť. Chce to odvahu. Nechceš radšej kúpiť priamo napr. od abw alebo tak? Predsa len, keď tam má parkovať auto, musí to byť kvalitný a pevný materiál. Každopádne, keď to zvládneš, tak si macher! :-)
Odpovedať
@jblaze ano, nastriham tam z karisiete presny rozmer 😁 . Kari 6 mm
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?