Sekanie verzus vytrhnutie betónu pri robení dlažby

Ahojte,chcem sa spýtať...chceme urobiť dlažbu,tu slúži ako rozšírený chodník od schodov do altánku,či máme betón sekať či vytrhnúť,ako ´dalej postupovať...lebo tú dlažbu chceme posunúť ´dalej a vytvoriť z nej príjazd pred budúcu garáž.vedú nám tade aj trubky,tak určite to nedáme do betónu... a hlavný problém je,že kolajnice nie súv rovnakej výške,teraz je tá dlažba uložená len aby tam nebola jama,ale je to krivé a šikmé...a vieme že dlažba bude sadať. Poradíte ?
Odpovedať
Profilova fotka
Tak toto som vôbec nepochopil.
Odpovedať
@antonmesaros co nechapes ?
Odpovedať
Profilova fotka
Vy chcete tú zámkovú dlažbu vybrať a použiť znova?Alebo akú dlažbu chcete uložiť na nový chodník tú pôvodnú alebo inú betónovú,keramickú ?
Odpovedať
@antonmesaros takto ako to je uložené sme to chceli pôvodne,ale je to škaredé,tak ideme buď vytrhať alebo polámať ten betón čo je okolo.Táto čo tam je je tam uložená len aby sa tade dalo chodiť.
Odpovedať
Záleží od hĺbky betónu... (Predpokladám, že tie dva pásy betónu vedú ku garáži a po "rekonštrukci" bude po nich jazdiť auto.) Ak je do 15 cm, tak betón vybrať, potom vybrať ešte hlbšie, tak do 30 cm, nasypať makadam (15 cm), zhutniť, dosypať jemnejším štrkom (10cm) a na to do piesku ukladať dlažbu. Ak je ale betón v pásoch hlbšie (u nás susedia mali skoro pol metra), tak je na vás, či pôjdete až tak hlboko, alebo len rozbijete časť tých pásov, (zvyšok tak ako v prvom prípade) a risknete, že vám to bude (ale nemusí) sadať nerovnomerne. Všetko obrubiť obrubníkmi, vyzerá to krajšie a nerozlieza sa to... :-)
Odpovedať
no má to myslím pol metra,ale drahý budúci mažel to chce vyšramovať. Obrubníky sú už nachystané :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?