Prístupová cesta - problém so susedou oproti

Zdravím, kúpil som pozemok na ktorom staviam bungalov. Príjazdova cesta je mestská. Nikdy nevybudovana, zarastena, susedia oproti si znej spravili smetisko a skladisko na drevo. Široká je 9m. Bagrom som si zrovnal k pozemku asi tak 4,5 m pás. Problém mám so susedou oproti, ktorá nechce ani počuť, aby som si naďalej budoval cestu, tak ako to má byť urobene. napr. Geotextilia, makadam, nejaká menšia frakcia na zhutnenie pripadne nejaký asfalt, kde všetko robím na svoje vlastné náklady. Píše protesty primátorovi, vraj zavolá joj, vola na životné prostredie kontroly na mňa. Na meste mi dovolili spraviť cestu a teraz keď robí problémy suseda, tak už by chceli po mne projekt a pod. Nemyslite, že už by sa malo aj mesto niečo starať o príjazdovu cestu, pre ulicu, na ktorej staviam zatiaľ sám? A hlavne, môže niečo namietať suseda, ak si dám aspoň makadam na cestu aby som nemusel po blate chodiť, veď staviam dom a potrebujem cestu, aj keď bude pršať, aby sa ku mne auta dostali. Hlavne veľké. Ďakujem za názory
Odpovedať
@dracik333 Predsa SÚ ti povolil stavbu, ku ktorej musí byť nejaký komunikačný prístup a pokiaľ provizórnu cestu pre staveniskovú dopravu robíš na pozemku Mesta, povolili ti to, tak suseda nemá právo ti v tom brániť.. Otázne už je, ako bude cesta riešená trvalá stavba. Vtedy ozaj musí byť už nejaká proj. dokumentácia a či to bude riešiť mesto ako novú ulicu, alebo ju bude riešiť a financovať samotní stavebníci, t. č. zrejme iba vlastníci pozemkov, Netreba zabúdať na to, aký druh pozemku v KN je na parc. č. je pod budúcou cestou, treba to riešiť komplexne, v prípade potreby aj vyňatie z PPF atď.... Pokiaľ budeš potrebovať zjednodušený projektík, tak píš ss.
Odpovedať
Chcem sa snou normálneho porozprávať tak hneď uteká odomna. Keď si niečo robím na pozemku, tak stojí na ceste a stále niečo kričí na mňa. Len mi to lezie na nervy. Na SU mi povedali, že ju mám ignorovať. Myslel som si, že mne sa niečo také nemôže stať, že budem mať problém so susedmi.
Odpovedať
@dracik333 zo strany od ulice by som asi dala tabuľu s nápisom "Nekričte, aj tak Vás nepočujem, lebo mám štuple v ušiach" :). Skús uvidíš, čo bude robiť..
Odpovedať
Profilova fotka
...že ja nikdy nenatrafím na takých milých a dobrosrdečných ľudí...
Odpovedať
@quintes :-D
Odpovedať
@janetbla Alebo by tam mohol napísať nech kričí hlasnejšie :-D
Odpovedať
@cotibebemore asi ešte lepší nápad.. spravila by som si z nej prču :D
Odpovedať
Podľa mňa ti nemá čo zakazovať. Stavebné povolenie by si podľa mňa asi ťažko bol dostal, ak by tam nebol aspoň ako taky príslub vybudovania komunikácie. Suseda by mala byť skôr rada
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?