Prosba o približný cenový odhad - chodník okolo domu

Ahojte, keďže vôbec nemám predstavu koľko také práce môžu stáť, chcel by som vás poprosiť o nejaké aspoň hrubé odhady nákladov na zhotovenie chodníku okolo domu + prístupového chodníka k dverám. Ten chodník okolo domu neviem aký široký sa robí - nie je to na chodenie, skôr aby nešpliechalo blato na stenu keď prší. Ide mi o odhad ceny ZA PRÁCU, keďže cenu materiálu si viem nájsť jednoducho. Momentálna situácia je, že je tam hlina (robilo sa tam oddrenážovanie základov). Radi by sme tam mali zámkovú dlažbu, takže práca bude asi betónovanie obrubníkov, nejaké vyrovnávanie terénu a pokládka zámkovej dlažby. Ďakujem! Pozn. Áno, z jednej strany ten chodník nebude.
Odpovedať
Aby ste nepovedali že som sa nesnažil, skúsil som pohľadať na webe a spraviť výpočet pomocou cien na jednej webstránke: Cena za hrubý podklad (navozenie, vyrovnanie, zvibrovanie): 5€ x 22m2 = 110€ Pokládka dlažby: 15€ x 22m2 = 330€ Obrubníky, dĺžka cca 40m, takže 40m x 4,50€ = 180€ Celkom: 620€ Môže byť?
Odpovedať
@petiar krat 2 a mozno i viac.
Odpovedať
Teória je pekná ale zabudol si započítať dorezy a to že ti žiadna partia nepojde robiť 22 m2.A ak hej vypýtajú si presne ako napisal rkorba omnoho viac.
Odpovedať
@dedkovsevedko Čo sú to dorezy? Ináč, tie ceny na tom webe boli dvojaké - pri menšej ploche boli vyššie za m2 a práve s tými vyššími som rátal. Ale vidím teda že asi to spravím sám. 🙂
Odpovedať
@petiar jasne ze to sprav sam :-) zrataj si kolko kubikov ti tam pojde len sypkého materialu a dovoz bude rovnako drahy! Dalej budes potrebovat suchy beton, vibracnu dosku ... Aj ked si to spravis sam cena bude dvojnasobna ako si popisal, ved uvidis hlavne priznaj farbu ked to dokoncis :-D
Odpovedať
Je tu okolo 150m.Ja si neviem predstavit tu sumu aka by bola vysoka keby to nerobil moj muz sam a aj tak nas to vyslo uz na 3000eur.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne v pohode spravili 15m2 dlazby (10€/m2) a obrubniky ca 40m (tu uz cenu neviem) akurat som si to musel zapieskovat sam a vypozicku vibracnej dosky zaplatit sam, to uz nevedel ,"rozpustit" v cene. Takze oopozeraj sa po susedoch ci dakde niekto nieco neprerava a oslov miestnych majstrov a mozno budes prekvapeny.
Odpovedať
Jasné že si to urobíš sám, mne korona pauza ušetrila kvantum peňazí. Robil som chodník cca 50 metrov na šírku 1 meter. Tj. 100 ks obrubníkov, 6 m3 štrku, 3/4 palety cementu, 10 m3 kameňa rôznych frakcií, 55 m2 zámkovej dlažby, 0,5 m3 kremičitého piesku, požičanie náradia (vibračná doska, vodná píla na zámkovú)... cakom prásk všetko dokopy nech to bolo 2000 eur a s toho je 1100€ len zámková dlažba. keby to riešim cez nejakú partiu tak by to bolo 4 tisíc určite. nehovoriac o tom že voziť všetko 30-40 metrov by si zapýtali určite viac.
Odpovedať
@rkorba Ako môže byť cena dvojnásobná, keď to budem robiť sám??? To akože sám sebe zaplatím dvakrát viac? 🙂
Odpovedať
@represent17 Ak to budem robiť sám, tak okolo domu len nasypem štrk, zámkovú na tých pár metrov položím aj sám, žabu má sused - za fľašku hádam požičia i pomôže. 😉
Odpovedať
@petiar nie je jednoduchšie pohľadať nejakých majstrov v okolí a opýtať sa priamo na cenu ? Ale pre príklad, ak by bol chodník okolo domu 60 cm na šírku + 5cm obrubník tak je to 30x0,6 = 18m2 + chodník 5x1m = 5m2 tj 23 m2. Partia, ktorá robila mne by ti to spravila za 852 Eur s tým, že v cene by bol všetok sypký materiál, dovoz, žaba, vrátane samotných obrubníkov a dlažby akú sem dala @emilia25 ... Tj, už aj materiál ... Vy by ste si museli zabezpečiť "odkopanie" zeminy na potrebnú hĺbku a cement (zopár mechov) :)
Odpovedať
@lubk0 Nie, jednoduchšie ako hľadať majstrov v okolí je spýtať sa tu. Na to to fórum je. 🙂 Každopádne vďaka za informáciu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tak nakoniec som za prácu zaplatil niečo málo cez 1000€, takže dvakrát viac to istotne nebolo. Okolo domu sme ale nedávali dlažbu, ale iba geotextíliu a štrk. Chodník k domu sa robil širší, aby bolo viac priestoru okolo schodov. Okrem toho čo som však písal mi ale ešte porobili odkvapy a nahodili lištu nad pretŕčajúcu nopovku okolo celého domu, takže som veľmi spokojný.
Odpovedať
A: kolko? B: tisic A: Co tisic? B: A co kolko?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?